Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι

Contemporary style για το γραφείο μου στο σπίτι, δημιουργώντας έναν απλό, μοντέρνο αλλά συγχρόνως σοφιστικέ χώρο, με γραμμικά στοιχεία και γήινα υλικά.

Με λίγα λόγια και σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ανακαίνιση στο γραφείο στο καινούργιο σπίτι. Το λέω εγώ ακόμη καινούργιο αν και είμαστε ήδη 2+ χρόνια μέσα.

Τώρα και με το δίκιο σου θα αναρωτηθείς τι είναι το Contemporary style

Να προσπαθήσω να σου πω λίγα πράγματα έτσι όπως εγώ τα έχω καταλάβει. Θα έλεγα πως περισσότερο είναι μία τάση παρά ένα στυλ γιατί μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις τάσεις. Το Contemporary style στην αρχιτεκτονική ή στην διακόσμηση είναι αυτό που λέει και το όνομα του. Συμμορφώνεται δηλαδή με ότι συμβαίνει στις τάσεις αυτή την στιγμή. Είναι ένα δυναμικό στυλ που σημαίνει πως αλλάζει διαρκώς.

Ένα στοιχείο που το κάνει πολύ δημοφιλές είναι η μονοχρωματική αισθητική του. Μπορείς να επιλέξεις ένα σκούρο χρώμα σαν βάση, πχ γκρι στους τοίχους. Από εκεί και πέρα να δανειστείς στοιχεία και από το minimal αλλά και από το scandinavian στυλ. Λέει ναι στο μέταλλο, στις φυσικές υφές όπως ψάθα, πέτρα, μάρμαρο, δέρμα και φυσικά στο ξύλο.

Λέει ναι στα μεγάλα αντικείμενα, όπως κάδρα για τους τοίχους, μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, αντικείμενα με αισθητικό ενδιαφέρον. Αποκλείει όλα τα “γλυκούλικα, μικρούλικα” διακοσμητικά.

Εγώ θα προσπαθήσω να βαδίσω με ότι έχω κάνοντας πολύ λίγες προσθήκες-αγορές. Κι αυτό γιατί δεν γίνεται κάθε φορά που βαριέμαι ένα χώρο να αγοράζω καινούργια έπιπλα, διακοσμητικά, χαλιά, κουρτίνες. Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει να πέσει πολύ Do it yourself !!!

Να σου δείξω όμως και το γραφείο μου στο σπίτι, πως ήταν πριν την ανακαίνιση του χώρου και πως είναι τώρα

Απ ότι θα δεις στις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν η κατάσταση του δωματίου ήταν θλιβερή. Όπως ήταν και στο υπόλοιπο σπίτι πριν την ριζική ανακαίνιση του.

Πατώματα χαλασμένα, κατεστραμμένη εσωτερικά ντουλάπα, πόρτες που ήθελαν επειγόντως παρέμβαση. Προσπάθησα για το καλύτερο, μην ξεχνάμε πως είμαστε ενοικιαστές 🙂

Το γραφείο μου στο σπίτι πριν την ανακαίνιση

Ήταν μονόδρομος να γίνει ριζική ανακαίνιση και σε αυτό το δωμάτιο. Οι τοίχοι τρίφτηκαν και βάφτηκαν όπως και στο υπόλοιπο σπίτι με Benjamin Moore σε απόχρωση Stonington Gray. Η ντουλάπα λίγο πιο σκούρα και εσωτερικά άλλαξε εντελώς. Καινούργιες συρταριέρες και καινούργια πόμολα από το Zara Home

Για τα πατώματα δεν υπήρχε άλλη λύση από το να τριφτούν μέχρι ξύλο. Να αφαιρεθούν τα παλιά βερνίκια και να περαστούν νέα. Βέβαια εκ των υστέρων και αφού μετακομίσαμε το μετάνιωσα που δεν άφησα τα πατώματα στο φυσικό τους χρώμα. Θα μπορούσαν να περαστούν ένα άχρωμο ματ βερνίκι και να φαίνονται οι φυσικοί τόνοι του ξύλου.

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι, Ντουλάπα και πάτωμα στο γραφείο μου

Κι ας πάμε να δούμε πως είναι σήμερα ο χώρος του γραφείου μου

Καινούργια προσθήκη μπορεί να θεωρηθεί ο καναπές, είχα άλλον στο προηγούμενο γραφείο όπως μπορείς να δεις στην ανάρτηση με τίτλο Το γραφείο μου στο σπίτι Η φωτογραφία παρακάτω σου δείχνει τον χώρο όταν μπαίνεις από την πόρτα του δωματίου.

Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα, μεντί καναπές, ΙΚΕΑ vittsjo βιβλιοθήκες

Απέναντι ακριβώς είναι η ντουλάπα και δίπλα της η τηλεόραση και το γνωστό μεντί κομοδίνο.

Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα, η ντουλάπα

Αν κοιτάξουμε από την μπαλκονόπορτα προς την πόρτα βλέπουμε την συρταριέρα, μία βιβλιοθήκη IKEA Vittsjo και το σκαμπό – πουφ που είχα φτιάξει.

Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα

Η οποία συρταριέρα επειδή είναι σε άριστη κατάσταση και επειδή το χρώμα της ταιριάζει με ότι έχω κατά νου θα παραμείνει στο χώρο. Όπως επίσης θα παραμείνει και ο καναπές απλά θα καλύψω με κάποιο τρόπο το χρώμα του μέχρι να πάει γι αλλαγή ταπετσαρίας.

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι, Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα, λευκή συρταριέρα

Ο χώρος εργασίας του γραφείου που είναι κι ένας από τους λόγους της ανακαίνισης ΞΑΝΑ του δωματίου

Λόγω της διάταξης που έχουν τα έπιπλα το προηγούμενο γραφείο δεν χωρούσε. Αναγκάστηκα λοιπόν να το κόψω και να το στριμώξω δίπλα στην μπαλκονόπορτα στην γωνία που υπάρχει το καλοριφέρ. Φυσικά το έντυσα και πάλι με το αυτοκόλλητο μάρμαρο

Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα, η γωνιά του γραφείου

Στην αρχή κι επειδή ο χώρος ήταν καινούργιος δεν με ενοχλούσε καθόλου το μικρό του μέγεθος. Όμως όσο περνούσε ο καιρός κουραζόμουν να δουλεύω σε ένα τόσο μικρό χώρο. Βλέπεις περνάω πολλές ώρες στο γραφείο στο σπίτι και για δουλειά της εταιρείας αλλά και για δική μου δουλειά.

Το γραφείο μου στο σπίτι όπως είναι τώρα, η γωνιά του γραφείου

Ήταν κι αυτό το σώμα του καλοριφέρ μπροστά στο πρόσωπο μου και με ενοχλούσε πολύ. Θυμάσαι τι έκανα στην κρεβατοκάμαρα μου με το καλοριφέρ επειδή με ενοχλούσε οπτικά ε; Αν δεν θυμάσαι μπορείς να δεις στην ανάρτηση Αφηρημένη τέχνη diy για την κρεβατοκάμαρα μας

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι

Υπάρχει κι ένα blue/black επιπλάκι σε chinoiserie style που μου έστειλε μεγάλη εταιρεία με έπιπλα και είδη σπιτιού δώρο, για να με ευχαριστήσει για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Το ότι θα παραμείνει στο χώρο είναι σίγουρο. Σίγουρο δεν είναι αν θα παραμείνει με αυτό το χρώμα ή θα το αλλάξω.

Blue black side table

Και πάμε τώρα στο διά ταύτα… Γιατί αλλάζω πάλι τον χώρο του γραφείου μου στο σπίτι

Λοιπόν θα το πιστέψεις πως όλη αυτή η πολυχρωμία με κούρασε; Ποιον εμένα! Κι όμως επιζητώ κάτι πιο ήσυχο γι αυτό τον χώρο όσον αφορά τα χρώματα και τις υφές. Κι επειδή η βάση, το χρώμα των τοίχων, μου επιτρέπει να στραφώ προς τα εκεί, γι αυτό και λέω πως ο χώρος πια θα κινείται από Contemporary Style μέχρι Scandinavian.

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου είναι ανάλογες και οι επιλογές που έκανα. Κατ αρχάς θα αλλάξει η διάταξη των επίπλων μέσα στο δωμάτιο. Όπως θα δεις και στην φωτογραφία παρακάτω εκεί που είναι τώρα ο καναπές θα έρθει η συρταριέρα και μπροστά της θα μπει η καρέκλα και το γραφείο. Το οποίο γραφείο είναι κάποιο που είχε παραγγείλει ο Mr για τον δικό του χώρο στο σπίτι αλλά δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Πήρε άλλο γιατί από κοντά δεν του άρεσε.

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι

Το χρώμα των τοίχων όπως σου είπα και πριν θα παραμείνει το ίδιο. Όμως υπάρχει μία σκέψη να βαφτεί κάποιο κομμάτι του εκεί που θα ακουμπάει η συρταριέρα σε μαύρο χρώμα με μαύρα ακανόνιστα σχέδια. Οι βιβλιοθήκες ιδανικά θα τις ήθελα σε μαύρο χρώμα. Άλλωστε αυτό ήταν το χρώμα τους πριν τις βάψω χάλκινες. Τώρα θα παραμείνουν ως έχουν και μπορεί να ασχοληθώ πάλι αργότερα με αυτές.

Στο πάτωμα θα μπει ένα χαλί τύπου Moroccan με γκρι γεωμετρικά σχέδια το οποίο ήδη έχω.  Θα υπάρχουν ψάθινα καλάθια για αποθηκευτικό χώρο και κάποιο μεγάλο φυτό σε ψάθινο κασπό.  Οι βιβλιοθήκες ραφιέρες ΙΚΕΑ vittsjo θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της συρταριέρας.

Το γραφείο θα μπει μπροστά από την συρταριέρα και είναι όπως το βλέπεις στο κολάζ.  Σκούρο ξύλο με λευκό συρτάρι. Νομίζω πως είναι ότι πρέπει για τον χώρο έτσι όπως θέλω να στηθεί και δίνει από μόνο του την ταυτότητα του Contemporary Style.

Ο τοίχος που θα μπει ο καναπές

Ο καναπές όπως σου είπα και πριν θα παραμείνει ο ίδιος. Θα βρω μία προσωρινή λύση για να μη φαίνεται το χρώμα του μέχρι να αποφασίσω να του αλλάξω ύφασμα. Η βιβλιοθήκη θα μείνει και αυτή στην γωνία όπως είναι και τώρα. Θα την απαλλάξω όμως απ όλα τα χρωματιστά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που έχει αυτή την στιγμή. Θα αντικατασταθούν είτε με μικρές αγορές, οικονομικές στην πλειοψηφία τους είτε με μετατροπή κάποιων από τα ήδη υπάρχοντα σε γήινες αποχρώσεις.

Με λίγα λόγια θα επικρατήσει το ξύλο και γήινες αποχρώσεις μαζί με κάποια μαύρα ή λευκά αντικείμενα. Θα ψάξω στις διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών που έχω ήδη για μαξιλάρια σε άσπρο-μαύρο χρώμα, ήδη αγόρασα κάποια με faux γούνα και κάποια σε δέρμα. Κάποια άλλα θα είναι diy, ξέρεις τώρα εγώ τι τρέλλα έχω με τις θήκες μαξιλαριών.

Μπροστά από τον καναπε θα μπει ένα τραπεζάκι σαν αυτό που βλέπεις στην φωτό παρακάτω. Τα διακοσμητικά βάζα στην πλειοψηφία τους θα είναι diy. Πάνω από τον καναπέ θα δημιουργήσω μια wall gallery με μαύρες κορνίζες ή ακόμη και σε φυσικό χρώμα που θα έχουν ή εκτυπώσιμα ή κάποια diy abstract art. Το έχω επιχειρήσει και στο παρελθόν αυτό με την αφηρημένη τέχνη και δεν με τρομάζει να δοκιμάσω ξανά.

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι, ο καναπές και η βιβλιοθήκη

Τέλος ο φωτισμός θα είναι κατά 50% diy. Και τι σημαίνει αυτό; Δύο χάλκινα φωτιστικά από αυτά που εισάγει η εταιρεία μας θα γίνουν ένα φωτιστικό για να φωτίσουν επαρκώς τον χώρο.

Στο πάτωμα το χαλί είναι αυτό που βλέπεις και στις φωτογραφίες και είναι αυτό που έχω για τον χώρο του γραφείου. Ταιριάζει ιδανικά στο καινούργιο στυλ κι έτσι δεν θα επιβαρυνθώ με το να αγοράσω κάποιο.

Όπως βλέπεις ο καινούργιος χώρος του γραφείου μου είναι εντελώς διαφορετικός από τον προηγούμενο!

Στροφή 180 μοιρών και βάλε που λέμε… Μεγαλώνουμε και αλλάζουν και τα γούστα μας και οι ανάγκες μας.

Πως σου φαίνεται λοιπόν το Contemporary Style που διάλεξα για το γραφείο μου; Δεν δείχνει πιο ξεκούραστο και πιο ήσυχο από το προηγούμενο;

Περιμένω την γνώμη σου και τα σχόλια σου με αγωνία. Οποιαδήποτε παρατήρηση ή υπόδειξη θα ληφθεί σοβαρά υπ όψιν 🙂

Καλή μας εβδομάδα και καλό μας μήνα (δεν τα είπαμε) !!!

Φιλάκια

Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

6 thoughts on “Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι”

 1. αχ αυτά τα μαγικά σου χέρια. Θέλω σε κάποια φάση να σου στείλω φωτογραφίες από ένα τραπέζι που θέλω να σουλουπώσω να μου δώσεις τα φώτα σου.

  Απάντηση
 2. Αρχικά πολύ χαίρομαι που με βοήθησες επιτέλους να καταλάβω το contemporary στυλ. Είμαι σίγουρη ότι ο χώρος θα είναι όμορφος αλλά και λειτουργικός οπότε αναμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα!

  Απάντηση
  • Χαίρομαι αν μέσα από την εξήγηση που έδωσα το κατάλαβες Κατερίνα μου αν και είναι προσωπική μου εκτίμηση. Μόλις θα είναι έτοιμο θα το δεις το γραφείο και ελπίζω να σου αρέσει 🙂

   Απάντηση

Leave a Comment