2 γυάλινα βαζάκια αλλάζουν εμφάνιση

Δύο απλά γυάλινα βαζάκια αλλάζουν εμφάνιση μόνο με δύο κινήσεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε γυάλινο βάζο και να φαίνεται ακριβό και κομψό.

Η φιλοσοφία μου και φιλοσοφία αυτού εδώ του blog, είναι πως όλα, αντικείμενα ή έπιπλα μπορούν να αλλάξουν. Μικρές ή μεγάλες αλλαγές δεν έχει καμία σημασία. Αρκεί η εμφάνιση που θα αποκτήσουν μετά την παρέμβαση μας να μας ευχαριστεί τη δεδομένη στιγμή. Κι αν αργότερα δεν μας κάνει τα αλλάζουμε ξανά.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν ένα σπίτι ποτέ δεν μπορείς να πεις πως είναι έτοιμο όταν τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν.

Πως τα γυάλινα βαζάκια άλλαξαν εμφάνιση

Τα δύο γυάλινα βαζάκια που βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω είχαν αγοραστεί για το δωμάτιο της μικρής μου κόρης από το Jumbo
 
Όταν όμως αποφάσισα να κάνω ανακαίνιση στο υπνοδωμάτιο μας υπολόγισα πως θα ήταν καλύτερα να τα μεταφέρω εκεί.  Άλλωστε σας τα έχω ήδη δείξει και στην ανάρτηση Πως να κρύψεις μία τηλεόραση με μία wall gallery .
 
Η απόφαση για την αναβάθμιση της κρεβατοκάμαρας πάρθηκε και τα χρώματα ψηφίστηκαν στην ανάρτηση με τίτλο Μπλε τοίχος στην κρεβατοκάμαρα, τι σκέφτομαι .
 
Εκτός λοιπόν από την ανακαίνιση που θα γίνει σε τοίχους και έπιπλα ήθελα να αλλάξω εμφάνιση και σε κάποια διακοσμητικά που θα βάλω μέσα στο δωμάτιο.  Τα γυάλινα βαζάκια είναι μέρος αυτών των διακοσμητικών.
 
Στα διαλείματα λοιπόν της δουλειάς μου στο γραφείο λέω δεν ξεκινάς να αλλάζεις λίγο και τα τζάτζαλα-μάτζαλα. βλέπε διακοσμητικά που θα βάλεις στο δωμάτιο;  Η πιο γρήγορη λοιπόν αλλαγή ήταν αυτή που είχα σκεφτεί για αυτά τα βάζα.

Τα οποία βάζα είναι μια χαρά κι έτσι και μάλιστα έχουν μοντέρνο σχήμα αλλά αν έχεις το μικρόβιο των συνεχών αλλαγών δεν σου γλυτώνει τίποτα!

Απλά γυάλινα βαζάκια

Ομολογώ πως πραγματικά δεν είχα αποφασίσει πως θα τα αλλάξω. Γι αυτό τα κοιτούσα και τα ξανακοιτούσα μήπως και μου κατέβει κάποια ιδέα.  Στο γραφείο μου πάνω είχα αυτά τα διάφανα αυτοκόλλητα που βάζουμε κάτω από δίσκους ή άλλα αντικείμενα για να προστατέψουμε το τραπέζι μας.  Αγορασμένα για κάτι εντελώς διαφορετικό, μου έδωσαν ιδέα!

Αυτοκόλλητα διάφανα προστατευτικά

Πως γεννήθηκε η ιδέα της αλλαγής στα γυάλινα βάζα

Μπορούν κάποια διαφανή προστατευτικά αυτοκόλλητα να σου δώσουν ιδέα;  Πίστεψε με πως όλα μπορούν να μας εμπνεύσουν.

Κι έτσι ξεκίνησε η μεταμόρφωση για τα δύο γυάλινα βαζάκια.

Στην αρχή κόλλησα ταινία λίγο πιο κάτω από την μέση  και την έσκισα ακανόνιστα γιατί δεν ήθελα να σχηματιστεί ίσια γραμμή.

Πως να αλλάξεις εμφάνιση σε δύο γυάλινα βαζάκια

Στο μέρος του βάζου που βρίσκεται κάτω από την ταινία κόλλησα κάποια από τα διάφανα προστατευτικά.
Πως να βάψεις απλά γυάλινα βάζα
 

Έτοιμα και τα δύο βαζάκια.

Πως να βάψεις γυάλινα βάζα
Τώρα σειρά έχει το χρώμα.  Αποφάσισα να τα βάψω με σπρέι χρυσού.  Ε σιγά το πρωτότυπο για μένα αφού οι μεταλλικές λάμψεις του χρυσού χρώματος είναι αγαπημένες μου!
 
Η βαφή έγινε με σπρέι που είναι ιδανικό για όλες τις επιφάνειες ακόμα και για γυαλί.  Κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο γι αυτό δεν έχει νόημα να σου πω ποια μάρκα έχω χρησιμοποιήσει.

Γυάλινα βαζάκια σε χρυσό χρώμα

Η εφαρμογή του χρώματος όταν βάφεις με σπρέι πρέπει να γίνεται με απαλές, κοφτές κινήσεις και από απόσταση τουλάχιστον 30 εκ.  Αυτό σου δίνει μια όμορφη επιφάνεια χωρίς “τρεξίματα”.

Αμέσως μετά το 2ο χέρι αφαίρεσα την ταινία και τα άφησα να στεγνώσουν για λίγες ώρες.

Χρυσό σπρέι πάνω σε γυάλινα βάζα
Το χρυσό χρώμα έχει υφή.  Δείχνει σαν να είναι μπρούτζινο το κάτω μέρος στα γυάλινα βαζάκια.
Γυάλινα βάζα σε χρυσό χρώμα
Κι εδώ έχει τελειώσει η πολύ εύκολη και γρήγορη μεταμόρφωση τους.
 

Το τελικό αποτέλεσμα μέσα από φωτογραφίες

 
Το απόγευμα τα πήγα στο σπίτι για να τα φωτογραφήσω.

Χρυσά γυάλινα βάζα στην κρεβατοκάμαρα

 
Πραγματικά δείχνουν υπέροχα.  Φαίνονται σαν από την αρχή να ήταν έτσι και επί πλέον νομίζεις πως το κάτω μέρος είναι μεταλλικό!
Χρυσά βάζα με ροζ τουλίπες

Και κάνουν ήδη παρέα με έναν γελαστό πιθηκάκο που έκανε μπάνιο κι αυτός στο χρυσό χρώμα για να ταιριάξει με τα γυάλινα βαζάκια.

Γυάλινα ανθοδοχεία με χρυσές λεπτομέρειες, χρυσός πίθηκος

Γυάλινα ανθοδοχεία με χρυσές λεπτομέρειες, χρυσός πίθηκος

 

Και φυσικά ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέγεθος γυάλινου βάζου αρκεί η επιφάνεια του να είναι λεία για να μπορέσεις να βάλεις τα αυτοκόλλητα.  Αν δεν θέλεις να τα προσθέσεις τότε η εφαρμογή του χρυσού ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος μπορεί να γίνει και σε επιφάνειες που δεν είναι λείες.

Πως σας φαίνονται λοιπόν;  Δεν δείχνουν εντελώς διαφορετικά από την αρχική τους εμφάνιση;

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

2 γυάλινα βαζάκια αλλάζουν εμφάνιση

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

41 thoughts on “2 γυάλινα βαζάκια αλλάζουν εμφάνιση”

  • Tελικά όλες οι κατασκευές/επισκευές απλή σκέψη είναι … η έμπνευση είναι το μεγαλύτερο συστατικό. Δεν μιλάω για τα βαζάκια φυσικά γιατί σιγά την έμπνευση.

   Απάντηση
 1. Άλλαξαν τελείως Χριστίνα και ναι, το ήθελαν το μπάνιο στο χρυσό! Σαν μεταλλικά καρφιά φαίνονται τα καρουμπαλάκια (πάντα ξεχνάω το κανονικό τους όνομα). Το πιθηκάκι κάποια πονηριά έχει στο μυαλό του..

  Απάντηση
  • Η κόρη μου μου λέει πως έχω καταντήσει σαν τον Μίδα! Τριγυρνάω με το χρυσό σπρέι και βάφω. Στην κρεβατοκάμαρα που δεν μπορώ να αλλάξω τα έπιπλα θα αλλάξω τα διακοσμητικά! Αντιολισθητικά δεν τα λένε τα καρουμπαλάκια;

   Απάντηση
 2. Κανονικότατο λίφτινγκ στα βαζάκια έκανες Χριστίνα μου, καλά κάνει και χαίρεται ο πιθηκάκος σου! Πλέον έχει "χρυσή" παρέα 🙂

  Απάντηση
 3. κι έτσι απλά αλλάζεις τα ήδη υπάρχοντα βαζάκια με σκοπό να ταιριάξουν στη νέα διακόσμηση!! Πολύ ωραία η έμπνευσή σου Χριστίνα! Εγώ έχω μία χαζή απορία, αυτό το χρώμα δε φεύγει με το καθάρισμα? δηλαδή παίζει να τα ξεσκονίσεις και να γίνει το ξεσκονόπανο χρυσό?? λέω τώρα εγώ…..

  Απάντηση
 4. Ξεκίνησες πολύ δυναμικά το κομμάτι της δημιουργίας και μου αρέσει πολύ!!!τέλεια τα βαζάκια σου και η ιδέα σου επίσης!!!!!θέλω να σου Χριστίνα μου όμως ότι κάνεις πολύ όμορφες τις αναρτήσεις σου και πολύ κατανοητές!!!!!!σε ευχαριστούμε Χριστίνα για τις όμορφες ιδέες σου!!!

  Απάντηση
 5. Ξεκίνησες πολύ δυναμικά το κομμάτι της δημιουργίας και μου αρέσει πολύ!!!τέλεια τα βαζάκια σου και η ιδέα σου επίσης!!!!!θέλω να σου Χριστίνα μου όμως ότι κάνεις πολύ όμορφες τις αναρτήσεις σου και πολύ κατανοητές!!!!!!σε ευχαριστούμε Χριστίνα για τις όμορφες ιδέες σου!!!

  Απάντηση
 6. Πανέμορφα έγιναν Χριστίνα μου !!! Και η επιλογή του χρυσού και το 3D εφέ με τα αυτοκόλλητα και οι τουλίπες … εξαιρετικός συνδυασμός και φοβερές ιδέες…!!! Και από το τίποτα… !!! Μπράβο σου και καλή συνέχεια !!!

  Απάντηση
 7. Πολύ ωραία ιδέα!!! (μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις κανένα από τα καρουμπαλάκια? Βγαίνουν ή έχουν κολλήσει με το χρώμα? Αν μπορείς χωρίς να χαλάσει κάτι, δοκίμασε και πες μου, θα με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο για να έχω πουά αποτέλεσμα μετά…). Καλή συνέχεια!!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου. Παρόλο που έχουν ένα δυνατό αυτοκόλλητο αν τα βγάλεις αμέσως μετά το ψέκασμα βγαίνουν. Πουά αποτέλεσμα μπορείς εύκολα να έχεις με τα στρογγυλά αυτοκόλλητα που βάζουμε για να μη σκίζονται οι σελίδες του ντοσιέ. Και αντί για σπρέι να χρησιμοποιήσεις μαρκαδόρο!

   Απάντηση
 8. Φοβερή έμπνευση Χριστίνα!! τόσο απλό και όμως τόσο όμορφα!!
  Ερώτηση: πως φτιάχνεις (καθαρίζεις) τα τελειώματα εκεί που αφαιρείται η ταινία γιατί παιδεύομαι και σωστό τρόπο δεν βρίσκω!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Κατερίνα μου. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να το διορθώσω γιατί βγάζω την ταινία αμέσως μετά το βάψιμο. Στις οριζόντιες επιφάνειες αν υπάρχουν ίχνη τα ξύνω με μια ξύστρα ενώ στις κοίλες επιφάνειες με μπατονέτα και ασετόν. Ελπίζω να βόηθησα 🙂

   Απάντηση
 9. Εγώ το είπα και στη Δήμητρα (Luna) αυτή την εβδομάδα απλά θα χαζεύω εσάς… με έχετε αφήσει άφωνη με τις ιδέες σας!!!! :)) και όσο διάβαζα λέω να δείς μετά που θα αφαιρέσει τα προστατευτικά αλλά έπεσα έξω! χιχιχι Τελικά ψηφίστηκε το μπλέ σκούρο?

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Ελεάνα μου για τα καλά σου λόγια. Όχι το προστατευτικό δεν θα έφευγε … πουά θα φτιάξουμε άλλη φορά. Τελικά ψηφίστηκε η 1η εκδοχή για την κρεβατοκάμαρα παμψηφεί!

   Απάντηση
 10. Ενταξει εισαι απίστευτη!!!μα πως τα σκεφτεσαι ολα αυτα!!!ανυπομονω να δω την αλλαγη στην κρεβατοκάμαρα !!!ειμαι σίγουρη θα μεγαλουργησεις!!!

  Απάντηση
  • Είχα τα βαζάκια μπροστά μου στο γραφείο και κοίταζα τριγύρω τι έχω και είδα τα προστατευτικά και λέω αυτά! Έτσι γίνονται συνήθως αυτά 🙂

   Απάντηση
 11. Εμ, αυτο θα πει έμπνευση!!!!
  Βλεπεις το καθετι τριγύρω με άλλο ματι, και ξαφνικα αναβει η λαμπα, που λες!!
  Απλα……. τελεια μεταμόρφωση!!

  Απάντηση
 12. Πάντα μεταμορφώνεις αντικείμενα με μοναδικό τρόπο Χριστίνα! Πολύ ωραία έγιναν αλλά και ο πιθηκάκος μεγάλη μορφή! Καλημέρα! 🙂

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Σοφάκι μου… ο πιθηκάκος έχει απίθανη φατσούλα γι αυτό διαλέχτηκε από την σακούλα με τα πλαστικά ζωάκια. Καλημέρα κι από εμένα 🙂

   Απάντηση

Leave a Comment