Ανακαίνιση του μπάνιου, έμπνευση και εργασίες

Η ανακαίνιση του μπάνιου στο σπίτι που νοικιάσαμε ήταν επιβεβλημένη, τι σκέφτομαι να φτιάξω, από που εμπνεύστηκα, τι υλικά θα χρησιμοποιήσω.

Οι εργασίες στο σπίτι που νοικιάσαμε προχωράνε με γρήγορο ρυθμό

Κι αυτό γιατί το χρονικό περιθώριο που έχω στην διάθεση μου για την ανακαίνιση είναι ελάχιστο σε σχέση με το μέγεθος της.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από τον σχεδιασμό ο κύριος όγκος των εργασιών γίνεται από τα συνεργεία της εταιρείας μας ή συνεργαζόμενα με αυτήν συνεργεία.  Εδώ θα πρέπει να σου πω πως νιώθω λίγο σαν τις εκπομπές στην τηλεόραση όπου έμπαινε κάποιος να σου αλλάξει το σπίτι σε χρονικό διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα.  Μόνο που τώρα στον ρόλο του ενοίκου αλλά και αυτού που σχεδιάζει και ψάχνει για όλα είμαι εγώ.

Δύο από τα δωμάτια του σπιτιού που είχαν ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης είναι το κυρίως μπάνιο και το μπάνιο των επισκεπτών.

Στη σημερινή ανάρτηση θα σου δείξω τι σκέφτομαι για την ανακαίνιση του μπάνιου, τι αποτελεί την έμπνευση μου και πως προχωράω τις εργασίες.

Η κατάσταση του ήταν αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες που ακολουθούν.  Πλακάκια, είδη υγιεινής και αισθητική της δεκαετίας του 1970. Είχα αποφασίσει πως θα έκανα επισμάλτωση των ειδών υγιεινής, των πλακιδίων, αλλαγή καθρέφτη, βάψιμο επίπλου και θα έμενα εκεί.  ‘Αλλωστε δεν είναι δικό μου το διαμέρισμα…

Outdated rental master bathroom

Όμως μια υγρασία στην ντουλάπα του κυρίως υπνοδωματίου που συνορεύει με την μπανιέρα, μας έβαλε σε μαύρες σκέψεις.  Θα σπάσουμε λέω εγώ κάποια πλακάκια να δούμε αν υπάρχει διαρροή από κάποιο σωλήνα… και;;;; Αφαιρέσαμε κάποια τούβλα στον τοίχο της ντουλάπας μήπως και εντοπίσουμε την εστία του κακού αλλά τίποτα.

Damaged plumpings

Εκεί έρχεται λοιπόν η παρέμβαση του Mr και μόνιμου υποστηρικτή των σχεδίων μου και των “θέλω” μου και μου λέει πως δεν θα σπάσεις μόνο λίγα πλακάκια και θα κάνεις και τόσο κόπο να συμμαζέψεις ένα μπάνιο 40 χρόνων αλλά θα τα σπάσουμε όλα και θα στήσεις ένα μπάνιο σύγχρονο και έτσι όπως το θέλεις!  Wow!!!  Έμεινα να τον κοιτάω με ανοικτό το στόμα προσπαθώντας να καταλάβω αν σοβαρολογεί.  Και ναι… μιλούσε πολύ σοβαρά!

Αυτό ήταν!  Η επόμενη ημέρα μας βρήκε με το συνεργείο των τεχνικών να τα γκρεμίζουν όλα στο πέρασμα τους.

Έσπασαν όλα τα πλακάκια…

Ανακαίνιση του μπάνιου στο σπίτι, Master bathroom renovation works in progress

… και ξήλωσαν όλα τα είδη υγιεινής.  Έμεινε ένα μπάνιο γιαπί σαν να φτιάχνεται τώρα για πρώτη φορά… Με το βέλος σου δείχνω τον κατεστραμμένο σωλήνα που δημιουργούσε την υγρασία στην ντουλάπα.

Ανακαίνιση του μπάνιου στο σπίτι, Works in progress, master bathroom renovation

Το μπάνιο των ονείρων μου το έχω ήδη στο μυαλό μου αλλά και σε πίνακα στο Pinterest.  ‘Ημουν αυτό που λένε έτοιμη από καιρό! Έτσι γι αυτή την ανακαίνιση του μπάνιου τα πράγματα ήταν εύκολα ως προς το τι ήθελα.

Ανακαίνιση του μπάνιου στο σπίτι, Master bathroom inspiration photos
Inspiration for master bathroom renovation

Στον χώρο που βρισκόταν η μπανιέρα θα κατασκευαστεί μία ντουζιέρα από λευκό μάρμαρο.  Θα μεταφερθεί λίγο η πόρτα της εισόδου που είναι δίπλα σε αυτόν τον χώρο για να κερδίσει η ντουζιέρα σε φάρδος.  Πόρτες από κρύσταλλο θα κλείνουν τον χώρο για την αποφυγή πλημμύρας.

Master bathroom accessories

Η επένδυση με το μάρμαρο θα συνεχιστεί και στον υπόλοιπο χώρο αλλά θα φτάσει σε ύψος 1,20

Έχω κουραστεί οπτικά να μπαίνω σε ένα τόσο μικρό χώρο, όπως είναι τα μπάνια στις πολυκατοικίες.  Χωρίς φυσικό φως πολλές φορές και να είναι ντυμένος από πάνω έως κάτω με πλακάκια.

Μια ανοξείδωτη ηλεκτρική πετσετοκρεμάστρα θα αντικαταστήσει το “αρχαίο” σώμα του καλοριφέρ.  Θα κάνει χρέη και κρεμάστρας για τις πετσέτες.

Λευκά είδη υγιεινής και όλα τα αξεσουάρ ανοξείδωτα.  Οι καθρέφτες θα είναι δύο και όχι ένας όπως δύο θα είναι και οι νιπτήρες εντοιχισμένοι σε ένα μαρμάρινο πάγκο.  Επικρατέστερο σχήμα του καθρέφτη είναι το πολυγωνικό της φωτογραφίας αλλά δεν είναι και σίγουρο…  Σίγουρα όμως θα έχει ασημένια κορνίζα.  Μη με ρωτήσεις τι έπαθα και από τα σχέδια μου απουσιάζει εντελώς το χρώμα του χρυσού.

Ήθελα ένα χώρο ευμετάβλητο.  Τι εννοώ… με την προσθήκη ενός και μόνο επί πλέον χρώματος να αλλάζει αμέσως όψη.  ‘Αρα το χρυσό μπορεί να απουσιάζει αλλά μπορεί και να προστεθεί σε μικρές δόσεις.  Έχουμε πει άλλωστε και σε παλιότερη ανάρτηση για τις διαφορετικές μεταλλικές λάμψεις πως μπορούν να συνδυαστούν και να δώσουν ένα πολύ σικάτο αποτέλεσμα.

Το έπιπλο του μπάνιου κατασκευάζεται ήδη σε δικά μου σχέδια σύμφωνα με τις ανάγκες μας.  Θα είναι με πόρτες από λευκό βακελίτη και οι πλαϊνες πλευρές και η επιφάνεια μαρμάρινες.

Εκτός από το φως που θα υπάρχει στην ντουζιέρα θα μπουν και τρεις απλίκες εκατέρωθεν των καθρεφτών.  Πιστεύω πως το φως θα είναι κάτι παραπάνω από αρκετό.

Μετά το μπάνιο σειρά έχει το μικρό μπάνιο των επισκεπτών όπου οι χρωματικοί συνδυασμοί θα είναι περίπου οι ίδιοι με εξαίρεση τα αξεσουάρ … Αλλά γι αυτό θα γίνει μια ξεχωριστή ανάρτηση.

Λοιπόν τι λέτε; Πως σας φάνηκαν οι επιλογές μου;  Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση ή ιδέα για κάτι που δεν το έχω σκεφτεί θα χαρώ να μου την πείτε όσο υπάρχει ακόμη καιρός για να υλοποιηθεί.

Να έχετε μια υπέροχη Παρασκευή και ένα ξεκούραστο και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο!

Φιλάκια

Ανακαίνιση του μπάνιου, έμπνευση και εργασίες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

48 thoughts on “Ανακαίνιση του μπάνιου, έμπνευση και εργασίες”

 1. Έχεις σκεφτεί μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια,φαντάζει υπέροχο το νέο μπάνιο!!!Αυτά τα παλιά μπάνια τα έχω φάει με το κουτάλι ως φοιτήτρια και μετά,ευτυχώς με τον Βασίλη είμασταν τυχέροι και ενοικιάσαμε καινούργιο σπίτι!Ανυπομονώ να δω τις μεταμορφώσεις που θα κάνεις!!!Καλημέρα Χριστίνα!!!

  Απάντηση
  • Η μία λεπτομέρεια γεννάει την επόμενη Ιωάννα μου και όλο και κάτι σου ξεφεύγει… χάλια ήταν και πιστεύω πως το καθάρισμα θα ήταν άδικος κόπος.

   Απάντηση
 2. Πραγματικά θα γίνει υπέροχο! Όλα μοιάζουν να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.. Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα!!

  Απάντηση
 3. Κομψότατο…συμφωνούμε στο θέμα "πλακάκια μέχρι το ταβάνι". Αγαπημένες μου είναι οι ταπετσαρίες μπάνιου. Ανυπομονούμε για την συνέχεια!

  Απάντηση
 4. Νομίζω πως θα γίνει θεϊκό. Τώρα στη πράξη μπορεί να σου ζητήσει κάτι άλλο Χριστίνα μου που θα το δεις εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά ανυπομονώ να το δω αλλαγμένο.

  Απάντηση
 5. Θα γίνει καταπληκτικό Χριστίνα μου! Όλα όσα σχεδιάζεις να κάνεις μου φαίνονται υπέροχα και είμαι σίγουρη ότι θα μας αφήσεις άφωνους! Περιμένω με ανυπομονησία να μας δείξεις το αποτέλεσμα! Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!

  Απάντηση
 6. Με το καλό να μας το δείξεις τελειωμένο, Χριστίνα μου!!! Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου!!! Πριν λίγα χρόνια έκανα κι εγώ μιά τέτοια μετατροπή στο μπάνιο μου αντικαθιστώντας την μπανιέρα με ντουζιέρα, με τα πλακάκια πιό χαμηλά κλπ. μόνο που έκανα και τον καθρέφτη κτιστό (δηλαδή ένα πλαίσιο με λιστέλο).
  Καλή συνέχεια! Και καλό μήνα, σου εύχομαι!!! Φιλάκια!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Μαριάννα μου… ναι τελικά νομίζω πως εκτός από τον χώρο μπανιέρας-ντουζιέρας δεν υπάρχει λόγος να ντύνομαι ως πάνω οι τοίχοι με πλακάκια… τελικά δείχνει αρκετά αντιαισθητικό… φιλιά

   Απάντηση
 7. Έχεις μελετήσει και σχεδιάσει το εγχείρημα διεξοδικά Χριστίνα. Ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις και αυτό είναι ήδη το ήμισυ! Μου αρέσει το σύνολο αισθητικά αλλά προσωπικά θα προτιμούσα και την παρουσία της ζεστασιάς του ξύλου (στο λινκ του pinterest που μας έδωσες υπάρχουν δύο φωτογραφίες). Οι δύο καθρέπτες και νιπτήρες είναι κάτι που επικροτώ. Είναι και αισθητικά άψογο και πολύ πρακτικό ταυτόχρονα. Στην ντουζιέρα θα μπορούσες να χτίσεις στη μία πλευρά (π.χ ακριβώς κάτω από το ντους ή στη γωνία, αν είναι εφικτό) ένα "κάθισμα". Θα βολέψει είτε για να μπορεί να κάτσει κάποιος εν ώρα ντους, να σηκώσει το πόδι ή και για να ακουμπήσει απλά ένα σφουγγάρι, σαμπουάν ή το παπάκι του…χιχιχι
  Καλή συνέχεια να έχεις!!! Φιλάκια πολλά!!

  Απάντηση
  • Το κάθισμα στην ντουζιέρα είχε μελετηθεί αλλά δεν είναι τόσος φαρδύς ο χώρος και το έβαλα στην άκρη προς το παρόν… θα στηθεί πρώτα και το βλέπουμε. Όσον αφορά για το ξύλο, ξύλινες λεπτομέρειες έχω σκεφτεί για το μικρό μπάνιο του σπιτιού χαχχαχαχαχ … μέσα στο μυαλό μου ήσουν!!! Φιλάκια και σε σένα Αλεξάνδρα μου

   Απάντηση
 8. Οι επιλογές που έκανες Χριστίνα είναι τέλειες.
  Είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο από τις φωτογραφίες 😉
  Ανυπομονώ κι εγώ.

  Το μάρμαρο στο μπάνιο είναι πολύ όμορφο.
  Καλή συνέχεια λοιπόν 😉

  Τα φιλιά μου

  Απάντηση
 9. Χριστίνα μου τόσο τζάμι-κρύσταλλο στο μπάνιο εγώ το φοβάμαι και μιλάω συγκεκριμένα για την περίπτωση σεισμού,που εδώ που ζω έχουμε αρκετούς και συχνούς.Για τον υπόλοιπο χώρο θα άφηνα κι εγώ κάποιο μέρος του τοίχου ελεύθερο από πλακάκια ή μάρμαρο για να τον στολίσω με καδράκια ή άλλα διακοσμητικά.Σου εύχομαι καλό κουράγιο!

  Απάντηση
  • Γίνεται τέτοια στήριξη και έχουν τόσο πάχος τα κρύσταλλα που πραγματικά δεν μπορεί να συμβεί κάτι. Φαντάσου τις βιτρίνες των καταστημάτων… αλλοίμονο αν σε κάθε σεισμό έπεφταν!

   Απάντηση
 10. Αμαν…οταν ειπες ανακαινιση δεν ειχα καταλαβει τι εννοουσες…υπεθετα μονο βαψιμο. Καλο κουραγιο και ειμαι σιγουρη οτι θα το κανεις τελειο!

  Απάντηση
 11. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!! Νομίζω πως όλοι έχουμε αγωνία να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις με την ανακαίνιση Χριστίνα και καλό μήνα, Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
 12. Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα, οι επιλογες σου ειναι φανταστικές! Εύχομαι να ξεμπερδέψετε γρηγορα γιατι όντως φαίνεται πολυ η δουλειά!

  Απάντηση
 13. Το λευκό είναι η πιο διαχρονική επιλογή. Το λευκό του μαρμάρου είναι και διαχρονικό και κομψό και βγάζει μια πολυτέλεια. Είμαι σίγουρη πως θα δημιουργήσεις έναν χώρο χαλάρωσης και πολυτέλειας όπως μόνο εσύ ξέρεις. Φιλιά φίλη μου και καλό Σαββατοκύριακο, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
  • Η σκέψη μου ήταν Μαρίνα μου πράγματι να δημιουργηθεί ένας χώρος χαλάρωσης γιατί είναι λίγο παρεξηγημένο δωμάτιο το μπάνιο… ξεκινάει καλά και καταλήγει μια μικρή αποθήκη! Φιλάκια φιλενάδα μου!

   Απάντηση
 14. Το μπανιο που μας δειχνεις ειναι φανταστικο! Αν και ειμαι λιγο vintage τυπος κ πολυ ευκολα θα λατρευα αυτα τα παλια πλακακια, πιστευω πως η επιλογη σου να το αλλαξεις ηταν απολυτα σωστη. Το ασπρο χρωμα ειναι η πρωτη επιλογη μου για τετοιου ειδους αλλαγες, πρωτον γιατι δινει αρχοντια, δευτερον επειδη φαινεται καθαρο και τριτον επειδη μπορεις οποιαδηποτε στιγμη το βαρεθεις να προσθεσεις χρωματιστα αντικειμενα κ να αλλαξει τελειως μορφη. Δεν ξερω κατα ποσον το μαρμαρο ειναι ευαισθητο σε φθορες κ αποχρωματισμους οσον αφορα τον παγκο του νιπτηρα. Το μονο που δε θα εβαζα εγω ειναι το μεγαλο τζαμι (οχι για σεισμο οπως ειπε μια φιλη!) καθαρα επειδη ειναι πολυ μπελαλιδικο στο καθαρισμα! Καλη ευκολια σου ευχομαι!

  Απάντηση
  • Το λευκό και για μένα σε τόσο μικρούς χώρους και με ελάχιστο ή καθόλου φυσικό φωτισμό είναι η πρώτη μου επιλογή. Για το κρύσταλλο κι εγώ στην αρχή ήμουν σκεπτική αλλά δεν βαριέσαι … μπρος στα κάλλη τι είναι ο κόπος!!!

   Απάντηση
 15. Πολύ φίνες επιλογές! Το μάρμαρο δίνει μια αρχοντιά όπως και όπου τοποθετηθεί. Πιστεύω πως θα είναι ένα υπέροχο μπάνιο έτσι όπως το έχεις σκεφτεί και τι να σκεφτούμε εμεις να σου προτείνουμε αφού πάντα προσέχεις και την τελευταία λεπτομέρεια!

  Απάντηση
 16. Αν υπάρχει φαντασία που από ότι βλέπω υπάρχει το αποτέλεσμα πάντα μας δικαιώνει και σίγουρα άξιζε τον κόπο μια ανακαίνιση μπάνιου…

  Απάντηση

Leave a Comment