Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο – Anthropologie inspired no sew pillows

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο – Anthropologie inspired no sew pillows

Διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών χωρίς ράψιμο

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο φυσικά κι αυτό γιατί δεν ράβουμε. Το έχουμε πει χίλιες φορές αυτό μην τα ξαναλέμε… 🙂

Κατ αρχάς να σας ευχηθώ «Χριστός Ανέστη» και ελπίζω να περάσατε τέλεια τις Άγιες αυτές ημέρες αλλά να σας καλωσορίσω και σε ένα ακόμη project των Creative Bloggers που αυτό τον μήνα λόγω της γιορτής του Πάσχα μεταφέρθηκε μία εβδομάδα αργότερα. 
Καλώς ορίσατε όμως και σε ένα ακόμη Hack me please το 7ο κατά σειρά και θα δείτε παρακάτω το γιατί. Το θέμα αυτού του μήνα είναι τα παστέλ χρώματα και την σκυτάλη την πήρα από την Ρία από το blog Lacreme.

Δηλώνω φαν του Anthropologie και είναι σίγουρο πως αν ζούσα σε κάποια πόλη που θα είχε κατάστημα θα ήμουν από τους μόνιμους επισκέπτες. Προς το παρόν περιορίζομαι στο να χαζεύω Ιντερνετικά τα πράγματα που έχει και έτσι είχα σταμπάρει τα μαξιλάρια της παρακάτω φωτογραφίας. Οπότε επ ευκαιρία των αναρτήσεων των Creative Bloggers είπα να φτιάξω την δική μου βερσιόν και έτσι γεννήθηκε και το Hack me please No 7

Πρέπει να σου πω πως τα υλικά που χρειάστηκε να αγοράσω για τις δύο διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών ήταν 8 ματσάκια ροζ κλωστή κεντήματος γιατί ακόμη και τα πατάκια του μπάνιου τα είχα από το προηγούμενο σπίτι.

Ξεκινάμε βάζοντας ένα κομμάτι χαρτόνι μέσα στην θήκη του μαξιλαριού για να προστατέψουμε το κάτω μέρος επειδή θα χρησιμοποιήσουμε κόλλα υφάσματος. Στη συνέχεια και αφού είχα σχηματίσει το σχέδιο στο μυαλό μου τράβηξα με το μολύβι ελαφριά μία γραμμή στη μέση της θήκης.

Για την πρώτη διακοσμητική θήκη θα χρησιμοποιήσω και τα δύο πατάκια του μπάνιου. Το ροζ που φαινόταν στην φωτογραφία με τα υλικά και ένα μπλε που ξέχασα να το φωτογραφίσω. Έκοψα λοιπόν μία λωρίδα ίση με το πλάτος του μαξιλαριού που για την ιστορία να σου πω πως είναι 45Χ45 εκ. Έβαλα κόλλα υφάσματος και την κόλλησα πάνω από την γραμμή. Δηλαδή η γραμμή είναι στο κάτω μέρος όπως φαίνεται στην εικόνα.

Tip: Όταν κόβουμε τέτοια υφάσματα που έχουν πολύ χνούδι προσέχουμε να κόψουμε σε κάποιες γραμμές που φαίνονται στην πίσω πλευρά τους κι αυτό για να μην μαδάει συνέχεια το χνούδι.
Στην συνέχεια έκοψα τρεις μικρότερες σε μήκος αλλά φαρδύτερες σε πλάτος λωρίδες από το ροζ πατάκι και τις κόλλησα κάθετα στην μπλε που είχα ήδη βάλει πάνω στην θήκη.

Στο πάνω μέρος της μπλε λωρίδας κόλλησα ένα κομμάτι διακοσμητικής κορδέλλας που είχα και είχε παρόμοια χρώματα με τα δύο πατάκια. Ροζ και γαλάζιο. Μετά από αυτό άφησα την θήκη στην άκρη… δεν είχα τελειώσει μαζί της αλλά ήθελα να βάλω μπροστά και την δεύτερη.

Για την δεύτερη θήκη χρησιμοποίησα μόνο το ροζ χρώμα και κόλλησα μία φαρδιά λωρίδα από το πατάκι στην μέση της.

Στο πάνω και κάτω μέρος της ροζ λωρίδας κόλλησα διακοσμητικό κορδόνι ταπετσαρίας σε χρυσό χρώμα.

Όμως τα μαξιλάρια του Anthropologie έχουν και φουντίτσες! Τι; Τα δικά μου νομίζεις πως δεν θα έχουν; Λοιπόν, το ήξερες πως μπορείς ευκολότατα να φτιάξεις ωραίες φουντίτσες με κλωστές κεντήματος; Γι αυτούς που δεν το ήξεραν σου λέω τον τρόπο. Τα 2 ματσάκια γκρι κλωστή τα είχα και έπρεπε από αυτά να βγάλω αρκετές φουντίτσες για το μαξιλάρι με την ροζ λωρίδα. Από τα 2 ματσάκια κατάφερα να βγάλω 8 mini φουντίτσες με τον εξής τρόπο: 
 • Έκοψα στην μέση το ματσάκι και έτσι βρέθηκα με 2 κομμάτια 
 • Αφαίρεσα 4 κλωστές από το κάθε κομμάτι και στην συνέχεια το έκοψα και αυτό στην μέση έτσι βρέθηκα να έχω 4 κομμάτια από το αρχικό ματσάκι 
 • Έδεσα στην μέση του το κάθε μικρό κομμάτι με την κλωστή που είχα αφαιρέσει αφήνοντας αρκετή να περισσεύει και στην συνέχεια διπλώνοντας το στην μέση έδεσα με την άλλη κλωστή λίγο κάτω από εκεί που το είχα διπλώσει. 
 • Αυτό ήταν! Με τον τρόπο αυτό σχημάτισα 8 μικρές φουντίτσες 

Με μια βελόνα πέρασα τις κλωστές που περίσσευαν από κάθε φουντίτσα εσωτερικά στο μαξιλάρι στο σημείο που ήταν το κάτω μέρος του χρυσού κορδονιού. Όχι δεν τις έραψα γιατί είπαμε και στην αρχή πως αυτά είναι μαξιλάρια χωρίς ράψιμο αλλά έδεσα σε γερό κόμπο τις δύο άκρες της κλωστής. Μετρώντας και αφήνοντας ίσες αποστάσεις μεταξύ τους στερέωσα με τον ίδιο τρόπο και τις 8 φουντίτσες.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά χρησιμοποιώντας ένα ματσάκι κλωστή κεντήματος για την κάθε φούντα έφτιαξα άλλες 8 αρκετά μεγαλύτερες για τις 4 γωνίες και για τα δύο μαξιλάρια. Για το δέσιμο τους χρησιμοποίησα ένα χρυσό κορδόνι που είχα.

Για τα μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, μπορείς να το πεις και πρόκληση αυτό, η βελόνα χρησίμευσε μόνο για να περάσω εσωτερικά τις κλωστές από τις φούντες και να τις δέσω.

Στις ροζ φούντες που μπήκαν στις γωνίες της θήκης του μαξιλαριού άφησα λίγη κλωστή για να μπορεί η φούντα να πέφτει με χάρη στο πλάι όταν θα στήσουμε το μαξιλάρι. Φυσικά και μπήκαν στο γραφείο μου στο σπίτι. Τι; Δεν έπρεπε; Ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο γιατί έχει περισσότερο χρώμα από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Φυσικά για όσες μπορούν και ράβουν όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει απλά γαζώνοντας τα κομμάτια των υφασμάτων πάνω στις θήκες των μαξιλαριών.

Όπως βλέπεις υπάρχουν και άλλες φούντες στο γραφείο μου …

Μα δεν ταιριάζει τέλεια το ροζ με το χρυσό και το γκρι; 

Και κάνει και έντονη αντίθεση πάνω στον καναπέ στο χρώμα της μέντας!

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο λοιπόν γιατί εγώ δεν ράβω, μαξιλάρια σε παστέλ αποχρώσεις γιατί όπως λέει και το θέμα μας «Παστέλ παντού» και μαξιλάρια που μοιάζουν (ή εμένα μου φαίνεται) με αυτά που έχει το Anthropologie.
Διάλεξε εσύ σε ποια κατηγορία θα τα κατατάξεις… 

Εγώ πάντως διάλεξα να τα βάλω στο γραφείο μου για να τα χαίρομαι τις ώρες που περνάω εκεί (και είναι πολλές).

How to make anthropologie inspired no sew pillow covers

Τελειώνοντας να σου θυμίσω να επισκεφτείς αύριο την Λένα & την Κατερίνα στο Violet Mimosa. Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers
– Ρία από La creme ………………………………………………………………. 10/04/2018 
– Χριστίνα από Art Decoration & Crafting ………………………………….. 11/04/2018 
– Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa .……………………………………… 12/04/2018 
– Ζωγραφιά από Bisozozo ………………………………………………………. 13/04/2018 
– Κική από Creative Moments ……………………………………………….. 14/04/2018 
 Φιλάκια  

Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

24 Σχόλια

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:28 ΜΜ

  Ria Lacreme
  APRIL 11, 2018 AT 11:17 AM
  Υπέροχα! Κι εγώ είμαι φαν του Anthropologie πάντα έχει ιδιαίτερα πράγματα..

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:20 ΜΜ

   Ευχαριστώ Ρία μου… εμ είναι να μην είσαι φαν? Εξαιρετικά και μοναδικά κομμάτια!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:29 ΜΜ

  Irini
  APRIL 11, 2018 AT 7:04 PM
  Μπραβο !!!!! φανταστικα τα μαξιλαρια σου ….ειπαμε εχεις στυλ !!!!
  καλη συνεχεια

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:30 ΜΜ

  Craftartista
  APRIL 11, 2018 AT 7:20 PM
  Χριστίνα μου, ενθουσιάστηκα με τις νέες σου δημιουργίες. Πανέμορφα τα μαξιλάρια! Μου έδωσες έμπνευση, φίλη μου. Σ’ ευχαριστώ. Πολλά φιλιά!

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:23 ΜΜ

   Χαίρομαι πολύ Μία μου αν μπόρεσα να σε εμπνεύσω για κάτι… είσαι τόσο πολυτάλαντη!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:30 ΜΜ

  Kiki
  APRIL 11, 2018 AT 9:03 PM
  Εντάξει είναι πανέμορφα και έχω να πω πως είσαι ευφυέστατη πραγματικά! Συγχαρητήρια Χριστινάκι, για άλλη μια φορά μας ξεσηκώνεις για τα καλά ❤

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:23 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ γλυκό μου κορίτσι νάσαι καλά!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:31 ΜΜ

  ΙΩΑΝΝΑ MPISKOTOUPOLI
  APRIL 12, 2018 AT 11:25 PM
  Υπέροχα τα μαξιλαράκια σου Χριστίνα και επειδή λατρεύω τις φουντίτσες στα μαξιλαράκια και μας έδειξες πόσο εύκολα γίνονται,νομίζω πως θα τα δοκιμάσω άμεσα!!Καλό βράδυ!!

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:24 ΜΜ

   Ευχαριστώ Ιωάννα μου… μα είδες τελικά πόσο εύκολα είναι μερικά πράγματα;

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:48 ΜΜ

  Mary
  APRIL 13, 2018 AT 4:16 AM EDIT
  Christina all of this with just glue? What have I been doing with my life. I love all the pretty colors and the texture! Now I want to come and visit you at your office.

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:25 ΜΜ

   I wish you were here Mary! I love your company and a cup of coffee it would be perfect in here 🙂

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:49 ΜΜ

  FLORENCE
  APRIL 13, 2018 AT 5:09 AM EDIT
  Christina, those look amazing! They look like you bought them from a fine department store. I’m like Mary above…I’m amazed you made these with glue only, and no sewing. You are so creative…I would never have thought of this.

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:26 ΜΜ

   Only glue Florence. So easy to make them.. you cut, you glue and it is over! Thank you my dear friend!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:50 ΜΜ

  Maria Pirgianaki
  APRIL 13, 2018 AT 8:59 AM EDIT
  Χριστός Ανέστη Χριστίνα μου.Και μόνο που έφτιαξες μαξιλαράκια χωρίς ράψιμο είναι απίθανο.Εύκολη και πολύ όμορφη ιδέα και τα χρώματα στα υλικά κόμα πιο ωραία.Οι φωτο σου είναι τέλειες όπως και η διακόσμηση…φιλάκια πολλά!

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:26 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου για τα καλά σου λόγια, νάσαι καλά!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:50 ΜΜ

  Νικολέττα
  APRIL 14, 2018 AT 8:04 PM EDIT
  Ειδα τη λέξη-κλειδί” χωρίς ράψιμο” και ήρθα να θαυμάσω τι έφτιαξες Χριστίνα μου! Καημό το έχω να μάθω να ράβω αλλά δεν το έχω πετύχει ακόμα!Για αυτό λατρεύω να βλέπω τέτοια projects! Πολύ πολύ όμορφα, καταγράφηκε στα υπόψιν !

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:41 ΜΜ

   Κι εγώ τον ίδιο καημό είχα κι έχω… τα παιδιά μου μου πήραν δώρο μια ραπτομηχανή πριν 3 χρόνια και ακόμη στο κουτί της είναι. Κι έτσι σκαρφίζομαι τρόπους να φτιάχνω αυτά που θέλω χαχαχχαχαχ

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:51 ΜΜ

  Barbara Chapman ~ French Ethereal
  APRIL 16, 2018 AT 9:52 PM EDIT
  Hello Christina,
  Love these pillows you’ve created ~ what a great Anthropologie hack! Fun!!! I do sew but I also somedays like to just pull out the glue or a glue-gun and just go glue crazy. �� This is a great project for someone who doesn’t sew but wants to “get the look. ” I pinned several photos to my Crafts and Sewing, and also to my DIY Projects boards for you.

  Thanks for a fun idea,
  Barb ��

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:54 ΜΜ

   Thank you so much for your kind comment Barbara! Thank you so much also for the pins …

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:52 ΜΜ

  Ζωγραφιά | Bisozozo
  APRIL 17, 2018 AT 10:30 PM EDIT
  Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα χαλάκι μπάνιου θα έδειχνε τόσο τόσο όμορφο!

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:54 ΜΜ

   Από μόνο του μπορεί και να μη δείχνει Ζωγραφιά μου, το βοήθησα λίγο χαχαχαχχααχαχ!

 • Ανώνυμος 2018-05-06 at 4:53 ΜΜ

  Maya Kuzman
  APRIL 13, 2018 AT 6:03 PM EDIT
  I’ve been drooling over their pillows for so long and I totally want to make some of them myself! Thank you for sharing the steps – yours turned out gorgeous!
  I am also working on an Anthropologie inspired project. Cannot wait to share more next Wednesday!

  • Christina Makri 2018-05-08 at 6:53 ΜΜ

   Oh Maya thank you so much! I am so glad you like my pillows. It is an easy way to have something I cannot afford for the time 🙂

  Leave a Reply

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Christina

  Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

  Christina

  Subscribe & Follow

  Εγγραφείτε στο Newsletter μας

  Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

  Privacy Policy

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Creative Bloggers

  Facebook

  Pinterest

  ×