Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο

Ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο, βγαλμένο από κάποιο παραμύθι θα σκορπίσει μέσα στο σπίτι σου λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων!

Είναι που μας κάνει όλοι να νιώθουμε παιδιά;

Είναι που θες δεν θες έχει λάμψη; 

Είναι που και αν υπερβάλλουμε λίγο δεν πειράζει γιατί αυτές οι γιορτές θέλουν την υπερβολή τους; 

Είναι που το έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε έστω και μέσα από τους στολισμούς και τα φωτάκια που λαμπυρίζουν; 

Είναι όλα τα παραπάνω μαζί;

Γεγονός είναι ένα… τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη περίοδος του χρόνου, η πιο λαμπερή, η πιο ζεστή.  Και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζετε.  Και θα πρέπει να νιώθουμε πολύ τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε έστω και αυτά, όταν γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά γι αυτούς είναι η ύψιστη πολυτέλεια. 

Δεν μπορώ να μη στολίσω έστω και αν με την λήξη των γιορτών την θέση των στολισμών θα πάρουν οι κούτες για την μετακόμιση.  Ήδη έπρεπε να έχω μετακομίσει και το μόνο που με κράτησε είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων.  Δεν μπορώ να μη χαίρομαι και με το τελευταίο στολιδάκι που αγόρασα και κρέμασα στο δέντρο μας.  Δεν μπορώ να μη χαίρομαι με ότι έφτιαξα, που ίσως και στα μάτια των άλλων να φαντάζει παιδικό και όχι πρωτότυπο.  Δεν μπορώ να μη μοιραστώ την χαρά μου με τους δικούς μου ανθρώπους και έτσι κάθε φορά που φτιάχνω κάτι τους το δείχνω περήφανη και σαν μικρό παιδί περιμένω την επιδοκιμασία τους. 

Δεν μπορώ να μη μοιραστώ όλα αυτά και μαζί σας αφού πια μοιραζόμαστε τόσα και τόσα.

Κάντο σαν παραμύθι, χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο diy

Στο δικό μου σπίτι μικρά παιδιά δεν υπάρχουν.  Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από το να δημιουργήσω φέτος ένα παραμύθι πάνω στο μπουφέ της τραπεζαρίας.  Ένα εντελώς παιδικό παραμύθι, ένα χιονισμένο τοπίο, με σπιτάκια, τραινάκι, ζωάκια και δέντρα. 

Τα παραμύθια δεν είναι μόνο για τα παιδιά.  Εγώ νιώθω πως πιο πολύ χρειάζεται να τα ζούμε εμείς και να τους τα μεταφέρουμε.

Ήταν ακόμη καλοκαίρι όταν σας είπα για τα λευκά Χριστούγεννα.  Ναι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είχαν χρώμαn στο σπίτι μας.  Λευκό, χιονάτο λευκό και τελευταία στιγμή προστέθηκε σαν λάμψη το ασήμι παραγκωνίζοντας το αγαπημένο μου χρυσό για λίγο.

Όταν η μεγάλη μου κόρη ήταν ακόμη πολύ μικρή, είχα αγοράσει για το δωμάτιο της ένα τρενάκι και δυό σπιτάκια κεραμικά.  Αυτά ήταν και η αρχή για να στηθεί το παγωμένο σκηνικό.  Είχα αποφασίσει να τα βάψω λευκά και αυτά και όταν τα είδα βαμμένα στο μυαλό μου ήρθε η εικόνα να αποτελούν μέρος μιας χειμωνιάτικης, χιονισμένης σκηνής.

Το βάψιμο τους ήταν μεγάλη περιπέτεια αφού το κόκκινο που είχαν με παίδεψε τόσο πολύ γιατί έβγαινε μέσα από το λευκό σπρέι.  4-5 χέρια, ένα μπουκάλι σπρέι και ακόμη σε κάποια σημεία φαίνονται σαν ροζ.

Παλιό κεραμικό τραινάκι βάφεται άσπρο

Όταν η μπογιά στέγνωσε, τόνισα κάποιες λεπτομέρειες με ένα ασημί μαρκαδόρο.

Παλιό κεραμικό τραινάκι βάφεται άσπρο

Ύστερα ήρθε η σειρά του δέντρου

Θυμάσαι πέρυσι το δεντράκι με τις μαύρες σατέν κορδέλες στην ανάρτηση Μαύρες και χρυσές λεπτομέρειες ; Οι κορδέλες βγήκαν και την θέση τους πήρε ένα λευκό μποά που το τύλιξα γύρω από τον κώνο, το στερέωσα με καρφίτσες σε αρκετά σημεία και του πρόσθεσα ασημένιες κορδέλες και ένα ασημένιο αστέρι στην κορυφή.

 Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο, δέντρο με λευκά πούπουλα
Και με αυτά και με εκείνα η νύχτα έπεσε πάνω από το χωριό.  Ένα ελαφάκι κοιτάζει όλο περιέργεια το φωτογραφικό φακό…
Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο, λευκά σπιτάκια
 

… και πιο κει δυό άλλα αδιαφορούν για την φωτογραφία και ζούνε την αγάπη τους.

Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο, ελάφια

Το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό…

Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο
Τα φώτα και τα τζάκια στα σπίτια, άναψαν…
Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο πάνω στον μπουφέ της τραπεζαρίαςΧιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο diyΧιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο diyΧιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο diy
Το τρένο σταμάτησε στη μέση του πουθενά.  Είναι τόσο πυκνό το χιόνι που δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του …
Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο diy, πάνω στον μπουφέ της τραπεζαρίαςΧριστουγεννιάτικο τοπίο, λευκό τραινάκι

…κι ένας μικρός σκαντζόχοιρος προσπαθεί να βρει τον τρόπο να σκαρφαλώσει το λοφάκι…

Χιονισμένο τοπίο τα Χριστούγεννα
…και να κρυφτεί κάτω από το πουπουλένιο δέντρο
Χιονισμένο τοπίο τα Χριστούγεννα, δέντρο από πούπουλα

Μα όταν χαράζει η μέρα και ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά όλα είναι διαφορετικά!  Όλα λάμπουν!!!

Χιονισμένο τοπίο τα Χριστούγεννα Snowy christmas landscape diyFeather christmas treeSnowy christmas landscape diySnowy christmas landscape diySnowy christmas landscape diySnowy christmas landscape diySnowy christmas landscape diy on dining room sideboard

 

Ο δικός μου ο μπουφές φέτος δεν θα φιλοξενήσει διακοσμητικά και πιάτα με γλυκά.  Θα φιλοξενήσει το παραμύθι μου, το παγωμένο σκηνικό έτσι για να γίνουμε και πάλι παιδιά, έτσι για να μας πλημυρίσει η μαγεία των Χριστουγέννων!!!

Να έχετε ένα υπέροχο, μαγικό Σαββατοκύριακο 🙂

 
 

 

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια

Ποια είναι τα δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια που θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου και πως να τα περιποιηθείς

Πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα diy

Πως να φτιάξεις μία πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα από ένα παλιό γυάλινο κομπολόι και πως να την χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικό στο σπίτι σου

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την...

Έχεις πολλά καλάθια που δεν ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις; Αυτοί οι δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή αποθήκευση σίγουρα σε ενδιαφέρουν

Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση

How to totally transform a classic side table to a modern one | Πως ένα συνηθισμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μαρμάρινο τραπεζάκι με faux μάρμαρο από υγρό γυαλί και βάση που να δείχνει μπρούτζινη.

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

95 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διάβασα μαγεμένη ολόκληρη την ανάρτηση και σκεφτόμουν πόσο ζούμε μέσα από τα παραμύθια ,πόσο θέλουμε να είμαστε πάλι παιδιά και πως η μαγεία των Χριστουγέννων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ! Χριστίνα μου ,εκτός από το υπέροχο αποτέλεσμα της δουλειάς σου στο μπουφέ με συνεπήραν και τα λόγια που συνόδευαν τις φανταστικές φωτογραφίες των Λευκών σου Χριστουγέννων ! Καλή συνέχεια !

 2. ΤΕΛΕΙΟ!!!! Και ναι θα συμφωνήσω μαζί σου πως όλα πρέπει να είναι παραμυθένια, λειτουργούμε με την λογική όλο τον υπόλοιπο καιρό ας υπάρχει μία εποχή που μας επιτρέπετε να ξαναγίνουμε παιδιά και να χαιρόμαστε σαν αυτά!! Τόσο απλά και τόσο αθώα!! Πάντα χαιρόμουν όταν αγοράζαμε καινούργια στολίδια στο σπίτι και το χαίρομαι ακόμα και τώρα στο δικό μου σπίτι, και όταν τα στολίζω τα καμαρώνω και εγώ!! Τα Χριστούγεννα δεν είναι θέμα πρωτότυπου είναι θέμα διάθεσης και οι άνθρωποι με όμορφη ψυχή φτιάχνουν όμορφα πράγματα!! 😉

 3. Πολύ καλό το χιονισμένο σου τοπίο όσο και η παρουσίαση του, που φαντάζομαι θα είχες βοήθεια στις λήψεις των φωτογραφιών Χριστίνα μου.όλα είναι όμορφα με τα υπέροχα λευκά στολίδια,που έβαψες.Κάτι ανάλογο έχω κάνει και εγω,εννοώ στην μετατροπή κόκκινων αντικειμένων σε λευκά με σπρέυ και σε καταλαβαίνω.Να χαιρόμαστε στην κάθε στιγμή γιατί είναι πολύτιμη…φιλάκια πολλά!

 4. Μα τι μαγικό σκηνικό είναι αυτό;! Από παραμύθι βγαλμένο. Φαντάζομαι πόση μαγεία κρύβεις μέσα σου για να δημιουργείς τέτοιο σκηνικό. Μπράβο και πάλι Μπράβο!!!

 5. Μα τι μαγικό σκηνικό είναι αυτό;! Από παραμύθι βγαλμένο. Φαντάζομαι πόση μαγεία κρύβεις μέσα σου για να δημιουργείς τέτοιο σκηνικό. Μπράβο και πάλι Μπράβο!!!

 6. Ελα να τρέξουμε εκεί μέσα και να παίξουμε χιονοπόλεμο, μέσα σ΄αυτό το παραμυθένιο σκηνικό μπορούν να ζουν τόσα πλασματα, τόσα ζωάκια τόσες νεράιδες….
  Να έχετε παραμυθένιες γιορτές!!

  • Ευχαριστώ Νίκη μου. Ναι νοητά τρέχω ανάμεσα στα χιονισμένα δέντρα και παίζω με τα ζώα του δάσους. Και όταν πια η ανάσα μου είναι τόσο παγωμένη μπαίνω για να ζεσταθώ στην φωτιά που καίει στο τζάκι. Και εσύ επίσης κορίτσι μου!

 7. Ολη η μαγεία των γιορτών είναι αυτό !!! Να νοιώθεις παιδί και παιδικά να πορεύεσαι αυτές τις μέρες .. Εχουμε ανάγκη να ανασάνουμε έστω και την υπερβολή και κατάφερες να με κάνεις να χαζέψω με τα πολύ όμορφα σου !!! Να είσαι καλά Χριστίνα με τις μαγικές νότες της ψυχής σου !!!1

 8. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτό που τόσο όμορφα στόλισες.Είναι πάρα πολύ ωραίο και ειδικά το βράδυ μοιάζει με αληθινό.Και του χρόνου Χριστίνα μου να είσαι καλά να ξαναστολίσεις !!!

 9. Xχριστινα, τι ωραίο παραμύθι. Και τα στολίδια τα έφτιαξες καταπληκτικά. Το δεντράκι ειναι υπέροχο και ο μικρός σκαντζόχοιρος ειναι όλα τα λεφτά!! Μπραβο και ευχαριστω που μας πήγες πίσω τόσα χρονιά στα παιδικά μας. Σου ευχομαι καλές γιορτές!!

 10. Ένα υπέροχο παραμυθένιο σκηνικό! Έμεινα να χαζεύω τον σκατζοχοιράκο και το κλαδί με τα κουκουνάρια! Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή που αποπνέει παιδικότητα και νοσταλγία και καλά κάνεις και τα βλέπεις έτσι! Καλές γιορτές Χριστίνα μου!

 11. Πολύ μου άρεσε η άσπρη διακόσμηση Χριστίνα μου.
  Αφού δεν έχουμε πραγματικό χιόνι, ας το φανταστουμε.
  Με την ευκαιρία είδα και το μαύρο δέντρο και το στεφάνι από σακουλες.
  Πάντα ευρηματικη σε υλικά.
  Τα παιχνίδια που τα εβαψες κι αυτά άσπρα, πολύ καλή ιδέα.
  Φιλακια πολλά.

  • Ευχαριστώ Ρένα μου χαίρομαι που σου αρέσουν και τα τωρινά και τα περσινά. Το λευκό αν και το φοβόμουν για τα Χριστούγεννα δείχνει πολύ όμορφο. Φιλάκια κι από μένα

 12. Όλοκληρη ιστοριά να υποστηρίζει ένα φοβερό σκηνικό. Έχεις μεγάλο μεράκι για να φτιάξεις κάτι τέτοιο Χριστινάκι μου όμορφο.Το λευκό μου αρέσει πολύ όπως και το χιόνι φυσικά. Μας έβαλες αυτόματα σε διάθεση γιορτινή και παραμυθένια. Σε ευχαριστούμε:*

 13. Πανέμορφο Χριστίνα μου!!!! Το σκηνικό, το τρενάκι, το ποστ, το χιόνι όλα φωνάζουν Χριστούγεννα κι εγώ θέλω να βρω τέτοια να βάψω… μα πώς τα καταφέρνεις και με ξεσηκώνεις πάντα Χριστίνα μου!!! Είσαι μοναδική!!
  Φιλιά και καλή εβδομάδα!

 14. Γεια! Καλώς σε βρίσκω και στον δικό σου ΥΠΕΡΟΧΟ χώρο!
  Τί ομορφιές είναι αυτές, βρε κορίτσι μου? Πολλά-πολλά μπράβο σου αξίζουν! Είδα και το τραπεζάκι 2 αναρτήσεις πιο κάτω!!! Super! Είσαι άξια συγχαρητηρίων!
  (Και ναι! Καλά το θυμόμουν: Σε ακολουθώ ήδη στο instagram!)
  Εννοείται πως θα τα λέμε! (Απειλή και υπόσχεση!)
  😉
  Φιλιά πολλά ή αλλιώς…ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
  Γιάννα

 15. Πανέμορφο έγινε, Χριστίνα μου!!! Τα κεραμικά σε λευκό είναι πολύ πολύ πολύ καλύτερα !!! Άξιζε το παίδεμα … και όλο το σκηνικό είναι πραγματικά ονειρικό!!! Πολλά φιλιά!!! Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια!!!

 16. Χριστίνα μου τέλειο το σκηνικό που εστησες! Απολαυσα κάθε λέξη από την ανάρτηση σου! Τα σπιτάκια είναι πολύ όμορφα χιονισμένα (φοβερή ιδέα)! Τι να πω, όλα καταπληκτικά όπως πάντα! Καλές και παραμυθένια γιορτές να έχουμε! Φιλιααα

 17. Μαγικό!!!! Χάθηκα στις φωτογραφίες σου και κοίταζα μήπως πίσω από τα δέντρα εμφανιστεί και βασίλισα των πάγων. Είσαι εσύ; Μάλλον γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πόσο εύκολα το έκανες όλο αυτό. Εύγε για άλλη μια φορά!

 18. Χριστίνα μου τι όμορφο αυτό που έστησες. Η μαγεία των Χριστουγέννων οπτικοποιημένη από τα μαγικά σου χέρια που τα οδηγεί μια παιδική ψυχή. Η δική σου ψυχή! Να είσαι καλά κορίτσι μου και να είναι πάντα έτσι η ψυχή σου. Σε φιλώ πολύ πολύ, Μαρίνα από Βέλγιο

 19. Μια χαρά το σκέφτηκες να τα βάψεις άσπρα Χριστίνα! Τώρα είναι ακόμη πιο ταιριαστά με τη διακόσμηση και φυσικά πιο κομψά. Όλο το χιονισμένο τοπίο και σκηνικό μας έβαλε σε ωραίο κλίμα από τις φωτογραφίες.
  Λες αλήθεια να χιονίσει φέτος;;

 20. καταρχην τα Χριστουγεννα ειναι μαγικα για όλους και οχι μονο για τα μικρα παιδια…αλλωστε και εμεις παιδια δεν ειμαστε;;; κατα δευτερον, μια κ δυσκολο να δουμε ασπρα Χριστουγεννα (αν και λατρευω το Καλοκαιρι) το σκηνικο σου ειναι μια υπεροχη αναπαρασταση και σε βαζει στο κλιμα! Καλες γιορτες να εχουμε Χριστινακι, γεματες υγεια και χαμογελα!

  • Ευχαριστώ Ζίνα μου και συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Αν και είμαι και εγώ παιδί του καλοκαιριού για το μόνο που αντέχω τον χειμώνα είναι η περίοδος των γιορτών. Πολλές ευχές κι από εμένα!

 21. Χριστινάκι με ταξίδεψες.. υπέροχα όλα! Ένα φανταστικό παραμύθι για μεγάλους….μου αρέσουν τα παραμύθια… τα Χριστούγεννα.. ας γινόμαστε πότε-πότε παιδιά, να ξεχνάμε τις έγνοιες που μας δημιουργούν κάποιοι άλλοι!!!Γεια στα χέρια σου όλα τα έκανες υπέροχα και του χρόνου με υγεία!!! Καλές γιορτές!!

 22. Είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Και πραγματικά με κάνεις να αναρωτιέμαι για το πόσο δημιουργικό πνεύμα κρύβεις μέσα σου Χριστίνα…

  Εγώ πάλι και να φαινόταν λίγο κόκκινο εδώ, λίγο κίτρινο πιο πέρα… δεν θα το έβρισκα άσχημο καθώς το χιόνι μπορεί εκεί να μην είχε φτάσει να σκεπάσει τα σημεία αυτά!

  Με το καλό και στα φετινά σας Χριστούγεννα εύχομαι ολόψυχα.

 23. Πανεμορφο, μαγικό, το σπίτι σου φετος ενσαρκώνει τη μαγεία των Χριστουγέννων! Και τα δικα μου χριστουγεννα φέτος θα είναι λευκα αλλα όχι τόσο μαγικά σαν τα δικά σου!

 24. Χριστίνα μου νόμιζα ότι είχα σχολιάσει εδώ πριν μέρες αλλά μου φαίνεται έχασα το μυαλό μου με το μαγευτικό σκηνικό που έστησες!! Εντελώς παραμυθένια εικόνα!! Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω και τι να σχολιάσω!! Είσαι καταπληκτική!!

 25. Χριστίνα μου με ταξίδεψες απόψε…το είχα τόσο ανάγκη! Μπράβο γλυκιά μου, γεια στα χέρια σου η φαντασία σου δεν υπάρχει!!!Καλές γιορτές να έχετε! Πολλά φιλιά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here