10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις

10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις γιατί δεν διαθέτουμε όλοι το λεγόμενο “green thumb”.

Διαφορετική η σημερινή μου ανάρτηση από αυτές που συνήθως κάνω αλλά αφού το έψαξα για μένα, υπέθεσα πως μπορεί να κυκλοφορούν και άλλοι «δολοφόνοι» φυτών ανάμεσα μας.  Έτσι αποφάσισα να πω τι βρήκα εγώ και να ρωτήσω αν και εσείς ξέρετε κάποια άλλα. 

Ο λόγος για τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ανθοφόρα ή μη αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. 

Να μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, βλέπε αμέλεια στην περιποίηση η οποία με χαρακτηρίζει.  Κάποτε ο Mr. βλέποντας με να ψωνίζω κάκτους μου είπε πως «εσύ είσαι ικανή να τους ξεράνεις κι αυτούς» και είχε δίκιο. 


Να μη ξεχάσω επίσης να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!


10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις ανθεκτικά φυτά για το σπίτι, ποια είναι και πως να τα διατηρήσουμε 


Επειδή λοιπόν η άνοιξη είναι εδώ, επειδή η ανανέωση και εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού είναι απαραίτητη λόγω των γεγονότων που θα ζήσουμε τον Ιούλιο, αναφέρομαι στον γάμο του γιου μου, επειδή πολύ λίγα από τα φυτά μου με άντεξαν είπα να απευθυνθώ σε έναν συμπαθέστατο κύριο που τον ζαλίζω κάθε τέτοια εποχή.  Τον ανθοπώλη μας και να του ζητήσω πληροφορίες για πολύ ανθεκτικά φυτά.  Είχε και τάμπλετ ο κ. Νίκος και ψάξαμε παρέα ότι δεν είχε στο μαγαζί του.  Καταλήξαμε σε κάποια φυτά και σας τα παρουσιάζω.

 

Ζαμιοκούλκας (Zamioculcas zamifolia) 

Είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.  Επιβιώνει και μέσα στο σπίτι αλλά και σε σκιερά μέρη στο μπαλκόνι. Το χειμώνα ξεχάστε το και μη το ποτίσετε και από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο πότισμα κάθε 30 μέρες.  Είναι αρκετό!

Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, Ζαμιόκουλκας

Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι ιδιαίτερης διακοσμητικής αξίας αλλά και φυτά με μικρές απαιτήσεις.  Πότισμα κάθε 10 ημέρες το πολύ και διατηρούνται και μέσα στο σπίτι αλλά και στο μπαλκόνι.

 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, παχύφυτα

Πόθος

Είναι φυτό και αυτό χωρίς απαιτήσεις, ζει ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία ενός χώρου.  Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του πόθου είναι ότι απορροφά τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν σε κάθε κλειστό χώρο και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου μας, σύμφωνα με μια λίστα που έχει δημοσιεύσει η NASA.

Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, πόθος

Φοίνικας με αλογοουρά

Πως αλλιώς να μεταφραστεί το ponytail palm, φυτό που το χειμώνα το έχεις μέσα στο σπίτι και το καλοκαίρι το βγάζεις στο μπαλκόνι.  Αποθηκεύει το νερό στον κορμό του γι αυτό και το ξεχνάς να το ποτίσεις.

Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, ponytail palmΑπό

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια ή λόγχη ή γλώσσα της πεθεράς που δεν της αρέσει καθόλου το κρύο και οι ημιηλιόλουστοι, ημισκιεροί αλλά και σκιεροί χώροι είναι ιδανικά σημεία τοποθέτησης της.  Είναι πολλά τα είδη της σανσιβέριας με πιο συνηθισμένο αυτό με τα πράσινα φύλλα και τις κίτρινες ρίγες στο πλάϊ.  Θέλει κι αυτή λίγο πότισμα και να στεγνώνει το χώμα της μεταξύ των ποτισμάτων.

Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, snake plantΑπό

Αερόφυτα

Τα αερόφυτα που όπως μαρτυρά και το όνομα τους δεν χρειάζεται καν χώμα για να επιβιώσουν.  Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα βουτάμε κάθε 10 μέρες σε νερό για 2-3 ώρες και αυτό είναι
όλο.

10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσειςΑπό

Μπιγκόνια

Η μπιγκόνια που το χώμα της πρέπει να στεγνώσει από το προηγούμενο πότισμα για να δεχτεί το επόμενο.  Πολλά τα είδη της και με υπέροχα χρώματα.

Ανθεκτικά φυτά, ΜπιγκόνιαΑπό

Σεφλέρα

Η σεφλέρα είναι και εσωτερικού και εξωτερικού χώρου φυτό. Με πολύ λίγες απαιτήσεις και αν βρει την γωνιά του έξω, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Νίκος ο ανθοπώλης μου που μου έδωσε και τις περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα ύψος.

Ανθεκτικό φυτό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σεφλέραΑπό

Ασπιδίστρα

Η ασπιδίστρα είναι πραγματικά ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και προσαρμόζεται εύκολα σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Αν και αντέχει στην έκθεση με άμεσο ηλιακό φωτισμό καλό είναι να αποφεύγετε αφού μπορεί να δημιουργήσει κάποια εγκαύματα στα φύλλα. Μπορεί να αντέξει τόσο στην ζέστη όσο και στο κρύο και χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα.

Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις, ασπιδίστρα

Καλαθέα

Η καλαθέα φυτό με όμορφο φύλλωμα με ραβδώσεις που στο σκοτάδι τα φύλλα της κλίνουν και αλλάζουν στάση γι αυτό και λέγεται και φυτό της προσευχής.  Είναι εσωτερικού χώρου και με πολύ λίγη φροντίδα μπορεί να διατηρηθεί πολλά χρόνια.

Φυτό εσωτερικού χώρου, καλαθέαΑπό

Αυτά είναι λοιπόν κάποια από τα πιο ανθεκτικά φυτά που ο κ. Νίκος μου πρότεινε για πολυάσχολες γυναίκες, αμελείς θα έλεγα εγώ.  Αν και εσείς έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα δηλαδή δεν είστε αρκετά επιμελείς στην
φροντίδα των φυτών σας και γνωρίζετε και κάποια άλλα πολύ θα ήθελα να τα μάθω κι εγώ μιας και κάθε τέτοια εποχή είναι ένα από τα πράγματα που χρειάζεται να ανανεώσω.

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

 
10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

70 thoughts on “10 Φυτά που δύσκολα μπορείς να σκοτώσεις”

 1. Λοιπόν βλέπω πως εκτός από το όνομα ένα άλλο μας κοινό είναι η αμέλεια των φυτών! Ενώ μου αρέσουν πολύ μόνο την άνοιξη που έχω όρεξη για ανανέωση (αν και φέτος δεν μ' έχει πιάσει ακόμα) ασχολούμαι κάπως. Μέσα στο σπίτι δε δεν έχω καθόλου φυτά πια. Καλημέρα και καλή ΜεγαλοΕβδομάδα!!! Αλήθεια τι εννοείς ότι θα ζήσουμε τον Ιούλιο????

  Απάντηση
  • Καλημέρα Χριστινάκι, σου απαντώ άμεσα γιατί πολύ χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική "δολοφόνος"! Αισθάνομαι άσχημα, πολύ άσχημα όταν μου χαλάνε φυτά γιατί δεν τα περιποιούμαι και φυσικά είναι και ασύμφορο. Α τα γεγονότα του Ιουλίου είναι ο γάμος του γιου μου!!! Καλή Μεγαλοβδομάδα και φιλιά!

   Απάντηση
 2. δολοφόνος φυτων εδώ! όσοι με ξέρουν μπορουν να το επιβεβαιώσουν! πολυ χρησιμο το ποστ σου! και εκτός απο "βολικά" είναι και όμορφα όλα αυτα τα φυτά που προτείνεις! Μου έδωσες πολλές ιδέες! Καλό Πάσχα να έχεις Χριστινα μου, να περάσετε όμορφα!

  Απάντηση
  • 'Αλλη μία στη συμμορία λοιπόν. Το ζητούμενο Ντίνα μου είναι να είναι ανθεκτικά πέρα από το ότι δεν υπάρχουν άσχημα. Καλό Πάσχα και σε σένα κορίτσι μου!

   Απάντηση
 3. Ωχ για εμένα είναι αυτή η ανάρτηση! έταιρη δολοφόνος φυτών εδώ! ντρεπομαι που το λέω αλλά δεν ζουν στα χέρια μου τα καημένα!

  Απάντηση
  • Ωχ κι από εμένα Μάχη μου γιατί βλέπω ότι έτσι που το πάμε θα συστήσουμε "Εταιρεία δολοφόνων". Κι εγώ ντρέπομαι αλλά και λυπάμαι συγχρόνως!

   Απάντηση
 4. Πολύ όμορφο και χρήσιμο άρθρο !! Αξίζει για αρχή να επιλέγουμε φυτά χωρίς πολλές απαιτήσεις..Τα αερόφυτα πρώτη φορά τα ακούω, πολύ ενδιαφέρον !
  Ευχαριστούμε !!

  Απάντηση
  • Αν αυτό πάρουμε σαν αρχή, φυτά χωρίς πολλές απαιτήσεις σίγουρα όλοι εμείς που δεν φημιζόμαστε για τις ικανότητες μας στην διατήρηση τους έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Κι εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο και την επίσκεψη!

   Απάντηση
 5. Πονεμένη ιστορία Χριστίνα!! και να πεις ότι τα αμελώ τα φυτά εγώ, ψέμα είναι!! Όλο την έννοια τους έχω και πάλι τζίφος..
  Έχασα τη Ζάμια και τώρα χάνω και τη σανσιβέρια μου. Καλά για τη Δράκαινα μου ούτε λόγος…
  Έχω απογοητευτεί πολύ…
  Ίσως πάλι να το παρακάνω με τη φροντίδα; Δεν ξέρω! Λέω να ξαναδοκιμάσω με σανσιβέρια που μου αρέσει και πάρα πολύ και αυτή τη φορά να το παίξω αδιάφορη;!
  Καλή Μεγαλοβδομάδα να έχεις!!! Φιλάκια!!!

  Απάντηση
  • Α εντάξει εσύ είσαι χειρότερη από εμένα…εγώ μια πολύ μικρή σανσιβέρια την διατηρώ από πέρυσι, χρόνος ρεκόρ για τα δικά μου δεδομένα. Πάντως και η πολύ φροντίδα έχω ακούσει πως δεν τα ωφελεί. Φιλιά πολλά κι από εμένα!

   Απάντηση
 6. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση Χριστινάκι!Κι εγώ μια απ'τα ίδια!Ρίγανη τα καταντάω όλα!Τι όμορφα που δείχνουν όμως μέσα στο σπίτι ε?Ζηλεύω!♥

  Απάντηση
  • Χαίρομαι Λαμπρινή μου που σου φαίνεται χρήσιμη και βλέπω πως η "Εταιρεία δολοφόνων" μεγαλώνει. Ε κι εγώ ζηλεύω όταν βλέπω υγιή φυτά σε ωραίους χώρους!

   Απάντηση
 7. Κοσμήματα μέσα στο σπίτι είναι τα φυτά. Όμως πράγματι τα περισσότερα υποφέρουν στα χέρια μας γιατί δεν ξέρουμε πως να τα φροντίσουμε!Χρήσιμη ανάρτηση Χριστινάκι μου!Καλή Μεγαλοβδομάδα να έχεις!

  Απάντηση
  • Υπέροχος χαρακτηρισμός Λίλια μου για τα φυτά. Και δεν ξέρουμε αλλά αν πάρω παράδειγμα εμένα δεν το έχω με τα φυτά. Φιλιά και καλή εβδομάδα και σε σένα.

   Απάντηση
 8. Είσαι σίγουρη πως αυτά θα καταφέρουν να επιβιώσουν και από εμένα Χριστίνα;Ενώ αγαπώ πολύ τα λουλούδια,δεν τα πάμε καλά μαζί.Ωραία ανάρτηση πολλά φυτά από αυτά που αναφέρεις τα γνώριζα,αλλά δεν ήξερα το όνομα τους,ενώ αγνοούσα την ύπαρξη των αερόφυτων(ακούγονται ενδιαφέροντα)!!Καλημέρα Χριστίνα!!

  Απάντηση
  • Χαίρομαι αν βοήθησα λιγάκι στην επιλογή των φυτών. Και εγώ ελπίζω ότι θα έχουν καλύτερη τύχη μιας και είναι τόσο ανθεκτικά. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα Ιωάννα μου 🙂

   Απάντηση
 9. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου για τα πλεον ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χωρού Χριστίνα μου,ευτυχώς τα πάω καλά μάζι τους ,γιατί έχω ελάχιστα μεσά στον χώρο μου και έτσι εξισορροπω το πότισμα τους με αποτέλεσμα να μένουν"ένοικοι"μακροπρόθεσμα…την καλημέρα μου!

  Απάντηση
  • Εσύ Μαρία μου τα πας καλά και με τα εσωτερικού χώρου και με τα εξωτερικού. Έχω δει φωτογραφίες και από το σπίτι αλλά και από τον παραδεισένιο σου κήπο. Φιλιά και καλή εβδομάδα!

   Απάντηση
 10. Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου Χριστίνα. Αερόφυτο δεν είχα ποτέ και πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω με ένα. Με τα ζαμιοκούλκας οι δικές μου εμπειρίες είναι ανάμεικτες και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές βλέπω το ένα ξεραμένο στο γραφείο..κλαψ! Όσο για τα παχύφυτα, νομίζω πως ξέρεις την αγάπη μου για αυτά. Εγώ θα έλεγα πότισμά μία φορά στις 15 μέρες και χώμα με πολύ καλή αποστράγγιση. Την σανσιβέρια την έβαλα στο μάτι για την εταιρεία!!! Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα.

  Απάντηση
  • Ούτε εγώ είχα ποτέ αερόφυτο και νομίζω πως θα τα πάμε καλά οι δυό μας μιας και δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα. Τα ζαμιοκούλκας τα βλέπω κάθε που μπαίνω και βγαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας και δεν έχουν πάθε τίποτα τόσο καιρό που μένω εδώ. Ε ναι η αγάπη σου στα παχύφυτα φαίνεται!!!! Ακόμη καλύτερα μια στις 15 το πότισμα θα το εφαρμόσω. Α και σου έχω νέα, ακολουθώντας τις συμβουλές σου για τις ορχιδέες, δύο από τις 6 που είχα συνολικά ξαναβγάζουν λουλούδια. Καλή εβδομάδα κι από εμένα!

   Απάντηση
 11. Επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και να ευχαριστηθούμε την ανάρτησή σου Χριστίνα, λεπτομερώς! Μας ενδιαφέρουν πολύ τέτοια φυτά, αφού και οι δυό μας έχουμε ένα θεματάκι με το πότισμα… όλο ξεχνάμε. Λες και μας είχες στο μυαλό σου όταν την ετοίμαζες! χαχαχα Ευχαριστούμε πολύ!
  Τα φιλιά μας
  Μαρίνα – Όλγα

  Απάντηση
 12. οκ…παχυφυτο και μπιγκονια τα εχω ξερανει ηδη!!! χαχαχαχα αμα δεν τα πειραζω ζουν περισσοτερο! Τελευταια πηρα αεροφυτο…τελειο αρκει να μην το εχεις στο κλιματιστικο…αποκταει τασεις λιποθυμιας! αλλα τα παχυφυτα παραμενουν ερωτας!

  Απάντηση
  • Χαχαχαχα κι εσύ σαν και εμένα με τους κάκτους. Ε είμαστε φοβερές!!! Α έχεις αερόφυτο άρα είναι πράγματι εύκολο. Ε ναι τα παχύφυτα με τα σχήματα τους και τα χρώματα τους είναι πανέμορφα!

   Απάντηση
 13. Εγώ πάλι Χριστίνα ευτυχώς τα πάω σχετικά καλά με τα φυτά και έχω μεγάλη αγάπη στα ζαμιοκούλκας (έχω 2) και στα παχύφυτα. Στα ανθεκτικά θα προσθέσω ακόμα το γεράνι και την καλαγχόη. Δοκιμασμένα! Φιλιά πολλά!

  Απάντηση
  • Φαίνεται Μαίρη μου από το όμορφο μπαλκόνι σου! Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσω κι εγώ να λέω έτσι. Το γεράνι και η καλαγχόη που είχα στην βεράντα μου το καλοκαίρι αποτελούν παρελθόν πια. Δεν ξέρω τι να κάνω πια με μένα. Φιλιά πολλά κοριτσάκι!!!

   Απάντηση
 14. Υπέροχη ανάρτηση!!! μου αρέσουν τόσο πολύ τα λουλούδια αλλά είμαι πολύ άχρηστη στο να τα φροντίζω, τα μόνα που μπορούν να "ζήσουν" στα χέρια μου είναι τα ψεύτικα!? μέχρι και κάκτο έχω "ψοφήσει"!!!!! θα δοκιμάσω τον φοίνικα με την αλογοουρά να δούμε πόσο θα πάει? καλή Μ. Εβδομάδα, πολλά φιλιά!

  Απάντηση
 15. Λοιπόν μάλλον ανήκω στην κατηγορία της Ζήνας γιατί ήδη έχω καταστρέψει τρία παχύφυτα και μια τέλεια μπιγκόνια … χαχαχα !!! Ακριβώς τα ίδια δηλαδή !!! Θέλω να δοκιμάσω την ασπιδίστρα και την γλώσσα της πεθεράς μήπως και με αντέξουν … χαχαχα!!! Πολύ ωραία ανάρτηση Χριστίνα μου!!! Καλή Μ.Εβδομάδα !!! Πολλά φιλιά !!!

  Απάντηση
  • Αν μόνο αυτά έχεις καταστρέψει δεν είσαι και σε κακό δρόμο σε αντίθεση με μένα που η λίστα είναι ατελείωτη. Φιλιά και καλή εβδομάδα και σε σένα!

   Απάντηση
 16. Αχ Χριστίνα μου κι εγώ επίσης συμπασχω! Ή τα ποτιζω πολυ ή τα ξεραινω! Ευχαριστούσε για την τόσο χρήσιμη ανάρτηση! Καλη Μεγάλη Εβδομάδα!

  Απάντηση
 17. That is very interesting to read. I know a few of the plants, but when I’m in a flower shop, I always choose a different one, but then I can’t keep them very long. Now I will surely choose one of these plants because they are very beautiful. Great pictures and decoration ideas too!
  Greetings, Vanessa

  Απάντηση
 18. "Τα λουλούδια στην κυρία από 'μένα"…που έλεγε ο Πανταζής!!!!!!!χαχαχαχα
  Φανταστική ανάρτηση και στο στοιχείο μου!!!
  Εγώ πάλι τα μεγαλώνω. τους λέω τα μυστικά μου, τα χαϊδεύω σαν παιδιά μου, τα ξεματιάζω, τους ρίχνω πότε-πότε Αγιασμό…τι, είμαι για δέσιμο??????χαχαχαχαχα
  Έτσι με έμαθε ο παππούς, κηπουρός γαρ!!!!!!
  Όμως έχω φονεύσει και εγώ κάποια…:(( & κάποια άλλα ο χιονιάς όπως τον αγαπημένο μου φοίνικα με την αλογοουρά, που ήταν και πανάκριβος και από τότε δεν ξαναπήρα!!!!
  Για δοκίμασε λοιπόν τα μυστικά αυτά…μπορεί να πιάσουν!! 😉

  Φιλάκια πολλά & καλή Μ. Εβδομάδα Χριστίνα μου!!!!!

  Απάντηση
  • Χαχαχα που το θυμήθηκες αυτό το τραγούδι; Αυτό που λες ότι τους μιλάς το έκανε και η γιαγιά μου στο χωριό και πάντα γελούσαμε βλέποντας την. Εσύ ας πούμε ότι έχεις και κάποιο γονίδιο εξ αιτίας του κηπουρού παππού. Λες να αρχίσω να τα καλοπιάνω κι εγώ;;;;;; Φιλιά και καλή μεγαλοβδομάδα Ελένη μου!

   Απάντηση
 19. Για ενα φυτο μπορω να σου μιλησω με σιγουρια… για τον πόθο!
  Ειναι το πιο ανεκτικό φυτό ever.
  Οταν ημουν νεανίδα και εμενα με τους γονεις, η μαμα μου ειε μεγαλη αγαπη στον πόθο
  και ειχα τιγκάρει με γλάστρες το σαλόνι.
  Για καποιο λόγο δεν φουσταρα καθολου αυτο το φυτό… μου φιανόταν μάλιστα γρουσούζουκι.
  Αποφασισα να το ξεράνω με τροπο τετοιον ωστε η μαμα μου να νομισει οτι το φυτό ''εφυγε'' απο φυσικα αιτια.
  Ε… δεν τα καταφερα! Τι χλωρινη του εριχνα καθε βραδυ που κοιμοταν η μαμα μου, τι προσπαθουσα να του κοψω τις ριζες… αυτο δεν καταλάβαινε τίποτα.

  Απάντηση
  • Έχεις δίκιο για τον πόθο γιατί το λένε και διαβολόχορτο. Και η μαμά μου είχε πολλούς και για πολλά χρόνια. Αλλά βρε παιδί μου κι εσύ τέτοιο μένος με το φυτό;;;;;; Χαχαχαχα … Φιλιά και καλή εβδομάδα!

   Απάντηση
 20. Άλλος ένας δολοφόνος φυτών εδώ!!! Κι αναρωτιόμουν τώρα που μπήκε η άνοιξη και τα πάντα πρασινίζουν τι να βάλω στο σπίτι μου και να μη το σκοτώσω για άλλη μια φορά! Με γλύτωσες από ψάξιμο!!!
  Φιλάκια Χριστινάκι μου!!!

  Απάντηση
  • Χαχαχα έχει μεγαλώσει αρκετά η παρέα Μαρία μου. Πολύ χαίρομαι που σε βοήθησα λιγάκι με την ανάρτηση. Φιλιά κι από εμένα 🙂

   Απάντηση
 21. Αμαν απο ο,τι φαινεται μαζευτηκαμε πολλοί δολοφονοι!!!! Αποκαλύψεις πασχαλιάτικα!!!
  Παχύφυτα for ever (αν και εχω μια υποψια οτι τζουφιασαν τα δικα μου λιγο… η νεκροψία θα δείξει)!!!

  Απάντηση
  • Εταιρεία δολοφόνων την λέω εγώ. Παχύφυτα ναι εύκολα και πολύ διακοσμητικά. Εύχομαι λοιπόν να μην έχουν τζουφιάσει τα δικά σου 🙂

   Απάντηση
 22. Γειά σου ΧΡΙΣΤΊΝΑ μου!εμένα μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου, γιατί λατρεύω τα φυτά!Τ΄ αερόφυτα πρώτη φορά τα γνωρίζω απο σένα!
  Με τόσες συμβουλές και τόσο πράσινο, τον Ιούλιο θα είναι όλα υπέροχα!Η ώρα η καλή!Ακόμα και αν τα αγόρασες τώρα, θα έχουν συνηθίσει τις νέες συνθήκες κατοικίας, και με τόση χαρά γύρω τους δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν!
  Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου, κι εγω στην επόμενη…εχω κατά νου ένα τέτοιο θέμα!
  Καλή Ανάσταση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλιάαααααα

  Απάντηση
  • Μα δεν είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να βάλεις μες το σπίτι σου τα λουλούδια; Χαίρομαι Βαρβάρα μου που σου άρεσε η ανάρτηση και περιμένω και την δική σου γιατί νομίζω θα δούμε αρκετές ομορφιές. Καλή Ανάσταση και πολλά φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 23. Πολύτιμη ανάρτηση… Από που να αρχίσω να μετράω; Αλεξανδρινά τα Χριστούγεννα ,εντυπωσιακές ορχιδέες, ένα σωρό ανθοφόρα που μου αρέσουν αλλά πολύ γρήγορα μας αφήνουν χρόνους;
  Εντάξει, δε φταίω μόνο εγώ, στο σπίτι μας μέσα κάνει σκιά και έξω κρύο (1000+ υψόμετρο) είναι κι αυτά καλομαθημένα στα φυτώρια, πολύ θέλει το κακό να γίνει;
  Είμαι όμως περήφανη για τις δυο γαρδένιες που ζουν χρόνια κοντά μας και που πέρυσι κατάφερα να αναπαράγω το κυκλαμινό μου- ευτυχώς γιατί φέτος πάει το μητρικό φυτό με τόσο κρύο…
  Επίσης και οι κάκτοι είναι σχετικά ευκολοι, τους αγαπάει ο άντρας μου και έχει αρκετους σε συνθέσεις.
  Φιλιά, καλό Πάσχα!

  Απάντηση
  • Α κάπως έτσι δικαιολογούμαι κι εγώ Νίκη μου. Και η αλήθεια είναι ότι ο φετινός καιρός δεν ευνόησε καθόλου. Όσο για τις γαρδένιες θυμάμαι στην αυλή του πατρικού μου δύο τεράστιες να ζουν για πολλά πολλά χρόνια μέσα σε βαρέλια και να έχουν φτάσει 1,5 μέτρο ύψος. Η δε μυρωδιά τους όταν ήταν ανθισμένες γέμιζε όλη την γειτονιά! Φιλιά και καλό Πάσχα κι από εμένα!

   Απάντηση
 24. Χριστίνα μου έχω ξεράνει άπειρες μπιγκόνιες και μερικά κυκλάμινα που μου αρέσει να τα βάζω έξω από το παράθυρο της κουζίνας. Μάλλον τα ποτίζω πολύ όπως μου είπε ο ανθοπώλης . Σε αντίθεση με μένα η κόρη μου έχει ένα λευκό κυκλάμινο που το φροντίζει εντελώς μόνη της 3 χρόνια τώρα και έχει γίνει γιγαντιαίο. Με τα φυτά στην αυλή ευτυχώς τα παω καλύτερα. Η ανάρτησή σου Χριστίνα μου είναι υπέροχη και χρήσιμη! Κάποια από αυτά τα φυτά τα είχα δει σε δημόσιους χώρους και θα ήθελα να τα είχα αλλά δεν ήξερα πως λέγονται. Τα αερόφυτα δεν τα ήξερα καθόλου. Λέω να ξαναδοκιμάσω με κάποια από αυτά που δείχνεις. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!! Φιλάκια πολλά!!

  Απάντηση
  • Θάλεια μου εσείς έχετε το μεγάλο προσόν να ζείτε στην εξοχή οπότε όλο και κάτι θα διασωθεί ή το μάτι βλέπει παντού πράσινο. Στη τσιμεντούπολη μας όμως δεν είναι το ίδιο. Από τη μια η κλεισούρα στα διαμερίσματα από την άλλη η αμέλεια δεν μας "φτουράνε" και πολλά. Φιλιά πολλά κι από εμένα και καλό Πάσχα!

   Απάντηση
 25. Ωωω τι ωραία ενημερωτική ανάρτηση, τα περισσότερα δεν τα ήξερα, στο μπαλκόνι έχω μια σεφλερα που είχε φτάσει τα 2 μέτρα ύψος αλλά την κόψαμε. Τώρα με έβαλες σε σκέψεις με το ωραίο μίνι βάζο που την είδα πιο πάνω και λέω το δοκιμάσω… Ευχαριστώ Χριστίνα μου!!!

  Απάντηση
 26. Ενώ έχω τόσα φυτά στον κήπο και τα φροντίζω με αγάπη, μέσα στο σπίτι έχω μόνο ένα και αυτό κοντεύει να πεθάνει!!!
  Πολύ ωραία όλα τα φυτά που διάλεξες να μας παρουσιάσεις, Χριστίνα μου! 'Ετσι που το μελέτησες το θέμα, είμαι σίγουρη ότι θα στολίσεις το σπίτι σου με τα κατάλληλα φυτά και όπως πάντα με πολύ γούστο!
  Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με την οικογένειά σου, σου εύχομαι!
  Πολλά φιλάκια!

  Απάντηση
  • Εσένα Μαριάννα μου είναι τόσο παραδεισένιος ο κήπος σου απ ότι έχω δει στις φωτογραφίες που δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και σε σένα κορίτσι μου … πολλά φιλιά!

   Απάντηση
 27. Αυτή η ανάρτηση είναι για μένα που λατρεύω τα φυτά αλλά ξεχνάω να τα ποτίσω και νιώσω τόσες ενοχές μα τόσες ενοχές, άστα! Θα τη φυλάξω για να πάρω κάποιο από αυτά.

  Καλή Ανάσταση Χριστινάκι!!!

  Απάντηση
  • Τις ίδιες ενοχές έχω κι εγώ συνονόματη! Τα αγοράζω, τα προσέχω για λίγο και μετά τα ξεχνάω. Και ύστερα σκέφτομαι πως μια ζωή πέθανε στα χέρια μου. Καλή Ανάσταση και σε σένα κοριτσάκι!

   Απάντηση
 28. Μιλάμε για φοβερή έρευνα με τον κο Νίκο! Έχοντας και εγώ το λεγόμενο black thumb σε υπερ ευχαριστώ για της προτάσεις που μας μάζεψες! Προς το παρόν επιχείρησα να φυτέψω μερικές μαργαρίτες! Λες να πετύχουν ή θα κλαίω πάλι!

  Απάντηση
  • Δεν λες τίποτα Κατερίνα! Αφού τον ζαλίζω κάθε χρόνο τον άνθρωπο είπε κι αυτός να μου βρει φυτά που δεν χαλάνε με τίποτα… Μαργαρίτες;;;;;; Δύσκολο μου ακούγεται!

   Απάντηση
 29. Χριστινάκι είσαι θησαυρός! Το πρώτο φυτό τη Σαμιόκουλκα (πως την είπες) την ψάχνω εδώ και καιρό και δεν ήξερα την ονομασία για να την ζητήσω! Πολύ ωραία ανάρτηση! Ασχολούμαι με φυτά αλλά για πολλά απο αυτά που μας έδειξες δεν είχα ιδέα! Ευχαριστούμε! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

  Απάντηση
 30. Νομίζουμε ότι οι περισσότεροι τελικά ψάχνουμε φυτά εύκολα στην συντήρησή τους,Χριστίνα!!!
  Καλή Ανάσταση, να περάσεις πολύ όμορφα ,φιλιά!

  Απάντηση
  • Ε με τόσες ασχολίες κορίτσια κάπου θα υστερούμε…και δυστυχώς για μένα αυτό είναι η περιποίηση των φυτών. Φιλιά και Χριστός Ανέστη!

   Απάντηση
 31. Στα λουλούδια μου(κάποτε τα ξέρενα κι εγώ) κάνω ό,τι κι η Eleni K συμβουλή της μάνας μου που και ξερόκλαδο να έπιανε δέντρο το έφτανε.Τα αερόφυτα θα τα δοκιμάσω σίγουρα,πάντως.Καλή εβδομάδα!

  Απάντηση
  • Λίγη προσπάθεια θέλει πράγματι Νικολέτα μου… και στο λέω εγώ που κάθε χρόνο έδινα αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να αντικαταστήσω τα φυτά της βεράντας. Τώρα ευτυχώς, εδώ και 2 χρόνια τα πάμε περίφημα!

   Απάντηση
 32. Εσύ έχεις και λόγο το χιόνι… εγώ μέχρι πρότινος δεν είχα κανένα λόγο που δεν μου επιβίωνε τίποτα. Ευτυχώς τα 2 τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί κατά πολύ αυτή η κατάσταση

  Απάντηση

Leave a Comment