Πέντε tips για να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια σαν επαγγελματίας

Πέντε tips που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια στον χώρο σου όμορφα και αρμονικά για να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Σου έχω μιλήσει πολλές φορές για την αγάπη μου για τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Επίσης πολλές φορές έχω αναφέρει πως είναι ένα πολυεργαλείο διακόσμησης. Κι αυτό γιατί ανάλογα με την εποχή αλλάζουν αμέσως την εικόνα ενός χώρου.

Μιλώντας για εμένα θα μπορούσα να πω πως είμαι “εθισμένη” στα διακοσμητικά μαξιλάρια. Είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω όταν μπω σε ένα κατάστημα με είδη σπιτιού. Και είναι επίσης το πρώτο πράγμα που αναζητώ σε ένα online eshop.

Το να βρεις να αγοράσεις όμως όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι το εύκολο πρώτο μέρος. Αν θέλουμε όμως να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την αγορά πρέπει να γνωρίζουμε και πως να τα συνδυάσουμε κατάλληλα μεταξύ τους.

Εδώ λοιπόν θα σου πω πέντε tips για να διακοσμήσεις και να συνδυάσεις τα μαξιλάρια σου σαν επαγγελματίας

Παρακάτω βλέπεις έναν από τους καναπέδες στο σαλόνι μας. Είναι σε off-white χρώμα και είναι ένας τέλειος ουδέτερος καμβάς. Το στυλ του είναι ας πούμε παραδοσιακό/μοντέρνο.

Λευκός καναπές, γκρι μαξιλάρια, πέντε tips για να διακοσμήσεις μαξιλάρια σαν επαγγελματίας

Το καλό με τα ουδέτερα χρώματα όπως αυτός ο καναπές, είναι ότι μπορείς να βάλεις πάνω του οποιοδήποτε χρώμα και να φαίνεται εξίσου καλό. Για την χειμωνιάτικη περίοδο που βρισκόμαστε εγώ επέλεξα κάποιους tone to tone χρωματισμούς και κάποιους σε απαλά γήινα. Είναι που ήθελα όλος ο χώρος να θυμίζει χειμώνα και χιόνι.

Τα μαξιλάρια είναι σαν τα κοσμήματα. Κάποιες φορές τα φοράμε και θέλουμε να περνάνε απαρατήρητα και κάποιες φορές θέλουμε να “φωνάζουν”. ‘Ετσι και τα μαξιλάρια, τους ζεστούς μήνες θέλεις να βγάζει μία ένταση ο χώρος και τους χειμερινούς μήνες μπορείς να επιλέγεις πιο ήσυχα χρώματα.

Αυτό είναι που κάνει τα μαξιλάρια τόσο απαραίτητα στην διακόσμηση, οι μεταλλάξεις που προκαλούν!

Tip Νούμερο 1: Χρησιμοποίησε διαφορετικό μέγεθος και σχήμα μαξιλαριού

‘Ενα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την τοποθέτηση μαξιλαριών σε ένα καναπέ είναι να σου λένε μια ιστορία. Βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία σου λένε χειμώνας.

Τα διαφορετικά μεγέθη δίνουν στο μάτι μας κάτι ενδιαφέρον για να κοιτάξει. Εδώ η συμμετρία πάει περίπατο.

Και κάτι απλό κι εύκολο… το μεγαλύτερο σε μέγεθος μαξιλάρι τοποθετείται πάντα προς την εξωτερική πλευρά του καναπέ.

Τα διαφορετικά σε σχήμα και υφή μαξιλάρια προσθέτουν ενδιαφέρον στον χώρο

Tip Νούμερο 2: Χρησιμοποίησε διαφορετικές υφές και σχέδια

Το δεύτερο από τα πέντε tips που εγώ το χρησιμοποιώ συνέχεια είναι οι διαφορετικές υφές και σχέδια. Κι αυτό γιατί ο μεγαλύτερος λόγος που χρησιμοποιούμε τα μαξιλάρια είναι για να προσθέσουμε ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο.

Οι υφές μπορεί να είναι η γούνα, το βελούδο, το άγριο λινό ύφασμα, το γυαλιστερό ύφασμα, το μεταξωτό ακόμη και οι παγέτες αν σου αρέσουν.

Αν όλα τα μαξιλάρια είναι από το ίδιο ύφασμα αλλά και το ίδιο σχέδιο έχεις μία επίπεδη επιφάνεια. Είπαμε τα μάτια μας “συλλαμβάνονται” από κάτι ενδιαφέρον και όχι κάτι που είναι άοσμο οπτικά.

Από την άλλη θα πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά και ανάλογα την εποχή πως θα συνδυάσεις όλες τις διαφορετικές υφές. Ενώ τα λινά μαξιλάρια είναι κατάλληλα για όλες τις εποχές τα γούνινα μαξιλάρια ή τα πολύ γυαλιστερά δεν είναι κατάλληλα.

Γούνινα μαξιλάρια, πέντε tips για να τα διακοσμήσεις

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Διαφορετικοί τόνοι του γκρι γούνινα μαξιλάρια

Tip Νούμερο 3: Καθόρισε από την αρχή μία ιδανική παλέτα χρωμάτων

Για την μεταμόρφωση ενός χώρου πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρώματα. Όταν λοιπόν την μεταμόρφωση την επιδιώκεις χρησιμοποιώντας τα διακοσμητικά μαξιλάρια η επιλογή των χρωμάτων πέφτει πάνω σε αυτά.

Τι εννοώ με αυτό …

  • Τα μαξιλάρια μπορούν να συνεχίσουν και να καθορίσουν την χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει για τον χώρο.
  • Μπορούν με το χρώμα τους να προσδιορίσουν την εποχή που διανύουμε.
  • Μπορούν ακόμη αν επιλεξεις ένα δυνατό χρώμα να δώσουν ένταση σε έναν υποτονικό χώρο.

Τα τρία παραπάνω θα δώσουν ενδιαφέρον και προσωπικότητα σε έναν χώρο! Όμως δεν θέλουμε τα μαξιλάρια να κάνουν όλα τα παραπάνω τρία ταυτόχρονα. Επέλεξε λοιπόν έναν από τους παραπάνω τρόπους για να προσθέσεις επιπλέον προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο μέσα από το χρώμα των μαξιλαριών!

Άλλωστε τα χρώματα παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο για το πως αισθανόμαστε. Τα χρώματα μας επηρρεάζουν το ίδιο και τα χρώματα στα μαξιλάρια μας.

Διαφορετικές υφές και τόνοι του λευκού μαξιλάρια, πέντε tips για να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια σαν επαγγελματίας
Tip Νούμερο 4: Τοποθέτησε τα μαξιλάρια στον καναπέ σε μονό αριθμό

Λοιπόν υπάρχει κάτι μαγικό όσον αφορά την διακόσμηση και τον αριθμό των αντικειμένων. Τα μάτια μας και κατ επέκταση ο εγκέφαλος μας αγαπούν να βλέπουν τα πράγματα σε ομάδες. Όταν αυτή η ομάδα αποτελείται από αντικείμενα σε μονό αριθμό 3, 5 7 κ.ο.κ τα μάτια στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο και το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις κάτι πιο όμορφο από το να ήταν σε ζυγό αριθμό.

Είναι κάτι που δεν το λέω εγώ. Το έχουν ανακαλύψει και το συστήνουν οι πιο πετυχημένοι διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Η δική μου εμπειρία λέει πως αν δω κάτι σε ζυγό αριθμό μου φαίνεται ότι κάτι λείπει.

Ο πιο πετυχημένος εμφανισιακά για μένα αριθμός για μαξιλάρια σε καναπέ είναι αυτός της πρώτης φωτογραφίας και είναι ο αριθμός 5 .

Διακοσμητικά χειμωνιάτικα μαξιλάρια
Tip Νούμερο 5: Φροντίζουμε η διακοσμητική θήκη να είναι ίση ή λίγο μικρότερη από το γέμισμα

Δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από μία πανέμορφη θήκη μαξιλαριού η οποία φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη από το γέμισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι ύφασμα να σέρνεται πάνω στον καναπέ μας.

Τελευταία ανακάλυψα πως το γέμισμα με πούπουλα χήνας δίνει πολύ ωραιότερο αποτέλεσμα στο μαξιλάρι από ότι το πολυεστερικό. Γι αυτό και έχω ξεκινήσει να τα αντικαθιστώ. Με τα πούπουλα το μαξιλάρι μπορεί να πάρει ωραίο σχήμα ανάλογα με το πως θα το “χτυπήσεις”.

Και κάτι τελευταίο που απλά το αναφέρω γιατί νομίζω πως οι περισσότεροι το κάνουμε. Είναι επιβεβλημένο προκειμένου ο χώρος μας να δείχνει φρέσκος και ανανεωμένος να αλλάζουμε τα μαξιλάρια ανάλογα με την εποχή.

Στην παρακάτω φωτογραφία ο ίδιος καναπές με ανοιξιάτικα μαξιλάρια. Η διακόσμηση είναι από το Πάσχα του 2020.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση, μαξιλάρια σε τόνους του μπλε
pin-this-for-later
Πέντε tips για να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια σαν επαγγελματίας

Κι αφού κατάλαβες πόσο αγαπώ να διακοσμώ με μαξιλάρια, αν θέλεις να δεις τις διακοσμητικές θήκες που κατά καιρούς έχω φτιάξει πάτα πάνω στην λέξη μαξιλάρια και θα μεταφερθείς στις ανάλογες αναρτήσεις.

Αν πάλι όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting .

Και τώρα η σειρά σου … εγώ χρησιμοποιώ αυτά τα πέντε tips που μόλις διάβασες. Εσύ πως διακοσμείς τα μαξιλάρια στους καναπέδες σου; Αν κάνεις κάτι διαφορετικό πολύ θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μου στα σχόλια.

Πέντε tips για να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια σαν επαγγελματίας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

2 thoughts on “Πέντε tips για να διακοσμήσεις τα μαξιλάρια σαν επαγγελματίας”

  1. Χριστίνα μου ο καναπές σου δείχνει υπέροχος με τα όμορφα μαξιλάρια που επέλεξες και στη χειμερινή και στην ανοιξιάτικη εκδοχή! Εχω ακολουθήσει τις συμβουλές σου από προηγούμενες αναρτήσεις σου και χρησιμοποιώ αρκετά μαξιλάρια στη διακόσμηση, αντιμετωπίζω όμως το πρόβλημα με τη γέμιση που αναφέρεις. Με τα χρόνια η γέμιση έχει χαλάσει και φαίνονται αρκετά άδεια. Θα δοκιμάσω τα πούπουλα που λες. Σε ευχαριστώ για τις ωραίες συμβουλές που μας δίνεις πάντα!

    Απάντηση

Leave a Comment