Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά μέσα σε ένα σπίτι

Εγώ έχω ένα μέσα στο δεύτερο μπάνιο του σπιτιού.  Δεν στο έχω δείξει, ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνω γιατί κι αυτό σαν το μεγάλο μπάνιο του σπιτιού πέρασε από ριζική ανακαίνιση.

Marble guest bathroom
Ένα άσχημο παράθυρο λοιπόν που βλέπει σε ένα σκοτεινό φωταγωγό και το μόνο που εξυπηρετεί είναι ο εξαερισμός του μπάνιου.  Εμένα φυσικά μου κάθεται που λένε στον λαιμό γι αυτό και όλο αυτό τον καιρό έψαχνα να βρω τρόπο να το “εξαφανίσω”.

Ugly bathroom window

Πως το έκρυψα

‘Ετσι κατέληξα πως ο μόνος τρόπος ήταν να φτιάξω μία κουρτίνα τύπου ρόμαν αλλά να μπορεί να αντέξει στις συνθήκες ενός μπάνιου δηλαδή την υγρασία.

Ένα κομμάτι λευκή δερματίνη που είχα ήταν ότι έπρεπε για υλικό για την κουρτίνα.  Αγόρασα 3 μικρά επεκτεινόμενα κουρτινόξυλα αυτά που προορίζονται για μικρά παράθυρα και τα αντίστοιχα στηρίγματα.  Φυσικά η κουρτίνα θα είναι χωρίς ράψιμο τι νόμισες;  Κόλλα για ύφασμα, μολύβι, ψαλίδι και μέτρο μαζί με κάποια μανταλάκια και μία διακοσμητική τρέσα πον πον είναι όλα όσα χρειάστηκα για να ολοκληρωθεί η κατασκευή.

How to make faux roman shade
Έκοψα την δερματίνη σε φάρδος όσο ακριβώς είναι και το φάρδος του παράθυρου ενώ άφησα το μάκρος ολόκληρο θα δεις παρακάτω το γιατί.  Στην πάνω πλευρά γύρισα και κόλλησα τόσο όσο να δημιουργηθεί μία πιέτα για να μπει το ένα κουρτινόξυλο μέσα.  Για να κολλήσει καλά έβαλα και κάποια μανταλάκια.

Πως να φτιάξεις faux roman κουρτίνα
Όσο περίμενα να στεγνώσει η κόλλα πάνω στην δερματίνη μέτρησα το ύψος του παράθυρου, το χώρισα σε 3 ίσα μέρη και κόλλησα τα αυτοκόλλητα στηρίγματα για τα κουρτινόξυλα.

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο

Η τοποθέτηση

Πέρασα το ένα κουρτινόξυλο στην πιέτα που δημιούργησα και το τοποθέτησα στο πάνω μέρος του παράθυρου.  Συγχρόνως τοποθέτησα και τα άλλα δύο κουρτινόξυλα.

Τοποθέτηση faux roman κουρτίνας
Δίπλωσα πάνω στα άλλα δύο κουρτινόξυλα τόσο ύφασμα όσο χρειαζόταν για να δημιουργηθούν δύο μεγάλες πιέτες και να δώσουν την εντύπωση ρόμαν κουρτίνας, σημάδεψα και έκοψα.

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο με faux roman κουρτίνα
Στο κάτω μέρος εκεί δηλαδή που τελείωνε η κουρτίνα κόλλησα αυτή την τρέσα με τα πον πον.

How to make faux roman shade
Και να που με δύο κινήσεις το άσχημο παράθυρο εξαφανίστηκε από μπροστά μου.

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο Faux roman shade diy
Στην θέση του υπάρχει μία όμορφη κουρτίνα από ύφασμα ιδανικό για υγρασία .

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο με faux ρόμαν κουρτίνα
Και με μια χαριτωμένη τρέσα στο τελείωμα της.

Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο με faux ρόμαν κουρτίνα
Και αν αναρωτιέσαι γιατί μαύρη τρέσα και όχι ένα άλλο χρώμα.

Black pom pom
Θα σου δώσω ένα hint από το μικρό μπάνιο όπου θα δεις πως εκτός από το μάρμαρο επικρατεί το ξύλο και μαύρες πινελιές όπως αυτό το καλάθι που φυλάει μικρές πετσετούλες.  Θα πρέπει όμως να κάνεις λίγο υπομονή για να δεις ολόκληρη την ανακαίνιση του, πως ήταν και πως έγινε.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως σε αυτό το μπάνιο όλα είναι πιο χαλαρά πιο casual σε αντίθεση με την ανακαίνιση του Master Bathroom που σου είχα δείξει με τίτλο  Το καινούργιο μας μπάνιο

Guest bathroom with natural elements
Πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο με faux roman κουρτίνα, diy no sew faux roman shade
Λοιπόν; Είδες πόσο εύκολη ήταν η απάντηση στο πως να κρύψουμε ένα άσχημο παράθυρο ;  Θα έκανες εσύ κάτι ανάλογο στον δικό σου χώρο;

Φιλάκια ❤

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια

Ποια είναι τα δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια που θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου και πως να τα περιποιηθείς

Πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα diy

Πως να φτιάξεις μία πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα από ένα παλιό γυάλινο κομπολόι και πως να την χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικό στο σπίτι σου

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την...

Έχεις πολλά καλάθια που δεν ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις; Αυτοί οι δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή αποθήκευση σίγουρα σε ενδιαφέρουν

Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση

How to totally transform a classic side table to a modern one | Πως ένα συνηθισμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μαρμάρινο τραπεζάκι με faux μάρμαρο από υγρό γυαλί και βάση που να δείχνει μπρούτζινη.

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχη ιδέα, Χριστίνα μου. Μου αρέσει που χρησιμοποίησες δερματίνη και τέλεια ιδέα να το κάνεις σε στυλ ρόμαν. Οι τρέσες με πομ-πομ είναι οι αγαπημένες μου! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here