Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού φέτος στο σπίτι μας γιατί αυτό θα είναι το στυλ που θα επικρατήσει και στον υπόλοιπο χώρο.

Roustic γιατί το ξύλο κάνει εμφανή την παρουσία του και glam γιατί τα Χριστούγεννα την θέλουν την λάμψη τους κι εγώ δεν μπορώ να απαρνηθώ τις χρυσές πινελιές.

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Αν κι επαναλαμβάνομαι να σας θυμίσω πως το τζάκι στο σπίτι μας δεν είναι αληθινό. ‘Ενας από τους λόγους που το έφτιαξα είναι για να μπορώ να το στολίζω τα Χριστούγεννα. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως σε ένα σπίτι όταν υπάρχει τζάκι, αυτό είναι το κέντρο του σπιτιού και πρέπει να είναι εξίσου στολισμένο με το υπόλοιπο σπίτι.

Θα σου πω κάτι με ειλικρίνεια. Η φετινή διακόσμηση στο τζάκι μας είναι από τις πιο αγαπημένες μου ever!!! Σ αυτό συνετέλεσαν πολύ και τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία που αγόρασα από την αγαπημένη μου εταιρεία Eldeco .

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού σε λευκό και χρυσό με ξύλινες λεπτομέρειες

Το στόλισμα του τζακιού μας φέτος το χώρισα σε δύο φάσεις:

  • Mικρά diy σε διακοσμητικά για να συμπληρώσουν την είκόνα και
  • Στήσιμο με μικρά tips για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού φάση 1η

Στη φετινή μας διακόσμηση εκτός από το λευκό και το χρυσό χρώμα κυριαρχεί και το ξύλο σε φυσικούς τόνους. Κι από εκεί θα ξεκινήσω να σας δείξω τι έκανα.

1.Μεταμόρφωση ξύλινων χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών

Όπως βλέπεις στην φωτογραφία παρακάτω είχα αυτά τα δύο ξύλινα διακοσμητικά από προηγούμενα χρόνια. Τα σπιτάκια και το δέντρο με τον ‘Αγιο Βασίλη. Η αλήθεια όμως είναι πως η πολυχρωμία πολλές φορές με κουράζει. ‘Ασε που δεν ταίριαζε καθόλου με το φετινο Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ μας.

Οι πιο εύκολες μεταμορφώσεις είναι αυτές που γίνονται όταν αλλάζεις χρώμα στα πράγματα. Με απλό ακρυλικό χρώμα που είχα στο σπίτι τα έβαψα και τα δύο λευκά αφήνοντας όμως αρκετές ξύλινες λεπτομέρειες να φαίνονται. Κι αυτό το έκανα γιατί το ξύλο κάνει ιδιαίτερη εμφάνιση φέτος τα Χριστούγεννα σπίτι μας.

Παλιά ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Εκτός από την αλλαγή του χρώματος στα δύο αντικείμενα ήθελα να τους δώσω και μια πιο χειμωνιάτικη εμφάνιση. Τότε θυμήθηκα πως έχω ένα στόκο, διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Είναι πολύ πιο ελαφρύς, έχει ιδιαίτερη υφή και στεγνώνει σχεδόν αμέσως.

Τον χρησιμοποίησα και “χιόνισα” τα αντικείμενα και πραγματικά η διαφορά στην εμφάνιση τους είναι τεράστια. Προσωπικά εγώ τα προτιμώ έτσι από την τόσο συνηθισμένη αρχική τους εμφάνιση. Κι όλο αυτό το εγχείρημα έγινε μέσα σε λίγα λεπτά και με τα πιο ελάχιστα υλικά.

Ψεύτικο χιόνι με στόκο

2.Γιρλάντα με σκουριασμένα κουδουνάκια

Ένα δεύτερο diy που πραγματικά δεν είναι τίποτα αλλά κάνει εξαιρετική εντύπωση είναι αυτό με τα σκουριασμένα κουδουνάκια από Eldeco .

Μπορείς να το κρεμάσεις πάνω στο δέντρο σου ή να στολίσεις με αυτό ένα σημείο στο τζάκι σου. Φυσικά και μπορείς να το φτιάξεις με οποιαδήποτε μικρά κουδούνια.

Θα χρειαστείς σχοινί ή κορδόνι σε χρώμα της αρεσκείας σου, εγώ χρησιμοποίησα ένα που είχα σε φυσικό χρώμα και φυσικά κουδούνια.
🌟 Ανάλογα με το που θα το κρεμάσεις κόβεις ένα κομμάτι από το σχοινί-κορδόνι
🌟 Δένεις σε εναλλάξ θέσεις τα κουδούνια
🌟 Ασφαλίζεις τις δύο άκρες του σχοινιού με ένα κόμπο
🌟 Σχηματίζεις μία θηλειά στο πάνω μέρος για να μπορείς να το κρεμάσεις

Πως να φτιάξεις μία γιρλάντα με κουδουνάκια

Στόλισμα τζακιού, φάση 2η

Πάμε τώρα να δούμε βήμα-βήμα πως έκανα την roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Ξεκίνησα από τον καθρέφτη και με το χαριτωμένο κεφάλι ελαφιού που κι αυτό το αγόρασα από την Eldeco .

Για να το στερεώσω πάνω στον καθρέφτη χρησιμοποίησα ένα διάφανο αυτοκόλλητο γαντζάκι. Κι επειδή την βάφτισα ελαφίνα τις έβαλα και σκουλαρίκια. Δύο rose gold κουδουνάκια.

Κεφάλι ελαφιού στο καθρέφτη πάνω από το τζάκι

Στη συνέχεια προχώρησα στο κάτω μέρος και ασχολήθηκα με την επιφάνεια του τζακιού. Χρησιμοποίησα 4 συνολικά γιρλάντες γιατί ήθελα να φαίνεται πολύ γεμάτο κι επίσης ήθελα να κατεβαίνει και προς τα κάτω. Τις 3 από τις 4 γιρλάντες θα τις βρεις κι αυτές στην Eldeco, την μία την είχα από προηγούμενα χρόνια.

Η τοποθέτηση της γιρλάντας φέτος ήθελα να είναι ασύμμετρη. ‘Ετσι ξεκίνησα με την γιρλάντα με τα κουκουνάρια και την άφησα να πέφτει μόνο από την μία πλευρά.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με κουκουνάρια στο τζάκι

Συνεχίζοντας την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού έβαλα την μία από τις δύο ανοιχτόχρωμες χιονισμένες γιρλάντες ανάμεσα στα κλαδιά της πρώτης με τα κουκουνάρια.

Χιονισμένη γιρλάντα, roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Την δεύτερη την έβαλα κάτω από την πρώτη γιρλάντα όπως σου δείχνω με τα βέλη στην παρακάτω φωτογραφία.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, πως να βάλεις γιρλάντες στο τζάκι

Και την τέταρτη γιρλάντα, αυτή που είχα από προηγούμενα χρόνια την έβαλα μέσα μέσα πάνω στην επιφάνεια του τζακιού. Με αυτό τον τρόπο πέτυχα ένα πολύ γεμάτο αποτέλεσμα. Όπου ήταν δυνατόν έπλεξα τα κλαδιά της μίας με την άλλη για να φαίνονται σαν μία.

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, χιονισμένη γιρλάντα

Και τώρα σειρά είχαν τα φωτάκια.

Μία σειρά με φώτα μπαταρίας, μπαλίτσες rose gold χρώμα μπήκε στο πιο χαμηλο μέρος της γιρλάντας.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντα και φωτάκια

Πιο μέσα και ανάμεσα στα κλαδιά έβαλα άλλη μία σειρά χριστουγεννιάτικα φώτα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντα και φώτα

Στην δεξιά πλευρά όπως κοιτάζουμε το τζάκι έβαλα τα σπιτάκια που μεταμόρφωσα.

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, χιονισμένα σπιτάκια

Στην αριστερή πλευρά έβαλα το ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τρία κηροπήγια με κεριά σε φυσικό χρώμα.

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό ξύλινο δέντρο

Το στολίδι με τα σκουριασμένα κουδουνάκια μπήκε από την πλευρά που πέφτει η γιρλάντα και πραγματικά νομίζω πως το λατρεύω!

DIY γιρλάντα με σκουριασμένα κουδούνια

Η φετινή μας διακόσμηση είναι λευκό-χρυσό-ξύλο. Το χρυσό χρωμα το έβαλα με αυτές τις γιρλάντες που νομίζω πως έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Πως να στολίσεις το τζάκι τα Χριστούγεννα

Μικρές λευκές μπαλίτσες, διάσπαρτες πάνω στις γιρλάντες σαν τούφες από χιόνι για το λευκό χρώμα.

Rustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Πάνω στο μέρος της γιρλάντας που κρέμεται, έβαλα αυτές τις λευκές σταγόνες.

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Κι έτσι τελείωσα με την επιφάνεια του τζακιού.

Το γεγονός ότι το τζάκι μας είναι ψεύτικο δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε ‘Αγιο Βασίλη αλλά και ψεύτικα κούτσουρα να μας ζεσταίνουν τουλάχιστον τα μάτια. Μπορείς να δεις πως έχω φτιάξει αυτά τα ψεύτικα κούτσουρα στην ανάρτηση Χειμωνιάτικη διακόσμηση και ένα diy .

Λευκός Άγιος Βασίλης και κούτσουρα στο τζάκι

Τι άλλο θέλεις όταν κάθεσαι κοντά στο τζάκι; Ένα μαξιλάρι και ένα κουβερτάκι. Νάτα λοιπόν μέσα σε ένα όμορφο μπαμπού καλάθι.

Λευκό μαξιλάρι και ριχτάρι δίπλα στο τζάκι

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού. Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου γνώμη αλλά νομίζω πως η φετινή του διακόσμηση μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!

Rousti glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού
Roustic glam χριστουγεννιατικη διακοσμηση τζακιου
Πραγματικά αποπνέει μια ζεστασιά ξεχωριστή και ας ξέρω πως ποτέ δεν πρόκειται να ζεσταθώ με αυτό το τζάκι.
Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Όλη η διακόσμηση φέτος στο σαλόνι μας είναι στους τόνους του λευκού με διάσπαρτες πινελιές χρυσού και ξύλου. Και είναι αυτό το λευκό χρώμα που κάνει τον χώρο να δείχνει σαν να έχει πέσει χιόνι παντού!

Roustic glam Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού στο λευκό σαλόνι
χριστουγεννιατικη διακοσμηση σαλονιου σε χρματα λευκο, χρσο & ξυλο

Αν κάτι από αυτά που είδες παραπάνω σου αρέσουν μπορείς να αποθηκεύσεις την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest και αν δεν με ακολουθείς να με ακολουθήσεις πατώντας εδώ .

pin-this-for-later
Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Αν πάλι όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting .

Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

4 thoughts on “Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού”

  1. Όταν πάω να συνδεθώ στη σελίδα σου μου βγάζει αυτό το παραθυρο για εγγραφή στο newsletter σου και κάτι έχει πάθει και δε βγάζει το Χ. Αναγκάζομαι να κάνω refresh για να φύγει.

    Απάντηση
    • Νατάσσα μου το δοκίμασα αρκετές φορές και δουλεύει. Βγάζει το Χ. Μήπως ήταν κάτι που έγινε από Google για λίγα λεπτα;

      Απάντηση

Leave a Comment