Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

Η ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι τελείωσε και επιτέλους είμαι έτοιμη μέσα από πολλές φωτογραφίες να στην παρουσιάσω.

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε από το προηγούμενο σπίτι που νοικιάζαμε παρόλο που πρόσφατα το είχαμε ανακαινίσει γιατί ο ιδιοκτήτης το πούλησε.

Ευτυχώς πολύ σύντομα βρήκαμε ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, σου είχα μιλήσει γι αυτό στην ανάρτηση μου Άλλα υπολόγιζα κι άλλα συμβαίνουν

‘Ενας από τους λόγους που με έκαναν να πω αμέσως το ναι μόλις είδα το διαμέρισμα είναι η θέα του προς την θάλασσα.

Ανακαίνιση βεράντας, στο καινούργιο σπίτι, η θέα από το μπαλκόνι μου

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή την θέα … απλά δεν μπορώ!  Ωραίο το βουνό αλλά σαν αυτό το γαλάζιο νομίζω δεν υπάρχει!

Ανακαίνιση βεράντας, η θέα από το μπαλκόνι μου

Το διαμέρισμα είναι στον 7ο όροφο πολυκατοικίας και θεωρείται γωνιακό.  Από την μπροστινή πλευρά και όταν ο καιρός το επιτρέπει βλέπεις την Αίγινα και από την πίσω πλευρά βλέπεις μέχρι τον Πειραιά!

Ανακαίνιση βεράντας, η θέα από το μπαλκόνι μου

Ενώ στην ουσία είναι μπαλκόνια λόγω του φάρδους εγώ τα λέω βεράντες.  Στην παρακάτω φωτογραφία που την τράβηξα την πρώτη ημέρα που είδα το σπίτι βλέπεις ένα μέρος αυτής της βεράντας .  Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της πολυκατοικίας και έχεις πρόσβαση από το σαλόνι.

Ανακαίνιση μπαλκονιού, πως ήταν πριν

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι


Γιατί προχώρησα σε μια τόσο δαπανηρή ανακαίνιση βεράντας

Εδώ να σου θυμίσω πως με τον καινούργιο ιδιοκτήτη έκανα συμφωνία που μπορείς να την διαβάσεις στην ανάρτηση που σου είπα πιο πάνω. Η συμφωνία αυτή αφορά την ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών χώρων.

Εκτός από το βάψιμο της εξωτερικής τοιχοποιίας και το τρίψιμο των μαρμάρων το κυριότερο και πιο σοβαρό πρόβλημα ήταν τα κάγκελα.  Παλιά, διαβρωμένα από την πολυκαιρία και τα νερά ξύλα, αραιά τοποθετημένα.  Με λίγα λόγια άκρως επικίνδυνα!!!

Δεν είναι επικίνδυνα μόνο για εμάς τους μεγάλους αλλά έχω και τα εγγόνια μου και όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσα να τα αφήσω να πλησιάσουν σε ένα τέτοιο μπαλκόνι.

Και τώρα έμπαινε άλλο θέμα που έπρεπε να λύσω.  Εντάξει αλλάζω τα παλιά ξύλα με καινούργια όμως τα περιθώρια μεταξύ των ξύλων παραμένουν μεγάλα άρα και πάλι δεν είναι ασφαλή.  Για να ακολουθήσω άλλο σχέδιο θα έπρεπε να πάρω άδεια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας γιατί θα χαλούσε η ομοιομορφία της εξωτερικής εμφάνισης!

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, χαλασμένα ξύλινα κάγκελα

Οι εργασίες της ανακαίνισης

Σκέφτηκα πολύ και απέρριψα αρκετές ιδέες που μου ερχόντουσαν στο μυαλό μέχρι που κοιτάζοντας στην απέναντι πολυκατοικία άναψε λάμπα έμπνευσης!  Είχαν βάλει αυτό το πλαστικό πλέγμα από μέσα, αυτό που βάζουν οι περισσότεροι που έχουν μικρά παιδιά.

Αυτό είναι είπα!!!  Αφήνοντας τα κάγκελα ως έχουν ότι κάνω θα το κάνω από την μέσα πλευρά που δεν μπορεί κανείς να μου πει κάτι. Πλαστική σίτα εσείς;;;  Ξύλο εγώ!!!

Αγόρασα ξυλεία και πριν ακόμη ξεκινήσει η ανακαίνιση της βεράντας στο καινούργιο σπίτι, στο εσωτερικό του σπιτιού το σαλόνι έγινε εργοτάξιο.  Είχα στην διάθεση μου εργαζόμενους από την εταιρεία μας και φυσικά εγώ απλά επέβλεπα αφού είχα πει πως το ήθελα 😊

Ανακαίνιση μπαλκονιού, πως να φτιάξεις ξύλινα κάγκελα

Τα ξύλα πριν κοπούν βάφτηκαν με βερνίκι εμποτισμού σε απόχρωση Teca. Το αγόρασα από την εταιρεία ΣΜΥΡΝΙΟΠΟΥΛΟΣ.  Μπήκαν πρώτα κάθετα ξύλα που βιδώθηκαν στα κάθετα σίδερα του μπαλκονιού και μετά τα οριζόντια αφήνοντας πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.  Χρησιμοποίησα καρόβιδες για να έχω μία γερή και ανθεκτική κατασκευή.  Στο επάνω μέρος ανέβηκα πιο ψηλά απ ότι ήταν τα προηγούμενα φυσικά για να ενισχύσω ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της κατασκευής.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, καινούργια ξύλινα κάγκελα

Μία άποψη του πως προχωρούσε η κατασκευή βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία … λείπουν τα ξύλα στο κάτω μέρος είναι αυτά που βρίσκονται στοιβαγμένα στο πάτωμα.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, καινούργια ξύλινα κάγκελα

Και αφού σε ζάλισα με τα τεχνοκατασκευαστικά πάμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι – Το τελικό αποτέλεσμα

Εδώ θα πρέπει να σου πω πως αντιμετωπίζω τους εξωτερικούς χώρους στο σπίτι μου.  Όταν ο καιρός το επιτρέπει και ευτυχώς έχουμε μεγάλο καλοκαίρι στην Ελλάδα, τους αντιμετωπίζω όπως και το εσωτερικό του σπιτιού.  Τους θεωρώ συνέχεια του εσωτερικού και γι αυτό τον λόγο φροντίζω να μην υπάρχει τίποτα που να μου χαλάει την εικόνα.  Όλα τα αναγκαία για την συντήρηση και καθαριότητα των χώρων, όπως κουβάδες, φαράσια, σκούπες, λάστιχο ποτίσματος έχουν την θέση τους στην αποθήκη του σπιτιού.  Δεν θα έβαζες ποτέ κάτι τέτοιο στο σαλόνι σου έτσι δεν είναι;  Γιατί να βάλεις στο μπαλκόνι σου;
Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό μου έτσι έστησα και την βεράντα μας.  Βγαίνοντας από την κεντρική μπαλκονόπορτα του σαλονιού, υπάρχει και άλλη στο πλάι,

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

αριστερά δημιούργησα έναν καθιστικό χώρο και δεξιά ένα χώρο τραπεζαρίας για καλοκαιρινά γεύματα στο μπαλκόνι. 

Ο χώρος του καθιστικού

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

 Ένα χαλάκι με μαύρα γεωμετρικά σχέδια και χρωματιστές φούντες ενοποιεί οπτικά αυτούς τους δύο χώρους αλλά δίνει και την αίσθηση δωματίου.

Outdoor black and white rug with tassels

Ο καθιστικός χώρος είναι στημένος σαν ένα “Π”.  Στην μία πλευρά υπάρχει ένας διθέσιος καναπές εξωτερικού χώρου καφέ σκούρο τύπου wicker με λευκή μαξιλάρα στο κάθισμα (και κάτω από τον καναπέ το φαράσι.  Tο έψαχνα για να το μαζέψω και κοίτα να δεις που κρύφτηκε) 😂

Outdoor sofa and pillows

Ένα ριγέ ριχτάρι για την δροσιά που έχει ακόμη το βράδυ …

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, καναπέδες και μαξιλάρια

…  και δύο μαξιλάρια με θέμα την ζούγκλα συμπληρώνουν την εικόνα του.

Jungle cover pillows

Στην μία πλευρά του καναπέ έβαλα το κεραμικό σκαμπό που είχα αγοράσει πρόπερσι.  Η χρήση του διπλή.  Λειτουργεί και σαν τραπεζάκι να μπορείς να ακουμπήσεις τον καφέ σου ή το αναψυκτικό σου.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, Μαύρο κεραμικό σκαμπό, φίκος λυράτα

Όταν όμως υπάρχουν πολλά άτομα λειτουργεί και σαν κάθισμα.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

Τα διακοσμητικά είναι απαραίτητα ακόμη και στο μπαλκόνι

Στην άλλη πλευρά του καναπέ έβαλα ένα από τα τραπεζάκια που είχα βρει και φτιάξει για την προηγούμενη βεράντα, μπορείς να το δεις στην ανάρτηση Ανακαίνιση μπαλκονιού, το τελικό αποτέλεσμα

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

Πάνω του ακούμπησα έναν από τους πέτρινους δίσκους που έφτιαξα πρόσφατα. Μέσα έβαλα ένα χρυσό κηροπήγιο-φανάρι, μικρά χρωματιστά κηροπήγια-ρεσώ και πετρούλες.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, φυτά εξωτερικού χώρου

Ακριβώς δίπλα και στην κορυφή της βεράντας είναι το παγκάκι που είχα φτιάξει από παλέτες και στηρίζεται ακόμη στις 2 ελιές.  Έφτιαξα και μία μαξιλάρα σε ριγέ ύφασμα και έτσι αύξησα τα καθίσματα στον χώρο.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, παχύφυτα

Στη μέση ένα τραπεζάκι, με τζάμι και πάνω του ο άλλος πέτρινος δίσκος.  Το τραπεζάκι αυτό με έχει βολέψει αφάνταστα γιατί στο κάτω μέρος έχει και αποθηκευτικό χώρο.

Outdoor coffee table

Πλέον πια περηφανεύομαι για την διατήρηση των φυτών στα μπαλκόνια μου.

Βλέπεις για πολλά χρόνια ήμουν black thumb, ξέραινα ακόμη και τους κάκτους, κάποιοι από αυτούς όμως έζησαν και τα πάμε μια χαρά.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, κάκτος και διακοσμητικά στο μπαλκόνι

Νομίζω πως ένα τέτοιο έντομο απλά το αγαπάς. Σε αγαπημένο χρυσό αγορασμένο από τα καταστήματα Tiger

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, Domino, the book of decorating

Την αζαλέα μου την έχω 2,5 χρόνια!!!  Την έκρυψα για να μη την βλέπει ο ήλιος κάτω από το παγκάκι και αυτή με την σειρά της μου χαρίζει τα ροδοκόκκινα λουλούδια της.

Azalea

Απέναντι από τον καναπέ δύο πολυθρόνες και ανάμεσα τους το δεύτερο τραπεζάκι από αυτά που σου είπα πριν.  Το κουτί στο κάτω μέρος του τραπεζιού κρύβει τα εργαλεία κηπουρικής και τα γάντια.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, Outdoor sitting area
Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, summer outdoors

Ριγέ και φλοράλ μαξιλάρια συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους και μην το φοβηθείς.  Αρκεί κάποιο από τα χρώματα του ενός να επαναλαμβάνεται στο άλλο.  Πάντα χρησιμοποιώ πολλά μαξιλάρια στην διακόσμηση μου είτε στους εσωτερικούς είτε στους εξωτερικούς χώρους πόσο μάλλον σε αυτή την ανακαίνιση της βεράντας μας.  Δημιουργούν μια cozy διάθεση αλλά στολίζουν κιόλας τον χώρο.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, stripes and floral pillows

Πάνω στο τραπεζάκι ο ψάθινος δίσκος!  Θυμάσαι από τι προέκυψε αυτός;  Είναι καπάκι από καλάθι απλύτων όπως μπορείς να δεις στην ανάρτηση ‘Ενα καλάθι για άπλυτα αλλάζει χρήση  Το μικρότερο από τα δύο κοχύλια που είχα βάψει πέρυσι κι ένα κηροπήγιο-ρεσό.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, καλοκαιρινή διακόσμηση

Μαζί και ένα μπλε βαζάκι κάκτος δημιουργούν άλλη μία καλοκαιρινή σύνθεση.

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, διακόσμηση μπαλκονιού

Μια γιρλάντα με φώτα led χρωματιστά εξωτερικού χώρου διατρέχει όλο το μπαλκόνι και θα δεις παρακάτω πόσο όμορφα δείχνει την νύχτα.  Όταν σου είπα πως έχω εξελιχθεί σε μέγα κηπουρό δεν με πίστεψες ε;  Μέχρι και οι κάκτοι μου άνθισαν όπως αυτός με τα υπέροχα κόκκινα λουλούδια.  Δεν ξέρω όμως το όνομα του, αν ξέρεις πως λέγεται να μου το πεις.

Καλοκαιρινή διακόσμηση βεράντας

Ο χώρος της τραπεζαρίας

Στην άλλη πλευρά της βεράντας έστησα την τραπεζαρία.  Τραπέζι και έξι καρεκλοπολυθρόνες.  Αν ο χώρος σου το επιτρέπει δεν υπάρχει καλύτερο από το να τρως έξω. Άλλωστε σκέψου… αυτή την εποχή αν πας οπουδήποτε εκεί που μπορεί να μη βρεις τραπέζι είναι όταν υπάρχει εξωτερικός χώρος.  Και ευτυχώς ο καιρός μας κάνει το χατήρι να τους χρησιμοποιούμε πολλούς μήνες τον χρόνο.

Outdoor dining area
Outdoor dining table and chairs

Ένα φανάρι τύπου Μαροκινό που το βράδυ θα το δεις να μεταμορφώνεται, ένα γυάλινο κηροπήγιο πάντα με κεριά led γιατί υπάρχουν και οι αέρηδες, το μεγάλο χρυσό κοχύλι .

Μπρούτζινο μαροκινό φανάρι

Αυτό που βλέπεις να εκτελεί χρέη ράνερ είναι το χαλάκι που είχα ζωγραφίσει πρόπερσι.  Το συνηθίζω να ανεβάζω μικρά χαλάκια στα τραπέζια αν μου αρέσει το σχέδιο τους 😃

Διακόσμηση βεράντας
Dining table in the balcony

Και φυσικά δεν έχω καλύτερο ένα τόσο ηλιόλουστο πρωινό Σαββατοκύριακου, όπως είναι αυτό που τράβηξα τις φωτογραφίες.  Κάθομαι και απολαμβάνω ένα παγωμένο χυμό και λίγες φράουλες ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό.

Summer morning, orange juice and strawberries
Μπρούτζινο μαροκινό φανάρι
Την νύχτα όλα μοιάζουν μαγικά!
Μα όταν πέφτει η νύχτα είναι το καλύτερο μου!!!  Όλα μοιάζουν μαγικά!!!
 
Balcony night view

Η βεράντα φωτίζεται από τα φώτα που χρησιμοποίησα ανάμεσα στα φυτά αλλά και από τα κεριά.  Όπως κι εσύ μπορείς να δεις οι αντανακλάσεις από τα φώτα στο ταβάνι του μπαλκονιού κάνουν ακόμη πιο ειδυλλιακή την ατμόσφαιρα.

Καλοκαιρινή νύχτα στην βεράντα

Προτιμώ τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού να τους φωτίζω με τέτοιο τρόπο παρά από ένα ή δύο κεντρικά φώτα.

Καλοκαιρινή νύχτα στο μπαλκόνι

Δημιουργείται ατμόσφαιρα που λένε και ξεχνιέσαι πως είσαι σπίτι σου.

Νύχτες καλοκαιριού στη βεράντα

Οι σκιές των φύλλων, οι διαφορετικές αντανακλάσεις ανάλογα με το χρώμα τους είναι το καταλληλότερο σκηνικό για να ξεκουραστείς, να ταξιδέψει το μυαλό σου, να κάνεις μία χαλαρή κουβέντα.

Μαγικές καλοκαιρινές νύχτες στη βεράντα

Έχω φροντίσει να φωτίσω σχεδόν κάθε κομμάτι στο μπαλκόνι μας. Τα τραπεζάκια με τα κηροπήγια και τα ρεσώ.

Magical summer night view, plants and lights in the balconyMoroccan lantern and candles

Τα ξύλινα κάγκελα με την χρωματιστή γιρλάντα. 

String lights at night

Και φυσικά το τραπέζι της τραπεζαρίας.

Καλοκαιρινή νύχτα στην βεράντα, ποικιλία τυριών και αλλαντικών και παγωμένο κρασί 

Ενα μπουκάλι παγωμένο κρασί και μία ποικιλία αλλαντικών και τυριών είναι ότι πρέπει για να την μοιραστώ με τον Mr ύστερα από μία απαιτητική ημέρα στην εταιρεία.  Γιατί ένας όμορφος χώρος δεν λέει τίποτα αν δεν μπορείς να τον χαρείς με κάποιον.  Δεν χρειάζεται να υπάρχουν καλεσμένοι για να κάνεις μία τέτοια ετοιμασία που μεταξύ μας σιγά την ετοιμασία, 5-7 λεπτά μέχρι να στήσεις την ποικιλία και να έχεις φροντίσει να παγώσεις ένα μπουκάλι κρασί.

Η καθημερινότητα μας είναι τόσο πιεστική. Μας αξίζει λοιπόν ακόμη κι αν είμαστε μόνοι οι δυό μας, κυρίως αν είμαστε εμείς οι δύο να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί στο μπαλκόνι μας.

 Νύχτες καλοκαιριού στη βεράντα

Το μαροκινό φανάρι μετατράπηκε κι αυτό σε φωτιστικό.  Έβαλα μέσα μία σειρά led φωτάκια σε σύρμα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Μαροκινό φανάρι, wire led lightsΝύχτες καλοκαιριού στη βεράντα, κεριά, φώτα και κρύο κρασί

Και κάπου εδώ τελειώνει αυτή η γιγάντια σε φωτογραφίες ανάρτηση για την ανακαίνιση της βεράντας στο καινούργιο σπίτι.  Εκτός από 1-2 προσθήκες που έχω δρομολογήσει να κάνω ακόμη και που θα σε ενημερώσω με την ανάλογη ανάρτηση νομίζω πως με αυτό το κομμάτι του σπιτιού έχω τελειώσει.  Νομίζω είπα γιατί με μένα ποτέ δεν ξέρεις.

Ήδη έχω βάλει μπροστά και φτιάχνω το μπαλκόνι στο πίσω μέρος του σπιτιού, αυτό που βλέπει προς τον Πειραιά.Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι
Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι, Our new home balcony makeover and reveal

Περιμένω τις εντυπώσεις σου.  Πως σου φάνηκε η ανακαίνιση της βεράντας μας; Υπάρχει κάτι που νομίζεις πως δεν έπρεπε να γίνει; Ή κάτι που έχω ξεχάσει να κάνω;  Θα χαρώ να ακούσω τις παρατηρήσεις σου.

Σας εύχομαι μία όμορφη ημέρα και εβδομάδα

Φιλάκια 💕

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

49 thoughts on “Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι”

 1. Χριστινα μου τι ομορφιες βλεπουν τα ματακια μου;Απο τα ομορφοτερα μπαλκονια/βεραντες που εχω δει!Πραγματικα ειναι εξαιρετικη η μελετη που εχεις κανει για την τοποθετηση της καθε λεπτομερειας, η δε κατασκευη μεσα απο τα καγκελα πανεξυπνη και τοσο ομορφη. Και κυριως ασφαλης!Οταν ειδα την φωτο πριν τρομαξα κι εγω με τα καγκελα. Η θεα σου τοσο ομορφη επισης!Νταμπλ σκορ!Παω να μαζεψω τα σαγονια μου τωρα!

  Απάντηση
  • χαχαχχαχα σε ευχαριστώ Νικολέττα μου για τα καλά σου λόγια! Εκτός από τις κατασκευές στα κάγκελα τα υπόλοιπα δεν είναι πράγματα που δεν γίνονται σε οποιοδήποτε μπαλκόνι!

   Απάντηση
 2. Χριστίνα,θέλω να έρθω από νωρίς σπίτι σου,να πιούμε αυτόν τον χυμό στα τέλεια ποτήρια σου,στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ μπαλκόνι σου και μετά να μείνω για εκείνο το δροσερό κρασάκι με την πιοκιλία….Ααααχ Χριστίνα μου….Συγχαρητήρια,δεν έχω άλλο τίποτα να σου πω!

  Απάντηση
 3. Υπέροχη η βεράντα σου Χριστίνα και σιγά μην είχες ξεχάσει κάτι,τίποτα δεν της λείπει!!Εύχομαι να περάσετε πολλές,πολλές όμορφες βραδιές και όχι μόνο εκεί!!!Καλημέρα!!!

  Απάντηση
 4. Εντυπωσιακή αλλαγή! Πολλά μπράβο! Εγώ όσο διάβαζα για το πρόβλημα στα κάγκελα, στο μυαλό μου ήρθε η προσθήκη τζαμιών από μέσα.. Θα έκανε και ωραία αντανάκλαση μέσα απ' το ξύλο. Βέβαια δεν ξέρω αν θα επηρέαζε το τελικό οπτικό αποτέλεσμα, σε σχέση με την υπόλοιπη πολυκατοικία…

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Ρία μου. Τα τζάμια ήταν μία από τις λύσεις που μπήκε στο τραπέζι… αλλά πρώτον είναι 60 μέτρα μπαλκόνια και για να βάλεις κάποιο τζάμι που να παρέχει ασφάλεια έπρεπε να βάλουμε τουλάχιστον 10mm και δεύτερον το κόστος συγκριτικά με το ξύλο ήταν στο 1/10… δηλαδή τα τζάμια είχαν 10πλάσια τιμή από ότι τα ξύλα

   Απάντηση
 5. Χριστινα ειναι ολα υπεροχα. Το μπαλκονι σου σε ταξιδευει σε αλλα μερη εξωτικα. Μπραβο το γουστο σου ειναι φοβερο. Το κακτακι σου λεγεται αγκαθι του Χριστου και αν εξαιρεσεις λιγους μηνες το χειμωνα που θα του πεφτουν τα φυλλα θα εχεις ενα φυτο που θα ειναι πρασινο και με κοκκινα ανθακια και υπαρχει και σε λευκο.

  Απάντηση
 6. Έχεις ξεχάσει κάτι.. Να με καλέσεις!! :p Πάγωσε ένα μπουκάλι light κόλα και έφτασα!! Τα πατατάκια θα τα φέρω εγώ!! :p Θυσιάζομαι για την φίλη μου τι να κάνω?? χαχαχα
  Είναι πάρα πολύ όμορφη η αλλαγή και το μαροκινό φανάρι απλά το λάτρεψα! Η καλύτερη αγορά ever (αν το πήρες συγκεκριμένα για το μπαλκόνι)! Με ένα τέτοιο μπαλκόνι δε νομίζω να έμπαινα καθόλου στο σπίτι.
  Εγώ πάλι στους εξωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια δε θέλω πολλά πράγματα έτσι ώστε να μπορώ να καθαρίζω πιο εύκολα.. Μάλλον που γέρασα και βαριέμαι.. 😀

  Απάντηση
  • Εσύ φιλενάδα μου έχεις ανοικτή πρόσκληση το ξέχασες;;;; Light coca cola & πατατάκια δεν συνάδουν καρδιά μου… τι λες για παγωμένο τσάι και φρούτα;;;
   Εγώ πάλι το χαίρομαι ή αργά το βράδυ ή το ΣΚ … αχχχχχχχ πότε θα σταματήσω να δουλεύω;;;;
   Δεν μπορώ με τίποτα χωρίς πραγματάκια τριγύρω μου και ας καθαρίζω λίγο παραπάνω!

   Απάντηση
 7. Καλημερα Χριστίνα μου!
  Πράγματι η θέα μοναδική απο το πανέμορφο μπαλκόνι σου!
  Τελεια η μεταμόρφωση στα κάγκελα και ποσο ομορφα επιμελήθηκες την διακόσμηση! Ολα άψογα και υπέροχα!! Μπραβο σου!!Φιλακια!!

  Απάντηση
 8. Οι φωτογραφίες σου δείχνουν Χριστίνα μου πως ότι και αν κάνεις το κάνεις πολύ όμορφο γιατί έχεις το μεράκι και την καλλιτεχνική φλέβα.Μου αρέσει πάρα πολύ σαν σύνολο.Ένας μικρός παράδεισος στην βεράντα σου.Εύχομαι να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε ωραίες καλοκαιρινές στιγμές!

  Απάντηση
 9. Έγινε υπέροχη η βεράντα σας! Θα μπορούσα να πω ότι είναι κάποιο cozy bar restaurant με θέα τη θάλασσα! Να τη χαρείτε και να περνάτε όμορφα! Φιλιάαααα

  Απάντηση
 10. Wow Christina, your balcony looks stunning!!!!!!! It's like a little oasis. I don't even know where to start, those lights, the beautiful pillows and all those gorgeous plants. I do believe your little red one is a Euphorbia Crown of Throns, and there's a legend that says the more flowers is carries, the luckier the person who cares for it will be. Looking at all her flowers you're going to be one lucky lady my friend. Every single thing on the balcony is perfect. The only change I would make it to move that lovely variegated verbena (?) in the left corner of your dining area more towards to right so you can see more sea and less of the balconies in the other flats across from you. I would love to visit with you in that space, it really is simply gorgeous

  Απάντηση
 11. Χριστίνα μου φοβερή δουλειά όπως πάντα! Να είσαι καλά να το χαίρεσαι με καλή παρεούλα και να το απολαμβάνεις! Μια τέντα (αν δεν έχεις ήδη) και θα ήμουν όλη την ώρα έξω να απολαμβάνω το χώρο!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Κατερίνα μου, χαίρομαι που σου αρέσει… Η τέντα δυστυχώς δεν προβλέπεται γιατί τα μπαλκόνια μας είναι συνολικά 60 μέτρα και κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλη δαπάνη για ένα σπίτι που δεν είναι δικό μου. Θα βρω κάποιο άλλο τρόπο για να δημιουργήσω σκιά όπου χρειάζεται 🙂

   Απάντηση
 12. Christina your balcony is pure blissful magic. You really did a great job with fixing the outside fence and once that was finished you took over and created a wonderful, intimate space that is perfect for enjoying day and night. I too miss the sea so much from my old balcony. You have done a really great job of decorating and filling the space up with so many pretty touches. I especially love the lights, it look like it could be a night club it is so pretty. Enjoy it my friend and think of me when you are having a glass of retsina!

  Απάντηση
 13. Χαχαχχαχαχχαχαχαχχα Νίκη… ναι σε χαλαρώνει αυτό μπορώ να στο επιβεβαιώσω. Την ημέρα λόγω θάλασσας και την νύχτα φώτα και λουλούδια δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα!

  Απάντηση
 14. Εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό Χριστινα μου πτωρα για τις ιδεες σου στην διακοσμηση και δευτερο για το τελειο αποτελεσμα που απολαμβανετε και χαλαλι σας..
  Ειναι πολύ ομορφο το συναισθημα τηςνπληροτητας οταν φτιαχνουμε κατι που μας αρεσει ε;
  Βεβαια όλα αυτα ηθελαν δουλεια και πολύ αγαπη…που την παιρνεις ακομα και απο τα πραγματα..
  Να περνας ομορφα και να χαιρεσαι ότι κανεις καλο μηνα και καλο καλοκαιρι φιλακιααα!!

  Απάντηση
  • Ρουλάκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι πράγματι πολύ όμορφο συναίσθημα έχεις δίκιο! Πραγματικά όταν θέλω να πετύχω κάτι η δουλειά δεν με φοβίζει αρκεί να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Σε ευχαριστώ για τις ευχές, πολλά φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 15. Christina, your balcony is incredible! No wonder you chose that apartment with the gorgeous view! I can't understand why your landlord wouldn't want you to improve the balcony & make it safer just because it doesn't match everything else, but sounds like it was OK in the end. You have totally transformed your space! It's lovely and so inviting! For guests or just the two of you, it's perfect. I love the lights and the ambiance of the lanterns.

  Απάντηση
  • Thank you my friend 🙂 No … perhaps you did not understand… I made an agreement with our landlord for the full apartment renovation! There are some rules about the outdoor appearance of the whole building. All the balconies must be the same… that's why I choose to make the extra frame inside so it would be not visible from outside!

   Απάντηση
 16. Πάρα πολύ ωραία! Να το χαρείτε το νέο σας σπίτι,
  και την πανέμορφη βεράντα σας! Το ξύλο που έβαλες
  στο κάγκελο, είναι όνειρο! Την καρδιά μου έκλεψαν
  τα δυο ποτηράκια-λάμπες! Θεϊκά! Καλό καλοκαίρι! ✿

  Απάντηση
 17. Με τα μούτρα στην ανάγνωση Χριστινάκι γιατί από βδομάδα, με το κλείσιμο του σχολείο κάνουμε κι εμείς ντου στο μπαλκόνι και έχω διάθεση φέτος για πολλά!!! Έμπνευσή είσαι ολόκληρη!!! Φανταστικό το μπαλκόνι!!!

  Απάντηση
 18. Καλά Χριστίνα μου είναι φανταστικά, σαν να βρίσκεσαι σε εξωτικό μέρος! Το ξύλο στα κάγκελα εκτός από το ότι προσφέρει ασφάλεια, δείχνει τέλειο και ο φωτισμός είναι το κάτι άλλο. Από τα διακοσμητικά τι απ' όλα να αναφέρω! Τα έχεις στολίσει όλα τόσο όμορφα! Το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Να χαίρεστε το νέο σας σπίτι και την καταπληκτική σας βεράντα με αυτή την υπέροχη θέα και να περνάτε όμορφα! Καλό καλοκαίρι!
  Φιλάκια!

  Απάντηση
  • Θάαααααλεια μου, πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ! Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πολλά πολλά φιλιά σε σένα και στην Γεωργία 🙂

   Απάντηση
 19. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!! Ο ΚΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΛΔ ΤΟ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!

  Απάντηση
 20. Είναι υπέροχο να είστε καλά να το χαρητε!!! Μου δώσατε φανταστικές ιδέες και για το δικό μου μπαλκόνι. Ειδικά με τον φωτισμό έχω ξετρελαθεί!!! Και πάλι μπράβο σας!!!!

  Απάντηση

Leave a Comment