Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας

 
 

Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας γιατί όταν κάτι δεν σου αρέσει ή δεν σε εξυπηρετεί πια δεν το πετάς απλά το μεταμορφώνεις!

Αυτό έκανα κι εγώ με ένα τραπεζάκι που δεν μου άρεσε!  Αποφάσισα να του αλλάξω εμφάνιση χρησιμοποιώντας την αγαπημένη μου γι αυτές τις μεταμορφώσεις μπογιά κιμωλίας.
 
 
old table before

Το ξεσκόνισα, το καθάρισα καλά και το γύρισα ανάποδα γιατί έτσι δεν μου κάνει τρεξίματα η μπογιά

How to paint a small round table

Η μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας ξεκινάει

Το έβαψα με την αγαπημένη μου μπογιά CHALK PAINT by ANNIE SLOAN σε απόχρωση OLD WHITE. Βάφεις τα πάντα με αυτήν, ακόμη και μέταλλα και τοίχους και πλακάκια.  Δεν τρίβεις με γυαλόχαρτο, δεν περνάς αστάρι.
 
 
 
Το τραπεζάκι το πέρασα δύο χέρια.   Στεγνώνει υπερβολικά γρήγορα, σε 2-3 ώρες έχεις ξεμπερδέψει.
Στη συνέχεια το πέρασα με ένα κερί το CLEAR WAX by ANNIE SLOAN και η γυαλάδα και η ζωντάνια του χρώματος ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
 
 
Αλλά επειδή ήθελα να το σκουρύνω λίγο το πέρασα και με ένα άλλο κερί DARK WAX σε απόχρωση καρυδιά.  Η διαφορά φαίνεται στην φωτογραφία από κάτω αλλά προτού περάσω το σκούρο κερί το έτριψα με ένα ψιλό γυαλόχαρτο σε κάποια σημεία για να του προσθέσω κάποιες φθορές να φαίνεται πιο παλιό, πιο μεταχειρισμένο.
 
Skouro keri me chalk paint
 
Εδώ φαίνεται η επιφάνεια του μόνο με το Clear Wax
 
Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας
 
Κι εδώ αφού έχω προσθέσει το Dark Wax . Κάνει λίγο σαν μάρμαρο ή εμένα μου φαίνεται;
 
Dark wax old white annie sloan
 
Επειδή ήθελα να το βάλω σε μιά συγκεκριμένη γωνιά του σπιτιού μου (θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση) του πρόσθεσα κι ένα τριαφυλλένιο στένσιλ σε ασημί μεταλλικό χρώμα.

Roses stencil
 
Νατο!! Έτοιμο να μετακομίσει στη θέση του.
 
Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας και στένσιλ
 
Τώρα θα κατaλάβεις  γιατί έκανα το στένσιλ με το τριαντάφυλλο.  Για να ταιριάξει με την ταπετσαρία της πολυθρόνας φυσικά!
 
Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας Gold antique mirror round chalk painted table
 
 
 
 
Λοιπόν; Πως σου φάνηκε η μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας Νο 1;  Και γιατί Νο 1; Γιατί σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε ένα παρόμοιο τραπεζάκι να μεταμορφώνεται με λίγο διαφορετικό τρόπο.
 
 
‘Εως τότε, Πολλά φιλιά!
 
 
 
Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

14 thoughts on “Μεταμόρφωση τραπεζιού με μπογιά κιμωλίας”

  1. Εύγε, εύγε, εύγε! Να σε ρωτήσω… τι συγκεκριμένη μάρκα (Annie Sloan) και ειδικότερα την chalk paint την βρίσκεις εγχωρίως ή την παραγγέλνεις από το εξωτερικό;

    Απάντηση

Leave a Comment