Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι diy

Ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχεις δει μέχρι σήμερα. Βήμα-βήμα οδηγίες για να το φτιάξεις κι εσύ.

Η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη έφτασε, καλό μήνα,  και όπως σας έχω ξαναπεί η παρέα των Creative Bloggers είναι εδώ, πιστή στο ραντεβού της κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα, με Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Τους δύο προηγούμενους μήνες θέλω να πιστεύω πως είδες τις αναρτήσεις μας αλλά και αν δεν τις έχεις δει μπορείς να τις δεις στην στήλη του μενού Creative Bloggers

Creative bloggers December 2017

‘Οπως μαρτυράει και το μπάνερ οι κατασκευές αυτού του μήνα φυσικά και έχουν για θέμα τα Χριστούγεννα και εγώ όπως και τις προηγούμενες φορές την σκυτάλη την πήρα από την Ρία από το blog La Creme

Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι, πως το έφτιαξα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες φτιάχνω ένα στεφάνι.  Όπως ήδη έχω πει τα δικά μου Χριστούγεννα φέτος θα έχουν χρώμα ροζ για χάρη της μικρής μου πριγκίπισσας, της εγγονής μου.  Γι αυτό και έψαχνα για ένα στεφάνι που ναι μεν να είναι γιορτινό αλλά να μπορεί να σταθεί και τον υπόλοιπο χειμώνα.  Επί πλέον να μπορεί να μπει σε ένα παιδικό δωμάτιο στους τόνους του γκρι/ροζ.  Με λίγα λόγια ένα μοντέρνο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι.  Η αναζήτηση μου με οδήγησε σε αυτό το στεφάνι το οποίο το έφερα στα δικά μου μέτρα

‘Επρεπε να βρω ένα μεταλλικό στεφάνι.  Ευτυχώς υπάρχουν πολλά ρετάλια στην εταιρεία από την κατασκευή φωτιστικών και μάζεψα 3 που θεωρούσα πως μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω.  Τελικά κατέληξα στο πιο φαρδύ από τα 3 γιατί ήταν και σε καλύτερη κατάσταση.

Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι diy

Τα υλικά που χρειαζόμουν τα είχα όλα εκτός από ένα κομμάτι ροζ δερματίνη.  Για την κατασκευή μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι χρειαζόμαστε:

– Ένα μεταλλικό στεφάνι

– Δερματίνη σε χρώμα της αρεσκείας μας

– Δύο φτερά με γιορτινή εμφάνιση… ξέρεις τώρα γκλίτερ, χρυσό κλπ

– Ένα ψαλίδι

– Κόλλα

– Χριστουγεννιάτικη μπάλα από φελιζόλ πάλι σε ότι χρώμα μας αρέσει

– Μια βελόνα με μεγάλο μάτι και όσο πιο μεγάλη σε μήκος μπορούμε να βρούμε

– Μολύβι

– Χάρακα

– Κλωστή πετονιάς

– Λίγο σύρμα

– ‘Ενα κοφτάκι για το σύρμα

– 2 χάντρες με τρύπα που να χωράει η βελόνα να περάσει από μέσα

– Τέσσερα κλαδάκια χριστουγεννιάτικα (εγώ τα έκοψα από μια γιρλάντα)

Υλικά για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Πως να φτιάξεις μια μεγάλη φούντα με μακριά κρόσσια

Το κομμάτι του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσω έχει διάσταση 80Χ30 εκ.  Το άπλωσα στο τραπέζι και μέτρησα 4 εκατοστά από την πάνω μεριά.  Αυτό θα είναι το σώμα της φούντας.  Μετά έβαλα σημάδια πάνω σε αυτή την γραμμή αλλά και στο κάτω μέρος του υφάσματος, με απόσταση μεταξύ τους 1,5 εκ.  Το τελευταίο μου προέκυψε λίγο μεγαλύτερο αλλά δεν θα φαινόταν γιατί το 80 όπως καταλαβαίνεις δεν διαιρείται ακριβώς με το 1,5. Λεπτομέρειες…

Το να βάλεις πάνω – κάτω σημάδια σε βοηθάει στη συνέχεια οι γραμμές που πρέπει να τραβήξεις να είναι ίσιες και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι τα κρόσσια σου θα έχουν το ίδιο φάρδος.  Με το ψαλίδι έκοψα πάνω στις γραμμές και δημιουργήθηκαν τα κρόσσια που λέγαμε.

Οδηγίες για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Και τώρα πάμε να δημιουργήσουμε την φούντα.  Στην μία άκρη αυτή που το κρόσσι της είναι φαρδύτερο από τα υπόλοιπα κόλλησα κάθετα την μία χάντρα.  Στη συνέχεια βάζοντας κόλλα τυλίγεις όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και πιο ίσια μπορείς το ύφασμα.

Πως να φτιάξεις μια μεγάλη δερμάτινη φούντα με κρόσσια

Τελευταία κίνηση είναι να το σφίξεις με δύο λαστιχάκια για να μπορέσει η δερματίνη να κολλήσει καλά.  Εγώ το άφησα μια ολόκληρη ημέρα λόγω δουλειάς αλλά δεν χρειάζεται τόσο. 3-4 ώρες είναι υπεραρκετές.

Δερμάτινη φούντα με κρόσσια

Πως πρόσθεσα τα υλικά πάνω στο μεταλλικό μπρούτζινο στεφάνι

Η μεγάλη δερμάτινη φούντα θα κρεμαστεί στο κάτω μέρος της μπάλας.  Με την μεγάλη βελόνα λοιπόν πέρασα ένα μεγάλο σε μήκος κομμάτι πετονιάς από το κάτω μέρος προς το επάνω.  Μόλις η βελόνα βγήκε στο πάνω μέρος της μπάλας την τράβηξα λίγο έκοψα την πετονιά και έδεσα αρκετούς κόμπους.  Προς τα κάτω είχα αφήσει αρκετή κλωστή που αφού την τέντωσα καλά την ξαναπέρασα στην βελόνα και πέρασα βελόνα και κλωστή στην τρύπα της χάντρας που είχα τυλίξει μέσα στην δερματίνη.

Οδηγίες για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Για να σιγουρέψω το δέσιμο αλλά και για να φαίνεται πιο όμορφο το σώμα της φούντας έβαλα και την δεύτερη χάντρα και έδεσα σφιχτά πολλές φορές.  Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία η μεγάλη φούντα εφάπτεται ακριβώς στο κάτω μέρος της μπάλας.

Οδηγίες για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Την μπάλα την στερέωσα πάνω στο μεταλλικό στεφάνι με το δικό της σχοινάκι.  Κι εδώ πάλι έδεσα σφιχτά και με όσους περισσότερους κόμπους μου επέτρεπε το μήκος του σχοινιού.

Οδηγίες για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ λεπτομέρειες

Την συνέχεια νομίζω πως μπορείς να την καταλάβεις.  Με μικρά κομμάτια σύρμα στερέωσα πάνω στο στεφάνι φροντίζοντας να καλύπτονται τα συρματάκια, τα κλαδάκια της γιρλάντας και τα φτερά.

Οδηγίες για να φτιάξεις ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ λεπτομέρειες

Έβαλα και ένα κομμάτι ροζ κορδέλας στην κορυφή για να μπορέσω να το κρεμάσω.

 

Έτοιμο το στεφάνι μου!

Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ και χρυσές λεπτομέρειες

Η αλήθεια είναι πως ποτέ ξανά δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο χρώμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας και το φοβόμουν αρκετά.  Για όλα όμως υπάρχει μία αρχή και εγώ φέτος έχω τον πιο σπουδαίο λόγο για να το κάνω!

Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ και χρυσές λεπτομέρειες

Την μικρή μας Χριστίνα ❤

Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ και χρυσές λεπτομέρειες, ροζ μπουκάλι σαμπάνιας, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Κάποιες ακόμη ροζ λεπτομέρειες και έτοιμο το σκηνικό κάτω από το ροζ μοντέρνο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μου.

Ροζ μπουκάλι σαμπάνιας, ροζ γκλίτερ δεντράκια
Γκλίτερ δεντράκια σε ροζ και πράσινο
 
 
Pin this ↷
 
 
 
Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ροζ και χρυσές λεπτομέρειες, πως να το φτιάξεις

Τελειώνοντας να παραδώσω την σκυτάλη στην Ιωάννα από το blog Ioanna’s Notebook  και μην ξεχάσεις να την επισκεφτείς αύριο

 Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers 

 

–  Ρία από La creme  ………………………………………………………………. 04/12/2017

–  Χριστίνα από Art Decoration & Crafting …………………………………..  05/12/2017

–  Ιωάννα από Ioanna’s Notebook …………………………………………….. 06/12/2017

–  Ζωγραφιά από Bisozozo ……………………………………………………….  07/12/2017

–  Ελεάνα από My home My memories ……………………………………..  08/12/2017

–  Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa ……………………………………….  09/12/2017

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλή συνέχεια στις Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες σας 😍

Φιλάκια

 
 
Μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στεφάνι diy

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment