Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια, εύκολη συνταγή, 20 λεπτά για την προετοιμασία και την εκτέλεση
Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια, μια πανεύκολη συνταγή για να μυρίσει θάλασσα και καλοκαίρι η κουζίνα σου.
Αχ αυτό το καλοκαίρι και οι μυρωδιές του!
Είναι η εποχή μου! Το λατρεύω! Θάλασσα, ήλιος. μεγάλες σε διάρκεια ημέρες, νύχτες που μπορείς να μείνεις έξω μέχρι αργά!
Και μέσα σε όλα αυτά οι μυρωδιές της θάλασσας. Αλήθεια σου έχει τύχει να περπατάς σε μέρη παραλιακά και να σου έρχονται οι μυρωδιές από τα θαλασσινά που μαγειρεύονται στα ταβερνάκια; Εγώ μεγάλωσα με αυτές τις μυρωδιές. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστέλα στον Πειραιά. Η μόνιμη βόλτα μου ήταν να κατεβαίνω στο Μικρολίμανο. Ακόμη και τώρα που έχω φύγει όταν πηγαίνω στο πατρικό μου δεν θα παραλείψω να κάνω την βόλτα μου εκεί.
Όπως καταλαβαίνεις ψάρια και θαλασσινά για μένα είναι η απόλυτη απόλαυση στο φαγητό. Κι όταν θέλω να ζήσω αυτή την απόλαυση μαγειρεύω κάτι έτσι για να μυρίσει το σπίτι.
Να κάτι σαν την συνταγή που θα σου δείξω παρακάτω και χρειάζεται 20 λεπτά από τον χρόνο σου για την προετοιμασία και την εκτέλεση της.
Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια
Υλικά για 4 μερίδες
- Μισό κιλό σπαγγετίνη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
Υλικά την σάλτσα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κονσέρβες καβούρι (Μπορείτε να βάλετε άλλο θαλασσινό της αρεσκείας σας). Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ τις κονσέρβες Chatka
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Βράζουμε την σπαγγετίνη 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει και μία κουταλιά λάδι
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τις 2 κουταλιές βούτυρο. Εγώ βάζω το καπάκι και κουνάω πάνω-κάτω την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Για την σάλτσα :
- Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο
- Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
- Σβήνουμε με το νερό από τις κονσέρβες (σουρώνουμε δηλαδή) και προσθέτουμε το κρασί. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καβούρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.
Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό και τυρί. Εγώ έβαλα νιφάδες παρμεζάνας… νομίζω πως σε τέτοιες μακαρονάδες πάει πολύ!
Όσο απλή κι αν είναι η συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια, έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και αν την φτιάξεις θα με θυμηθείς!
Εγώ όπως βλέπεις την σερβίρισα σε γαλάζιο πιάτο … η θάλασσα στο πιάτο μου 😏 Εντάξει δεν πρέπει σώνει ντε και καλά να έχεις γαλάζια πιάτα αλλά επειδή η μισή απόλαυση λένε είναι με τα μάτια, μου αρέσει να “παίζω” λίγο με τα σερβίτσια.
Τι καλύτερο από το να γυρνάς σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά και σε 20 λεπτά να μπορεί να φάει όλη η οικογένεια.
Κι αν είσαι διακοπές, μετά το μπάνιο στη θάλασσα και μέχρι όλοι οι υπόλοιποι να ετοιμαστούν εσύ θα ετοιμάσεις το πιο εύκολο και αρωματικό θαλασσινό πιάτο, το σπαγγέτι με σάλτσα καβουριού!
Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:
- Στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting και
- Στο Instagram πατώντας πάνω στο artdecorationcrafting.gr
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα, συμβουλές
διακόσμησης και ανανέωσης χώρων και DIY οδηγούς.
Art Decoration Crafting Newsletter
Thank you for subscribing to the newsletter.
Oops. Something went wrong. Please try again later.
Χριστίνα Μακρή
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.
Σχόλια
DIMIλέει:
Καλημερα Χριστίνα μου!
Ουαου!!Πεντανοστιμο το πιάτο σου και η υπέροχη και εύκολη η συνταγή!
Πολυ όμορφη η φωτογραφική σου παρουσίαση! Καλη Κυριακή και Καλο μηνα!
Πολλα φιλιά!
Christina Makriλέει:
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου, όσο για τις φωτογραφίες τι να πω σε εσένα!
Μarion,λέει:
Ντελικάτη μακαρονάδα Χριστίνα μου. εύκολη και κυρίως νόστιμη
Και ναι..το πιάτο έδωσε άλλο χαρακτήρα στη μακαρονάδα. Την έκανε να έχει και φωτογένεια 😉
Φιλιά πολλά
Christina Makriλέει:
Εύκολη είναι το μόνο σίγουρο γιατί ύστερα από την δουλειά ούτε χρόνος υπάρχει ούτε πολύ όρεξη για πολυπλοκότητες Μάριον μου!
Zina Zλέει:
λατρευω τις μακαροναδες το Καλοκαιρι! παω να τη δοκιμασω λοιπον 🙂
Christina Makriλέει:
Πανεύκολη Ζίνα μου… κι εγώ ειδικά όταν έχει και κάτι από θάλασσα δεν έχω καλύτερο!
Thalia Tzellouλέει:
Χριστίνα μου πρέπει να είναι πεντανόστιμη και να μυρίζει θάλασσα και καλοκαιράκι! Το σερβίτσιο πραγματικά ταιριάζει πολύ και οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Πολλά φιλιά!
Christina Makriλέει:
Ευχαριστώ πολύ Θάλεια μου νάσαι καλά… φιλάκια!