Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Ιδέες για το τύλιγμα των δώρων Christmas gift wrapping ideas

Ιδέες για το τύλιγμα των δώρων Christmas gift wrapping ideas

Ιδέες για το τύλιγμα των δώρων
Ιδέες για το τύλιγμα των δώρων έχω να σου προτείνω σήμερα 

Γιατί κακά τα ψέματα ένα όμορφο περιτύλιγμα δώρων κάποιες φορές κάνει μεγάλη εντύπωση!
Και πως ενώ ακόμη δεν έχω στολίσει (ω ναι! ίσως να είμαι και από τις εξαιρέσεις?) σκέφτηκα να ασχοληθώ με τα δώρα;  Αιτία και αφορμή οι αναρτήσεις αυτού του μήνα με τις Creative Bloggers που έχουν σαν θέμα τα χαρτιά περιτυλίγματος.

Φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σπίτι μας θα έχει πολύ καρό.  Ένα αγαπημένο, χειμωνιάτικο και γιατί όχι και χριστουγεννιάτικο μοτίβο.
‘Ετσι λοιπόν και το τύλιγμα των δώρων μου συνδυάζεται με τον γενικότερο στολισμό.  Πάμε να δούμε μία – μία τις ιδέες που σου προτείνω και είναι αυτές που εγώ έκανα για τα δώρα μου.

Ιδέα 1η

Τυλίγουμε το δώρο μας με χαρτί craft.  Με μία συρμάτινη γιρλάντα φτιάχνουμε ένα μικρό στεφάνι.  Δένουμε πάνω στο στεφάνι ένα ξύλινο αστέρι και για να το στολίσουμε αλλά μπορούμε επίσης στο πίσω μέρος να γράψουμε το όνομα για τον οποίο προορίζουμε το δώρο μας (Χριστίνα = Η μικρή μου εγγονή).  Με 2 κομμάτια κόκκινης κορδέλας στερεώνουμε το στεφάνι πάνω στο δώρο μας.

Το πρώτο μας τυλιγμένο δώρο είναι έτοιμο!

Ιδέα 2η

Και σε αυτό το δώρο χρησιμοποίησα χαρτί craft, ένα κομμάτι από ύφασμα καρό με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, κόκκινο σπάγκο και ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο που και πάλι στο πίσω μέρος έγραψα το όνομα για αυτόν που προορίζεται.  Απλά τύλιξα το κουτί με την κόλλα craft, κόλλησα με σελοτέιπ ένα κομμάτι από το καρό ύφασμα και έδεσα με τον σπάγκο αφού πρώτα στερέωσα πάνω του το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τόσο απλά και γρήγορα έχουμε έτοιμο και το δεύτερο δώρο μας!

Ιδέα 3η

Έψαξα στο διαδίκτυο, έψαξα Αθήνα & Πειραιά, κόντεψα να φτάσω στα περίχωρα και τελικά εντελώς τυχαία και ενώ είχα εγκαταλείψει την ιδέα το βρήκα!  Τι είναι αυτό που βρήκα???  Καρό χαρτί περιτυλίγματος!
Για την τρίτη ιδέα λοιπόν χρησιμοποίησα, το καρό χαρτί, πράσινη σατέν κορδέλα, κόκκινο σπάγκο, το ξύλινο στολίδι που επέχει και θέση ετικέτας και λίγες κόκκινες μπαλίτσες από αυτό το μπουκετάκι που βλέπεις στην φωτογραφία.
Τύλιξα το κουτί με το χαρτί και έβαλα ένα διπλό κομμάτι σελοτέιπ περίπου στο κέντρο του.

Με την πράσινη σατέν κορδέλα άρχισα να σχηματίζω ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στο σελοτέιπ.  Κόλλησα μερικές μπαλίτσες με κόλλα στιγμής πάνω στην κορδέλα και έδεσα όλη την κατασκευή με τον κόκκινο σπάγκο.

Τελευταία προσθήκη το ξύλινο στολίδι … 

… κι έτοιμο και το τρίτο δώρο μας!

Ιδέα 4η

Με το καρό μοτίβο νομίζω πως εκτός του πράσινου ταιριάζει απόλυτα και το μπλε το χρώμα.  Νομίζω…  ‘Ετσι για το τέταρτο δώρο επέλεξα να χρησιμοποιήσω μπλε χαρτί περιτυλίγματος, καρό κορδέλα και το ξύλινο στολίδι που δεν έχει λείψει μέχρι τώρα από κανένα δώρο.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω τίποτα εδώ γιατί απλά τύλιξα το δώρο συνδυάζοντας τα υλικά μου.

Ιδέα 5η – Τα μικρά

Ανάμεσα στα δώρα που είχα να τυλίξω υπήρχαν και δύο σε αρκετά μικρή συσκευασία που με δυσκόλεψαν.  Λόγω του μικρού μεγέθους δεν ήξερα τι να κάνω πάνω τους.  
Το πρώτο το τύλιξα με το μπλε χαρτί, κόλλησα στο πάνω μέρος μία φάσα από το καρό χαρτί και το έδεσα με τον κόκκινο σπάγκο αφού στερέωσα πάνω το το ξύλινο στολίδι.

Για το δεύτερο χρησιμοποίησα το καρό χαρτί περιτυλίγματος, έφτιαξα ένα μικρό στεφάνι όπως έκανα και στην Ιδέα Νο1 και το στερέωσα πάνω στο κουτί με μπλε κορδέλα.  Λόγω του μικρού του μεγέθους το ξύλινο στολίδι εδώ θα έδειχνε άσχημο.  Αντί γι αυτό έβαλα μία πεντάρα.  Αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό το νόμισμα; 

Έτοιμα και τα «μικρά» !

Ιδέα 6η

Την άφησα τελευταία γιατί είναι η αγαπημένη μου.  Φέτος τα Χριστούγεννα εκτός από την μικρή Χριστίνα θα είναι μαζί μας και ο πιο ερωτεύσιμος μπέμπης 5 μηνών, ο εγγονός μου!  Γι αυτόν είναι το κουτί αυτό και ήθελα να το περιποιηθώ ιδιαίτερα.
Ένα χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο κουτί.  Αυτό! Τίποτα άλλο…

‘Ομως δεν μου ήταν αρκετό … Γι αυτό πήρα το καπάκι του και με ένα σπρέι χιονιού το «χιόνισα».  Πριν το χιόνι στεγνώσει με ένα vintage αυτοκινητάκι έκανα τα σημάδια που αφήνουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου πάνω στο χιόνι.

Το αυτοκινητάκι που κουβαλάει το δέντρο στην οροφή του έχει γίνει πια συνώνυμο των Χριστουγέννων.  Εγώ όσο κι αν έψαξα τέτοιο αυτοκινητάκι δεν βρήκα.  Σιγά το πρόβλημα βέβαια… Βρήκα το αυτοκινητάκι που είδες και αντί για μίνι δέντρο χρησιμοποίησα αυτό το δεντράκι που βάζουμε πάνω σε τούρτες.

Ήθελα ακόμη και ένα χιονισμένο δεντράκι.  Έκοψα από μία γιρλάντα ένα μικρό κλαδάκι, το στερέωσα πάνω σε ένα φελλό μπουκαλιού που τον έκοψα στη μέση, του έριξα και σπρέι χιονιού και έτοιμο και το δεντράκι!
Το χιονισμένο δεντράκι το κόλλησα πάνω στο καπάκι στο σημείο που ήταν ο φελλός με θερμοκόλληση.  Το αυτοκινητάκι το στερέωσα με μία βίδα που είχε στο κάτω μέρος του.
Ένα χιονισμένο σκηνικό, πάνω στο καπάκι του κουτιού, άλλαξε με μιας την εμφάνιση του και νομίζω πως είναι από μόνο του ένα στολίδι.

Έτσι τύλιξα εγώ τα δώρα μας φέτος και ελπίζω με τις ιδέες μου να σε βοηθήσω να φτιάξεις και εσύ όμορφες συσκευασίες για τα δώρα που θα δωρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα.  Είναι όμορφο συναίσθημα να βλέπεις το πρόσωπο αυτού που προσφέρεις το δώρο να φωτίζεται πριν ακόμη δει το περιεχόμενο!

Και όπως καταλαβαίνεις και ξέρεις οι ιδέες συνεχίζονται.  Μπορεί εγώ να έκανα την αρχή αλλά ακολουθούν άλλα τέσσερα blogs, άλλες πέντε Creative Bloggers.  
Το πρόγραμμα των αναρτήσεων είναι το παρακάτω και είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις να χάσεις καμία ανάρτηση από αυτές που ακολουθούν.
Χριστίνα από Art Decoration & Crafting …………………………………..  03/12/2018
Λαμπρινή από Lamprouka …………………………………………………… 04/12/2018
Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa ……………………………………….  05/12/2018
Κική από Creative Moments  ………………………………………………..  06/12/2018
Ελπίδα από Two Boys & Hope ……………………………………………….. 08/12/2018
Κλείνοντας να σου ευχηθώ καλό μήνα, καλή εβδομάδα και να σου θυμίσω τον διαγωνισμό που τρέχει στην σελίδα μου στο Facebook με δώρο δύο χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών.  Δήλωσε συμμετοχή πατώντας εδώ και που ξέρεις … μπορεί να είσαι εσύ η τυχερή!!!
Φιλάκια ❤
Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

28 Σχόλια

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:19 ΠΜ

  ΝίκηΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Τα μάτια μου κάνουν αστεράκια και καρδούλες!… τι δωρα είναι αυτά; Στην πραγματικότητα είναι δωρα από μόνα τους, δε χρειάζεται να βάλεις κάτι άλλο μέσα!
  Όλη η φροντίδα κι η αγάπη, μαζί με τη φαντασία και το ταλέντο κρυφτηκαν σ' αυτα τα περιτυλίγματα!
  Καλό μηνα!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:35 ΜΜ

   Μου αρέσει να τα περιποιούμαι τα δώρα μου Νίκη και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Σ ευχαριστώ!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:19 ΠΜ

  ✰LiaΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Υπέροχες ιδέες, για δώρα που έχουν γίνει με πραγματικό ενδιαφέρον κι αγάπη!
  Καλό μήνα κι από εδώ Χριστίνα μου!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:36 ΜΜ

   Ευχαριστώ Λία μου… αν τα δώρα δεν είναι δώρα καρδιάς καλύτερα να μην υπάρχουν ε?

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:24 ΠΜ

  Ρένα ΧριστοδούλουΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Υπέροχες ιδέες Χριστίνα μου.
  Μου αρέσει κσι να δίνω και να παίρνω όμορφα πακέτα.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:37 ΜΜ

   Ε??? Δεν είναι ότι καλύτερο??? Καμιά φορά σου δίνει και περισσότερη χαρά ακόμη και από το ίδιο το δώρο. Φιλάκια!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:25 ΠΜ

  Kiki AposekiΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Το δώρο από το περιτύλιγμα πρέπει να σε κερδίζει! Δείχνει την αγάπη που έβαλε αυτος που το ετοίμασε μιας και πρόσεξε και την παραμικρή λεπτομέρεια! Τέλειες ιδέες Χριστινάκι μου και το καρό το αγαπώ πολύ, ταιριάζει απόλυτα στα Χριστούγεννα!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:38 ΜΜ

   Συμφωνώ απόλυτα Κική μου είμαι της ίδιας νοοτροπίας!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:25 ΠΜ

  Annastella (Decofairy)Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Άφωνη, για ακόμη μία φορά Χριστίνα μου. Ειδικα το τελευταίο με το αυτοκινητάκι που έχει αφήσει και τα ίχνη του στο χιόνι, το λάτρεψα! Και του χρόνου 🙂

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:39 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Ανναστέλλα μου… πάντα με χαροποιεί όταν σου αρέσει κάτι από αυτά που φτιάχνω. After all είσαι η ειδικός ε;

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:28 ΠΜ

  Ηλιάνα- Nea noikokyra.blogspot.comΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Τι όμορφα που είναι όλα τους, δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις! Καλό μήνα 🙂

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:39 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ Ηλιάνα, νάσαι καλά!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:34 ΠΜ

  syros2jsΔευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018
  Εντάξει, κορίτσι μου! Τί να σου πω??
  Μεγαλουργείς!
  Όχι πως υστερούν τα πρώτα, αλλά … μπορώ να γίνω εγγονός σου???
  😉
  WOW! Και πάλι wow!!
  ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:42 ΜΜ

   Χαχαχχαχαχαχχαχαχχα λιώνω με αυτά που γράφεις… ο μπουμπούκος μου είναι ένας και μοναδικός!!! Φιλάκια

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:35 ΠΜ

  DIMIΤρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018
  Καλημέρα Χριστίνα μου!
  Ουαου!! Τι υπέροχες ιδέες!! Και ποσο ομορφα στολισες τα γιορτινά δωράκια σου!!
  Μου αρέσει πολυ το καρό χαρτί,αλλα λάτρεψα το χιονισμένο κουτι με το αυτοκινητάκι και το δέντρο!!! Έγραψες πάλι!! Μπραβο σου!Καλο μηνα!!Φιλάκια!!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:42 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου για τα καλά σου λόγια. Είναι και δικό μου αγαπημένο το κουτί με το αυτοκινητάκι !!! Φιλάκια

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:37 ΠΜ

  ΑΠΆΝΤΗΣΗ

  Mary K.- The Boondocks BlogΤρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018
  Christina they are all great gift wrapping ideas but my favorite is hands down the little truck with the snow tracks. Brilliant!!!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:41 ΠΜ

  Ariadni St.Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018
  Η μία ιδέα καλύτερη απ' την άλλη Χριστίνα μου!!! Συγχαρητήρια

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:43 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ Αριάδνη μου!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:43 ΠΜ

  Zina ZΤετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018
  όλα υπέροχα! λατρεψα το αμαξάκι φυσικα 🙂

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:44 ΜΜ

   Χαχαχαχαχχαχαχ κέρδισε παμψηφεί νομίζω αυτό το κουτί!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:44 ΠΜ

  WebDev NatassaΠέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2018
  Αυτό με το στεφανάκι πολύ πρωτότυπο μου άρεσε πολύ

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:44 ΜΜ

   Ευχαριστώ Νατάσσα μου νάσαι καλά!

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:45 ΠΜ

  Michelle LeslieΤρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2018
  Love them all Christina, but that little car, aaaaawwwwww my friend, that one is simply the best. LOVE the way you made tracks in the snow

 • Ανώνυμος 2019-01-12 at 9:45 ΠΜ

  Sunday at Home BlogΣάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018
  Πανέμορφες οι ιδέες σου Χριστίνα! Κάνουν το σύνολο προσεγμένο και ξεχωριστό!

  • Christina Makri 2019-01-15 at 5:45 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!

  Leave a Reply

  About me

  About me

  Christina

  Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

  Christina

  Subscribe & Follow

  Εγγραφείτε στο Newsletter μας

  Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

  Privacy Policy

  Recent Posts

  Creative Bloggers

  Facebook

  Pinterest

  ×