Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια, μια πανεύκολη συνταγή για να μυρίσει θάλασσα και καλοκαίρι η κουζίνα σου.
Αχ αυτό το καλοκαίρι και οι μυρωδιές του!
Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια
Υλικά για 4 μερίδες
- Μισό κιλό σπαγγετίνη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
Υλικά την σάλτσα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κονσέρβες καβούρι (Μπορείτε να βάλετε άλλο θαλασσινό της αρεσκείας σας). Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ τις κονσέρβες Chatka
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Βράζουμε την σπαγγετίνη 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει και μία κουταλιά λάδι
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τις 2 κουταλιές βούτυρο. Εγώ βάζω το καπάκι και κουνάω πάνω-κάτω την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Για την σάλτσα :
- Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο
- Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
- Σβήνουμε με το νερό από τις κονσέρβες (σουρώνουμε δηλαδή) και προσθέτουμε το κρασί. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καβούρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.
Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:
- Στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting και
- Στο Instagram πατώντας πάνω στο artdecorationcrafting.gr
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Καλημερα Χριστίνα μου!
Ουαου!!Πεντανοστιμο το πιάτο σου και η υπέροχη και εύκολη η συνταγή!
Πολυ όμορφη η φωτογραφική σου παρουσίαση! Καλη Κυριακή και Καλο μηνα!
Πολλα φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου, όσο για τις φωτογραφίες τι να πω σε εσένα!
Ντελικάτη μακαρονάδα Χριστίνα μου. εύκολη και κυρίως νόστιμη
Και ναι..το πιάτο έδωσε άλλο χαρακτήρα στη μακαρονάδα. Την έκανε να έχει και φωτογένεια 😉
Φιλιά πολλά
Εύκολη είναι το μόνο σίγουρο γιατί ύστερα από την δουλειά ούτε χρόνος υπάρχει ούτε πολύ όρεξη για πολυπλοκότητες Μάριον μου!
λατρευω τις μακαροναδες το Καλοκαιρι! παω να τη δοκιμασω λοιπον 🙂
Πανεύκολη Ζίνα μου… κι εγώ ειδικά όταν έχει και κάτι από θάλασσα δεν έχω καλύτερο!
Χριστίνα μου πρέπει να είναι πεντανόστιμη και να μυρίζει θάλασσα και καλοκαιράκι! Το σερβίτσιο πραγματικά ταιριάζει πολύ και οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Πολλά φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Θάλεια μου νάσαι καλά… φιλάκια!