Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016 στο τραπέζι

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, βήμα-βήμα οδηγίες και φωτογραφίες για να στήσεις το πιο λαμπερό τραπέζι της χρονιάς για να υποδεχτείς τον καινούργιο χρόνο.

Και φτάσαμε στην τελευταία μέρα του χρόνου. Θα τον αποχαιρετήσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια και θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο που έρχεται με ένα λαμπερό τραπέζι.  Ίσως έτσι τον καλοπιάσουμε και είναι καλός μαζί μας 😏

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που το σπίτι μας ανοίγει για πάνω από 40 άτομα, ξεκινώντας με μεσημεριανό και όπου και όσο μας πάει, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι άκρως οικογενειακή υπόθεση,  Ένα τραπέζι για έξι.

Ακόμη όμως και έτσι θα στήσω ένα λαμπερό σκηνικό γιατί είναι πολύτιμες οι στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί.

Πως έστρωσα το τραπέζι για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016

Εκτός από φωτογραφίες θα μοιραστώ μαζί σου και το μικρό μου μυστικό για το στήσιμο ενός επίσημου δείπνου.

Κι αυτό είναι το MIX & MATCH.  Μα ναι ποιος σου είπε πως δεν μπορεί αυτό να γίνει και σε ένα τραπέζι;  Σίγουρα έχεις ένα καλό σερβίτσιο, μπορεί και δύο.  Αλλά ίσως βαρέθηκες να τα στήνεις με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, ίσως θέλεις να βγάλεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και αυτό γίνεται πολύ εύκολα είτε συνδυάζοντας τα δύο σερβίτσια μεταξύ τους ή προσθέτοντας κάποια άλλα κομμάτια.

Εγώ στο τραπέζι μου ξεκίνησα με ένα απλό λευκό σχεδόν τετράγωνο πιάτο. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, πως να στρώσεις το πιο λαμπερό τραπέζι της χρονιάς

Συνέχισα με ένα μικρότερο πιάτο με ασημένια μπορντούρα και…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, πως να στρώσεις το πιο λαμπερό τραπέζι της χρονιάς

… τελείωσα με μικρά μπολ για την σαλάτα με χρυσές βούλες.  Τα αγόρασα αυτές τις μέρες από τα HM Home για το τραπέζι της παραμονής.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, λευκό μπολ με χρυσές βούλες

Έχω δύο πλήρη σερβίτσια αλλά όπως πάντα βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια γι αυτό είτε τα συνδυάζω και προσθέτω κάτι καινούργιο όπως αυτά τα μπολ ή κατά καιρούς μπορεί να πάρω μόνο μία εξάδα πιάτα μικρά ή μεγαλύτερα και έτσι πάντα έχω μια καινούργια εμφάνιση στο τραπέζι μου.

Το ίδιο κάνω και με τα δαχτυλίδια για τις πετσέτες.  Θα δεις εδώ και σε χρυσαφί χρώμα…

Δακτυλίδια πετσετών σε χρυσό χρώμα

… αλλά και ασημί σε παρόμοιο σχέδιο.

Δακτυλίδια πετσετών σε ασημί χρώμα

Συνήθως δεν στρώνω τραπεζομάντηλο 

Νομίζω πως δείχνει πολύ βαρετό ένα μονόχρωμο ύφασμα να καλύπτει το τραπέζι.  Εδώ έβαλα τρία ράνερς.  ‘Ενα κατά μήκος του τραπεζιού και δύο στο πλάτος τους σε χρώματα που ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση αλλά δημιουργούν και ένα όμορφο σχήμα πάνω στο σκούρο ξύλο του τραπεζιού.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι

‘Οπως βλέπεις ακόμη και τα σουπλά δεν ξεφεύγουν από το mix & match.  Κάποια μπρονζέ, κάποια ασημένια και κάποια χρυσά σε τελείως διαφορετικό σχέδιο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι σε τόνους χρυσό και ασήμιΠαραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι σε τόνους χρυσό και ασήμιΠαραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι σε τόνους χρυσό και ασήμι

Ποτήρια κρυστάλλινα, απλά ή με σχέδιο τα θεωρώ απαραίτητα σε ένα επίσημο τραπέζι.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι σε τόνους χρυσό και ασήμι, κρυστάλλινα ποτήρια

Κεριά, πολλά κεριά, όσα αντέχει το μέγεθος του τραπεζιού.  Είναι αυτά που θα τονίσουν την λάμψη των σερβίτσιων με το φως τους.  Και λουλούδια… εγώ πάντα έχω λουλούδια στα βάζα μου πόσο μάλλον σε ένα γιορτινό τραπέζι.  Φροντίζω όμως πάντα το ύψος τους να είναι τέτοιο ώστε να μπορείς να βλέπεις τον απέναντι σου χωρίς να χρειαστεί ή να μετακινήσεις τα λουλούδια ή να κουνιέσαι για να τον δεις.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016, το γιορτινό μας τραπέζι σε τόνους χρυσό και ασήμι, κηροπήγια σε χρυσό χρώμαΛουλούδια και κεριά στο γιορτινό τραπέζι της ΠρωτοχρονιάςΛουλούδια στο γιορτινό μας τραπέζιΛουλούδια πάνω στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Και μέχρι να έρθει το φαγητό δεν θέλεις να μασουλήσεις κι ένα σοκολατάκι; Τι στο καλό; Γιορτές είναι!  “κ. Πρέσβη μου μας κακομαθαίνετε”  σε δύο πιατάκια σε σχήμα ανανά και χρυσό χρώμα.

Σοκολατάκια σε χρυσό πιατάκι σχήματος ανανάGold and silver tablescape
Δύο μικρά μεταλλικά δέντρα και λίγες σκόρπιες μίνι μπαλίτσες δίνουν το γιορτινό ύφος στο τραπέζι αυτά μόνο γιατί πρέπει να μείνει χώρος και για τα φαγητά 😋
Gold and silver tablescape, New Years Eve tablescape

Όλα έτοιμα λοιπόν για την μεγάλη βραδιά…

Gold and silver tablescape, New Years Eve tablescapeGold and silver tablescape, New Years Eve tablescape

______________________________________________________________________________________________________

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

______________________________________________________________________________________________________

Gold and silver tablescape, New Years Eve tablescapeGold and silver tablescape, New Years Eve tablescape

 
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016 στο τραπέζι
Elegant gold-silver Holiday table

Γι αυτή την καινούργια χρονιά εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά, να είστε υγιείς πάνω απ όλα, χαρούμενοι και γελαστοί, να πραγματοποιηθεί η πιο τρελή σου επιθυμία, το πιο τρελό σου όνειρο. 

Και μην ξεχνάς… την αγάπη που κρύβεις στην καρδιά σου να την μοιράζεσαι με όλους!!!

 
 
 
2017 φιλιά σε όλους σας
 
 
 
 
 

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting .

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016 στο τραπέζι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment