Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Έψαχνα τελευταία για βιβλιοστάτες και δυστυχώς όπως πάντα δεν με ικανοποιούσαν αυτά που έβρισκα.

Το έβαλα και αγγλικά να το ψάξω, bookends δηλαδή.  Και τότε μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν μπροστά μου και οι βιβλιοστάτες της παρακάτω φωτογραφίας.  Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο θα μου πεις αλλά εμένα μου έκαναν κλικ.  Λίγο το χρυσό χρώμα, λίγο το σφυρήλατο πάνω στις σφαίρες μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες.

Η τιμή αλλά και το γεγονός πως η αγορά έπρεπε να γίνει από το εξωτερικό οδηγούν σε ένα και μόνο δρόμο.  Να τους φτιάξω μόνη μου!

Στο είπα πως τα hacks θα έχουν και συνέχεια, Hack me please no2 λοιπόν.

Πως έφτιαξα τους βιβλιοστάτες

Τι χρειάζομαι;  Χρειάζομαι δύο γωνίες, δύο σφαίρες και χρυσό σπρέι.

Το θέμα με τις γωνίες λύθηκε άμεσα μέσα στο εργαστήριο όταν βρήκα αυτές τις γωνίες από γαλβανισμένη λαμαρίνα.  Είχαν περισσέψει από επίτοιχα φωτιστικά πάνελς που είχαμε φτιάξει πρόσφατα για έναν πελάτη.

Galvanized metal sheets

Τις ψέκασα με το χρυσό σπρέι και τις άφησα να στεγνώσουν.

Gold metal sheets, gold sphere bookends diy

Για τις σφυρήλατες μπάλες εγώ θα χρησιμοποιήσω μπάλες από φελιζόλ.  Αγόρασα λοιπόν δύο, διαμέτρου 10 εκατοστών και αυτή ήταν και η μόνη αγορά που έκανα για την συγκεκριμένη κατασκευή. Κόστος και για τις δύο 1,5 ευρώ.  Το ότι επέλεξα φελιζόλ μπάλες έγινε σκόπιμα και θα δεις παρακάτω το γιατί.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Οι σφαίρες στην φωτογραφία είναι σφυρήλατες.  Ήξερα από τότε που έφτιαξα τον χρυσό αχινό πως άμα ψεκάζεις φελιζόλ αυτό καίγεται – διαλύεται.  Έτσι και έγινε… και αυτή η ανομοιομορφία που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια της μπάλας την έκανε να μοιάζει με την original.  Σαν σφυρήλατη δηλαδή.

gold foam sphere

Για να τις στερεώσω πάνω στις βάσεις της λαμαρίνας χρησιμοποίησα κόλλα σιλικόνης για μέταλλο, ξύλο, χαρτί, αυτή η κόλλα μου έχει “λύσει” τα  χέρια σε αρκετές κατασκευές. Δεν μπορείς να κολλήσεις ούτε με θερμοκόλλα ούτε με κόλλα στιγμής γιατί θα καεί σε αυτό το σημείο το φελιζόλ και απλά δεν θα κολλήσει.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Επειδή οι βάσεις μου είναι από λαμαρίνα υπάρχει κίνδυνος να γρατζουνίσουν οποιοδήποτε έπιπλο τις ακουμπήσω και έτσι σκέφτηκα να βάλω κάποια προστατευτικά αυτοκόλλητα από κάτω.  Είχα μόνο αυτά που είναι για καρέκλες δεν είχα και υπομονή να το κάνω την επόμενη ημέρα και έτσι.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy, adhesive felt pads

Έκοψα στα 4 το ένα

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy, adhesive felt pads

Και τα κόλλησα στις 4 γωνίες της πλευράς που θα ακουμπούσε στα έπιπλα.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy , Adhesive felt pads on metal bookends

Το τελικό αποτέλεσμα

Αυτό ήταν!!!  Ένα ζευγάρι βιβλιοστάτες που τους είδα και μου άρεσαν στέκονται πια μπροστά μου έτοιμοι να τους χρησιμοποιήσω.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Η πολυχρωμία των βιβλίων κόντρα στους χρυσούς βιβλιοστάτες με “ζάλισε”  και έτσι κι εγώ τα γύρισα ανάποδα, με τις σελίδες προς τα έξω. 😃

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Οποιοδήποτε hack δεν θέλει κόπο … θέλει τρόπο!!!  Αποδομείς το αντικείμενο του πόθου σου εις τα εξ ων συνετέθη, αντικαθιστάς ή χρησιμοποιείς τα ίδια υλικά και σε λίγη ώρα το βλέπεις να ζωντανεύει μπροστά σου!

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Τον θυμάσαι τον μικρό ιπποπόταμο;  Είναι τα press papier που είχα φτιάξει πριν δύο χρόνια από πλαστικά ζωάκια.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Η ώρα της σύγκρισης έχει φτάσει.

Θα ήθελα να μάθω και την δική σας γνώμη αλλά νομίζω πως ακόμη και αν πρόκειται για διαφορετικά υλικά η κατασκευή μου δεν υστερεί και πολύ από το προϊόν που το εμπνεύστηκα.

Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την κατασκευή βιβλιοστατών.  Να σου θυμίσω αυτούς που έφτιαξα με πλαστικά ζώα και μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες από άποψη επισκεψιμότητας αναρτήσεις μου.

Plastic animals bookends

Πως σου φαίνονται οι καινούργιοι μου βιβλιοστάτες;

Συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω:

Με λίγη φαντασία, με υλικά που είτε έχουμε είτε μπορούμε να βρούμε δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορούμε να φτιάξουμε κάτι που είδαμε και μας αρέσει.  ‘Ολα μα όλα, πίστεψε με είναι θέμα διάθεσης.

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

Εύχομαι μια υπέροχη ημέρα και εβδομάδα !

Φιλάκια
Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

42 thoughts on “Βιβλιοστάτες χρυσές σφαίρες diy”

  • Και μια μορφή ελευθερίας θα συμπληρώσω εγώ Ιωάννα μου γιατί σου δίνει την δυνατότητα γρήγορα να μπορείς να έχεις κάτι που είδες ή σκέφτηκες!

   Απάντηση
 1. Christina you are so brilliant. I would have gone off looking for a heavy ball to add but your idea with the Styrofoam was much better. It gave the bookends that much needed texture that you were after. Bravo on your hack and may I say you also saved yourself a ton of money!

  Απάντηση
  • Αυτό είναι και το ζητούμενο Ρένα μου… να έχεις αυτό που θέλεις αλλά και με σχεδόν μηδαμινό κόστος… κι εσύ να περνάς τέλεια, φιλιά!

   Απάντηση
 2. Δεν έχω ξαναδεί πιο κομψούς βιβλιοστάτες!!! Δεν υπάρχεις! Η επιδεξιότητα σου στο να κατασκευάζεις πράγματα δεν είναι απλά ζηλευτή. Είσαι μεγάλο ταλέντο και νομίζω πως αδικείσαι. Πολλά πολλά συγχαρητήρια, τι άλλο να πω. Φιλιά, Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
 3. εντάξει δεν περιμενα κάτι λιγοτερο από εσένα!πόσο κομψό αποτέλεσμα!πραγματικα…δε θέλει κόπο…θέλει τρόπο!!

  Απάντηση
 4. Υπέροχα Χριστίνα μου, αν είναι να το έχεις…το έχεις…δεν υπάρχεις… μπράβο…είσαι φανταστική!!! Τα ζήλεψα… με αγάπη!!!

  Απάντηση
  • Κάποιες φορές τα προβλήματα σε μια κατασκευή πρέπει να τα γυρίζουμε "επ ωφελεία" αυτού που φτιάχνουμε και εδώ με τις μπάλες φελιζόλ νομίζω πως πέτυχε! Ευχαριστώ Κατερίνα μου!

   Απάντηση
 5. Πολύ σικάτοι βιβλιοστάτες και εξαιρετική κατασκευή από μεριάς σου! Υπάρχει κάτι που μπορεί να αντισταθεί στο μυαλό και στα χέρια σου αναρωτιέμαι; Πολλά φιλιά Χριστίνα μου και να περνάς καλά 🙂

  Απάντηση
  • Πραγματικά έχω πολύ δρόμο ακόμη όσον αφορά τις κατασκευές Μαρία μου και ειλικρινά δεν ξέρω αν μου φτάνει ο χρόνος! Πάντως σ ευχαριστώ για το πολύ ευγενικό σου σχόλιο!

   Απάντηση
 6. Μας έδωσες πάλι μια πολύ καλή ιδέα και τόσο εύκολη ,Χριστίνα μου.Το φελιζόλ λύνει τα χέρια στις κατασκευές και μου αρέσει επίσης που είναι στρογγυλό το σχήμα του.φιλάκια πολλά!

  Απάντηση
 7. Κάνουν θαύματα τα χέρια σου Χριστίνα μου, ότι και να πιάσεις.
  Εγινα καταπληκτικά. Μην σου πω πως οι δικές σου οι μπαλες μου αρέσουν καλύτερα με αυτό το ''σαγρέ''.
  Μπράβο. Εξαιρετικό

  Τα φιλιά μου

  Απάντηση
 8. Πανέμορφοι βιβλιοστάτες, Χριστίνα μου. Μου αρέσουν πολύ. Είναι σικάτοι και μίνιμαλ. Τους αγαπώ. Και να σκεφτείς ότι έψαχνα να αγοράσω 4 βιβλιοστάτες που χρειάζομαι για τη βιβλιοθήκη μου. Η ανάρτησή σου όμως μου έδωσε ιδέες. Αποφάσισα πλέον να τους φτιάξω μόνη μου. Καλή εβδομάδα, φίλη μου.

  Απάντηση
  • Νομίζω πως έχεις δίκιο… είναι σικάτοι και την ίδια στιγμή και μίνιμαλ και φυσικά μπορούν να γίνουν σε πολλά χρώματα. Περιμένω να δω τι έχεις φτιάξει! Φιλάκια

   Απάντηση
 9. Χριστίνα μου είναι πανέμορφοι!!! Μα είναι δυνατόν να είναι όλα τόσο εύκολα όσο μας τα δείχνεις; Εμένα τα χέρια μου μάλλον που δεν πιάνουν καθόλου. Στην Αθήνα θα είμαι στις 17-22 Αυγούστου, θα σε πάρω τηλέφωνο. Έως τότε να περνάς καλά, φιλάκια, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Μαρίνα μου και περιμένω τηλεφώνημα σου! Δεν ξέρεις πόσα μπορείς να κάνεις αν δεν αρχίσεις να το προσπαθείς… είμαι σίγουρη πως μπορείς πολλά!

   Απάντηση
  • Και πολύ καλά θα κάνεις και θέλω και φωτογραφία! Θα πηγαίνουν τέλεια με λίγα βιβλία στα ράφια που δημιούργησες εκατέρωθεν του τζακιού!

   Απάντηση

Leave a Comment