Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την αποθήκευση

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή την αποθήκευση που σίγουρα σε ενδιαφέρουν γιατί όλο και κάποια καλάθια θα έχεις σπίτι σου.

Πραγματικά αυτή την ανάρτηση ήθελα να την γράψω πολύ καιρό. Κι αυτό γιατί τα καλάθια είναι ένα ακόμη αντικείμενο που όχι μόνο αγαπώ αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ να το αγοράσω αν το σχέδιο του μου αρέσει. Επίσης τα καλάθια είναι και μέρος συσκευασίας δώρων οπότε θες δεν θες να αγοράσεις σου έρχονται στην πόρτα σου είτε με την μορφή κάποιας ανθοσύνθεσης είτε αποτελεί το κύριο μέρος μιας συσκευασίας ποτών. Είμαι σίγουρη λοιπόν πως κι εσείς έχετε πολλά και ίσως δεν ξέρετε πως ακριβώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Η αλήθεια είναι πως τα καλάθια είναι η τέλεια αλλά και η πιο οικονομικη λύση αν θέλεις να διακοσμήσεις και να οργανώσεις ταυτόχρονα κάποια πράγματα στον χώρο σου.

__________________________________________

Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

__________________________________________

Πάμε λοιπόν να δούμε πως αυτοί οι δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή την αποθήκευση με διευκολύνουν να οργανώσω κάποια πράγματα στο σπίτι μας

Νούμερο 1

Καλάθια για να αποθηκεύεις τα μαξιλάρια και τα κουβερτάκια του καναπέ.

Είναι η ιδανικότερη λύση χειμώνα-καλοκαίρι για να αποθηκεύσεις κάποια επιπλέον διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια στο χώρο του καθιστικού. Συγχρόνως όμως δείχνει και πολύ όμορφα διακοσμητικά καθώς το έχεις δει σαν φωτογραφία παντού.

Εγώ έχω ένα στο σαλόνι μας ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες.

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών, καλάθι στο σαλόνι

Αλλά έχω βάλει ένα και στο χώρο του καθημερινού μας καθιστικού που είναι και γραφείο του Mr. ‘Ετσι κι αλλιώς δεν με αφήνει να αλλάξω πολλά πράγματα σε αυτό τον χώρο και αρκούμαι σε δυό τρεις επεμβάσεις την φορά.

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών, καλάθι στο καθημερινό καθιστικό

Νούμερο 2

Καλάθια σαν κασπό για γλάστρες.

Τα καλάθια σαν κασπό νομίζω πως είναι η πιο συνηθισμένη χρήση. Όταν αγοράζουμε ένα φυτό για το σπίτι μας σίγουρα η γλάστρα που το περιέχει είναι η φθηνή πλαστική γλάστρα των φυτώριων. Αν δεν πρόκειται λοιπόν να την αλλάξουμε σύντομα με μία καλύτερη σε εμφάνιση, ένα καλάθι μας δίνει την λύση.

Είτε πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου όπως αυτά που βλέπεις να έχω στο σαλόνι μας.

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών, φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι

Είτε πρόκειται για φυτά εξωτερικού χώρου, όπως στην παρακάτω φωτογραφία της βεράντας μας. Τα καλάθια κρύβουν τέλεια τις πλαστικές γλάστρες και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλύτερο.

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών, φυτά εξωτερικού χώρου στο μπαλκόνι, κεραμικό σκαμπό

Νούμερο 3

Καλάθια δίσκοι.

Ε ναι! ‘Ετσι κι αλλιώς οι δίσκοι όπως πολύ καλά ξέρεις είναι το αγαπημένο μου διακοσμητικό αξεσουάρ. Είναι άλλη μία επέμβαση μου στο γραφείο του Mr.

‘Ενας μικρός οβάλ που μέσα του έχει ένα κερί και μία ξύλινη σφαίρα στο κέντρο του τραπεζιού. Εσύ μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Εδώ η εντολή είναι λίγα έως ελάχιστα διακοσμητικά 🙂

Family room coffee table, basket trays


Δίπλα ακριβώς ένας τετράγωνος όπου μέσα του φυλάει τα controls που τόσο μας ταλαιπωρούν ή γιατί τα ψάχνουμε ή γιατί βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία. Πχ ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ και μη μου πεις πως εσύ δεν το έχεις πάθει ποτέ!

Family room coffee table, basket trays

Αλήθεια εσύ συλλέγεις πράγματα;;;

Εγώ συλλέγω διάφορα και μία από τις συλλογές μου για την οποία είμαι περήφανη είναι αυτή των κομπολογιών. ‘Εχω πάνω από 150 κομμάτια και κάποια πολύ παλιά, 70 χρόνων και βάλε. Επίσης έχω κομπολόγια φτιαγμένα από τα πιο απίθανα υλικά.

Μερικά από αυτά τα έβαλα σε ένα όμορφο δίσκο-καλάθι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού μας. Γιατί να μην τα έχω κοντά μου αφού μου αρέσουν τόσο πολύ;

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση, δίσκος με συλλογή από κομπολόγια

‘Ενα ακόμη ίδιο δισκάκι με το προηγούμενο έβαλα πάνω στην μεταλλική κονσόλα εισόδου για τα κλειδιά μας.

Ten ways to use baskets as decor and storage, metallic console table

Αυτό το δισκάκι για τα κλειδιά το αλλάζω συνέχεια γιατί άλλο ένα μεγάλο μου ελάττωμα-προτέρημα είναι ότι βαριέμαι να βλέπω δίπλα μου τα ίδια πράγματα. Δύο εντελώς διαφορετικά υλικά, το χρυσαφί μέταλλο και το καλάθι κι όμως το ένα συμπληρώνει το άλλο ιδανικά.

Ten ways to use baskets as decor and storage, basket tray key holder

Νούμερο 4

Καλάθια για την αποθήκευση ξύλων στο τζάκι.

Αυτή είναι μία χρήση για τα καλάθια που νομίζω είναι και η πιο διαδεδομένη. Εγώ όπως ξέρεις δεν έχω τζάκι στο σπίτι. ‘Εφτιαξα λοιπόν αυτό το ψεύτικο τζάκι όπως σου έδειξα στην ανάρτηση Faux μάρμαρο για το τζάκι στο σπίτι μας . Κι αφού το τζάκι είναι ψεύτικο έφτιαξα και ψεύτικα κούτσουρα όπως πάλι σου έδειξα στην ανάρτηση Χειμωνιάτικη διακόσμηση και ένα diy .

Fireplace, fire wood basket holder

Πήρα λοιπόν ένα όμορφο καλάθι, έβαλα μέσα τα ψεύτικα κούτσουρα μου και έτσι έχω το απαραίτητο χειμωνιάτικο σκηνικό μέσα στο σαλόνι μας.

Fireplace, fire wood basket holder

Νούμερο 5

Είμαι σίγουρη πως έχεις πολλά περιοδικά μέσα στο σπίτι που κείτονται δεξιά κι αριστερά. Γιατί να μη τα βάλεις μέσα σε ένα όμορφο καλάθι; Και μαζεμένα θα είναι αλλά και το καλάθι θα μπορείς να μετακινείς και να το πηγαίνεις στον χώρο που θέλεις να καθίσεις να διαβάσεις.

Εγώ το έχω μέσα στο καθημερινό μας καθιστικό κάτω από το τραπέζι.


Αλλά όταν ο καιρός το επιτρέπει ή το καλοκαίρι βγαίνει μαζί μου στην βεράντα.

Basket magazine holder, ceramic garden stool

Νούμερο 6

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στο σπίτι μας συνέχεια και πάμε στην κουζίνα!

Η κουζίνα μου είναι ολόλευκη, ντουλάπια, πάγκος, πλακάκια όπως είδαμε στην ανάρτηση Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι . Για τον λόγο αυτό οι πινελιές από ξύλο όπως είναι τα ξύλα κοπής αλλά και τα καλάθια ζεσταίνουν τον χώρο. Πάνω στον πάγκο κοντά στη ζώνη μαγειρέματος ένα ρηχό καλάθι έχει μέσα τα απαραίτητα για το μαγείρεμα.


Καλάθια όμως χρησιμοποιώ και μέσα στα ντουλάπια. Με βοηθάνε να οργανώνω ομοειδείς συσκευασίες τροφίμων αλλά και τις μισές συσκευασίες. Έτσι δεν ψάχνομαι κάθε φορά αν θέλω κάτι.


Νούμερο 7

Καλάθια στο μπάνιο.

Και ας ξεκινήσω από το μικρό μπάνιο του σπιτιού, το WC των ξένων ή όπως το λένε οι ξένες bloggers, Powder room. Όχι αυτή την ανακαίνιση που ήταν επίσης ριζική και δεν μπορείς να φανταστείς το πριν δεν στην έχω δείξει. Εδώ εκτός από το μάρμαρο επικρατεί και το ξύλο και συγκεκριμένα το OSB. Δύο μαύρα καλάθια λοιπόν τα έχω βάλει πάνω στο diy έπιπλο του νιπτήρα και έχουν μέσα τους το ένα τις πετσετούλες για τα χέρια και το άλλο τα ρολά χαρτιών.

Powder room organization, black baskets

Και πάμε στο μεγάλο μπάνιο του σπιτιού που το έχεις δει με πολλές φωτογραφίες στην ανάρτηση Ολική ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι μας . ‘Ενα μικρό λευκό καλάθι έχει μέσα το χαρτί υγείας κι αυτό γιατί λυπόμουν να τρυπήσω το μάρμαρο για να βάλω το απαραίτητο αξεσουάρ για το χαρτί.

Master bathroom, white grey marble, white basket

Νούμερο 9

Εσύ σίγουρα ένα τέτοιο καλάθι το έχεις για τα άπλυτα. Γιατί από εκεί ξεκίνησε και το δικό μου. Όμως δεν το χρειαζόμουν πια και έτσι με μία εύκολη μεταμόρφωση όπως σου έδειξα στην ανάρτηση Ένα καλάθι για άπλυτα αλλάζει χρήση το έκανα χώρο αποθήκευσης για τις κόλες περιτυλίγματος στο γραφείο μου στο σπίτι.

Wrapping paper storage basket

Νούμερο 10

Παραμένουμε στο γραφείο μου στο σπίτι για να δούμε και άλλες χρήσεις των καλαθιών

Σε μια βιβλιοθήκη ραφιέρα όπου δεν υπάρχουν ντουλάπια ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύσεις πράγματα που δεν θέλεις να φαίνονται είναι τα κουτιά ή τα καλάθια. Στις δικές μου έχω βάλει και τα δύο όπως βλέπεις. Και κουτιά αλλά και το αγαπημένο μου καλάθι από τα ΙΚΕΑ το KNIPSA . Έτσι έχεις την απόλυτη τακτοποίηση αλλά και ένα αρμονικό στο μάτι αποτέλεσμα.

Anthropologie inspired pillow covers diy, IKEA Knipsa basket

Τέλος σε ένα ρηχό καλάθι ξεχειμωνιάζουν οι ορχιδέες μου στο γραφείο μέχρι να ανθίσουν την άνοιξη. Τις αγαπώ και τις φροντίζω 5 χρόνια τώρα και αυτές με αποζημιώνουν με τα άνθη τους.

Flower orchids in basket | Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών

Αυτοί ήταν οι δικοί μου δέκα τρόποι για την χρήση των καλαθιών στο σπίτι μας.

pin-this-for-later

Ten ways to use baskets as decor and storage | Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την αποθήκευση

Θα ήθελα να μου γράψεις στα σχόλια αν εσύ χρησιμοποιείς κάποιον από τους παραπάνω τρόπους. Ή αν κάνεις κάτι διαφορετικό με τα καλάθια γράψε μου πως αλλιώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη 🙂

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Πως δύο απλά και αδιάφορα γυάλινα βάζα μπορούν να μεταμορφωθούν σε διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού και να δείχνουν σαν να αγοράστηκαν πανάκριβα

Σοκολατένιο cheesecake σκέτη κόλαση!

'Ενα γρήγορο, εύκολο γλυκό, σοκολατένιο cheescake σκέτη κόλαση, με μια υπέροχη τυρένια κρέμα σοκολάτας που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για κέρασμα σε γιορτή

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του

Βήμα-βήμα οδηγίες για να στρώσουμε ένα όμορφο πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι, πολύχρωμο και με ότι έχουμε στα ντουλάπια μας

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ ωραίες ιδέες μας δίνεις πάλι Χριστίνα μου.
  Μου αρέσουν τα καλάθια και τα χρησιμοποιώ κι εγώ.
  Από συλλογές δε, διάφορα, ξέρεις εσύ
  Στα καλάθια μαζεύω συνήθως πράγματα που δεν θέλω να φαίνονται, από παιχνίδια μέχρι υλικά για κατασκευές.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  • Είναι πολύ όμορφα τα καλάθια και ταιριάζουν παντού και όλες τις εποχές Ρένα μου. Είμαι σίιιιιιιιιιγουρη πως έχεις πολλές συλλογές, έχω θαυμάσει κάτι δακτυλήθρες που έχω δει φωτογραφία τους. Φιλιά κι από εμένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here