Δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Ένα δισκάκι για τα κλειδιά μας ή για να μαζέψουμε διάφορα μικροαντικείμενα είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Κι αν για τα κλειδιά σου έχεις βρει την λύση μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε ακόμη και στο γραφείο σου.

Συνήθως αυτά τα δισκάκια τα βλέπουμε να κυκλοφορούν στο εμπόριο φτιαγμένα από δέρμα και η αλήθεια είναι πως καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω ένα παρόμοιο. Εγώ το έφτιαξα από φελλό γιατί είχα στο σπίτι ένα φύλλο φελού.

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Πάμε λοιπόν να δούμε πως έφτιαξα το δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, ένα απλό κόψε-ράψε-κόλλησε. Αλλά πριν δούμε την διαδικασία να δούμε τι υλικά χρειάστηκα.

 • Ένα φύλλο φελλού, το βρίσκεις σε μαγαζιά χειροτεχνίας
 • Ένα πολύ χοντρό χαρτόνι που δεν λυγίζει
 • Κολλητική ταινία διπλής όψεως, κόλλα στιγμής
 • Χάρακα, μολύβι, κοπίδι
 • Διπλόκαρφα χειροτεχνίας, σπάγκο ή νήμα

Ο φελλός είναι ένα ευλύγιστο υλικό και πολύ εύκολο στο να σπάσει. Για να φτιάξω λοιπόν το δισκάκι και να έχει διάρκεια, να μη χαλάσει δηλαδή, έπρεπε να το ενισχύσω. Γι αυτό χρησιμοποιώ το χοντρό χαρτόνι το οποίο θα το ντύσω και από τις δύο πλευρές με τον φελλό.

Ξεκινάω λοιπόν με το να ζωγραφίσω το template του δίσκου πάνω στο χαρτόνι. Οι διαστάσεις δεν παίζουν ρόλο, μπορείς να το φτιάξεις όσο εσύ νομίζεις πως σε εξυπηρετεί. Αφού το ζωγράφισα με το κοπίδι το έκοψα από το υπόλοιπο χαρτόνι.

Σχεδίαση πάνω σε χαρτόνι του δίσκου

Πριν προχωρήσω στα κοψίματα κόβω δύο φύλλα από τον φελλό ίσα με όλη την επιφάνεια του χαρτονιού.

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Όπως βλέπεις στην αριστερή φωτογραφία παρακάτω έχω αφαιρέσει από τις 4 γωνίες τα αντίστοιχα κομμάτια του χαρτονιού ενώ τα φύλλα παραπάνω τα έκοψα όσο ήταν όλο το χαρτόνι. Θα δεις παρακάτω το γιατί.

Στη δεξιά φωτογραφία χάραξα ελαφριά τις γραμμές που οριοθετούσαν την πλευρά του δίσκου με την βάση του. Κι όταν λέω ελαφριά το εννοώ! Δεν θέλουμε να αποχωριστούν αυτά τα κομμάτια. Μετά την χάραξη απαλά τα λύγισα προς τα μέσα για να σηκωθούν και να σχηματίσουν τις πλευρές του δίσκου.

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Και τώρα ήρθε η ώρα να κολλήσω τον φελλό πάνω στο χαρτόνι.

Ο φελλός είναι ένα περίεργο υλικό, δεν κολλιέται εύκολα. Μία κόλλα που είναι τέλεια γι αυτό το υλικό είναι η βενζινόκολλα. Δεν είχα όμως τέτοια κόλλα στο σπίτι και επειδή το δισκάκι για τα κλειδιά το έφτιαχνα την προηγούμενη Κυριακή δεν υπήρχε και η δυνατότητα να αγοράσω. Η καλύτερη λύση που είχα διαθέσιμη ήταν να τον κολλήσω με ταινία διπλής όψεως. Έβαλα λοιπόν κάποια κομμάτια πάνω στο χαρτόνι και κόλλησα το ένα φύλλο φελλού που είχα κόψει. Όπως βλέπεις στην δεξιά φωτογραφία παρακάτω, όταν το γύρισα ανάποδα εκτός από το χαρτόνι ταινία έβαλα και στις 4 γωνίες που περισσεύει ο φελλός. Κόλλησα και το πάνω κομμάτι λοιπόν και το άφησα με 2-3 βαριά βιβλία πάνω του να ξεκουραστεί.

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Μόλις διαπίστωσα πως το σάντουιτς που είχα κάνει, φελλός-χαρτόνι-φελλός είχε κολλήσει καλά προχώρησα στο σχηματισμό του δίσκου. Οι ήδη κομμένες πλευρές του χαρτονιού εσωτερικού σηκώθηκαν εύκολα και έτσι δεν δημιουργήθηκαν ραγίσματα πάνω στο φελλό. Για να κρατηθούν οι 4 γωνίες πέρασα ένα σπάγκο και τον έδεσα εσωτερικά. Μη με ρωτάς γιατί έβαλα μπλε σπάγκο. Αυτόν βρήκα μπροστά μου εκείνη την ώρα. Αργότερα βρήκα πως είχα νήμα σε χάλκινη μεταλλική απόχρωση αλλά δεν το θυμήθηκα έγκαιρα.

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Δεν μου άρεσαν όμως έτσι όπως φαίνονταν οι τρύπες εκεί που περνάει ο σπάγκος.

Είχα διπλά καρφάκια χειροτεχνίας. Τα έκοψα για να μη βγουν από την εσωτερική πλευρά του δίσκου. Χρησιμοποιώντας λοιπόν και λίγη κόλλα στιγμής έβαλα από 2 καρφάκια σε κάθε γωνιά του δίσκου και έκλεισα τις τρύπες που είχα ανοίξει για να περάσει ο σπάγκος.

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Το αποτέλεσμα το βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία και νομίζω πως είναι πολύ καλύτερα έτσι!

Πως να φτιάξεις ένα δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Το δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό ήταν πια έτοιμο και πήρε την θέση του πάνω στην μεταλλική κονσόλα δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού μας.

Δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Πάντα έχω ένα τέτοιο δισκάκι στην είσοδο.

Το πόσο μας έχει βολέψει δεν λέγεται. Φαντάσου ότι ήμασταν κάποια στιγμή 6 άτομα μέσα στο σπίτι και όλοι έψαχναν τα κλειδιά τους στα πιο απίθανα σημεία.

Δισκάκι για κλειδιά από φελλό diy

Με το που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ δίσκο, πιάτο ή ότι άλλο μου ταίριαζε για τα κλειδιά στην είσοδο ήταν η απόλυτη ανακούφιση για μένα. Γιατί όταν κάποιος ψάχνει τα κλειδιά του μέσα στο σπίτι ποιον θα ρωτήσει;

“Μαμά μήπως είδες τα κλειδιά μου”; Μια ερώτηση που ακουγόταν τουλάχιστον 6 φορές την ημέρα σπίτι μας.

Cork tray diy for keys

Εγώ έβαλα και τα γυαλιά ηλίου μέσα στο δισκάκι για τα κλειδιά. Άλλωστε είναι αρκετά μεγάλο και τα χωράει. Γιατί μπορεί οι άλλοι να έχαναν τα κλειδιά τους εγώ χάνω τα γυαλιά μου. Κι όπως κάθε μαμά δεν έχω κανέναν να απαντήσει στην ερώτηση μου!

Δίσκος οργάνωσης κλειδιών diy από φελλό

Λοιπόν πως σου φαίνεται; Μια εύκολη, απλή κατασκευή που σου δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Επιπλέον είναι κάτι που θα το χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους οργάνωσης μέσα στο σπίτι.

Περισσότερες ιδέες για διακοσμητικούς δίσκους μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο με τίτλο Διακοσμητικοί δίσκοι diy, 20 εύκολες ιδέες .

Δίσκος για κλειδιά από φελλό πάνω στην κονσόλα εισόδου
pin-this-for-later
Δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Πρόγραμμα αναρτήσεων

Στο πρόγραμμα που ακολουθεί θα δεις πολλές άλλες χρήσεις του φελλού γι αυτό φρόντισε να επισκεφτείς όλες τις δημιουργικές bloggers της ομάδας μας!

 • Χριστίνα από Art Decoration Crafting ………………………………….. 04/11/2019
 • Λαμπρινή από Lamprouka ……………………………………………… 05/11/2019
 • Μαρίνα από to e-periodiko mas ………………………………………… 06/11/2019
 • Ελπίδα από Two Boys & Hope ……………………………………………… 07/11/2019
 • Ελένη από Καρυδότσουφλο  …………………………………………………. 8/11/2019
 • Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου …………………………………. 09/11/2019
 • Κικίτσα από DIY My Day ……………………………………………………. 11/11/2019
 • Ελεάνα από My Home My Memories ………………………………………. 12/11/2019
 • Σωτηρία από My Little World ……………………………………………….. 13/11/2019
 • Νίκη από Ονειροποιείο ………………………………………………………. 14/11/2019
 • Νικολέττα από Crafty details ………………………………………………… 15/11/2019
 • Κική από Creative Moments ……………………………………………….. 16/11/2019

Να έχετε έναν υπέροχο μήνα και μια όμορφη εβδομάδα!

Φιλάκια 🙂

Δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

24 thoughts on “Δισκάκι για τα κλειδιά από φελλό”

 1. Χριστίνα, μου έδωσες την πιο καλή ιδέα με την κατασκευή σου και θα το φτιάξω κι εγώ!! Πάντα έχω στο έπιπλο της εισόδου διάφορα για να βάζουμε τα κλειδιά ,βαζάκια και πιατέλες κτλ αλλά τρελαίνομαι με τον θόρυβο που κάνουν τα κλειδιά όταν τα πετάμε μέσα ή όταν τα παίρνουμε!Με τον φελλό δεν θα έχω αυτό το πρόβλημα!!!!!Τέλειο και η ιδέα σου να το ενισχύσεις με χαρτόνι πολύ έξυπνη!

  Απάντηση
  • Χχαχαχαχαχχαχαχα αυτό για την ηχορύπανση δεν το είχα σκεφτεί 🙂 Το χαρτόνι κρίνεται απαραίτητο γιατί ο φελλός είναι τόσο εύθραυστος! Χαίρομαι που σου αρέσει Λαμπρινή μου 🙂

   Απάντηση
 2. Υπέροχη ιδέα, Χριστίνα μου! Εύκολη, κομψή κατασκευή με τις χρυσές λεπτομέρειες, που αγαπώ ιδιαίτερα και πολύ πολύ χρήσιμη!!
  Θα τη φτιάξω!
  Φιλιά, καλό μήνα!!
  Μαρίνα

  Απάντηση
  • Ε ναι λίγο χρυσό ποτέ δεν μας βλάπτει 🙂 Εύκολο, πανεύκολο Μαρίνα μου σαν παιδική χειροτεχνία… Φιλιά κι από εμένα και καλό μήνα 🙂

   Απάντηση
  • Το πρακτικό κομμάτι του θέματος Νίκη μου είναι αυτό που μας ενδιαφέρει στο χάος που πολλές φορές επικρατεί στα σπίτια μας!

   Απάντηση
 3. Ποτέ δεν θα σταματήσει να με συναρπάζει το γεγονός πως τα απλά υλικά στα σωστά χέρια παίρνουν άλλη διασταση . Πολύ καλή ιδέα, μου άρεσε η ιδεα του διπλοκαρφου για να καλυφθει η τρυπουλα. Πάντα οι μικρες λεπτομερειες κανουν τη διαφορα και το γνωριζεις πολυ καλα αυτο Χριστινα. Ευχαριστουμε για την ιδεα!

  Απάντηση
 4. Όπως και η Λαμπρινή, έτσι κι εγώ ανατριχιάζω με το χτύπημα των κλειδιών μέσα στην κεραμική πιατέλα που έχω στην είσοδο του σπιτιού.
  Πολύ ωραία ιδέα μσς έδωσες Χριστίνα μου.
  Ίσως για αρχή να καλύψω τον πάτο της πιατέλας.
  Καλό μήνα και φιλάκια πολλά

  Απάντηση
 5. Είναι σωτήρια κάτι τέτοια μικρά πραγματάκια! ξέρεις πάντα που θα βρεις τα κλειδιά σου! γιατί κατά τ’ άλλα εγώ προσωπικά μόνιμα τα ψάχνω!!

  Απάντηση
  • Εγώ να σου πω την αλήθεια Ελπίδα μου είχα βάλει στο μάτι να φτιάξω ένα δερμάτινο παρόμοιο δισκάκι… μόλις προέκυψε ο φελλός είπα εδώ είμαστε! Χαίρομαι που σου αρέσει 🙂

   Απάντηση
 6. Κι εγώ τη λάτρεψα!! Τα εύκολα είναι τα αγαπημένα μου, το ξέρεις άλλωστε και το θέμα κλειδιά και τσιμπράγκαλα μου τεντώνουν το νευρικό μου σύστημα οπότε κι εγώ θα το φτιάξω!!! Έγραψες και πάλι!!!

  Απάντηση
  • Τελικά μόνο εγώ δεν έχω θέμα με το θόρυβο… Εγώ έχω θέμα πολύ όμως με την ακαταστασία!!! Χαίρομαι που σου αρέσει Κική μου 🙂

   Απάντηση

Leave a Comment