Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Το πιο λαμπερό στεφάνι

Το πιο λαμπερό στεφάνι

Είναι ένα στεφάνι που ήθελα να το φτιάξω χρόνια (Original post on 17/12/2016)


Κάθε χρόνο όμως όλο και κάτι συνέβαινε και τελικά έφτιαχνα κάποιο άλλο, πιο εύκολο.  Όχι δεν είναι δύσκολο απλά απαιτεί να ασχοληθείς αρκετή ώρα, ώρες για το ακριβέστερο.  Φέτος που το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ στο σπίτι μας έχει θέμα τις μεταλλικές λάμψεις, παρόλο που είχα χρυσές μπάλες από το προπέρσινο ντεκόρ με θέμα μαύρο-χρυσό αλλά και πολλές ασημένιες από πέρυσι με θέμα λευκό-ασήμι, πάλι δεν κρατήθηκα και ψώνισα αρκετά καινούργια στολίδια με αποτέλεσμα να μου περισσέψουν αρκετές χριστουγεννιάτικες μπάλες.  Κι έτσι πήρα την απόφαση ή τώρα ή ποτέ!

Τα υλικά λοιπόν είναι μπάλες σε δύο μεγέθη, μεσαίες και μικρές, μία βάση φελιζόλ για στεφάνι, πιστόλι θερμοκόλλησης, μια κορδέλα σε χρώμα της αρεσκείας σας και πολύ υπομονή!
Όσο το πιστόλι της θερμοκόλλησης ζεσταίνεται αφαιρούμε από τις μπάλες τα κρικάκια που έχουν για να κρέμονται στο δέντρο.  Καφές και τσιγάρα για όσους καπνίζουν απαραίτητα για να περνάει πιο εύκολα η ώρα 😄

Κολλάμε τις μπάλες με τέτοιο τρόπο, αντικριστό θα έλεγα, όπως δείχνουν τα βέλη.  Αυτό μας βοηθάει στο γέμισμα αργότερα

Μόλις τελειώσουμε με την πάνω πλευρά της βάσης ξεκινάμε να κολλάμε τις μπάλες στην εξωτερική πλευρά.  Για περισσότερη σταθερότητα τις κολλάμε και πάνω στο στεφάνι και μεταξύ τους στο πλάι

Αφού τελειώσουμε με την εξωτερική πλευρά του στεφανιού…

…συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στην εσωτερική πλευρά

Μόλις τελειώσουμε και την εσωτερική πλευρά αρχίζει το τελικό «κτίσιμο» του στεφανιού μας γεμίζοντας τα κενά με τις μικρότερες μπάλες

Και γεμίζουμε και γεμίζουμε και τελειωμό δεν έχει!!!  

Όταν νομίζεις πως πια έχεις τελειώσει και έχεις τελειώσει όταν τα κενά που έχουν μείνει είναι απειροελάχιστα, τόσο όσο ώστε να μην χωράει άλλη μπαλίτσα….

… κάθεσαι να ξεκουραστείς, να θαυμάσεις ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στεφάνια που μπορούσες να φτιάξεις και φυσικά να ξεκουράσεις τα δακτυλάκια σου που έχουν καεί από την θερμοκόλληση!  Ω ναι!!!  Συμβαίνει και αυτό γιατί είναι πολλά τα κολλήματα και γιατί πρέπει να κρατάς την μπάλα σταθερή πάνω εκεί που την κολλάς έως ότου σχεδόν κρυώσει η κόλλα

Το επόμενο βήμα ήταν να περάσω μία μαύρη σατέν κορδέλα προκειμένου να μπορέσω να κρεμάσω το στεφάνι πάνω στον καθρέφτη-τοίχο που έφτιαξα στην «καινούργια» μου τραπεζαρία (θα δούμε προσεχώς πως)

Είναι τόσο λαμπερό που είναι αδύνατο να μπεις στον χώρο και να μη σου τραβήξει την προσοχή

Όλες αυτές οι μεταλλικές λάμψεις δένουν απίστευτα μεταξύ τους

…και κάνουν το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό σπίτι μας ακόμη πιο μαγικό!

Εγώ λέω πως άξιζε τον κόπο και η πολύωρη προετοιμασία του και τα λίγα καμμένα δάκτυλα!  Εσείς τι λέτε;

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα και ένα ήσυχο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο

Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

No Comments

Leave a Reply

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

Christina

Subscribe & Follow

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

Privacy Policy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Creative Bloggers

Facebook

Pinterest

×