Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού

 

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού. Πετσέτες φαγητού με όμορφο σχέδιο γίνονται πολύ εύκολα διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών.

Οι προοπτικές με κάποια πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας είναι ατελείωτες. Γι αυτό άλλο ένα Hack me please γεννήθηκε το 5ο στη σειρά.

Και κοίτα να δεις που πάλι έχει σχέση με πετσέτες κουζίνας – φαγητού όπως στην ανάρτηση  Πετσέτα κουζίνας σαν έργο τέχνης για τον τοίχο

Στις εκπτώσεις του Αυγούστου μεταξύ άλλων αγορών από το Zara Home ήταν και οι πετσέτες φαγητού που βλέπεις στην φωτογραφία παρακάτω.  ‘Ενα σετ 4 τεμαχίων στην τιμή των 9,99€.

Μόλις τις είδα πέρα από το ότι μου άρεσε πολύ το σχέδιο τους ήξερα ακριβώς γιατί τις αγοράζω, πως θα τις χρησιμοποιούσα.  Διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών!  Πάλι μαξιλάρια;  Όσα και να έχω πραγματικά δεν μου φτάνουν.  Στην τελευταία μετακόμιση συνειδητοποίησα πως έχω μαζέψει με τα χρόνια πάνω από 80 διακοσμητικά μαξιλάρια.

Εδώ που τα λέμε όμως είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξεις διακόσμηση σε ένα χώρο.  Τα μαξιλάρια πάνω σε ένα καναπέ ή πάνω σε ένα κρεβάτι και τίποτα άλλο να μην κάνεις μπορούν να αλλάξουν το στυλ και το ύφος του χώρου.  Ανάλογα το ύφασμα, την υφή και το σχέδιο μπορούν να αλλάξουν την εποχή.  Για μένα είναι ένα πολυεργαλείο μέσα στο σπίτι.


Πριν όμως σου δείξω πως έφτιαξα τα μαξιλάρια να σου πω για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!


 

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού – Τι χρειάστηκα για να τα φτιάξω

Τέσσερα τεμάχια δηλαδή 2 μαξιλάρια στη τιμή των 9,99.  Το μοναδικό ακόμη υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι 4 φουντίτσες που είχαν περισσέψει από αυτές που είχα βγάλει από κάποια ράνερς όπως είχα κάνει και στο Hack me please No1 Ένα καλάθι για άπλυτα αλλάζει χρήση.

zarahome napkins

Να σε ενημερώσω επίσης (όχι βέβαια ότι το είχες και έννοια) πως ακόμη δεν έχω προσπαθήσει να μάθω να χρησιμοποιώ την ραπτομηχανή μου παρόλο που έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια.  Έχω κάνει όμως πρόοδο. Την έβγαλα από το ντουλάπι και την έχω στο κουτί της μέσα στο γραφείο μου για να την βλέπω καθημερινά μήπως κάποια στιγμή και το πάρω απόφαση 😊

sewing machine

Έτσι αποφάσισα να τις ράψω με το χέρι!  Νομίζω πως το tutorial είναι περιττό αλλά έτσι για τις ανάγκες της ανάρτησης ας περιγράψω τι έκανα!

Πως τις έραψα

Βάζουμε τις δύο πετσέτες αντικριστά από την ανάποδη

Ηow to make pillow covers from kitchen napkins

Και απλά ράβουμε με γαζί χειρός.  Στην πλευρά που υπολόγισα ως την πάνω πλευρά του μαξιλαριού ξεκίνησα λίγο μετά την άκρη, άφησα δηλαδή ένα μικρό κενό για να μπορέσω να περάσω τις φούντες που ήθελα να προσθέσω.

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας, πως τις έραψα

Αφού έραψα την περίμετρο του μαξιλαριού πρόσθεσα τις δύο φουντίτσες στην πάνω πλευρά και τις στερέωσα και αυτές ράβοντας τες.

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας, πως τις έραψα

Στην κάτω πλευρά του μαξιλαριού είχα αφήσει ένα μεγάλο κενό.  Γυρίζοντας την θήκη που είχε σχηματιστεί από την “καλή” της πλευρά, έβαλα μέσα το γέμισμα-μαξιλάρι και έκλεισα το άνοιγμα με κρυφή βελονιά για να μην φαίνεται.  Ε δεν μπορούσα να ράψω και φερμουάρ με το χέρι.  Δεν είναι δύσκολο αλλά νομίζω δεν θα γινόταν τόσο σταθερό

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας, πως τις έραψα

Τα μαξιλάρια μου ήταν πια έτοιμα! 

Είχα υπολογίσει να τα χρησιμοποιήσω στους καναπέδες του σαλονιού γι αυτό ξεκίνησα να τα φωτογραφίζω εκεί.

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας,

Κοιτάζοντας τα όμως συνειδητοποίησα πως ταιριάζουν καλύτερα στην κρεβατοκάμαρα.

Black and white pillow covers diy with tassels

Εκεί επικρατεί το γκρι χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις και το μαύρο σχέδιο των μαξιλαριών θα έδινε κάποιο παραπάνω ενδιαφέρον στον χώρο

Black and white pillow covers diy with tassels

Black and white pillow covers diy with tassels

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα και να “δέσουν” τα μαξιλάρια με τον υπόλοιπο χώρο πρόσθεσα ακόμη ένα μακρόστενο λινό μαξιλάρι με δαντέλα και αυτό αγορασμένο από τα Zara Home

How to make pillow covers from kitchen napkins

Μου αρέσει να ανακατεύω υφάσματα διαφορετικά σε ύφος, σχέδιο και υφή αρκεί να ξεκινάνε όλα από μία βάση όπως εδώ,  που είναι το χρώμα.

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού

_________________________________________________________________________

Αν θέλεις μπορείς να με ακολουθήσεις στο Instagram για να βλέπεις ιστορίες και φωτογραφίες αλλά και για να συμμετέχεις σε πολλούς διαγωνισμούς που ανεβάζω. 

_________________________________________________________________________

You can Pin this

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες κουζίνας, | How to make pillow covers from dinner napkins

Τελειώνοντας να βάλω και μια ερώτηση;   Πως εσύ χρησιμοποιείς υφάσματα που σου αρέσουν;  Τι γνώμη έχεις για τα διακοσμητικά μαξιλάρια και την δύναμη που έχουν να αλλάξουν στην στιγμή το ύφος ενός χώρου;  (Δύο είναι τελικά οι ερωτήσεις 😝 )

Εύχομαι μια υπέροχη ημέρα και μια δημιουργική εβδομάδα!

Φιλάκια

Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

46 thoughts on “Καλύμματα μαξιλαριών από πετσέτες φαγητού”

  1. Πολυ ωραία έγιναν Χριστίνα μου,μπράβο!!!Αχ και εμένα μου αρέσουν τα μαξιλάρια και αυτό που λες ότι είναι εύκολη και σχεδόν οικονομική διακοσμητική αλλαγή είναι αλήθεια αλλά με τρία παιδιά στο σπίτι γίνονται και ένα πανίσχυρο όπλο στον σχεδόν καθημερινό τους μαξιλαροπολεμο!

    Απάντηση
  2. Καλά το σχέδιο είναι φοβερό πρέπει να πάω μία βόλτα για πετσέτες! χιχιχι Ευτυχώς που γίνεται με τον απλό τρόπο γιατί εγώ με το ράψιμο δεν έχω πολλά νταραβέρια.. Για ραπτομηχανή δε, μόνο να την βάλω στη πρίζα ξέρω!! αχαχαχαχα Έγινα πανέμορφα!

    Απάντηση
    • Να πας φιλενάδα… κατά προτίμηση φαγητού να ζητήσεις! Χαίρομαι που σου αρέσουν… καλά μπορείς να τα ενώσεις και με αυτοκόλλητη ταινία σιδερώματος όπως είχα κάνει εγώ παλιότερα!

      Απάντηση
  3. Φανταστική χρωματική/σχεδιαστική επιλογή Χριστίνα μου!!!Καλά για την εκτέλεση δεν μιλώ πια…ξέρεις την γνώμη μου. Μπράβο σου!Pin pin pin!!

    Απάντηση
  4. Όμορφα!
    Μια μανία με τα μαξιλάρια την έχω κι' εγώ, καθώς θέλω να τ' αλλάζω συνέχεια παρέα με τη ριχτάρια. Άλλοτε πέφτω σε μονοχρωμίες…άλλοτε σε περισσότερα χρώματα και ανάλογα πάντα με την εποχή. Με γεια λοιπόν Χριστίνα και η νέα σου δημιουργία!

    Απάντηση
  5. Εκπληκτικό pattern!
    Μπράβο, βρε Χριστινάκι! Όνειρο τα νέα σου μαξιλάρια!
    Αν τα έβλεπα, δεν θα περνούσε από το μυαλό μου πως το ύφασμα ήταν πετσέτα!
    Συνέχισε ακάθεκτη!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή εβδομάδα!

    Απάντηση
    • Συνεχίζω δεν λες τίποτα Ιωάννα μου… κάποιες φορές νομίζω πως θα εκραγεί το κεφάλι μου από τις ιδέες! Πράγματι είναι πολύ όμορφο το σχέδιο τους!

      Απάντηση
  6. Τα μαξιλάρια όταν είναι όμορφα στολίζουν πάντα τις γωνιές που τα τοποθετούμαι. Τωρα για τα δικά σου τι να πω σημειώσατε δέκα παρακαλώ! !

    Απάντηση
  7. Νομίζω αγοράζεις πετσέτες κουζίνας και ξερεις εξ αρχής οτι δεν θα τις βάλεις στην κουζίνα..χιχι..κι αυτές πολύ ωραίες είναι κι έγιναν καταπληκτικά μαξιλάρια.Η λεπτομέρεια της φούντας ωραία ιδέα.
    Τα μαξιλάρια είναι ένα εύκολο ''εργαλείο'' για αλλαγή διακόσμησης.

    Οι φωτογραφίες σου είναι τόσο φωτεινές..μου αρέσουν 😉

    Φιλιά πολλά

    Και το άλλο το λινό ειναι τέλειο!!

    Απάντηση
    • χαχαχαχαχχαχαχχα πόσο με καταλαβαίνες! Έχω κάποιες πετσέτες φαγητού κλασσικές αλλά ναι τις πιο πολλές τις αγοράζω για "κάτι άλλο" 🙂 Όσο για τις φωτογραφίες έχει πέσει πολύ προπόνηση ελπίζω να βελτιωθώ κι άλλο … φιλάκια!

      Απάντηση
  8. αυτη η φαντασια σου ειναι ανεξαντλητη!πες μου τωρα ποιος θα μπορουσε ν αφανταστει οτι αυτα τα μαξιλαρια φτιαχτηκαν απο πετσετες?????
    ειναι απλα υπεροχα!

    Απάντηση
    • Χχαχαχαχαχχα πάντως εκτός από το ράψιμο που έγινε στο χέρι είναι μαξιλάρια της στιγμής. Έτοιμο κομμένο ύφασμα στις διαστάσεις που πρέπει και έγιναν!

      Απάντηση
  9. Πω πω, μιλάμε ότι έχεις φτιάξει πολλά μαξιλάρια! Έχεις πολύ δίκιο ότι τα μαξιλάρια μπορούν να αλλάξουν και να δώσουν στυλ σε έναν χώρο! Όσο για το τελευταίο σου μαξιλάρι είναι απίθανο! Μπράβο Χριστίνα μου! Φιλιάαα

    Απάντηση
    • Ευχαριστώ Σωτηρία μου… και πιο πολλά ακόμη έχω φτιάξει απλά δεν τα έχω φωτογραφίσει. Πολυεργαλείο διακόσμησης τα λέω εγώ τα μαξιλάρια… φιλάκια

      Απάντηση
  10. Είναι τόσο ωραία τα μαξιλάρια σου,με το ασπρόμαυρο που λατρεύω στη διακόσμηση Χριστίνα μου.Απ'ότι βλέπω η ραπτική μηχανή σου είναι πολύ καλή,οπότε άντα πάρτο απόφαση και θα δείς ότι θα βρίσκεις συνέχεια καινούργια πράγματα για να φτιάχνεις.Θα είναι μια ωραία απασχόληση και φυσικά δημιουργική….τα φιλιά μου και καλή αρχη με την ραπτική!

    Απάντηση
  11. Μα που πας και τις ξετρυπώνεις όλες αυτές τις πετσέτες ήθελα να ήξερα. Είναι πανέμορφες και θα ήταν κρίμα να βρίσκονται κρυμένες σε ένα συρτάρι. Τέλεια τα μαξιλάρια σου και οι μαύρες φουντίτσες έκαναν την διαφορά.
    Αλήθεια τώρα δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς την ραπτομηχανή; Εσύ;;;;; Μου κάνει εντύπωση! Ελπίζω γρήγορα να το πάρεις απόφαση και να δούμε δημιουργίες σου και στο ράψιμο.

    Φιλάκια, Μαρίνα από Βέλγιο

    Απάντηση
    • Αυτές με βρίσκουν Μαρίνα μου…δεν φταίω εγώ 🙂 Έχεις δίκιο πρέπει να το πάρω απόφαση σχετικά με την ραπτομηχανή και να ξεκινήσω. Φιλιά!

      Απάντηση
  12. Έχεις απόλυτο δίκιο Νίκη μου αλλά αυτό που αρνιέμαι να την αγγίξω μάλλον που πρέπει να το κοιτάξω… βρε μπας και ήμουν μοδίστρα στην προηγούμενη μου ζωή;

    Απάντηση
  13. Κι εγώ έχω μεγάλο κόλλημα με τα μαξιλάρια Ρένα και δεν νομίζω να σταματήσω να αγοράζω ή να φτιάχνω… Περαστικά σας κορίτσι μου, φιλάκια!

    Απάντηση
  14. Πανέμορφα έγιναν τα μαξιλάρια Χριστίνα μου όπως και όλα τα άλλα που έχεις φτιάξει! Η φουντίτσα μου άρεσε πάρα πολύ! Χίλια μπράβο!

    Απάντηση

Leave a Comment