Πως να φτιάξεις ένα τέλειο φωτιζόμενο δεντράκι εύκολα και γρήγορα και με κόστος μόνο 7 ευρώ για να στολίσεις μια γωνιά του σπιτιού σου την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο
Πως να φτιάξεις ένα τέλειο φωτιζόμενο δεντράκι εύκολα και γρήγορα και με κόστος μόνο 7 ευρώ για να στολίσεις μια γωνιά του σπιτιού σου την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.
Τα φωτιζόμενα δεντράκια κυκλοφορούν παντού φέτος και δείχνουν πολύ όμορφα ειδικά το βράδυ με τα φωτάκια τους να σκορπούν το γλυκό τους φως.
Το κόστος γι αυτά τα δέντρα ξεκινάει από τα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 500 ευρώ ανάλογα το μέγεθος και τη χρήση. Δηλαδή αν είναι εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.
Εμείς όμως θα το φτιάξουμε μόνοι μας και θα μας κοστίσει μόνο 7 ευρώ!!! Γιατί και θέλουμε και μπορούμε !!!
Πως να φτιάξεις ένα φωτιζόμενο δεντράκι με κόστος 7 ευρώ
Πραγματικά είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί ένα φωτιζόμενο δεντράκι led που δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις έστω και τα λιγότερα χρήματα για να το αγοράσεις έτοιμο.
Εγώ δεν αγόρασα τίποτα από αυτά που θα χρησιμοποιήσω στη περίπτωση όμως που σου λείπουν κάποια υλικά οι αγορές σου δεν θα υπερβούν το ποσό που σου προανέφερα.
Τι υλικά θα χρειαστούμε:
- Ένα όμορφο κλαδί με κάποια μικρότερα κλαδάκια πάνω του
- Μία πλαστική γλάστρα
- Ένα κασπό κεραμικό ή ψάθινο ή ότι άλλο έχεις
- Θερμοκόλληση
- Αφρό πολυουρεθάνης για να στερεώσουμε όρθιο το κλαδί μέσα στη γλάστρα. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις μπορείς να το στερεώσεις με χαλίκι ή ακόμη και με χώμα λουλουδιών. Απλά με τον αφρό θα παραμείνει ακίνητο, είναι ελαφρύ σαν πούπουλο και θα το έχεις για πολλά χρόνια.
- Φωτάκια led μπαταρίας σε σύρμα, εγώ για το μέγεθος του κλαδιού που έχω χρησιμοποίησα 3 των 20 led
- Χόρτο ή τεχνητό γρασίδι
Οδηγίες για να το φτιάξεις
Παρόλο που οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους πάμε να σου εξηγήσω τι έκανα βήμα-βήμα.
Η γλάστρα δεν είχε τρύπες. Αν είχε θα έπρεπε να τις κλείσω αλλιώς ο αφρός θα έβγαινε και στο κάτω μέρος.
Ψέκασα λοιπόν τον αφρό έως την μέση περίπου της γλάστρας. Ο αφρός της πολυουρεθάνης όσο στεγνώνει, διογκώνεται και γίνεται διπλάσιος σε όγκο.
Το τεχνικό κομμάτι έχει ήδη τελειώσει. Τόσο απλά!!! Όμως επειδή όσο στεγνώνει ο αφρός θα σπρώχνει το κλαδί, το στερέωσα με σπάγκο σε ένα μεταλλικό δοκάρι που υπάρχει πάνω από τον πάγκο που δουλεύω.
Το επόμενο πρωί ο αφρός είχε ξεχυλίσει από την γλάστρα και έτσι τον έκοψα και άφησα περίπου λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσω να στερεώνω πάνω στα κλαδιά το σύρμα με τα φωτάκια led. Διπλώνουμε ανά κοντινά διαστήματα και κολλάμε με θερμοκόλληση ανά περίπου 10 πόντους προσέχοντας όμως να μη κολλήσουμε πάνω σε λαμπάκι.
Όταν ξεκινήσουμε να κολλάμε έχουμε ξεδιπλώσει όλο το σύρμα με τα λαμπάκι και φροντίζουμε να τελειώσει στο κάτω μέρος του κλαδιού ώστε να μπορέσουμε να κρύψουμε τις μπαταρίες μέσα στη γλάστρα.
Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, κάνουμε και μια δοκιμή για να δούμε αν όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά.
Αν και στα υλικά σου ανέφερα πως θα χρησιμοποιήσω χόρτο τελικά σκέφτηκα πως όταν θα θέλω να κλείσω ή να ανοίξω τα φώτα στο φωτιζόμενο δεντράκι δεν θα είναι και πολύ εύκολο.
Έτσι μαζί με το πήλινο κασπό θα χρησιμοποιήσω αυτό το χαρτί που συσκευάζουν εύθραυστα αντικείμενα. Τον τελευταίο καιρό έχω παραγγείλει αρκετά από αυτά οπότε έχω επίσης αρκετό χαρτί.
Το τύλιξα γύρω από τη βάση του κλαδιού και κατά τη γνώμη μου δείχνει μια χαρά!
Και η πρόσβασή στο άναψε σβήσε έγινε ακόμη πιο εύκολη.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει:
Πως έκανα χριστουγεννιάτικο στολισμό στην είσοδο του σπιτιού μας
Από την πρώτη στιγμή που σκέφτηκα να φτιάξω το φωτιζόμενο δεντράκι led ήξερα και που θα το χρησιμοποιούσα. Στην είσοδο του διαμερίσματος μας.
Οι διάδρομοι στις πολυκατοικίες είναι σκοτεινοί και άχαροι. Φέτος λοιπόν εκτός από το στεφάνι στην πόρτα θέλω αυτή η είσοδος να μας καλωσορίζει την περίοδο των γιορτών με τον πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολισμό.
Αν μέναμε σε μονοκατοικία τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το θέμα όμως είναι να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε το σπίτι μας και απλά να φροντίζουμε πως θα το κάνουμε πιο ζεστό για εμάς και την οικογένεια μας. Και φυσικά η είσοδος δεν εξαιρείται από αυτό.
Η αλήθεια είναι πως πριν το βάλω στην εξώπορτα μας το φωτογράφισα και μέσα στο σπίτι. Όμως στο τέλος νίκησε η αρχική μου σκέψη!
Στην είσοδο και πριν βάλω το φωτιζόμενο δεντράκι, έστρωσα δύο χαλάκια για τα πόδια. Ένα βαμβακερό και από πάνω το χριστουγεννιάτικο που αγόρασα πρόσφατα.
Στη γωνία στην εξώπορτα μας έβαλα ένα ξύλινο σκαμπό μπαρ και πάνω του τοποθέτησα το κασπό με το φωτιζόμενο δεντράκι.
Κοιτάζοντας όμως από μακριά δεν μου άρεσε έτσι στριμωγμένο στην γωνία.
Το έβαλα λοιπόν στη μέση του τοίχου, του φόρεσα και ένα κασκόλ και τώρα μου αρέσει πολύ!
Δεν ξέρω αν θα προσθέσω κάτι άλλο στην εξώπορτα. Νομίζω πως το φωτιζόμενο κλαδί είναι υπεραρκετό για να δώσει μια γιορτινή νότα στην είσοδο.
Λοιπόν πως σου φάνηκε; Δεν είναι πολύ εύκολο και εντυπωσιακό; Και το κυριότερο πολύ οικονομικό!
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα, συμβουλές
διακόσμησης και ανανέωσης χώρων και DIY οδηγούς.
Art Decoration Crafting Newsletter
Thank you for subscribing to the newsletter.
Oops. Something went wrong. Please try again later.