Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Αλμυρά muffins με φέτα, ελιές & κάπαρη

Αλμυρά muffins με φέτα, ελιές & κάπαρη

Αλμυρά μάφινς με φέτα, ελιές και κάπαρη

Οι bloggers στην κουζίνα γιατί όπως λέει και η μαμά μου «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»

Με την ανάρτηση αυτή εγκαινιάζω μία καινούργια κατηγορία στο Art Decoration Crafting, την κατηγορία «BLOGGERS IN THE KITCHEN»,  οι Bloggers στην κουζίνα.  Γιατί εκτός από DIYer είμαι και σύζυγος είμαι και μαμά είμαι και γιαγιά και όπως όλες οι γυναίκες η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που περνάω κι εγώ αρκετό χρόνο.
Κάθε Σάββατο λοιπόν αγαπημένες food bloggers ή άλλες που ασχολούνται και με συνταγές ή κι εγώ η ίδια θα σας δίνουμε μία μαμαδίστικη συνταγή για να την ετοιμάσετε για το τραπέζι της Κυριακής!
Με πολύ χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω την Μάριον από το blog Cooking & Art by Marion που κάνει ποδαρικό σε αυτή την καινούργια ενότητα με μία εύκολη και νόστιμη συνταγή της!!!

**********************
Μιας και το καλοκαίρι πια είναι γεγονός και οι εξορμήσεις θα αρχίσουν τα Σαββατοκύριακα, τι καλύτερο από ένα αλμυρό σνακ.
Βέβαια είναι ιδανικό και για το σχολείο των παιδιών, για το γραφείο, για το πάρτι. Αλμυρά muffins με ελαιόλαδο, φέτα κι ελιές. Σούπερ κολατσιό.

Εντάξει έχει λίγο μπέικον. Αυτό δεν μας χαλάει. Αν δεν το θέλετε αντικαταστήστε το με γαλοπούλα. Γίνεται γρήγορα, εύκολα και δεν χρειάζεται ούτε μίξερ. Μια σπάτουλα είναι αρκετή.
Τα αλμυρά muffins δέχονται άπειρους συνδυασμούς υλικών. Μπορούμε να βάλουμε λιαστές ντομάτες. Δεν τις προτίμησα γιατί οι υπόλοιποι δεν τις θέλουν. Οπότε πήγαμε στα σίγουρα υλικά.
Το κριτσανιστό μπέικον από πάνω δίνει ξεχωριστή νοστιμιά. Να σας πω κι ένα μυστικό: μην το λυπηθείτε!!! Βάλτε παραπάνω 😉

Αλμυρά muffins με φέτα, ελιές & κάπαρη / Savory muffins with feta cheese, olives & capers

Υλικά

(για 10-12 muffins)
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. θυμάρι
1 αυγό
120 γρ. φέτα (τριμμένη)
10 μεγάλες ελιές (ψιλοκομμένες)
1 κουτ. γλ. κάπαρη
245 γρ. γάλα
60 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
πιπέρι
2-3 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα & το ελαιόλαδο.
Σε ενα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μπέικον) και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια θήκη για μάφινς βάζουμε τα χαρτάκια αφού πρώτα τα λαδώσουμε ελαφρώς. Αν δεν βάλουμε τα χαρτάκια λαδώνουμε τη θήκη.
Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν βγει καθαρό είναι έτοιμα.

Μικρά μυστικά:

  • Αν θέλετε την κάπαρη την ψιλοκόβετε, διαφορετικά την βάζετε ολόκληρη.
  • Αν είναι αλμυρή η φέτα προσοχή στο αλάτι. Είναι και οι ελιές και η κάπαρη οπότε προσέχουμε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θήκες σιλικόνης τις οποίες δεν θα λαδώσετε καθόλου.
  • Ανάλογα τις προτιμήσεις σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη κάπαρη ή ελιές.
  • Εμένα μου βγήκαν 11 muffins. Τα είχα γεμίσει όπως βλέπετε στη φωτογραφία και φούσκωσαν αρκετά.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω την Μάριον για την πεντανόστιμη συνταγή που μας έφτιαξε.
Αν θέλετε και άλλες τέτοιες συνταγές σας συστήνω ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείτε

Blog name : Cooking & Art by Marion
Σελίδα στο Facebook : CookingandArtMarion
Instagram : marion_cookingandart



Και επειδή όπως ίσως έχεις καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια τα θέλω όλα τέλεια αλλά και γιατί οι αναρτήσεις χάνονται με το πέρασμα του χρόνου αλλά τα γραπτά μένουν σου έχω παρακάτω και καρτέλα για να τυπώσεις την συνταγή μας.  Έτσι θα τις έχεις ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες και στα χέρια σου!

Print RecipePin it

ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ME ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ & ΚΑΠΑΡΗ

Ένα αλμυρό σνακ ιδανικό για το σχολείο των παιδιών, για το γραφείο, για το πάρτι. Αλμυρά muffins με ελαιόλαδο, φέτα κι ελιές. Σούπερ κολατσιό.

ingredients:

Υλικά

(για 10-12 muffins)
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. θυμάρι
1 αυγό
120 γρ. φέτα (τριμμένη)
10 μεγάλες ελιές (ψιλοκομμένες)
1 κουτ. γλ. κάπαρη
245 γρ. γάλα
60 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
πιπέρι
2-3 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο

instructions:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα & το ελαιόλαδο.
Σε ενα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μπέικον) και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια θήκη για μάφινς βάζουμε τα χαρτάκια αφού πρώτα τα λαδώσουμε ελαφρώς. Αν δεν βάλουμε τα χαρτάκια λαδώνουμε τη θήκη.
Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν βγει καθαρό είναι έτοιμα.

NOTES:

- Αν θέλετε την κάπαρη την ψιλοκόβετε, διαφορετικά την βάζετε ολόκληρη.
- Αν είναι αλμυρή η φέτα προσοχή στο αλάτι. Είναι και οι ελιές και η κάπαρη οπότε προσέχουμε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θήκες σιλικόνης τις οποίες δεν θα λαδώσετε καθόλου.
- Ανάλογα τις προτιμήσεις σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη κάπαρη ή ελιές.
- Εμένα μου βγήκαν 11 muffins. Τα είχα γεμίσει όπως βλέπετε στη φωτογραφία και φούσκωσαν αρκετά
Created using The Recipes Generator

.recipe-inner{text-align:left;max-width:620px;border:6px double #009BFF;padding:20px;background:#f2f2f2;margin: 40px auto;font-family:Lato, sans-serif;}.recipe-keywords,.recipe-categories,.recipe-cuisine,.recipe-video{display:none;visibility:hidden;}.recipe-inner a{color: #4193f0;}#recipe .recipe-name{font-size: 21px;}#recipe .info{position:relative;font-size:13px;text-transform:capitalize;border-bottom:2px solid #000;padding-bottom:7px;margin-bottom:20px}.info:after{content:»;display:table;clear:both}#recipe .info span:first-child{margin-right:30px}#printbutton{border:0;margin:0;color:#fff;float:right;background:#555; padding:5px;border-radius:3px;cursor:pointer}#recipe .time{text-transform:uppercase;font-size:12px;text-align:center;background:#fff;padding:15px 0;margin-bottom:20px}#recipe .time span:not(:last-child){margin-right:12px}#recipe .time span:not(:last-child):after{content:»;display:inline-block;height:10px;width:1px;background:#000;vertical-align:middle;margin-left:12px}#recipe .summary{line-height:1.7;font-style:italic;font-size: 15px !important;font-family:Lato, sans-serif !important;}.ingredients,.instructions{line-height:1.7;clear:both;font-size: 15px !important;font-family: ‘Roboto’,’Open Sans’, Lato, sans-serif;}.ingredients *, .instructions * { font-size: inherit !important; font-family: inherit !important; }.ingredients h3,.instructions h3,.notes h3{font-size:20px !important;font-weight:400 !important;margin-bottom:0;color:#000;text-transform: uppercase;}.ingredients ul{margin:0!important;margin-top:5px !important;}.instructions li{margin-bottom:15px !important;line-height:1.6;text-align:left;}.ingredients li{text-align:left}#recipe .instructions{margin-top: 30px;}#recipe .instructions ol,#recipe .instructions ol li {list-style:decimal !important;}#recipe .instructions ol{padding-left:39px;margin:0!important;margin-top:6px !important;}.posturl{border-top:1px solid #ccc;padding-top:10px;}.ing-section{padding-left:20px;margin: 10px 0;}.ing-section > span{font-weight:700}.recipe-credit{font-size:13px;border-top: 1px solid #ccc;padding:10px;text-align:center;background:#ffffff;margin:-20px;margin-top:15px;}.recipe-credit a{color:blue;text-decoration:none;}.copyright-statement{font-size: 13px;font-style:italic;border-top: 1px solid #ccc;margin-top:15px;padding-top:15px;line-height:1.6;}.notes pre{font-size: 15px;margin: 10px 0;padding-left: 20px;font-family: inherit;line-height: 1.7;white-space: pre-line;}.notes h3{margin: 0}.nutrition-info{font-size: 0;margin: 20px 0;padding: 10px;background: #fff;}.nutrition-info>div {display: inline-block;font-size: 14px;width: 20%;text-align: center;}.nutrition-info>div:nth-child(5) ~ div{margin-top: 20px;}.nutrition-info>div p{margin-top: 0;margin-bottom: 7px;}.print-options {display:none;position: absolute; top: 0; right: 0; background: #fff; border: 1px solid #ccc;z-index: 1;}.show-print-options{display:block}.print-options button { display: block; background: transparent; border: 0; cursor: pointer; padding: 10px; width: 100%; text-align: left; } .print-options button:hover { background: #555; color: #fff;}#recipe-pinit {float: right; background: #BD081B !important; border-radius: 4px; margin-right: 5px !important; color: #fff !important; max-height: 25px !important; padding: 2px 10px !important; text-decoration: none !important; display: -webkit-box; display: -ms-flexbox; display: flex; -webkit-box-align: center; -ms-flex-align: center; align-items: center;} #recipe-pinit svg { display: inline-block; width: 16px; height: 16px; margin-right: 4px;}#recipe .image{text-align:center;margin-bottom:25px}#recipe .image img{max-width:100%}#recipe .recipe-name{line-height:1.6;text-transform:uppercase;margin-top:0;letter-spacing:1px;text-align:center;margin-bottom:20px}#recipe .time{border-top:1px dashed #000;border-bottom:1px dashed #000;border-right:0;border-left:0}#recipe .summary{margin-bottom:30px}#recipe .summary:after{content:»;display:block;width:50px;height:2px;background:#000;margin:auto;margin-top:10px}#recipe .instructions{margin-top:30px}#recipe .instructions ol{padding-left:39px;margin-top:6px}function printDiv(a, printOption) { if (printOption === ‘printWithOptions’ || printOption === ‘printWithImage’) { this.parentElement.className = ‘print-options’; } if(this.parentElement.classList.contains(‘print-options’)) { var b = this.parentElement.parentElement.parentElement; } else { var b = this.parentElement.parentElement; } newWin = window.open(», ‘printwin’); var c = newWin.document.createElement(‘style’); c.innerHTML = ‘html{font-family:sans-serif}.print-options{display:none}img{visibility:hidden;display:none;}#recipe-pinit,#printbutton,.recipe-credit{visibility:hidden;display:none;}.info{text-align:center;text-transform:capitalize}.recipe-name{text-align:center}.info span{margin-right:20px}.time{text-align:center;padding:10px;border-top:1px dashed #000;border-bottom:1px dashed #000;}.time span{margin-right:20px}.adunit,.adunitlabel,.adunitwrapper,.adunitwrapper,.chicory-order-ingredients{display:none!important}.nutrition-info{font-size: 0;margin: 20px 0;padding: 10px;background: #fff;}.nutrition-info>div {display: inline-block;font-size: 14px;width: 20%;text-align: center;}.nutrition-info>div p{margin-top: 0;margin-bottom: 7px;}.ingredients h3, .instructions h3{text-transform:uppercase !important;}.notes{white-space:pre-line;}.recipe-keywords,.recipe-categories,.recipe-cuisine,.recipe-video {visibility:hidden;display:none}’; if (printOption === ‘printWithImage’) { c.innerHTML = c.innerHTML.replace(‘img{visibility:hidden;display:none;}’, ‘img{display:block;margin: 20px auto;width: auto;max-width:100%;}’); } newWin.document.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(c); newWin.document.getElementsByTagName(‘body’)[0].innerHTML = b.innerHTML; newWin.print(); }document.querySelector(«#recipe-pinit»).addEventListener(«click», function (e) { window.open(this.href, «», «menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=300,width=600»); e.preventDefault(); });

Αν θέλεις και εσύ να συμμετέχεις σε αυτή την ενότητα με μία συνταγή σου είτε για γλυκό είτε για φαγητό μπορείς να μου στείλεις ένα email στο artdecorationcrafting@gmail.com.  Θα χαρώ πολύ να φιλοξενήσω και την δική σου συνταγή.

Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο και γλυκό Σαββατοκύριακο!

Φιλάκια 😍

Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

8 Σχόλια

  • Μarion, 2018-05-27 at 3:06 ΜΜ

    Πολύ χάρηκα που άνοιξα αυτή την νέα κατηγορία στο μπλογκ σου Χριστίνα μου.
    Εξαιρετική η ιδέα σου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για ακόμα μία φορά για την παρουσίαση
    Καλή μας αρχή λοιπόν 😉

    Φιλιά πολλά 🙂

    • Christina Makri 2018-05-27 at 5:45 ΜΜ

      Εγώ σ ευχαριστώ Μάριον μου που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα μου. Οι συνταγές σου είναι πάντα εξαιρετικές και η παρουσίαση τους πολύ όμορφη!

      Φιλιά κι από εμένα 🙂

  • DIMI 2018-05-29 at 11:59 ΠΜ

    Καλημερα Χριστίνα μου!
    Πολυ όμορφη η νέα σου κατηγορία και η παρουσίαση σου!
    Θα δοκιμαστούν πολυ σύντομα! Νοστιμότατα τα αλμυρά μαφινς!
    Καλη εβδομαδα!!Φιλακια!!

    • Christina Makri 2018-05-30 at 11:27 ΠΜ

      Ναι κι εγώ αυτό θα κάνω… η Μάριον κάνει εκπληκτική δουλειά στο μπλογκ της!

  • mia maria 2018-05-30 at 9:16 ΠΜ

    Πολύ όμορφο το blog και χρήσιμο. Ωραία ιδέα η νέα κατηγορία με συνταγές.
    Τα αλμυρά μάφινς της Μάριον είναι υπέροχα!

    • Christina Makri 2018-05-30 at 11:28 ΠΜ

      Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία… χάρηκα για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιο σου μα πιο πολύ χάρηκα που γνώρισα το μπλογκ σου 🙂

  • VintageSouthernPicks Florence S 2018-06-05 at 12:06 ΠΜ

    These look delish Christina! You're making my head spin with all your beautiful projects, and now cooking too!

    • Christina Makri 2018-06-06 at 12:52 ΜΜ

      Hahahahaha Florence 🙂 We are not only diy bloggers we can cook also 🙂

    Leave a Reply

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Christina

    Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

    Christina

    Subscribe & Follow

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

    Privacy Policy

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

    Creative Bloggers

    Facebook

    Pinterest

    ×