Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί

Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού που βρήκα στα σκουπίδια με χρώμα αλλά και μία τεχνική στην επιφάνεια του που δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά.

Αυτή η ανάρτηση έπρεπε να έχει γίνει αρκετές μέρες πριν αλλά και πάλι τα γεγονότα με ξεπερνάνε και τρέχουν.  Δουλειές, δουλειές, δουλειές και ανάμεσα τους και μια εγχείρηση ρήξης έσω μηνίσκου.  Όχι, δεν την έπαθα εγώ άλλωστε δεν φημίζομαι για τις αθλητικές μου δραστηριότητες.  Ο γιος μου είναι ο αθλητής της οικογένειας.

Τέλος πάντων ανάμεσα σε όλα αυτά βρήκα λίγο χρόνο για να σας πω πως … «επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα».  Που;;;  Στο σεμινάριο της Ιφιγένειας!  Ποια είναι η Ιφιγένεια;;;  Δεν νομίζω όσοι ασχολούμαστε με μεταμορφώσεις επίπλων αλλά και όσοι μας αρέσουν να έχουμε όμορφα κομμάτια σπίτι μας να μη την γνωρίζουμε.
 
Για εσάς που πιθανόν να μη την γνωρίζετε η Ιφιγένεια Ματαράγκα είναι μία «καλλιτέχνις» στο είδος της, τις μεταμορφώσεις επίπλων.  Πάνω απ όλα όμως είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και μια αληθινή δασκάλα γιατί χαρίζει απλόχερα τις γνώσεις της και τις τεχνικές της.
 
Προσπαθούσα πάνω από 1,5 χρόνο να βρω θέση σε κάποιο από τα σεμινάρια της και το κατάφερα φέτος τον Νοέμβρη.  Δουλεύει μαζί με τον σύζυγο της τον Ευτύχη Ανδρεαδάκη και μαζί αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο.  Δουλειά της μπορείτε να δείτε στην σελίδα της στο Facebook, Ifigeniashome αλλά και στο site της www.ifigeniashome.com

Ο χώρος της Ιφιγένειας

Το σεμινάριο λοιπόν στις 7 & 8 Νοεμβρίου έγινε στο χώρο της, ένα κτήμα στα Καλύβια Αττικής.   Εκεί είναι το σπίτι της αλλά συγχρόνως και ο χώρος εργασίας της.
 
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούμε να πάρουμε μία γεύση μέρους του ισογείου όπου βρίσκεται ο χώρος υποδοχής πελατών, συνεργατών, ένα εργαστήριο και ένα γραφείο.  Τι να πρωτοκοιτάξεις, τι να πρωτοθαυμάσεις, από τι και πώς να εμπνευστείς!!  Ιδιαίτερες κατασκευές, έπιπλα με ταπετσαρίες ξεχωριστές, φωτιστικά πανέμορφα και αντικείμενα ιδιαίτερα που με την επέμβαση των ιδιοκτητών απέκτησαν ξεχωριστή αξία.
 
 
Ifigenias Home
 
Στον επάνω όροφο, βρίσκονται οι προσωπικοί χώροι των ιδιοκτητών και εδώ δεν ήξερα τι να φωτογραφίσω και τι να αφήσω. Δεν υπάρχει γωνιά του σπιτιού που να μην δεις και μια ιδιαίτερη κατασκευή, μια ευφάνταστη μεταμόρφωση επίπλου.
Ξεχώρισα το καθιστικό που έχει μια υπέροχη θέα στο κτήμα, ένα τοίχο μέσα στο χώρο του καθιστικού με μια ανθισμένη αμυγδαλιά-ταπετσαρία και μελισσούλες διάσπαρτες. Ακόμη ένα όμορφο έπιπλο στο χώρο του γραφείου, λεπτομέρεια από το κρεβάτι της κυρίως κρεβατοκάμαρας, μαζί με ένα έπιπλο αποθήκευσης.
Ένα υπέροχο φωτιστικό δαπέδου στέκει κι αυτό σε μια γωνιά και ένα guest room που σε προσκαλεί να μείνεις, να χουζουρέψεις πάνω στο γούνινο κάλυμμα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή χαζεύοντας την υπέροχη ταπετσαρία της ντουλάπας.
 
Ifigenias home the upstairs
 

Και μετά από την ξενάγηση και αφού είχαμε πιεί τον καφέ μας και είχαμε φάει τα γλυκάκια μας, χτύπησε το κουδούνι!

Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού πως έγινε

Στο υπόγειο είναι το εργαστήριο για τις βαριές δουλειές.  Τριψίματα, στοκαρίσματα, βαψίματα, επιδιόρθωση αν και όπου χρειάζεται, λουστραρίσματα.
 
Ifigenias workshop
Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε όλες οι μαθήτριες, κουβαλώντας από ένα μικροέπιπλο η κάθε μια και δύο κάποιες, για να ξεκινήσει η επί τόπου μεταμόρφωση του και συγχρόνως το μάθημα για τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιεί η Ιφιγένεια και που γενναιόδωρα τις δείχνει και τις εφαρμόζει επί τόπου.
Old table
 
Εγώ μετέφερα κάτι που το είχε βρει η νύφη μου στα σκουπίδια της γειτονιάς μας (πρωτότυπο ε;) και ένα κουτί από μπαταρίες για σκάφη. Το τραπεζάκι είχε μια πολύ σοβαρή ζημιά στην επιφάνεια του, του έλειπαν κομμάτια ολόκληρα.
Ήθελα λοιπόν να κάνω μια ολική αναπαλαίωση τραπεζιού και ασχολήθηκα  αρκετές ώρες με αυτό οπότε δεν πρόλαβα να κάνω κάτι με το κουτί.
 
Metamorfosi paliou trapeziou

Βήμα 1: Αποκατάσταση ζημιών και προετοιμασία τραπεζιού για βάψιμο

Άρχισα με το τρίψιμο μέχρι να βγει τελείως το βερνίκι του κι αυτό γιατί είπαμε πως θα κάνω ολική αναπαλαίωση τραπεζιού – μεταμόρφωση. Σε αυτό η δασκάλα Ιφιγένεια είναι αμείλικτη! Πρέπει να τριφτεί καλά για να μπορέσει να «κάτσει» επίσης καλά το χρώμα πάνω στην επιφάνεια του.  Αν δεν θέλεις να τρίψεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις αστάρι.
How to remove the varnish from an old table
Στη συνέχεια στοκάρισα το κατεστραμμένο κομμάτι και το άφησα να στεγνώσει ο στόκος.  Έχω πει όμως ξανά πως σε αυτό το κομμάτι δεν τα καταφέρνω προς το παρόν καλά.  Κρατήστε το λοιπόν αυτό γιατί θα μας χρειαστεί παρακάτω.
Episkevi paliou trapeziou

Βήμα 2: Επιλογή χρώματος

 
Όσο στέγνωνε ο στόκος κοιτούσα τα χρώματα και τελικά διάλεξα αυτό που σημειώνεται με το βέλος στη φωτογραφία.  Τα χρώματα είναι της εταιρείας Benjamin Moore
 
Benjamin Moore paint colors

Βήμα 3: Το βάψιμο του τραπεζιού

Το έβαψα ένα χέρι και ενώ η μπογιά στέγνωνε, στρωθήκαμε στο φαγητό.  Ναι, ναι η φιλοξενία ήταν πλήρης και περιλάμβανε και μεσημεριανό φαγητό.
Μετά το διάλειμμα, τα πινέλα πήραν ξανά φωτιά και το δεύτερο χέρι στέγνωσε κι αυτό.  Σειρά είχαν οι πατίνες και εδώ με βλέπετε με την καθοδήγηση της δασκάλας να εφαρμόζω αυτά που μας δείχνει.
 
Η τεχνική της πατίνας είναι μια δική της εφεύρεση πέρα από όσα ήξερα μέχρι τότε και το αποτέλεσμα δείχνει τόσο φυσικό πάνω στα έπιπλα όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.
Εγώ πρόσθεσα και λίγο χρυσό, σιγά που δεν θα το έκανα, ζηλεύοντας μια άλλη τεχνική που έδειχνε σε μια άλλη μαθήτρια
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με χρώματα Benjamin Moore
 
Ανταλλαγές απόψεων και ιδεών με άλλες συμμετέχουσες στο σεμινάριο όσο το τραπεζάκι μου στέγνωνε από ένα «λουτρό» βερνικιού. Στο διάστημα αυτό απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ και το πιο υπέροχο κέικ που έχω φάει τον τελευταίο καιρό στο καθιστικό του ισογείου, συζητώντας τις μέχρι τότε εμπειρίες μας από το σεμινάριο.
 
Πως να κάνεις ολική αναπαλαίωση σε ένα παλιό τραπέζι
 
Εδώ θα σου θυμίσω αυτό που σου είπα παραπάνω σχετικά με το στοκάρισμα.  Μετά τα βερνίκια η επιφάνεια στο τραπεζάκι μου λόγω κακού στοκαρίσματος και τριψίματος παρουσίασε κάποιες μικρές ανωμαλίες που χαλούσαν την όμορφη εικόνα του. Η Ιφιγένεια μου είπε το τρίβουμε, το στοκάρουμε και πάμε πάλι από την αρχή, μη σε νοιάζει ο χρόνος. Όμως εγώ την ίδια μέρα είχα και μια ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση και ο χρόνος μου ήταν ελάχιστος έτσι πήρα το τραπεζάκι μου, χαιρέτησα την Ιφιγένεια και τον Ευτύχη αλλά και τις υπόλοιπες κοπέλες και έφυγα.
 

Πως ένα λάθος στη μεταμόρφωση επίπλων μπορεί να βγει σε καλό

Το τραπεζάκι το έπιασα ξανά την Δευτέρα, το έτριψα όπως με είχε προτρέψει η Ιφιγένεια αλλά ξέροντας πως δεν πρόκειται να τα καταφέρω μια άλλη ιδέα μπήκε σε εφαρμογή.
 
 
Επιφάνεια τραπεζιού που χρειάζεται επεξεργασία

Μπορούμε να τοποθετήσουμε ταπετσαρία πάνω στην επιφάνεια ενός τραπεζιού;

Η απάντηση είναι μία!  Φυσικά και μπορούμε!!!

Αλλάζοντας λοιπόν κατεύθυνση στην ολική αναπαλαίωση τραπεζιού προχώρησα στη λύση της ταπετσαρίας.

 
Το καλοκαίρι που ήμουν στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων είχα αγοράσει και κάποια ρολά ταπετσαρίας που μου άρεσαν και ένα από τα σχέδια βρήκα πως θα ταίριαζε αρκετά με το χρώμα που είχα επιλέξει για το τραπέζι.
 
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί, Flamingo wallpaper

Πως να την τοποθετήσεις 

Έτσι έκοψα ένα κομμάτι ακριβώς στην διάμετρο του τραπεζιού.
 
Πως να αναπαλαιώσεις ένα τραπέζι με ταπετσαρία
 
 
Και χρησιμοποιώντας κόλλα σε σπρέι την κόλλησα στην επιφάνεια του.
 
Metamorfosi trapeziou me tapetsaria
 
Υπάρχει λόγος που το τραπεζάκι απέκτησε νάιλον φούστα.
 
 
Πως να χρησιμοποιήσεις υγρό γυαλί σαν βερνίκι
 

Χρήση υγρού γυαλιού σαν βερνίκι

Η ταπετσαρία είναι αδιάβροχη.  Παρ όλα αυτά η επιφάνεια ενός τραπεζιού πρέπει να είναι τέτοια που να αντέχει οτιδήποτε ακουμπήσει πάνω του.
Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να δοκιμάσω την τεχνική του υγρού γυαλιού και τώρα ήταν η ευκαιρία.  Αφού διάβασα στο διαδίκτυο αρκετά για την εφαρμογή του και παρακολούθησα επίσης και πολλά βίντεο προχώρησα στην αγορά δύο μπουκαλιών ένα με υγρό γυαλί και ένα με καταλύτη.
 
Υγρό γυαλί και καταλύτης
 
Ανέμειξα ίσα μέρη από το κάθε συστατικό σε ένα γυάλινο βάζο και το έριξα πάνω στην επιφάνεια της ταπετσαρίας.
 
Υγρό γυαλί πάνω σε ταπετσαρία
 
Με ένα φαρδύ πινέλο βοήθησα με απαλές κινήσεις το υγρό να πάει παντού ακόμη και στα πλάγια της επιφάνειας.  Τυχόν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να σχηματιστούν τις φυσάς με ένα καλαμάκι ή με ένα πιστολάκι μαλλιών και εξαφανίζονται.
 
How to use epoxy resin on surfaces
 
Οι οδηγίες λένε πως σε 24 ώρες έχει στεγνώσει εντελώς και σε 48 ώρες μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  Εγώ και λόγω της δουλειάς δεν το βιάστηκα καθόλου.  Έμεινε να στεγνώνει σε προστατευμένο από σκόνες χώρο περίπου 4 ημέρες.  
 
Η ολική αναπαλαίωση τραπεζιού είχε γίνει με τον καλύτερο τρόπο!!!
 

Το τελικό αποτέλεσμα

Η ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί στην επιφάνεια του πέτυχε στο 100% και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό.

Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί, Ygro giali se epifania trapeziou
 
Δεν ξέρω αν μπορείτε να αντιληφθείτε από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα αλλά είναι πέρα για πέρα εκθαμβωτικό!!!
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί, DIY flamingo wallpapered table
 
Σαν να έχουν περάσει από πάνω του 50 και βάλε χέρια βερνικιού.
 
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί, Metamorfosi trapeziou me tapetsaria kai ygro giali
 
Ο ανθοπώλης μου είχε αυτά τα υπέροχα τριαντάφυλλα που το χρώμα τους ταίριαξε με τα πανέμορφα φλαμίνγκο στην ταπετσαρία.
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί
 
Ένα όμορφο κερί που είχα αγοράσει το καλοκαίρι αλλά και δύο δακτυλίδια πετσετών που τώρα παίζουν τον ρόλο κηροπηγίων.
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί,
 
Συμπληρώνουν το σκηνικό πάνω στο τραπέζι.
 
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί, Episkevi trapeziou me tapetsaria kai ygro gyali
 
Στο είπα ότι ο φετινός χειμώνας μου θα έχει χρώμα και αυτή η ολική αναπαλαίωση τραπεζιού είναι τρανή απόδειξη.
 
Ένα λευκό διάλειμμα θα αποτελέσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων μιας και φέτος όπως ξαναείπα το White Christmas θα επικρατήσει στο σπίτι του Art Decoration Crafting.
 
 
pin-this-for-later
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί
Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

108 thoughts on “Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί”

 1. Χριστίνα μου έγινε πανέμορφο το τραπεζάκι σου με μια ιδιαίτερη και ρομαντική διάθεση! Δεν γνώριζα για τα σεμινάρια αυτά και την καλλιτέχνιδα που τα διοργανώνει, Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες! Πολλά φιλιάαα!

  Απάντηση
 2. Έχω μείνει άφωνη! τι υπέροχος χώρος, τι ωραίο σπίτι, τι ιδιαίτερο που έγινε το τραπεζάκι σου, πόσο μου αρέσει αυτή η ανάρτηση!

  Απάντηση
 3. Εντάξει… πες μου τι να πρώτο σχολιάσω και από που να ξεκινήσω!
  Το τραπεζάκι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!! Η ιδέα με τα δαχτυλίδια πετσέτας σε ρόλο κηροπήγιο… Τι άλλο θα σκεφτείς??? :))) Το μωβ μαξιλαράκι το ερωτεύτηκα!! Καλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις ανάρτηση για τον ανθοπώλη σου…
  Το σπίτι της Ιφιγένειας ονειρεμένο!! Είδα τόσες όμορφες ιδέες! Σε ζήλεψα όταν μου το είπες τώρα σκάωωωω λέμε!!! :)))
  Στο κομοδίνο έκανες πολύ καλή δουλειά και ας λες εσύ ότι θέλεις!!!! 😉 Φιλιααααα!

  Απάντηση
  • Εύχομαι στο επόμενο σεμινάριο να έχεις την δυνατότητα να είσαι εδώ και να πάμε μαζί. Είδες τι κηροπήγια έχω εγώ;;;; χαχαχαχαχ Φιλάκια

   Απάντηση
 4. KΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!
  Φανταστική ιδέα με το υγρό γυαλί! Αρχικά όπως το είδα πριν διαβάσω αυτά που έγραφες νόμιζα ότι έβαλες τζάμι! Πανέξυπνο!!
  Φιλιά!!

  Απάντηση
 5. Το πιο όμορφο τραπεζάκι όλων των εποχών!!!!!!!!!!! Είναι παραπάνω από τέλειο!!! Λατρεύω τα ροζ φλαμέγκο & την γυαλάδα που πήρε! Θα έφτιαχνα μια γωνιά στο σπίτι μου μόνο και μόνο για να πρωταγωνιστεί αυτό το τραπεζάκι!! Χίλια μπράβο!!! Καλέ δημιουργικές μέρες να έχεις πάντα 🙂

  Απάντηση
 6. Χριστίνα έκανες εξαιρετική δουλειά. Δίνεις σημασία τόσο στην εμφάνιση όσο και στην πρακτική αξία του δημιουργήματός σου.
  Μου αρέσει που παρακολούθησες και το σεμινάριο και μας το παρουσιάζεις.
  Πραγματικά μπράβο για την όλη προσπάθειά σου!!
  Όμορφη και η Λονδρέζικη ταπετσαρία με τα pink flamigos

  Απάντηση
  • Θα ξεκινήσω από την ταπετσαρία γιατί πρέπει να ξενιτευτούμε για να βρούμε τέτοιες ταπετσαρίες. Φυσικά όταν πρόκειται για χρηστικό αντικείμενο όπως το τραπέζι πρωτεύοντα ρόλο παίζει και η αντοχή του στον χρόνο. Σ ευχαριστώ πολύ Αρη μου

   Απάντηση
 7. Πανέμορφο έγινε με την ταπετσαρία… δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί η ταπετσαρία να χρησιμοποιηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, αν και στο παρελθόν είχα κάνει ένα πίνακα…
  Ωραία ιδέα!

  Απάντηση
 8. Αχ τί μας κάνεις, αχ τί μας κάνεις… Εχω "σταμπάρει" την Ιφιγένεια εδώ και χρόνια, αλλα αυτά τα τα 500τόσα χιλιόμετρα μου την κάνουν την ζημιά… αχ βαχ μέγας καημός…
  Εκπληκτική η δουλειά της για άλλη μία φορά και πολύ ωραίες οι δικές σου πινελιές! Έγινε υπέροχο, με'γεια το τραπεζάκι και ας πρόσεχε όποιος το πέταξε στα σκουπίδια 🙂 🙂 🙂
  Κατερίνα

  Απάντηση
  • Ωωωω είσαι τόσο μακριά Κατερίνα; Κρίμα γιατί είναι μια αξέχαστη εμπειρία το σεμινάριο. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραπεζάκι μου

   Απάντηση
 9. Yπέροχο το τραπεζάκι Χριστίνα!!!Τέλεια η ταπετσαρία,πολύ χρήσιμη η γνωριμία με την Ιφιγένεια(που δεν την γνώριζα),αλλά με ενθουσίασες με το υγρό γυαλί!!!Το σκέφτομαι καιρό να το χρησιμοποιήσω,κυρίως για κοσμήματα το είχα σκεφτεί,αλλά φαίνεται υπέροχο και σε μία μεγάλη επιφάνεια!!!Για πες λεπτομέρειες υγρό γυαλί και καταλύτης,χρειάζονται και τα δύο;Καλημέρα!!!

  Απάντηση
  • Χρειάζονται και τα δύο Ιωάννα, ναι… λίγο προσοχή θέλει στην εφαρμογή στις μεγάλες επιφάνειες και υπομονή να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει

   Απάντηση
 10. Ζηλεύω όσο δεν φαντάζεσαι Χριστίνα!!!Έγινε καταρχάς υπέροχο! Από την άλλη, η εμπειρία σου σε μια τέτοια συγκέντρωση θα ήταν καταπληκτική! Σε ευχαριστούμε και για την παρουσίαση της Ιφιγένειας και του συζήγου της και τα στοιχεία τους! Μπράβο σου κορίτσι μου…

  Απάντηση
  • Σίγουρα η εμπειρία αυτών των συναντήσεων είναι αξέχαστη! Και όταν αυτοί που τις διοργανώνουν σε κάνουν να νιώθεις τόσο καλά τότε περνάς αξέχαστα. Ευχαριστώ Λίλια μου

   Απάντηση
 11. Καλά έχω πάθει σοκ.. !!!! Φαντατικό τραπεζάκι.. απίθανα χρώματα και τέλειος συνδυασμός με το υπόλοιπο του χώρου…Μήπως πρέπει να αρχίσεις τα σεμινάρια σε εμάς? Φιλιά…

  Απάντηση
 12. Εμεινα με ανοιχτό στόμα για την όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα !! Την Ιφιγένεια σαν όνομα την γνωρίζω και τη δουλειά της επίσης !! Τώρα είναι που μου μπαίνει και μια τρελή επιθυμία περί σεμιναρίου !!!! Το τραπέζι σου εκλεπτυσμένο και η ταπετσαρία δένει τέλεια !!! Υπέροχη η δουλειά σου Χριστίνα μου !!!! Φιλιά

  Απάντηση
  • Κατ αρχάς Νικόλ μου να σε ευχαριστήσω πολύ για τα όμορφα λόγια σου. Αν έχεις την δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα σεμινάριο της Ιφιγένειας, λόγω απόστασης, να το κάνεις. Εγώ πάντως θα το ξανακάνω! Φιλιά κι από εμένα

   Απάντηση
 13. Πω πω ομορφιές!
  Έγινε καταπληκτικό με την ταπετσαρία.
  Μπράβο που δοκίμασες το υγρό γυαλί σε τόσο μεγάλη επιφάνεια.
  Μου άρεσε πολύ ο χώρος που έγινε το σεμινάριο.
  Περαστικά και στον γιο σου.
  Φιλάκια πολλά.

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Ρένα μου για τα περαστικά! Το φοβήθηκα λίγο στην αρχή το υγρό γυαλί λόγω της μεγάλης επιφάνειας αλλά όλα καλά! Φιλιά πολλά

   Απάντηση
 14. Και τι δεν πέρασε αυτό το τραπεζάκι στα χέρια σου,χαχα, αλλά έγινε πανέμορφο Χριστίνα μου! Και η ιδέα της ταπετσαρίας με το φινίρισμα από υγρό γυαλί έδεσαν απόλυτα. Όχι που δεν θα έβρισκες τη λύση. Περαστικά στο αγόρι σου, φιλιά πολλά!

  Απάντηση
 15. Just Stunning!!! Απίστευτα όμορφο Χριστίνα!! Μπραβο σου που το έκανες έτσι να μοιαζει με γυαλί. Είναι εκπληκτικό!! Και βεβαιος καλύτερο από γυαλί, γιατί το γυαλί πέφτει και σπάει. Αυτό εδώ το τραπέζι ειναι το κάτι άλλο.

  Απάντηση
 16. Καταπληκτικό!! Έκανες εξαιρετική δουλειά, και η ταπετσαρία του ταίριαξε πολύ! Το ίδιο και το υγρό γυαλί, δίνει άψογο φινίρισμα.
  Φαντάζομαι ότι αν το έβλεπε τώρα αυτός που το πέταξε στα σκουπίδια, θα το είχε σκυλομετανιώσει και θα σε παρακαλούσε να το πάρει πίσω!!
  (Εν τω μεταξύ, μου έβαλες ιδέες… έχω κι εγώ το ίδιο τραπέζι στο σπίτι μου. Και τώρα το βλέπω με άλλο μάτι… χαχα!)
  Το σπίτι της κας Ματαράγκα το λάτρεψα μέσα από τις φωτογραφίες σου, πρόσεξα δεκάδες ενδιαφέρουσες γωνίτσες και δεκάδες εξίσου ενδιαφέροντα αντικείμενα. Μπράβο της για το μεράκι της!
  Φιλιά!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Έλλη μου για τα περαστικά, όπως σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια. Αυτοί που πετάνε έπιπλα στα σκουπίδια μάλλον βαριούνται να ασχοληθούν μαζί τους γιατί όλα διορθώνονται. Χαίρομαι που σου έδωσα ιδέες και ίσως κάνεις κάτι με το τραπέζι σου. Όσο για το σπίτι της Ιφιγένειας είναι σαν βιβλίο που ξεφυλλίζεις, τόσες ιδέες… τόσες εικόνες!

   Απάντηση
 17. Εντελώς αγνώριστο έγινε Χριστίνα μου,απίστευτα όμορφο με την τεχνική του γυαλιού,στο τέλος μπράβο πολλές φορές κοπέλα μου γιατί το αξίζεις….την καλησπέρα μου!

  Απάντηση
 18. Απίστευτο!Ίσως η ωραιότερη μεταμόρφωση που έχεις κάνει μέχρι τώρα!!!Απορία.Το γυαλί δεν έτρεχε από τα πλαινά του τραπεζιού όταν το πέρναγες?
  Μπράβο βρε Χριστινάκι μπράβοοοοο!♥

  Απάντηση
  • Δεν είναι τόσο πολύ η δουλειά. Απλά περιμένεις για να καθήσουν καλά τα υλικά πάνω του. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει και ευχαριστώ για την επίσκεψη

   Απάντηση
 19. Καλώς σε βρήκα και εγώ με τη σειρά μου, έχω εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα του τραπεζιού.Είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.

  Απάντηση
 20. Δεν την ξέρω την Ιφιγένεια αλλά είναι καταπληκτικός ο χώρος του σπιτιού και του εργαστηρίου.φοβερή η δουλειά της από τα υπάρχοντα έπιπλα που βλέπω στις φωτογραφίες.Καλά όσο για το τραπεζάκι που έφτιαξες έγινε καταπληκτικό.Πρέπει να έμαθες πολλά από αυτό το μάθημα.

  Απάντηση
 21. Καλά έγινε υπέρ υπέρ υπέροχοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Πολλές φορές έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω υγρό γυαλί σε μεγάλα αντικείμανα αλλά το φοβάμαι τωρα όμως που βλέπω το αποτέλεσμα λέω να το τολμήσω κι εγώ!!!!!
  Πολύ όμορφη ανάρτηση,ευχαριστούμε!!!!!
  Φιλάκια πολλά!!!

  Απάντηση
  • Χαίρομαι Ρένα μου που σου αρέσει και πραγματικά νομίζω πως δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα με το υγρό γυαλί. Απλά μη το βιαστείς. Φιλιά κι από εμένα

   Απάντηση
 22. Πάλι πετυχαίνω μπροστά μου το υγρό γυαλί! Μάλλον πρέπει να το σκεφτώ κι εγώ!
  Χριστίνα μου εξαιρετική μεταμόρφωση, υπέροχη και η παρουσίαση!
  Μπράβο σου !
  Σιδερένιο το παλικάρι σου!
  Φιλάκια πολλά :)))

  Απάντηση
  • Δεν το έχεις κάνει ακόμη;;;;;;; Εντύπωση μου κάνει. Σ ευχαριστώ πολύ Αριστούλι μου για τα καλά σου λόγια και τις ευχές για τον γιο μου. Φιλάκια

   Απάντηση
 23. H πλήρης μεταμορφωση! Η ταπετσαρία που επελεξες ειναι απιστευτη…λατρεια με ροζ φλαμιγκο ενα πραμα! και το γυαλι τελικα εκατσε παρα πολυ καλα επανω του. ενα εχω να πω… κοιταζω πλεον τα σκουπιδια!!

  Απάντηση
  • Τα σκουπίδια να τα κοιτάζεις γιατί το έχω ξαναπεί … κρύβουν θησαυρούς. Η ταπετσαρία είναι υπέροχη Ζίνα μου και έδωσε χαρακτήρα στο τραπεζάκι

   Απάντηση
 24. Χριστίνα μου δεν έχω λόγια! Το τραπέζι έγινε αριστούργημα! Η ταπετσαρία αναδείχθηκε με την τεχνική σου που, πρώτη φορά την άκουσα και σε ευχαριστώ που μας μάθαινεις νέα πράγματα!!!!

  Απάντηση
 25. Μα τι ομορφιές είναι αυτές!!! Νομίζω ότι θα επαναλάβω ότι οι υπόλοιποι, μα αυτό το τραπεζάκι έγινε απίστευτο !!! Από την ταπετσαρία μέχρι το υγρό γυαλί και τα χρώματα που επέλεξες !!! Έχεις γίνει master, Χριστίνα μου!!! Σίγουρα οι παλιοί ιδιοκτήτες θα πλήρωναν για να το πάρουν πίσω … χαχαχα!!! Για τα σεμινάρια και τον χώρο τι να πω; Ο παράδεισος κάθε crafter!!! Πολλά μπράβο και πολλά φιλιά!!! Και πολλά περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αθλητή της οικογένειας!!!

  Απάντηση
  • Οι παλιοί ιδιοκτήτες σίγουρα δεν θα πιστεύουν ότι είναι το ίδιο χαχαχχα… Πραγματικά ο χώρος της Ιφιγένειας είναι μαγικός. Ευχαριστώ για τις ευχές για τον γιο μου. Φιλιά κι από εμένα Ιωάννα μου!

   Απάντηση
 26. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο! Η ταπετσαρία με τα φλαμίνγκο απλά υπέροχη.
  Τυχερό λοιπόν το τραπεζάκι που έπεσε στα χέρια σου και αντί να καταλήξει στα σκουπίδια βρέθηκε ανανεωμένο στον υπέροχο χώρο σου.
  Από το πάρτι της Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

  Απάντηση
 27. Υπέροχο έγινε το τραπεζάκι Χριστίνα μου εγώ για να σου πώ την αλήθεια πριν διαβάσω για το υγρό γυαλί νόμιζα ότι είχες βάλει τζάμι από πάνω.Μπράβο σου πάντως για το υπέροχο και μοναδικό σου τραπεζάκι.

  Απάντηση
  • Το τζάμι το σκέφτηκα αλλά από την άλλη ήθελα να δοκιμάσω και την τεχνική του γυαλιού Νάσια μου. Χαίρομαι που το επέλεξα γιατί με δικαίωσε

   Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου. Πραγματικά τα δικά σας σχόλια αλλά και το πως έδειξε το τραπέζι στο χώρο μου με αποζημίωσαν για όλο τον κόπο. Φιλιά κι από εμένα

   Απάντηση
 28. Καλησπέρα Χριστίνα μου!!Μετά από πολυυυύ καιρό που θέλω να σχολιάσω τις υπέροχες δημιουργίες σου τα κατάφερα!!!!Τέλειο καταπληκτικό το τραπέζι σου και το υγρό γυαλί το έκανε ακόμη πιο σικ!!!!Να είσαι πάντα καλά Χριστίνα μου!!!!Καλό απόγευμα!!!

  Απάντηση
 29. Εγώ τι να πω που δεν έχει ήδη ειπωθεί. Να είσαι καλά Χριστίνα μου και να έχεις την όρεξη να μας χαρίζεις τόσο όμορφες στιγμές. Στιγμές δημιουργίας που το έχω ξαναπεί απλόχερα μας δείχνεις τον τρόπο για να το κάνουμε κι εμείς. Πολλά φιλάκια Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
  • Εσύ και μόνο που μπαίνεις στον κόπο να με ενθαρρύνεις με τα σχόλια σου ενώ ξέρω ότι δεν ασχολείσαι με μπλογκς και τέτοια μου είναι υπεραρκετό. Το να κάνω μία φίλη τόσο αναπάντεχα μου είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Φιλιά πολλά Μαρινάκι μου!

   Απάντηση
 30. ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!
  Πραγματικά το ζήλεψα τούτο το τραπεζάκι, καθώς έχω ένα σχεδόν όμοιο. Αλλά δύσκολα θα αποτολμούσα να κάνω μια τέτοια μεταμόρφωση Χριστίνα μου. Το υγρό γυαλί, νομίζω ότι ως υλικό είναι εξαιρετικό.
  Καλό βράδυ εύχομαι.

  Απάντηση
  • Πηνελόπη μου σ ευχαριστώ πολύ! Γιατί να μη τολμήσεις μια τέτοια μεταμόρφωση; Σίγουρα θα δείξει ανανεωμένος ο χώρος σου μετά από αυτό

   Απάντηση
 31. Υπέροχο έγινε το τραπεζάκι, μπράβο Χριστινάκι μας έκανες και ζηλέψαμε, περάσατε και πάρα πολύ όμορφα….Τώρα περιμένουμε κι άλλες ωραίες μετατροπές, δεν ήξερα για το υγρό γυαλί, πραγματικά πολύ ενδιαφέρων.

  Απάντηση
  • Το υγρό γυαλί κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για κοσμήματα και μικρά αντικείμενα. Ευτυχώς και σε μεγάλη επιφάνεια έδειξε υπέροχο και μου πέτυχε που λένε. Ευχαριστώ και χαίρομαι πολύ που σου αρέσει

   Απάντηση
 32. Τι να πω? απλά RESPECT!!!!!!! έχεις απίστευτο ταλέντο και φαντασία και ότι πιάνουν τα χέρια σου το μετατρέπουν σε αριστουργήματα!!!!! για μια ακόμη φορά πολλά πολλά μπράβο!!!! φιλάκια!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Νατάσα μου… όταν αγαπάς αυτό που κάνεις αυτό βγαίνει. Κι εγώ λατρεύω να μεταμορφώνω αντικείμενα και χώρους. Φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 33. Χριστινάκι έχω μπει στη σελίδα σου πάνω από δέκα φορές να θαυμάσω το τραπεζάκι αλλά όταν πάω να σχολιάσω κάτι γίνεται πάντα και δεν προλαβαίνω.Εχω μείνει πάλι με το στόμα ανοιχτό! Είναι τέλειο, φανταστικό, καταπληκτικό, πανέμορφο!! Ότι και να πω Χριστίνα μου για το τραπεζάκι είναι πολύ λίγο. Εκανες απίθανη δουλειά!! Το υγρό γυαλί με εντυπωσίασε!! Ανέδειξε φοβερά την ωραιότατη ταπετσαρία που χρησιμοποίησες αλλα και η προεργασία που έκανες στο σεμινάριο ήταν εξαιρετική και μου άρεσε πολύ το χρώμα που επέλεξες!! Το διακόσμησες και πάρα πολύ όμορφα!! Μπράβο Χριστινάκι, είσαι καταπληκτική!! Το κομοδίνο που αναφέρεις το θυμάμαι και το είχα λατρέψει!! Φιλάκια πολλά πολλά από μένα και τη Γεωργία, εύχομαι στον γιο σου γρήγορα περαστικά και σιδερένιος και ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτησή σου!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Θάλεια μου για τις ευχές για τον γιο μου… επίσης σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την διαρκή σου υποστήριξη. Φιλιά πολλά σε σένα και την Γεωργία

   Απάντηση
 34. Τι τέλεια εμπειρία αυτό το σεμινάριο! Σαν εκδρομή full service μου ακούγεται! Όσο για το τραπεζάκι έγινε καταπληκτικό! Το γυαλί του έδωσε φοβερό αέρα αλλά και την απαραίτητη αντοχή! Με γεια σου Χριστίνα! Περαστικά στο γιο σου! Ελπίζω να είναι ήδη καλύτερα!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Κατερίνα μου για τα περαστικά… κάπως έτσι ήταν το σεμινάριο γι αυτό πέρασαν τόσες ώρες χωρίς να νιώθεις κούραση.

   Απάντηση
 35. Είναι ονειρικό πολύ το ζήλεψα θέλω και εγώ ένα τραπεζάκι υπέροχο , είστε πολύ τυχερή γιατί την Αθήνα μπορείς να κάνεις αυτά τα σεμινάρια εδώ στο νησί δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε υλικά μπορούμε να προμηθευόμαστε για ακόμη μία φορά μπράβο σας , λατρεμένο …

  Απάντηση
  • Η αλήθεια είναι πως ως προς τα σεμινάρια είναι δύσκολο. Τα υλικά όμως ίσως και να μπορείς να τα μαζέψεις. Εγώ την τελευταία φορά που ήμουν Χίο στο σπίτι της κόρης μου ανακάλυψα πολλά μαγαζιά. Ευχαριστώ πολύ Αρχοντία μου για τα καλά σου λόγια

   Απάντηση
 36. Χριστίνα είσαι τρομερή!!!!!! Πανέμορφο! Τα χρώματα σούπερ…το ταίριαξες όμορφα στο χώρο…
  Τέλειο απο κάθε άποψη!

  Απάντηση
 37. Μάλλον εσύ θα πρέπει να κάνεις σεμινάρια σε άλλους, όχι να παίρνεις.Καταπληκτική η ταπετσαρία (φλαμίνγκο my love! ) και το υγρό γυαλί ακόμη μια έξυπνη ιδέα.Να το χαρείς κι όταν το βαρεθείς να μου το στείλεις.Τα φιλιά μου!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου… με τιμά ιδιαίτερα αυτό το σχόλιο! Το υγρό γυαλί αν και λίγο δυσκολούτσικο στην εφαρμογή του σε μεγάλες επιφάνειες είναι εκπληκτικό. Να στο στείλω… να στο στείλω χαχαχχαχαχ. Φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 38. Η Ιφιγένεια είναι αστέρι στη δουλειά της, έχω από χρόνια αγαπήσει τις μεταμορφώσεις της… ειδικά όταν χρησιμοποιεί ύφασμα!
  Για 'σενα παιδί μου τι να πω? Μας έβαλες πάλι τα γυαλιά… τα υγρά! Πόσο καλά έκανες που το σκέφτηκες έτσι τελικά το τραπεζάκι. Είναι πανέμορφο… αξιοζήλευτο!
  Το υγρό γυαλί το έχω βάλει στο μάτι καμιά 2ετία τώρα κι όλο το αναβάλω. Σε τόσο μεγάλη επιφάνεια όμως, δε πίστευα ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί… μπράβο Χριστίνα!

  Απάντηση
  • Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι η Ιφιγένεια στον συνδυασμό υφασμάτων απλά δεν υπάρχει! Χαίρομαι πολύ Ζέτα μου που σου αρέσει…η εφαρμογή του υγρού γυαλιού σε μεγάλη επιφάνεια μπορεί να αργεί λίγο αλλά είναι το ίδιο και ίσως λιγότερη εύκολη απ ότι σε μικρές.

   Απάντηση
 39. Έχω ακούσει κι έχω δει και δουλειά της Ιφιγένειας!!! Καταπληκτική εμπειρία και καταπληκτικός ο χώρος της. Αλλά και το τραπεζάκι σου όλα τα λεφτά. Καλημέρα Χριστίνα μου!!!!

  Απάντηση
  • Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την Ιφιγένεια. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραπέζι είναι και για μένα από τις αγαπημένες μου μεταμορφώσεις. Φιλιά

   Απάντηση
 40. Christina, love you are a dumpster collector too! That table turned out absolutely gorgeous!! I found curbside two very similar to this, one is made over but the other is still waiting. The election of the wallpaper is fantastic! Where did you find the liquid cristal? (is it called like that?, I'm not sure about the Greek translation…)
  I would love if you share it with us at our party Two Uses Tuesday!
  Hugs,

  Pili

  Απάντηση
 41. Σήμερα μόλις σε ανακάλυψα! Το τραπεζάκι σου είναι καταπληκτικό αλλά η ιδέα σου για το υγρό γυαλί, τί να πώ, φανταστική! Θα τα ξανά πουμε!

  Απάντηση

Leave a Comment