Κουβέρτα καναπέ με diy γούνινα πομ πομ

Πως μία απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου.  Αν θέλεις να τα φτιάξεις κι εσύ παρακάτω θα βρεις τις οδηγίες.

Ένα απόγευμα και χωρίς άλλη προειδοποίηση ένας πυρετός εμφανίστηκε στην ζωή μου. Σπάνια μου κάνει την τιμή να με επισκεφτεί και ίσως γι αυτό στρογγυλοκάθισε και δεν έλεγε να φύγει.  Ευτυχώς δεν είχε φέρει παρέα, βήχα, συνάχι ή πονόλαιμο, κάτι ήταν κι αυτό.  Δέκα μέρες, δέκα ολόκληρες μέρες.  Μα δεν ήταν επίσκεψη αυτή αγαπητέ μου, αρμένικη βίζιτα το λέω εγώ!   Πάει έφυγε όμως, ευτυχώς!

 
Και έμεινα εγώ που δεν μπορώ ούτε για μια μέρα, να «κυλιέμαι» μεταξύ κρεβατιού και καναπέ, άπραγη, αδύναμη από τα συνεχή σκαμπαναβάσματα του πυρετού.  Xωρίς να έχω να κάνω τίποτα γιατί οι εντολές γιατρού και οικείων ήταν πως δεν πρέπει να κουράζομαι.  Ότι χειρότερο για έναν
άνθρωπο σαν εμένα που είμαι στην «τσίτα» σχεδόν 18 ώρες την ημέρα. 
 
Και σκεφτόμουν και σκεφτόμουν τι να κάνω που και απασχολημένη να με κρατάει αλλά και να μη κουράζομαι. και αφού άνοιξα και έκλεισα άπειρες φορές ντουλάπες και ντουλάπια το βρήκα!
 
Πριν τις γιορτές είχα αγοράσει για τον καναπέ στο καθημερινό καθιστικό ένα κουβερτάκι για χουζούρεμα την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση. Από την λαϊκή της γειτονιάς παρακαλώ, αξίας 5 ευρώ.   Δεν το είχα χρησιμοποιήσει ακόμη και είπα να το αναβαθμίσω λίγο.  Όταν είχα αγοράσει την λευκή συνθετική γούνα για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές είχα πάρει και ένα κομμάτι γκρι έτσι να βρίσκεται. 

Η κουβέρτα αναβαθμίζεται με diy γούνινα πομ πομ

 
Η ιδέα λοιπόν ήταν να φτιάξω πομ πομ από την γκρι γούνα και να τα βάλω πάνω στο κουβερτάκι. Έτσι θα αναβαθμιζόταν σε ένα καθώς πρέπει ριχτάρι για τον καναπέ. 
 
Τα υλικά τίποτα πιο απλό, η κουβέρτα, γκρι συνθετική γούνα, ψαλίδι, βελόνα και κλωστή, γέμισμα για μαξιλάρια και ένα μικρό πιάτο (δεν φαίνονται στην φωτογραφία).
 
Μια απλή κουβέρτα αναβαθμίζεται με γούνινα πομ πομ που έφτιαξα μόνη μου

Με την βοήθεια του πιάτου έκοψα 30 στρογγυλά κομμάτια από την γούνα.  Όσα και τα πομ πομ που είχα υπολογίσει πως χρειάζομαι για την κουβέρτα.

Pos na ftiakseis gounia pom pom

Με μεγάλες βελονιές έραψα περιμετρικά το κομμάτι 

Pos na ftiakseis gounina pom pom

Και το σούρωσα σχηματίζοντας ένα μικρό μπαλάκι.

Πως να φτιάξεις γούνινα πομ πομ

Χρησιμοποιώντας υλικό που γεμίζουμε μαξιλάρια,

…γέμισα το μπαλάκι έραψα το άνοιγμα του και το γούνινο πομ πομ ήταν έτοιμο.  Άφησα και ένα μεγάλο κομμάτι κλωστής να περισσεύει για να στερεώσω το πομ πομ πάνω στην κουβέρτα.

Πως να φτιάξεις γούνινα πομ πομ

Καταλαβαίνεις πως όταν κάποια σαν εμένα που έχω δηλώσει κατ επανάληψη πως με το ράψιμο δεν έχει καλή σχέση, κάθεται και φτιάχνει 30+4 πομ πομ στο χέρι, πόσο άρρωστη ήταν!

Πως να φτιάξεις γούνινα πομ πομ

Φυσικά το στερέωμα πάνω στην κουβέρτα ήταν πολύ πιο εύκολη δουλειά.  Άρχισα από τις 4 γωνίες και μοίρασα σε ίσες αποστάσεις τα πομ πομ περιμετρικά της κουβέρτας.

Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου

Et voila!!! 

Έτοιμο το ριχτάρι μου πάνω στον καναπέ που ήρθε από το γραφείο και κατοικεί πλέον στο καθιστικό  (κάτι άλλο ετοιμάζεται για το γραφείο).

Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου
Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου

Και επειδή είχα και ένα μαξιλάρι γούνινο από τα λευκά Χριστούγεννα έβαλα και σε αυτό 4 πομ πομ και δείχνει πολύ όμορφο!

Faux fur pillow with pom pom

Είναι τόσο απαλά, τα γούνινα πομ πομ αλλά και η κουβέρτα που χαίρεσαι να τυλίγεσαι στην αγκαλιά της.

Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου
Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου
Απλή ακρυλική κουβέρτα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη γούνινων πομ πομ που τα έφτιαξα μόνη μου
Wooden bowl with crystal balls

Κι έτσι και εγώ απασχολήθηκα δημιουργικά τις ημέρες του πυρετού αλλά και η απλή κουβέρτα αναβαθμίστηκε σε ένα πολύ όμορφο ριχτάρι.

Φυσικά είχα και τον Mr. να λέει πως άδικα παιδεύομαι και πως μπορώ να αγοράσω έτοιμο ένα τέτοιο ριχτάρι.  Ή πως μπορώ να παραγγείλω έτοιμα πομ πομ από το διαδίκτυο και απλά να τα στερεώσω πάνω στην κουβέρτα.

Ναι συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά ότι φτιάχνουμε δεν μπορούμε να το βρούμε να κυκλοφορεί εκεί έξω.  Είναι σίγουρα μοναδικό γιατί χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και γιατί είναι φτιαγμένο από εμάς.  Και αυτή η ευχαρίστηση δεν αγοράζεται, έτσι δεν είναι;

 
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
 
 
 
 
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εννέα tips για την μετάβαση από την γιορτινή διακόσμηση...

Εννέα tips για την μετάβαση από το ντεκόρ των γιορτών σε μία εξίσου λαμπερή χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τι κάνω εγώ για...

Μοντέρνα τρίλιζα με πλαστικά ζωάκια

Αξιοποίησε τα πλαστικά ζωάκια-παιχνίδια των παιδιών φτιάχνοντας μια μοντέρνα τρίλιζα. Εκτός από ατελείωτο παιχνίδι είναι και ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό

Pantone 2020, ένα χρώμα ξεκάθαρα ελληνικό

Το χρώμα που διάλεξε η εταιρεία Pantone για το 2020 είναι Ελληνικό και το λέω με κάθε βεβαιότητα. Είναι μπλε κι αυτό το χρώμα μόνο Ελλάδα μπορεί να θυμίζει

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 στο τραπέζι

Πάμε να στρώσουμε το τελευταίο γιορτινό τραπέζι του χρόνου για την παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 με ότι διαθέτουμε και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

93 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι τοσο όμορφα και τα πομ πομ και η κουβερτουλα σου! Εγω τα αγορασα έτοιμα τα γουνινα πομ πομ δε νομιζω να τα κατάφερνα μετο ράψιμο τόσο καλά! Μπράβο σου! Την Καλημέρα μου!

 2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τις homemade κατασκευές!! Τα ίδια ακούω και εγώ, αλλά η ευχαρίστηση της δημιουργίας δεν αλλάζει και δεν συγκρίνεται με τίποτε! Όσο για τα γούνινα pon pon είναι καταπληκτικά, φανταστικά, σούπερ πανέμορφα… ότι πρέπει για χουχούλιασμα!!!

 3. Εγώ πάντως, Χριστίνα μου, άμα είμαι άρρωστη ούτε το τηλεκοντρόλ να αλλάξω κανάλι δε μπορώ να πιάσω, όχι να ράβω κιόλας!Χαρά στο κουράγιο σου! Έγινε υπέροχη η κουβέρτα βέβαια, αλλά την άλλη φορά που θα αρρωστήσεις να ξεκουραστείς και λίγο ,ναι;

 4. Έτσι ακριβώς είναι Χριστίνα μου! Ή χαρά της δημιουργίας ούτε αγοράζεται ούτε πωλείται! Ασε που κάθε τι χειροποίητο είναι μοναδικό! Και τα εφτιαξες θαυμάσια τα πομ πομ δίνοντας άλλο αέρα στην κουβέρτα σου! Πολλά φιλιαααααα

 5. Είναι τέλεια Χριστίνα μου .. εκεί που χουχουλιάζεις κάθεσαι και τα σφίγγεις.. τα πατάς.. τα χαϊδεύεις.. να φεύγει η υπερένταση έπειτα από μια κουραστική μέρα. Το καλύτερο είναι όμως που τα έφτιαξες εσύ!!!

 6. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως ότι φτιάχνουμε εμείς έχει άλλη μαγεία! Βέβαια 30+4 πον πον στο χέρι… είναι advanced για τα δεδομένα μου! Η κουβερτούλα έγινε πρώτης τάξεως ριχτάρι και άκρως χουχουλιάρικο! Αμάν με τους πυρετούς να προσθέσω μας γονάτισαν όλους!Περαστικά και αγύριστα! Σε φιλώ!!!!!

  • Περαστικά μας , περαστικά μας Μαίρη μου. Κι εγώ δεν το πιστεύω πως έφτιαξα τόσα πολλά αλλά βλέπεις ο πυρετός ήταν πολύς και ζαλίστηκα, έχασα το μέτρημα. Φιλάκια κι από εμένα!

 7. Περαστικά σου, Χριστίνα μου! Να προσέξεις μην ξανακυλήσεις!!!!
  Πολύ όμορφα έγιναν τα γούνινα πομ πόμ σου και ταίριαξαν τόσο ωραία με την κουβερτούλα!!!
  Χαρά στο κουράγιο σου, να φτιάξεις τόσα πολλά μέσα στον πυρετό σου!!!
  Πολλά φιλάκια και καλό μήνα!!!

  • Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου για το ενδιαφέρον. Έφτιαξα πολλά γιατί μάλλον ήμουν ζαλισμένη από τον πυρετό και έχασα το μέτρημα χαχαχχαχαχ … φιλιά και καλή εβδομάδα!

 8. αχαχαχα Πες το ντε ότι πρέπει να πέσω κάτω με πυρετό για να βρω χρόνο για να δημιουργήσω! (ψάχνω για χρόνο και δεν έχω κλαψ!!!)
  Περαστικά Χριστινάκι μου (και να μην αρρωστήσεις πάλι… δεν σε φοβάμαι εσένα, δεν χρειάζεσαι πυρετούς για να φτιάξεις αριστουργήματα !
  Υπέροχα τα έκανες ριχτάρι και μαξιλαράκι!
  Φιλάκια πολλά :))

 9. Ναι, συνέχισε έτσι εσύ! Επίτηδες το κάνεις?!
  Μετά τα στολίδια, που σου είχα πει πως θα τα χάιδευα όλη την ώρα, μου δείχνεις και αυτά τα πομ-πομ και με αποτελειώνεις!
  Ε, δεν υποφέρεσαι πια! Μου αρέσουν οι υφές λέμε!!!!
  :-p
  Είναι σούπερ η κουβέρτα-ριχτάρι και το μαξιλαράκι είναι απίθανο!
  Όλα περαστικά να είναι, κορίτσι μου!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

 10. Πανέμορφα τα γούνινα πομ πομ!!! Αλλη χάρη πάντα το χειροποίητο ! Με τόσες ιδέες και τόσο ταλέντο στην δημιουργία απορώ που δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει μια ραπτομηχανούλα..Θα ''αριστεύσεις'' και εκεί σίγουρα!!
  Καλές δημιουργίες πάντα!:)

  • Είσαι από τις ειδικούς ως προς το ράψιμο και μετράει η γνώμη σου. Πριν από 2 χρόνια μου έκαναν τα παιδιά μου δώρο μια ραπτομηχανή που ακόμη βρίσκεται στο κουτί της. Δεν ξέρω να την χρησιμοποιήσω και οι οδηγίες με μπερδεύουν αντι να με βοηθούν. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

 11. Και μόνο που την βλέπεις θέλεις να χωθείς στην αγκαλιά της και να χουχουλιάσεις. Βρε θηρίο έφτιαξες μόνη σου τόσα πον πον και ύστερα μας λες ότι δεν ράβεις; Πάντως δείχνει πανέμορφη και ακριβή τώρα η κουβερτούλα σου. Περαστικά σου γλυκιά μου νάσαι γερή και δυνατή. Φιλάκια πολλά Μαρίνα από Βέλγιο

  • Χαχαχαχαχα δεν ράβω Μαρίνα μου, το βαριέμαι αλλά τι να κάνω που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο… πραγματικά θες να τυλιχτείς με το που την βλέπεις την κουβερτούλα. Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

 12. Καλησπέρα Χριστίνα μου αν και με πυρετό η χαρά της δημιουργίας σε ακολουθεί παντού!!!!Πανέμορφο και το ριχτάρι και το μαξιλάρι σου πολύ παιχνιδιάρικη η ιδέα σου με τα πον πον!!!!περαστικά σου Χριστινάκι δημιουργικό!!!

 13. Καλησπέρα Χριστινα μου!!Καλό μήνα καί καλό χρόνο μέ υγεία καί αγάπη στό όμορφο σπιτικό σου!!
  Θαύμασα τίς πανέμορφες δημιουργίες σου!!Πολύ όμορφα έγιναν τα γούνινα πομ πόμ σου και ταίριαξαν ωραία με την κουβερτούλα!!!Μπράβο χρυσοχέρα μου!!Περαστικα καί καλή συνέχεια στίς υπέροχες δημιουργίες σου!!
  Πολλά φιλιά!!

 14. Έτσι ειναι Χριστινα μου, Αυτη η ευχαρίστηση δεν αγοράζετε με τίποτα. Και νομίζω πως σου έκανε κάλο, γιατί φαίνεται πως συνηλθες! Πολυ όμορφα.. αλλά αυτό το τραπέζι μου τραβάει την προσοχή!!! Είναι μοναδικό όπως τα πομπομς σου!

 15. Χριστίνα μου ,ο πυρετός στρογγυλοκάθισε δέκα ημέρες αλλά εσύ στον αγώνα …μη πιστέψει ο πυρετός ότι είσαι του χεριού του ….Ετοίμασες το πιο όμορφο κουβερτάκι ,το στόλισες με τα υπέροχα πομ-πομ ,το έβαλες και στη θέση του και αν του βαστάει του πυρετού ας σου ξανάρθει ….θα είσαι χουχουλιασμένη με το κουβερτάκι σου και μακριά από εσένα !!!

 16. Εννοείται πως είναι υπέροχο και εννοείται πως κι εγώ ίσως και να το φορούσα στους ώμους σαν κάπα. Πόσα εύκολα λοιπόν αλλάζει όψη κάτι αρκεί να έχεις την έμπνευση! Καλό Σαββατοκύριακο, Ιωάννα Βλαχάκη

 17. Αν έμενες λίγο ακόμα μέσα στο σπίτι σε έβλεπα να φτιάχνεις και κουβέρτα εξ αρχής!!! χαχαχαχα
  Μου αρέσουν πολύ τα γουνάκια σου αλλά μη περιμένεις να σε αντιγράψω.. :p χαχαχα δε το έχω! Χαράς στο κουράγιο σου πάντως να φτιάξεις τόσα!!!! Πολλά φιλιά!!

 18. Καλημέρα Χριστίνα μου, πας πολύ καλά με το ράψιμο μπράβο και ας λες ότι δεν το έχεις είσαι σούπερ!! Είναι τόσο χαριτωμένα τα πον πον σαν λεπτομέρειες, μεταμορφώνουν το κάθε αντικείμενο !! Πολλά φιλιά και Χαρούμενη Κυριακή!

 19. Πολύ όμορφη ιδέα, Χρίστινα μου!!! Χαράς το κουράγιο σου να ράψεις τόσα πομ πομ … Πάντως, έγινε υπέροχη και η κουβερτούλα και το μαξιλάρι!!! Πολλά φιλιά !!! Καλή σου βδομάδα!!!
  ΥΓ. Τελικά όλοι τα ίδια λένε … χαχαχα !!! Πρωτοτυπία καμία …!!!

 20. Αααα μα είσαι καταπληκτική!!! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις πομ πομ κι έχεις απόλυτο δίκιο ότι φτιάχνουμε μόνες δεν αγοράζεται… και περνάς και δημιουργικά το χρόνο σου! Αυτό που το βάζεις? Καλημέρα Χριστίνα μου!!!!

 21. Χριστίνα μου τον Φεβρουάριο ήμουν κι εγώ πολύ άρρωστη και είχα χάσει σχεδόν την όρασή μου τρομάρα μου και έτσι είχα χάσει όλες σου τις αναρτήσεις. Τις απολαμβάνω όμως τώρα, έστω και με καθυστέρηση τόσων μηνών και έχω ξετρελαθεί με όσα φτιάχνεις! Τι τέλεια και χουχουλιάρικα που έχουν γίνει το κουβερτάκι και το μαξιλάρι με τα γούνινα πομ πομ! Συμφωνώ μαζί σου ότι η χαρά και η υπερηφάνια που νιώθουμε όταν φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας δεν συγκρίνεται με τίποτε.

  • Θάλεια μου το είχα ακούσει για την περιπέτεια της υγείας σου κι εύχομαι να είναι η τελευταία! Το διαβάζεις και μες το κατακαλόκαιρο το συγκεκριμένο ποστ που μόνο και η θέα της κουβέρτας σε ιδρώνει! Πάντως σ ευχαριστώ από καρδιάς που μπήκες στον κόπο όχι μόνο να διαβάσεις όσες από τις αναρτήσεις μου είχες χάσει αλλά να σχολιάσεις κιόλας! ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ & ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here