Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση

Μια πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική πρόταση είναι τα χαλιά στον τοίχο. Θα σου δείξω λοιπόν μια κατασκευή με μία κουρελού και πως αυτή στόλισε ένα φοιτητικό σπίτι.


Πριν όμως σου περιγράψω πως κατέληξε το χαλί στον τοίχο να σου πω για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!


Και αφού τελείωσα με την τακτοποίηση της φοιτητικής γκαρσονιέρας, συμβουλές τακτοποίησης και φύλαξης πρέπει να ανεβάσω, πώς να χωρέσεις 80 τμ σε 30τμ, άρχισαν να με πιάνουν δημιουργικές «λιγούρες».

Το έχω πει ξανά πως μου είναι αδιανόητο να μείνω άπραγη.  Όταν λοιπόν βγήκαμε μια βόλτα με την Ιωάννα στα μαγαζιά στο κέντρο της Χίου για χάζι αλλά και κάποια απαραίτητα ψώνια, μεταξύ άλλων μπήκα και σε ένα μαγαζί με είδη για το σπίτι.

Το μάτι μου αμέσως έπεσε πάνω σε κάτι μικρές πολύχρωμες κουρελούδες που από καιρό τις σκεφτόμουν να κάνω κάτι με αυτές.  Μόλιςλοιπόν έπιασα μία στα χέρια μου ακούστηκε από πίσω η φωνή της Ιωάννας.

 • Μαμά τι είναι αυτό; Εγώ δεν στρώνω τέτοια στο πάτωμα
 • Δεν είναι για το πάτωμα, θα δεις…
 • Μαμάαα, (πιο έντονα τώρα)… για πού είναι;
 • Σώπασε παιδί μου, θα δεις…
 • Έχετε και μαλλιά πλεξίματος ρωτάω εγώ ατάραχη την πωλήτρια…
 • Ναι φυσικά, περάστε από εδώ.  Παίρνω και 4 κουβάρια μαλλί σε χρώματα που ταίριαζαν με την κουρελού.
 • Μαμαααααά, (ακόμη πιο έντονα), θα μου πλέξεις πουλόβερ;
 • Όχι παιδί μου, πως σου ήρθε αυτό θα δεις… μήπως έχετε και μικρά κουρτινόξυλα για παράθυρα; Ρωτάω πάλι την πωλήτρια…
 • Φυσικά και έχουμε, αυτό είναι το ωραίο με τα μαγαζιά της επαρχίας, τα έχουν όλα σ ένα μαγαζί.

Έτσι αφού πήρα τα υλικά που ήθελα βγήκαμε από το μαγαζί, με μια Ιωάννα να είναι μέσα στην απορία, να κάνει απανωτές ερωτήσεις κι εγώ από τα γέλια να μη μπορώ να της απαντήσω.

Όταν φτάσαμε λοιπόν σπίτι και μου ξαναείπε πως δεν βάζει κάτι τέτοιο στο πάτωμα της, της απάντησα πως δεν είναι για το πάτωμα αλλά για τον τοίχο.

Τα χαλιά στον τοίχο;

Έπρεπε να βλέπατε την έκφραση της… Ήταν του τύπου «η μάνα μου τρελάθηκε» αλλά όταν της εξήγησα τι ακριβώς θέλω να κάνω, συμφώνησε και έτσι άρχισε η διαδικασία της κατασκευής.

Τα υλικά τα ανέφερα, είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια απλά εγώ τα αγόρασα γιατί φυσικά δεν είμαι σπίτι.

Diy tapestry wall art matterials

Πριν ξεκινήσω το κυρίως μέρος της κατασκευής πέρασα το κουρτινόξυλο λίγο πιο κάτω από την μία πλευρά της κουρελούς και από την άλλη.  Δίπλωσα το ύφασμα που περίσσεψε και το έραψα δημιουργώντας μια θήκη για το κουρτινόξυλο.

DIY rug wall art, how to hang it

Πέρασα σε μία μεγάλη βελόνα κομμάτι από το πρώτο χρώμα, ροζ-φούξια, το πέρασα ανάμεσα από τις κλωστές της κουρελούς, το έκοψα και το έδεσα κόμπο. Άφησα να κρέμονται οι δύο άκρες του στο μήκος που ήθελα.

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

Μόλις τελείωσα με το πρώτο χρώμα…

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

…Το κούρεψα λίγο για να του δώσω σχήμα…

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

…Και συνέχισα με το δεύτερο χρώμα, το μαύρο.

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

Που και αυτό με τη σειρά του κουρεύτηκε προκειμένου να δείχνει πιο περιποιημένο.

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

Μπήκε και το τρίτο χρώμα, ένα ροζ κουφετί και στο τέταρτο το μωβ έκανα κάτι διαφορετικό

Ήθελα και το μαλλί να δείχνει διαφορετικό για αυτό ξεμπέρδεψα τις ίνες του, ήταν 4κλωνο.  Απέκτησε μια διαφορετική υφή, πιο χνουδωτή, πιο γεμάτη.

Τα χαλιά στον τοίχο σαν διακόσμηση, πως να φτιάξεις κάτι με μία κουρελού για τον τοίχο σου

Τις φουντίτσες στο κάτω μέρος της κουρελούς τις έκοψα… παραγγελία της Ιωάννας.

Η κατασκευή είχε τελειώσει και το δύσκολο τελικά σημείο αποδείχθηκε πως ήταν με τι θα το κρεμάσω.  Εγώ ήθελα χοντρή κερωμένη κλωστή ή λεπτό δερμάτινο κορδόνι.  Όμως δεν βρήκα πουθενά.

Κατέφυγα στην λύση της πετονιάς αλλά κι αυτή δεν μου άρεσε.  Πηγαίνοντας όμως στο Σούπερ Μάρκετ βρέθηκα μπροστά στο ράφι με τα μανταλάκια και τα σχοινιά απλώματος.  Μόλις είδα το λεπτό, μωβ, με σύρμα μέσα σχοινί το βούτηξα.  Και ήταν τελικά αυτό που χρησιμοποίησα και που του πήγαινε και πολύ.

Πως να κρεμάσεις ένα χαλί στον τοίχο

Το πέρασα μέσα από τις τρύπες που είχε το κουρτινόξυλο για να μπουν οι βίδες που το στερεώνουν.  Έδεσα κόμπο στην άκρη του, το πήγα από την άλλη πλευρά και έκανα άλλον ένα κόμπο.

Κι αυτό ήταν… έτοιμο για κρέμασμα!

Πως να κρεμάσεις ένα χαλί στον τοίχο
DIY rug wall art

Ωραίο δείχνει και το διαφορετικό μαλλάκι ε;

Χαλί στον τοίχο για διακόσμηση
Διακόσμηση τοίχου με μία κουρελού
Tapestry wall art diy
flower pots Ikea, candles

Το κρεμάσαμε στον τοίχο που είναι από κάτω το τραπέζι της.  Βάλαμε και κάποια διακοσμητικά που ταίριαξαν χρωματικά, οι αποχρώσεις του μωβ είναι αγαπημένες της Ιωάννας.

Διακόσμηση σε τόνους ροζ μωβ
Τα χαλιά στον τοίχο σαν τέχνη

Μπορεί να γίνει φυσικά και σε μονόχρωμη βάση, κουρελού. Λοιπόν, τι λέτε; Θα κρεμούσατε εσείς τα χαλιά στον τοίχο σαν μέρος της διακόσμησης ενός χώρου;

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!


 

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση τζακιού

Το τζάκι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της διακόσμησης ενός σπιτιού και γι αυτό μία εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση θα το κάνει και πάλι κυρίαρχο του χώρου

DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα

Πως φτιάχτηκε μία DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα από μία παλιά που ήταν ξεχασμένη στην αποθήκη. Μία μοντέρνα λάμπα για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην...

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

87 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είπε το κορίτσι να γλυτώσει από εσένα αλλά που!!! αθάνατη ελληνίδα μάνα! πάντως έγινε υπέροχη!! και νομίζω ότι θα καμαρώνει το κορίτσι σου! γιατί σίγουρα τόσο στυλατα φοιτητικά σπίτια δεν υπάρχουν!

  • Χαχαχαχα! Πως με νιώθεις, πως με νιώθεις. Εντάξει την μετακόμιση έκανα εγώ και το συγύρισμα. Η κατασκευή προέκυψε γιατί η μαμά βαριόταν! Σ ευχαριστώ Μάχη μου για τα καλά σου λόγια

 2. Ναι θα το έβαζααααα!!! Καλά από το τίποτα έφτιαξες διακοσμητικό για τον τοίχο! Τι να πω πια…. Πάντως αν δεν το θέλει η Ιωάννα φτιάξε πακετακι για Κύπρο :p χαχαχαχα
  Τα χρώματα που χρησιμοποίησες είναι καταπληκτικά και μου κάνει εντύπωση που η κατασκευή δείχνει μοντέρνα παρέα με τα υπόλοιπα αντικείμενα!! Έγραψες!! 😉

 3. Χριστίνα, τις ίδιες (μην σου πω καιι περισσότερες) ερωτήσεις με την Ιωάννα σου, θα έκανα!
  Ωραίο πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εκείνο που μετράει είναι ο τελικός συνδυασμός όλων των διαθέσιμων υλικών.
  Άξια. Και καλή πρόοδο στα μαθήματά της εύχομαι.

 4. Πάει το σχολιο μου, πάλι από την αρχή
  Έλεγα οτι μεταμόρφωσες την πτωχη πλην τιμια κουρελου σε αρτιστα.
  Θα την έβαζα ευχαριστως στο σπίτι μου αν έβρισκα κανένα εκατοστό άδειο, πάντως είναι στα υπόψην.
  Οταν πας πάλι στη Χίο φρόντισε να έχεις χρόνο να πας απέναντι στη Σμύρνη.
  Εκεί να δεις αγορά, δε θα σου φτάσει μια μέρα.
  Φιλακια πολλά.
  Αν και τώρα δε μείνει το σχόλιο μου, θα πεταχτω να σου τα πω απο κοντά.

 5. Πάει το σχολιο μου, πάλι από την αρχή
  Έλεγα οτι μεταμόρφωσες την πτωχη πλην τιμια κουρελου σε αρτιστα.
  Θα την έβαζα ευχαριστως στο σπίτι μου αν έβρισκα κανένα εκατοστό άδειο, πάντως είναι στα υπόψην.
  Οταν πας πάλι στη Χίο φρόντισε να έχεις χρόνο να πας απέναντι στη Σμύρνη.
  Εκεί να δεις αγορά, δε θα σου φτάσει μια μέρα.
  Φιλακια πολλά.
  Αν και τώρα δε μείνει το σχόλιο μου, θα πεταχτω να σου τα πω απο κοντά.

  • Το πόσο έχω γελάσει με το σχόλιο και με το "θα πεταχτώ να σου τα πω από κοντά" δεν λέγεται Ρένα μου! Χαχαχαχαχα ο δαίμων του blogger κάνει ότι θέλει…. Όσο για την Σμύρνη το σκέφτομαι πολύ έντονα και για την αγορά της που έχω ακούσει είναι τέλεια αλλά και γιατί από εκεί ήταν η γιαγιά μου και όσο νάναι έχω ρίζες… Φιλάκια Ρένα μου!

 6. Μπράβο Χριστίνα για την κατασκευή σου !!!
  Αν και παλιά αυτό το φολκλόρ δεν το εκτιμούσα ως στυλ, τώρα αλλάζω όμως άποψη και πιστεύω πως μπορεί έξυπνα να φιλοξενηθεί σε έναν χώρο 😉

 7. Ποιος μιλάει για φωτογραφίες? ..πολύ μου άρεσε το DIY σου οι φωτογραφίες σου τα χρώματα και η αισθητική σου… (αν και αρχιτέκτονας δεν θα το σκεφτόμουνα…) Φιλιά πολλά..

 8. πραγματικα πανεμορφο μιας και η κουρελου μπαινει δυναμικα παλι στα σπιτια. Τυγχάνει και το δικο μου αγαπημενο χρωμα να ναι το μωβ. Ανυπομονω να δω το καινουργιο σπιτακι της κορουλας σου, ελπιζω να μας το δειξεις. Χρυσα

  • Η αλήθεια είναι πως την βλέπω όλο και περισσότερο να την χρησιμοποιούν την κουρελού… κάποια στιγμή όταν θα μου το επιτρέψει η μικρή θα κάνουμε ένα home tour στο καινούργιο της σπίτι

 9. Ακου αν μας αρεσε βρε Χριστινακι μου θέλει και ρώτημα; σιγουρα η ιδέα σου θα κυκλοφορίσει σε όλα τα φοιτητικά και όχι μόνο σπίτια…πολύ ομορφο εγινε το χαλαικ στον τοιχο… δεν σου εδωσε το κορίτσι ενα μεγαλο φιλί γι αυτό;…….καλή χρονια στην φοιτητριά σου καλες σπουδες !!!να περνας ομορφα Χριστινα μου… φιλακιαααα !!
  να κλέψουμε την ιδέα;..!!!!

  • Κατ αρχάς η ιδέα είναι για να αναπαραχθεί γι αυτό και την δείχνω αναλυτικά…είμαι σίγουρη πως στα δικά σου χέρια μια τέτοια κατασκευή θα πάρει άλλη αξία. Η μικρή μου είναι πάντα χαρούμενη όταν βλέπει πως φροντίζω εκείνη και τον χώρο της… την έχω κακο-καλομαθημένη. Φιλιά πολλά Ρουλάκι μου!

 10. Καλησπέρα μελισσούλα. Έτσι θα σε λέω εγώ από εδώ και μπρος έτσι ακούραστα που δουλεύεις. Πανέμορφη προσθήκη σ ένα νεανικό δωμάτιο με χίπι λουκ. Καλό Σαββατοκύριακο γλυκιά μου και πολλά φιλιά. Μαρίνα από Βέλγιο

 11. Πολυ όμορφο και πρωτότυπο! Δεν ξέρω αν θα το τολμούσα αλλά αν ήμουν ακόμη φοιτήτρια έτσι ακριβως θα το ήθελα για το σπιτάκι μου! Εύχομαι στην κόρη σου καλή αρχή!

 12. Πωπωπωωωω ομορφιές! Μπράβο βρε Χριστίνα γιατί με την bohoκατάσταση που επικρατεί στο σπίτι μου δεν ήξερα τι να βάλω στους τοίχους. Εχω τέτοιες κουρελούδες μπόλικες. Θα αρχίσω κατασκευές. Keep going Χριστινάκι με τις άπειρες δυνατότητες και ιδέες. Φιλιά, Ιωάννα Βλαχάκη

  • Αν ο χώρος σου έχει boho style νομίζω πως οι κουρελούδες είναι ιδανικές για να γίνουν τέχνη για τον τοίχο, χαλάκια πάνω σε άλλα μονόχρωμα στο πάτωμα, ριχτάρι σε καναπέ ακόμη και μαξιλάρια. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια!

 13. Δεν είχα ξανά δει κάτι τέτοιο με κουρελού… πολύ ενδιαφέρον! Αυτού του είδους η τέχνη τοίχου αποτελεί λαϊκή παράδοση στη Καλιφόρνια και το LA, αλλά είναι απ’ όσο γνωρίζω αποκλειστικά κατασκευασμένη από νήμα (Woven Wall Hangings). Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα στην Ευρώπη αλλά σε ήπιους τόνους… δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που είσαι και πάλι μπροστά!!! <3
  Αν και μου αρέσει να το βλέπω, αν και είμαι “άσος” στο πλέξιμο, αν και την κουρελού την έχω τιμήσει στο παρελθόν… ναι, ναι στο πάτωμα (στα πλαίσια του εξωτικού στιλ συνδυασμένη με κάκτους)… δύσκολα θα το ταίριαζα στον χώρο μου όπως είναι σήμερα. Σε εξοχικό όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη!

  Υ.Γ. Αναμένω για το πώς να χωρέσετε 80τμ σε 30τμ. Είναι πραγματική πρόκληση!

  • Και στο δικό μου σπίτι δεν σου κρύβω πως δύσκολα θα ταίριαζε όμως σκέφτηκα σε ένα νεανικό μικρό διαμέρισμα που λίγο πολύ όλα είναι επιμελώς ατημέλητα δίνει μια νότα ξεγνοιασιάς, κάτι φευγάτο γι αυτό και επέλεξα να της το φτιάξω. Πάντως σε χώρους με midcentury αισθητική ή σε εξοχικά σπίτια νομίζω πως ταιριάζει γάντι.

   Μόλις μπορέσω να έχω φωτογραφικό υλικό σίγουρα θα κάνω ανάρτηση γιατί ήταν και για μένα πρόκληση το ράβε ξήλωνε στην τακτοποίηση

 14. Χριστινάκι είναι τέλειο!!! Μπράβο!! Η παραδοσιακή κουρελού έγινε πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα με το νήμα που πρόσθεσες!! Ταίριαξε φοβερά πάνω από το τραπέζι και δείχνει πολύ ωραία μαζί με τα διακοσμητικά που διαλέξατε!! Καλή φοιτητική χρονιά στην Ιωάννα!! Φιλάκια πολλά!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here