Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες στη κρεβατοκάμαρα

Όταν ανακαινίζεις ένα χώρο εκτός από τα βασικά στοιχεία του, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, οι μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα προσθέσεις είναι αυτές που θα κάνουν την διαφορά και θα τον ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο.

 
Η ανάρτηση αφορά την κρεβατοκάμαρα μας στο σπίτι που νοικιάσαμε πρόσφατα. Δεν θα σε ζαλίσω με τις οικοδομικές εργασίες και το πριν και το μετά.  Αυτά θα τα δούμε σε άλλη ανάρτηση.
 

Ποιες είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που φροντίζω όταν ανακαινίζω ένα χώρο ή ένα μεμονωμένο έπιπλο

 
Από την αρχή ήξερα πως σε αυτό το σπίτι την κρεβατοκάμαρα την ήθελα “Hotel look”.  Μην πάει το μυαλό σου σε κάτι απρόσωπο αλλά σε κάτι ήρεμο, σε μονοχρωμίες και λιτή όσο το δυνατόν για εμένα διακόσμηση 😏
 
Επέλεξα το γκρι σε διάφορες αποχρώσεις, κάποιες μεταλλικές λάμψεις και σε συνδυασμό με το φρεσκογυαλισμένο πάτωμα και τα σκούρα έπιπλα πλησίασα αρκετά αυτό που είχα στο μυαλό μου.
 
Η ντουλάπα βάφτηκε σε σκούρο γκρι όπως και οι πόρτες σε όλο το σπίτι και ομολογώ πως αν και στην αρχή φοβήθηκα αυτή την σκούρα απόχρωση, δείχνει τέλεια
 
Φως στην μονοχρωμία του γκρι πάνω στην ντουλάπα δίνουν τα κρυστάλλινα πόμολα που διάλεξα από το Zara Home
 
Η ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα βαμμένη σε γκρι ανθρακί χρώμα και κρυστάλλινα πόμολα από το Zara Home
 

Για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας αλλά και ολόκληρου του σπιτιού εκτός από την κουζίνα και τα μπάνια,  διάλεξα μια ανοιχτότερη απόχρωση του γκρι το Stonington Gray της Benjamin Moore.

Στους τοίχους του δωματίου σε αντίθεση με την προηγούμενη κρεβατοκάμαρα δεν ήθελα “πολυφωνία” όσον αφορά τα κάδρα.  

Γι αυτό και έβαλα μια γκρι αμμουδιά πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού.  Είναι αγορασμένη από Αγγλία όταν βρισκόμουν εκεί  πριν 2 χρόνια από Stollers

 
Οι διακοσμητικές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, κάδρο παραλία από Stollers
 

Και έφτιαξα για τον άλλο τοίχο ένα κάδρο από ταπετσαρία

 
Καμβάς ντυμένος με chinoiserie ταπετσαρία
 
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, καμβάς ντυμένος με ταπετσαρία
 

Τα κομοδίνα τα ήθελα απαλλαγμένα από κάθε τι περιττό… λεπτομέρειες θα δούμε άλλη φορά, γι αυτό και δεν κατέφυγα στην λύση των πορτατίφ.  ‘Εβαλα δύο μπρούντζινες απλίκες αριστερά και δεξιά από το κεφαλάρι του κρεβατιού.

 
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, μπρούτζινες απλίκες πάνω από τα κομοδίνα
 

Απέναντι από τον τοίχο του κρεβατιού έπρεπε να μπει η τηλεόραση και ένα έπιπλο.  Εγώ όμως είχα δύο έπιπλα, μια συρταριέρα και μια τουαλέτα με 2 καθρέφτες και δύο σκαμπό.  Σου τα είχα δείξει στην ανάρτηση της μπλε κρεβατοκάμαρας

 
Συρταριέρα και τουαλέτα κρεβατοκάμαρας
 

Πως έφτιαξα το μεγάλο έπιπλο-τουαλέτα

Αφαίρεσα το πάνω μέρος της συρταριέρας και ευτυχώς η τουαλέτα ήταν σαν δύο γραφειάκια ενωμένα με το ξύλο της επιφάνειας το οποίο αφαιρέθηκε και αυτό.  Έβαλα λοιπόν στην μέση τη συρταριέρα και δεξιά αριστερά τα δύο επιπλάκια που προέκυψαν από την διάλυση της τουαλέτας. Μια ενιαία ξύλινη επιφάνεια ήρθε να ενώσει αυτά τα τρία κομμάτια.  Φυσικά βάφτηκε και λουστραρίστηκε στο χρώμα που είχαν τα έπιπλα και έτσι πια αποτελεί ένα ενιαίο έπιπλο που μπήκε στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι.

 
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας με την τηλεόραση
 
 

Εδώ απ ότι βλέπεις δεν υπάρχουν καλώδια… Έχουν όλα τρέξει μέσα στον τοίχο και οι πρίζες που ήταν απαραίτητες, 3 τον αριθμό, μία για επίγεια, μια για δορυφορική τηλεόραση και μία πρίζα δικτύου μπήκαν ακριβώς πίσω από την τηλεόραση.

 
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, τοίχος τηλεόρασης και έπιπλο
 
Οι καθρέφτες πλαισίωσαν με ωραίο τρόπο την τηλεόραση και δεν χρειάστηκε να την “κρύψω” με μια gallery wall όπως είχα κάνει παλιότερα.  Kι ευτυχώς δηλαδή γιατί θα μου χαλούσε την αρχική μου ιδέα.
 
Τα διακοσμητικά πάνω στο έπιπλο προσπάθησα και αυτά να τα κρατήσω σε χαμηλούς τόνους. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που σου είπα και στην αρχή.  Το λευκό μπούστο
 
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

και ένας δίσκος για τα απαραίτητα, παλιότερες αγορές από τα Zara Home και αυτά.

Δίσκος πλεξιγκλας, ντεκόρ κρεβατοκάμαρας

Οι βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες που έφτιαξα πρόσφατα με λίγα βιβλία

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

και δύο βάζα με λουλούδια μαζί με ένα μικρό κηροπήγιο.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
 

Δεν ξέρω αν παρατήρησες πως και τα σκαμπό που μπαίνουν κάτω από το έπιπλο άλλαξαν ύφασμα και πάλι.  Τελευταία φορά είχαν αλλάξει στην μπλε κρεβατοκάμαρα

Αυτή την φορά προκειμένου να εναρμονιστούν στο καινούργιο τους περιβάλλον ντύθηκαν με ένα γκρι ύφασμα.

 
πως να ντύσεις ξύλινα σκαμπό με καινούργιο ύφασμα
 
 

Με το ίδιο ύφασμα ντύθηκε και η παλιά πολυθρόνα.  Με το ίδιο ύφασμα, η μοδίστρα μου φυσικά γιατί είπαμε πως εγώ δεν ράβω, μου έραψε και μία μαξιλάρα για το ξύλινο μπαούλο και έτσι δημιουργήθηκε ένα μικρό καναπεδάκι.

 
Vintage chair new upholstery
 

Όμως πως μια κρεβατοκάμαρα θα ήταν Hotel look αν δεν υπήρχαν black out κουρτίνες;

Και πάλι οι λεπτομέρειες είναι που μετράνε! Ομολογώ πως αυτό ήταν από τις πιο έξυπνες αγορές που έκανα.  Με ένα τράβηγμα της κουρτίνας επέρχεται το απόλυτο σκοτάδι 😝

Διάλεξα ένα ύφασμα στις αποχρώσεις που ήθελα.  Η κυρία Ιωάννα η μοδίστρα μου, που έχει κάνει θαύματα στο καινούργιο μου σπίτι, θα δούμε σε επόμενες αναρτήσεις τι και πως, μου τις έραψε στις διαστάσεις που ήθελα. Κι αυτό γιατί οι έτοιμες που έβρισκα ή ήταν κακής ποιότητας ή ήταν σε διαστάσεις αρκετά μικρότερες από αυτές που χρειαζόμουν.

 
Κουρτίνες black out
 
Please pin this for later
Master bedroom decor ideas hotel look | Λεπτομέρειες στην διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Και κάπου εδώ τελείωσε το 1ο μέρος της παρουσίασης της κρεβατοκάμαρας στο καινούργιο σπίτι.  Απ ότι κατάλαβες από αυτά που σου έδειξα είναι πολύ λίγες οι καινούργιες προσθήκες.  Δούλεψα με τα έπιπλα που ήδη είχα αλλάζοντας τους απλά μορφή ή ύφασμα.

Τα έπιπλα μας πολλές φορές είναι για μια ζωή.  Είτε γιατί δεν θέλουμε να τα αποχωριστούμε είτε γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο έξοδο.  Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμένουν τα ίδια ως προς την εμφάνιση για όλα τα χρόνια.  Μικρές αλλαγές και σε έξοδα και σε κόπο μας δίνουν την δυνατότητα να χαρούμε το παλιό καινούργιο ξανά!

Λοιπόν πως σου φάνηκαν οι δικές μου αλλαγές;

Να μη ξεχάσω επίσης να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

Εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα για όλους μας!

Φιλάκια

 
Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες στη κρεβατοκάμαρα
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

62 thoughts on “Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες στη κρεβατοκάμαρα”

 1. Βρε Χριστίνα πόσο υπέροχη η κρεβατόκαμαρα! δηλαδή πραγματικά ηρέμησε το μάτι μου. Θες να ρθεις μια βολτα απο το σπίτι μου που το έχω παρατήσει??? ε καλή μου Χριστίνα??:)

  Απάντηση
 2. Υπέροχες επιλογές και εξαιρετικοί συνδυασμοί αλλά και υλικών. Συνδυάζεις το μοντέρνο με το διαχρονικό βάζοντας έντονα το προσωπικό σου στυλ! Μπράβο Χριστίνα!

  Απάντηση
 3. Υπέροχοι οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι ιδέες για άλλη μια φορά! Τόσες πηγές έμπνευσης από ένα μόνο post..! Μπράβο!!

  Απάντηση
 4. Χριστίνα μου έχεις μαγικό χέρι! Τα μεταμορφώνεις όλα και τα φέρνεις στα μέτρα σου με υπέροχο αποτέλεσμα! Πολύ ενδιαφέρουσα και χαλαρωτική η κρεβατοκάμαρά σου, να τη χαρείτε! Φιλιάαα

  Απάντηση
 5. Εξαιρετική ,Χριστίνα !!!Μας άρεσε πολύ που χρησιμοποίησες έπιπλα που είχες αλλά τα έκανες να φαίνονται καινούρια!!!!Περιμένουμε κι άλλα!Καλή βδομάδα!
  Φιλιά πολλά!

  Απάντηση
 6. Εχεις κάτι το μαγικό Χριστίνα μου !! Να μεταμορφώνεις και να αλλάξεις την όψη του χώρου σου και των επίπλων !! Μπράβο σου για μια ακόμα φορά !!! Υπέροχη κρεβατοκάμαρα!!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Νικόλ μου! Τα λόγια σου με τιμούν ιδιαίτερα. Αγαπώ το σπίτι μου και θέλω να νιώθω όμορφα μέσα σε αυτό. Από εκεί ξεκινάω πάντα!

   Απάντηση
 7. Ξέρεις την αγάπη μου για τα γκρι οπότε καταλαβαίνεις ότι λάτρεψα τις αποχρώσεις που διάλεξες! Ειδικά αυτή τη ντουλάπα θα την ήθελα πολύ για την κρεβατοκάμαρα μας!

  Απάντηση
  • Εύκολο είναι σχετικά με την ντουλάπα… γιατί δεν την βάφεις;;;;; Κι εγώ στο ενοίκιο είμαι αλλά αν μου αρέσει κάτι το διαπραγματεύομαι με τον ιδιοκτήτη!

   Απάντηση
 8. Το γκρι είναι το χρώμα της δημιουργίας. Το θεωρώ υπέροχο και ισορροπεί τα πάντα.Βέβαια εσύ κορίτσι μου ότι και να βάλεις σκοπό το κάνεις και το κάνεις και όμορφα. Μπράβο σου και περιμένω και τα υπόλοιπα^^

  Απάντηση
  • Το γκρι Λίλια μου ήταν ένα χρώμα που δεν το είχα σε υπόληψη πριν μερικά χρόνια… πραγματικά όμως είναι υπέροχο σε όλες του τις αποχρώσεις… ευχαριστώ!

   Απάντηση
 9. "φοβήθηκα" λίγο αρχικά, μη σκοτεινιάσει ο χώρος με τις γκρι ντουλάπες, αλλά τελικά κατάφερες και τα έδεσες όλα τόσο όμορφα που τελικά έχεις ένα φωτεινο δωματιο!μπράβο σου που καταφέρνεις με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα να δημιουργείς νέο σκηνικό καθε φορά!

  Απάντηση
  • Δεν έχει σκοτεινιάσει καθόλου Λίτσα… το αντίθετο θα έλεγα! Τα έπιπλα μου πολλές φορές λειτουργούν σαν παζλ στο μυαλό μου πρώτα και ύστερα στον χώρο! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

   Απάντηση
 10. Χριστίνα μου, πόσο όμορφη βγήκε η ένωση που έκανες στα έπιπλα, την τηλεόραση και τους καθρέπτες και πόσο τέλειο το γκρι της ντουλάπας με τα φωτεινά πόμολα… μπράβο σου για ακόμα μια φορά! Ανυπομονώ να δω όλο το σύνολο αλλά μέχρι να το "ανεβάσεις" μπορώ να σου πεταχτω για ένα καφεδάκι, η γειτόνισσα χαχαχα!
  Σε φιλώ γλυκά, σμουτςςςς ��

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Ειρήνη μου… η αλήθεια είναι πως το έπιπλο έτσι όπως κατέληξε μου αρέσει και εμένα πολύ και νομίζω πως έδειξε πολύ καλύτερα από πριν. Ε φυσικά και μπορείς να πεταχτείς, όποτε θέλεις!!! Φιλάκια πολλά

   Απάντηση
 11. Δεν έχω λόγια Χριστίνα μου!Μα ποσό όμορφα επιμελήθηκες την διακόσμηση στο σπίτι σου!
  Και με πολυ γούστο και φινέτσα!Η κρεβατοκάμαρα τέλεια!!!!
  Να χαίρεστε το εγγονάκι σας !Καλοτυχο του εύχομαι!
  Καλώς ήρθες στο κλαμπ των γιαγιάδων! Καλη συνέχεια!

  Απάντηση
 12. Για μια ακομη φορα Χριστινα μου εκανες θαυματα.ελπιζω μονο να μεινεις ευχαριστημενη απο το χρωμα της μπεντζαμιν μουρ γιατι εγω απογοητευτηκα.ειδικα σε εξωτερικους χωρους λιαν επιεικως απαραδεκτο.ανεξαρτητως αυτου ευχομαι καλη ξεκουραση στην ομορφη κρεββατοκαμαρα.τα φιλια μου.

  Απάντηση
  • Τα χρώματα της Benjamin Moore τα δουλεύω πολλά χρόνια και σε τοίχους αλλά και σε έπιπλα χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Μου κάνει εντύπωση που σου παρουσίασαν πρόβλημα. Χαίρομαι που σου αρέσει η κρεβατοκάμαρα μου με ότι είδες μέχρι τώρα… φιλάκια!

   Απάντηση
 13. Υπεροχα όλα Χριστίνα!!
  Οι λεπτομέρειες μία και μία. Ωραίες αποχρώσεις, η ντουλάπα εχει φανταστικό χρώμα. Το κάδρο με την ταπετσαρία εξαιρετικη ιδέα, εύκολη & πολύ πρακτική για μια μικρή αλλαγή.
  Μπράβο σου!!

  Φιλιά πολλά

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Μάριον μου… ξέρεις όταν ξεκινάς να φτιάξεις ένα χώρο είναι σαν να φτιάχνεις μια συνταγή. Να βάλω λίγο κι από αυτό μήπως και γίνει πιο νόστιμο; Κι έτσι προχωράς… Φιλάκια!

   Απάντηση
 14. Παρα πολύ ωραία η κρεβατοκάμαρα σου! Λάτρεψα το γκρι της ντουλάπας,
  φαινεται τελειο! Μου αρεσει που αγαπάς τα έπιπλα κ προσπαθείς να τους δίνεις νέα ζωή, μου αρεσει που με τα ιδια πράγματα φτιάχνεις διαφορετικά δωμάτιά, μου αρεσει το οτι εχεις φαντασία κ κανεις αλλαγές ακόμα κ μένοντας πιστή στο στυλ σου! Νομιζω πετυχες απολυτα το hotel room που ήθελες, περιμένουμε πώς κ πώς να δουμε νεες γωνιές απο το καινούριο σου σπίτι!

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ πολύ πολύυυυυυ!!!! Τα έπιπλα αλλάζουν μέσα στο σπίτι μου συχνά και μορφή και χρώμα… δεν μπορώ να κάτσω ήσυχη χαχχαχαχαχ… Ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για το πολύ όμορφο σχόλιο!

   Απάντηση
 15. Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει γούστα και ενώ παλιότερα το γκρι δε το είχα σε εκτίμηση και το φοβόμουν ως ένα παγωμένο χρώμα έχω καταλήξει οτι είναι πολύ χαλαρωτικό και φωτεινό! Έχω ξετρελαθεί με τη ταπετσαρία καμβά και με την γωνιά που είναι η καρέκλα και πέφτουν τα κρυσταλλάκια από το φωτιστικό!!!! Πολύ ωραία σκέψη να βάψεις και την ντουλάπα πιο σκούρα απόχρωση έχει δέσει πολύ όμορφα το όλο σύνολο!!

  Απάντηση
  • Ακριβώς το ίδιο κι εγώ ως προς το γκρι!!! Όμως είναι ένας τέλειος καμβάς για να προσθέσεις ότι χρώμα θέλεις… Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι επιλογές μου Ελεάννα μου!

   Απάντηση
 16. Χριστίνα μου, η κρεβατοκάμαρά σου είναι υπέροχη! Αγαπώ το γκρι χρώμα που διάλεξες ως κεντρικό χρώμα και λατρεύω τη γκρι αμμουδιά, όπως και το μπαούλο-καναπεδάκι! Πολλά φιλιά!!!!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Μία μου! Να σου πω πως το γκρι πριν από μερικά χρόνια ήταν το χρώμα που απέρριπτα και τώρα έχει γίνει αγαπημένο μου. Φιλάκια!

   Απάντηση
 17. Πανέμορφο έγινε το υπνοδωμάτιό σου Χριστίνα μου! Ξετρελάθηκα με την ντουλάπα και τα πολύ σικάτα πομολάκια της. Όσο για το νέο σου έπιπλο, έγινε υπέροχο! Ανυπομονώ να δώ και την συνέχεια!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Μαριάννα μου… χαίρομαι που σου αρέσει ότι είδες μέχρι τώρα. Με τα πομολάκια έχω ξετρελαθεί κι εγώ από την στιγμή που τα έβαλα!

   Απάντηση
 18. Εγώ τα έχω δει από κοντά και περίμενα πως και πως να ανεβάσεις την ανάρτηση για την κρεβατοκάμαρα. Είναι υπέροχα όλα κούκλα μου, να τα χαρείς με υγεία κι ευτυχία γιατί το αξίζεις. Σε φιλώ, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
 19. Το καινούργιο σπίτι θα γίνει για περιοδικό τελικά!!! Το έχεις απίστευτα βρε Χριστινάκι μου, απογειώνεις τους χώρους σε χρόνο μηδέν!!! Πραγματικά περιμένω το παρακάτω… Σε φιλώ!!!!

  Απάντηση
 20. Κανονικά, πρέπει να σε πληρώνουμε για τις ξεναγήσεις που μας κάνεις!!!
  😉
  Τί κι αν είναι το σπίτι σου… Δεν παύει να είναι άξιο θαυμασμού το οτιδήποτε φτιάχνεις!
  (Και το φτιάχνεις και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, βρε Χριστινάκι!)
  Μπράβο, κορίτσι μου!
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό βραδάκι!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ τόσο πολύ Ιωάννα μου… κάτι τέτοια σχόλια μου δίνουν κι εμένα ώθηση να συνεχίσω να κάνω ότι κάνω… φιλάκια πολλά

   Απάντηση
 21. Ρίξε ματιές Ρένα μου! Όλο και κάτι θα βρεις να αλλάξεις και να την κάνεις να φαίνεται σαν καινούργια. Χαίρομαι που σου αρέσει η δική μου! Φιλάκια!

  Απάντηση
 22. Wow! Αυτή είναι τέλεια κρεβατοκάμαρα. Κυρία Χριστίνα πρέπει να έρθετε μια βόλτα και από το σπίτι μας χαχα! Καλή συνέχεια, Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
 23. Χριστίνα μου χίλια μπράβο! Το γκρι χρώμα έδειξε υπέροχο όπως και το έπιπλο που το ένωσες! Τέλειο το κάδρο με την ταπετσαρία και όλα όσα έφτιαξες! Εκανες θαύματα όπως πάντα!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Θάλεια μου! Όπως είδες φυσικά σε επόμενη ανάρτηση ο πίνακας με την ταπετσαρία έχει ήδη αντικατασταθεί με άλλον! Αλλά έτσι είμαι εγώ… δεν ησυχάζω με τίποτα χαχχαχαχχα

   Απάντηση

Leave a Comment