Ψητά γεμιστά μήλα, μία πανεύκολη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Λίγα υλικά, λίγος χρόνος παρασκευής. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Ψητά γεμιστά μήλα, μία πανεύκολη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Λίγα υλικά, λίγος χρόνος παρασκευής. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Και θα με ρωτήσεις που είναι το περίεργο, σπίτι σου δεν τρώτε; Φυσικά και τρώμε, φυσικά και μαγειρεύω και μεγάλη οικογένεια είμαστε, έξι ζωή να έχουμε μαζί με μένα. Αλλά άλλο είναι να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις γλυκό για την οικογένεια σου ή τους καλεσμένους σου και άλλο να το φτιάχνεις και να το δημοσιοποιείς.
Υπάρχουν γι αυτό πολλές φίλες food bloggers που το κάνουν εξαιρετικά και τις οποίες θαυμάζω για τις ικανότητες τους όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην παρουσίαση αυτών που φτιάχνουν με τέτοιο τρόπο που νομίζεις πως αν απλώσεις το χέρι σου στην οθόνη του υπολογιστή μπορείς να γευτείς τις λιχουδιές που βλέπεις.
Ήταν απαραίτητος για μένα αυτός ο πρόλογος αλλά τώρα ας προχωρήσουμε σε ένα φρουτογλυκό που συνήθιζα να το φτιάχνω όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά για να τρώνε πιο εύκολα φρούτα αλλά και αργότερα προσθέτοντας κάποια υλικά. Για πολλά χρόνια αποτελεί το μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιδόρπιο.
Ψητά γεμιστά μήλα, γεμισμένα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
Τα υλικά είναι όπως παρουσιάζονται παρακάτω, λείπει μόνο η βανίλια που ξέχασα να την φωτογραφίσω.
Για τέσσερα μήλα χρησιμοποιώ
- Μισό φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- Μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κι αυτά ψιλοκομμένα
- Ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι
- Μισό φλιτζάνι καρύδια
- Μία βανίλια
- Λίγη κανέλλα, λίγο μοσχοκάρυδο
- Δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη.
Οδηγίες παρασκευής
Διαλέγω μήλα, όμορφα στο σχήμα και στο χρώμα κι αφού τα γυρίσω ανάποδα για να στέκονται καλά, με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια και λίγο από το μήλο για να δημιουργήσω μια φωλιά για τη γέμιση. Πριν τα γεμίσω ρίχνω μέσα σε κάθε μήλο λίγες σταγόνες λεμόνι.
Ψιλοκόβω τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια, τα βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και το βούτυρο αφού πρώτα το έχω λιώσει χωρίς φυσικά να καίει. Ανακατεύω και γεμίζω τα μήλα.
Στύβω το πορτοκάλι, προσθέτω στον χυμό την βανίλια και περιχύνω με αυτό τα μήλα. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180ο βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Ξεσκεπάζω και ψήνω για 15 λεπτά ακόμη.
Αφού κρυώσουν λίγο τα μήλα σερβίρω με γιαούρτι ή με παγωτό καϊμάκι και περιχύνω λίγη από την σάλτσα πορτοκαλιού.
Εγώ προσθέτω και λίγα καρύδια γιατί μου αρέσουν πολύ.
Εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ μα πάνω απ όλα μια φρουτένια λιχουδιά.
Με αυτή την συνταγή συμμετέχω στο 2ο μέρος του Χριστουγεννιάτικου πάρτυ που διοργανώνει η ομάδα One team 4 Seasons και έχω την τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε άλλες δέκα εκπληκτικές bloggers.
“One Team 4 Seasons! Ένα Χριστουγεννιάτικο party που δημιουργήθηκε από 11 blogs για να σας γεμίσει χαμόγελα! Meet the hosts and spread the Christmas spirit!!”
Αυτά είναι τα blogs που συμμετέχουν στο 2ο χριστουγεννιάτικο party της ομάδας μας
Επισκεφθείτε τα και απολαύστε νοστιμιές!
- Art Decoration & Crafting – Ψητά γεμιστά μήλα
- FairyWo-Mom!!! – Christmas treat in a glass!!!
- Painting and Crafting – Τούρτα με νες καφέ
- MommyWiki – Πάστα Φλόρα με Χριστουγεννιάτικη διάθεση
- My Home My Memories – Γλυκό με καρύδια και σοκολάτα
- i-Messy – Λέμπκουχεν Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
- Make it Pretty – Αφράτα cookies σοκολάτας!
- Κυριακή στο σπίτι – Χιονάτο γλυκό γιαουρτιού
- Spoon Stories – Πάπια γεμιστή με μήλα και δαμάσκηνα και ζεστή γλυκόξινη σαλάτα
- Ef Zin – Recipe Drink forChristmas: Raki with Honey
- Two boys and Hope – Red Velvet Μπισκότα γεμιστά
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα !
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα, συμβουλές
διακόσμησης και ανανέωσης χώρων και DIY οδηγούς.
Art Decoration Crafting Newsletter
Thank you for subscribing to the newsletter.
Oops. Something went wrong. Please try again later.
Σχόλια
Μαρία Έλεναλέει:
Όμορφο πολύ
Φιλάκια …
Christina Makriλέει:
Σ ευχαριστώ Μαρία Έλενα :))
- spoonstories-λέει:
Χριστινάκι μου εσύ που κάνεις τα γλυκά σου τόσο κομψά όσο και τα υπέροχα έργα που μας παρουσιάζεις!! Πολύ ωραία η πρόταση σου για επιδόρπιο με πολύ απλά υλικά! Και εγώ θέλω πολλά καρύδια στο δικό μου. Και του χρόνου κούκλα μου..
Φιλιά…
Christina Makriλέει:
Λίλια μου αυτό το σχόλιο έχει ιδιαίτερη αξία για μένα γνωρίζοντας ότι εσύ δεν μαγειρεύεις απλά αλλά ζωγραφίζεις στην κουζίνα σου. Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου φιλιά κι από εμένα :))
Ariadni St.λέει:
Γεια στα χερια σου!
Christina Makriλέει:
Άλλη μία food blogger και όχι μόνο που με τιμάει με το σχόλιο της! Ευχαριστώ Αριάδνη μου :))
Thalia Tzellouλέει:
Χριστίνα μου υπέροχο το επιδόρπιο σε εμφάνιση και παρουσίαση. Αν κρίνω από τα υλικά θα είναι απίθανο και στη γεύση και θα δοκιμάσω να το φτιάξω και εγώ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!!
Christina Makriλέει:
Θάλεια μου είναι πράγματι τόσο μυρωδάτο όσο και απλό! Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα… καλή εβδομάδα, καλό μήνα και φιλιά κι από εμένα :))
Ο κόσμος της Ράνιαςλέει:
Μμμμμμ δείχνει να είναι υπέροχο !!!!!
Καλό μήνα !!!!
Christina Makriλέει:
Δείχνει και είναι Ράνια μου… καλό μήνα κι από εμένα :))
Mary Decoλέει:
Λατρεύω το συνδυασμό μήλο-κανέλα!!Φαίνεται τόσο ανάλαφρο και μυρωδάτο!!Και το παγωτό είναι ότι πρέπει για να το δροσίσει!!!
Christina Makriλέει:
Μήλο, κανέλα φρούτα και ξηροί καρποί και πορτοκάλι με βανίλια πίστεψε με Μαίρη μου είναι θεϊκός συνδυασμός! Καλό μήνα :))
Eleana-My Home My Memoriesλέει:
Εμένα μου αρέσουν παααρα πολύ τα ψητά μήλα αλλά έλα που τα τρώω μόνο εγώ έτσι… Βέβαια όποτε μπορώ φτιάχνω και τα τρώω μόνη μου.. δεν έχω τέτοια προβλήματα και κολλήματα!!! :))) Βέβαια δεν τα ενισχύω τόσο, ήξερα πως πρέπει να βάλω ζάχαρη μόνο, τα υπόλοιπα δεν τα γνώριζα.. Πάλι καλά που είναι και τα πάρτυ δηλαδή να μου ανοίξει τα μάτια!!! χαχαχαχαχα Καλό και γλυκό μήνα για όλους Χριστίνα μου!!!!
Christina Makriλέει:
Σε συνδυασμό με παγωτό δεν σου θυμίζει ότι τρως φρούτο αλλά παγωτό με φρούτα…δοκίμασε το και θα με θυμηθείς! Καλό μήνα Ελεάννα μου :))
Alexandra P.λέει:
Ένα γλυκό που μυρίζει Χριστούγεννα!!!!
Πολύ ωραία η παρουσίαση σου Χριστίνα!!!
Καλό εορταστικό μήνα!!!
Christina Makriλέει:
Σ ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου … καλό μήνα!
Eleni Kλέει:
Λαχταριστό το επιδόρπιό σου Χριστίνα!!!
Εμένα παρακαλώ με μπόλικο παγωτό καϊμάκι!!!!!!!!
Πολλές γλυκές καλημέρες & καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά:)
Christina Makriλέει:
Χαχαχαα έφτασεεεεεεεε! Καλό μήνα και φιλιά Ελένη μου :))
Χρυσόσκονηλέει:
Υπέροχο γλυκό Χριστίνα.Καλές γιορτές να έχουμε με Υγεία !!!
Christina Makriλέει:
Υγεία πάνω απ όλα Χρυσόσκονη μου και όλα τα άλλα έπονται!
Maria Pirgianakiλέει:
Μια ωραία και εύγεστη χριστουγεννιάτικη νότα στο τραπέζι μας Χριστίνα μου,πολύ εύκολη και ιδανική για επιδόρπιο….την καλημέρα μου και καλό μήνα!
Christina Makriλέει:
Δροσερό κι εύκολο για να μας αλλάξει λίγο την γεύση από το χριστουγεννιάτικο τσιμπούσι Μαρία μου… καλό μήνα και σε σένα 🙂
ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥλέει:
Καλό μήνα Χριστίνα!! Η συνταγή σου φανταστική!! Την κρατώ!! Για τις γιοτινές ημέρες!
Christina Makriλέει:
Σ ευχαριστώ Ειρήνη μου, εύκολη και γρήγορη χωρίς πολλά υλικά… Καλό μήνα και σε σένα κορίτσι μου 🙂
Ελπίδαλέει:
Κι ενας καλος τρόπος να φαει και η μαμα κανενα φρουτο..χεχεχε.. και ο Νικολας!! Εγω το προτιμω με παγωτο!! καλο μηνα Χριστινα μου!! φιλια
Christina Makriλέει:
Αααααα ούτε η μαμά τρώει φρούτα;;;; Ε τότε ναι είναι ιδανικό το φρουτογλυκό αυτό Ελπίδα μου… καλό μήνα και φιλιά!
Zina Zλέει:
καλα εκανες και αφησες τα εργαλεια στην ακρη, γτ το γλυκο σου φαινεται καταπληκτικο! πραγματικα θα το δοκιμασω αποψε κιολας, γτ δε μπορω να φανταστω τι αρωματα θα βγαζει!!! τελειο!
Christina Makriλέει:
Να το δοκιμάσεις Ζίνα μου γιατί εγώ όταν τα ψήνω μυρίζει όλο το σπίτι! Ευχαριστώ κορίτσι μου και καλό μήνα 🙂
Νίκηλέει:
Υπέροχο έγινε το γλυκό σου, Χριστίνα. Φρουτένιο, ελαφρύ, μυρωδάτο και λαχταριστό! Αποξηραμένα φρούτα και ξηρολι καρποί.. με αρώμα προστοκαλιού και κανέλας… υπέροχος συνδυασμός! Καλό μήνα να έχουμε
Christina Makriλέει:
Το περιέγραψες τέλεια Νίκη μου… καλό μήνα και σε σένα κορίτσι μου :))
littledeco.grλέει:
ΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ !!! ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ !!! ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΧΙΧΙΧΧΙ
Christina Makriλέει:
Ναι καλέ μαγειρεύω κιόλας! Μεταξύ μας κι εγώ του γιαουρτιού είμαι… καλό μήνα Βάλια μου :))
Δημιουργίαλέει:
Καλό μήνα Χριστίνα, με υγεία, γεμάτο με όμορφες στιγμές και πολλά αρώματα σαν τα μυρωδάτα σου μήλα.
Christina Makriλέει:
Σ ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου…καλό μήνα και σε σένα :))
Ειρήνηλέει:
Πόσο μ΄ αρέσουν τα ψητά μήλα, καθώς και τα κυδώνια! Εγώ τα ψήνω με ζάχαρη και κονιάκ, μα η δική σου βερσιόν με εντυπωσίασε πολύ και θα την δοκιμάσω συντόμως! Γειά στα χέρια σου Χριστίνα μου, πολύ ωραία η παρουσίαση σου!!! Φιλάκια πολλά!
Christina Makriλέει:
Nα την δοκιμάσεις Ειρήνη αφού έτσι κι αλλιώς σου αρέσουν τα ψητά μήλα… είναι πολύ αρωματικά τα μήλα έτσι! Καλό μήνα και φιλιά κι από εμένα :))
Ανώνυμοςλέει:
Hello, I am commenting from America – I found your blog on facebook. Your apples look delicous – a perfect treat for the holidays. I plan to try it soon! By the way, I read your post on your blue bedroom…it's beautiful! Jacinta
Christina Makriλέει:
Thank you very much Jacinta for your kind comment! You have to try these apples…they are deicious! Thank you for your visit :))
mylittlecosyworldλέει:
Παρα πολύ ωραία συνταγη! Παρόμοια φτιάχνει η μητέρα μου και έτσι τώρα με ταξιδεψες πίσω κάποια χρονιά στις μυρωδιές απο την κουζίνα του πατρικού μου σπιτιού…
Christina Makriλέει:
Χαίρομαι Σωτηρία μου που σου ξύπνησα αναμνήσεις… γιατί κι εγώ κουβαλάω μυρωδιές από τα παιδικά μου χρόνια!
airisλέει:
Υπέροχο Χριστίνα μου, ακόμα και για μένα που δεν τρώω γλυκά! Λίγο το βούτυρο με χάλασε ( το αποφεύγω κι αυτό) αλλά αφού είναι με καστανή ζάχαρη θα το κάνω!
Μιλ μερσί!
καλό μήνα!
Christina Makriλέει:
Είναι πολύ λίγο το βούτυρο τόσο όσο για να ομογενοποιήσει την ζάχαρη με τα υπόλοιπα… Καλό μήνα Αριστέα μου :))
Dimitra Decorasylumλέει:
Λατρεύουμε τα μήλα, ωμά & ψημένα!!! Σίγουρα θα μοσχοβόλησε η κουζίνα με τα δικά σου 🙂
Καλή συνέχεια Χριστίνα!
Christina Makriλέει:
Ναι πράγματι Δήμητρα μου είναι από τα ωραιότερα φρούτα για μένα και πράγματι μοσχοβολάνε όταν τα ψήνεις… καλή συνέχεια και σε σένα 🙂
Sofia paraligoλέει:
Τέλεια! ΄Τέλεια τέλεια τέλεια! Υγειϊνά Χριστουγενιάτικα με απλά υλικά! Απλά τέλεια! Μπαίνουν στον μπουφέ τον Χριστουγέννων ολοταχώς! Χρυσοχέρα Χριστίνα!
Υ.Γ.
Η φωτογράφιση είναι super!!!!
Christina Makriλέει:
Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου … Καλό Π/Σ/Κ
Katerina Konstantinouλέει:
Φαντάζομαι τις μυρωδιές όταν θα ήταν στο φούρνο! Άψογο αποτέλεσμα Χριστίνα μου και φαίνεται λαχταριστό! Ότι πρέπει μετά από ένα βαρύ εορταστικό γεύμα!
Christina Makriλέει:
Η μυρωδιά του μήλου που ψήνεται είναι από μόνο της θεϊκη… φαντάσου κανέλα, πορτοκάλι και βανίλια μαζί! Ε ναι το θέλεις το ελαφρύ μετά από το λουκούλλειο γεύμα των Χριστουγέννων.
DESPINA Pλέει:
πολύ εμφανίσιμο κέρασμα με υψηλή διατροφική αξία και πρέπει να έχει και υπέροχο άρωμα!
Christina Makriλέει:
Τέλεια περιγραφή Δέσποινα για το συγκεκριμένο πιάτο!
Beauty Followerλέει:
Τρελαινομαι! Μπορει να φαινεται ενα απλό γλυκό
αλλα μου κάνει τόσο μα τόσο Χριστουγεννιάτικο 🙂
Christina Makriλέει:
'Εχεις δίκιο, η μυρωδιά του ψημένου μήλου μαζί με την κανέλα "μυρίζει" Χριστούγεννα!
Lauraλέει:
Είναι τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό ταυτόχρονα!!! :))
Christina Makriλέει:
Είναι και ελαφρύ είναι και δροσερό, ότι πρέπει μετά το γεύμα των Χριστουγέννων :))
renaλέει:
Γευστικότατο φαίνεται και πολύ εορταστικό,ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!!!!!!!
Christina Makriλέει:
Παρακαλώ :)) Απίθανη η γεύση του Ρένα μου σε διαβεβαιώ!
Ανώνυμοςλέει:
Κάνω κι εγώ κάτι παρόμοιο αλλά όχι με τόσο πλούσια γέμιση. Και μαγειρεύεις καλά???? Τι να πω είσαι γεμάτη εκπλήξεις!
Φιλάκια, Μαρίνα
Christina Makriλέει:
Αλίμονο μου Μαρίνα μου αν δεν μαγείρευα…3 παιδιά και σύζυγος θα με είχαν απολύσει χαχαχα!
Marcela Gmdλέει:
Delicious post!!! I like your blog!!
would you like to follow each other? let me know…I always follow back.
Besos, desde España, Marcela♥
Christina Makriλέει:
Thank you Marcela for your kind coment … I already follow you :))
VERAλέει:
Αν και αργοπορημένο το σχόλιο Χριστίνα μου, ελπίζω να παραμένει ευπρόσδεκτο! Τα μηλαράκια σου, φαίνονται θεσπέσια! Η γέμιση είναι στις γεύσεις που προτιμώ και η παρουσίαση κομψότατη! Να σαι καλά!
Christina Makriλέει:
Βέρα μου καθόλου αργοπορημένο το σχόλιο σου άλλωστε όλοι μας κουβαλάμε μια ζωή και μια καθημερινότητα που πολλές φορές δεν μας αφήνει περιθώρια για βόλτες έστω και διαδικτυακές… Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Dimiourgia Epikinoniaλέει:
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη καλη εβδομάδα
Συγχαρητήρια για το blog
Γίναμε φίλοι σας
Dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr
marietasyarnland. blogspot. gr
Με εκτίμηση
Παύλος & Μαριέτα
Christina Makriλέει:
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την επίσκεψη!
Βασιλική Νικολογιάννηλέει:
Νόστιμο και υγιεινό! …και το σημαντικότερο εύκολο! Είμαι η Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα και έρχομαι από το link party του Mama Relax και της αγαπημένης μου Μάρθας! Φιλιά!
Christina Makriλέει:
Βάσω σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη… το ότι είναι υγιεινά τα μήλα είναι γνωστό έτσι γίνονται λίγο διαφορετικά θυμίζουν περισσότερο γλύκισμα… Καλό ΣΚ!
GIOTA PAMICHAλέει:
Πολυ ωραια φαινονται αλλα θελω να δοκιμασω γιατι δεν εχω φαει ποτε! Γιωτα….απο οταν εχω εσενα
Christina Makriλέει:
Καλώς όρισες Γιώτα… είναι όντως πεντανόστιμα και όταν ψήνονται μυρίζουν υπέροχα… Καλό ΣΚ!
momyof6λέει:
μας αρέσουν πολύ τα ψητά μήλα!
θέλω να δοκιμάσω και την δική σου πρόταση με την "γέμιση", σίγουρα τους πάει πολύ
τα έχεις τόσο φωτογραφίσει τόσο όμορφα!
καλό βράδυ
Αλεξία momyof6
από το πάρτυ της Μάρθας
Christina Makriλέει:
Είναι λίγο διαφορετικά λόγω της γέμισης αλλά εξίσου νόστιμα… Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επίσκεψη! Καλό ΣΚ
emama christinaλέει:
Βλέπω τις φωτογραφίες και νιώθω τη γεύση τους στο στόμα μου! Εγώ που λατρεύω αυτού του είδους τις συνταγές ξετρελάθηκα. Πάρα πολύ ωραία ιδέα!
Christina Makriλέει:
Μαμά Χριστίνα, συνονόματη, είναι πράγματι πιο γευστικά απ ότι μπορείς να φανταστείς! Ευχαριστώ για την επίσκεψη 🙂