Ημίψηλα καπέλα σαν στολίδια για το δέντρο μας

Έλα να φτιάξουμε τα πιο πρωτότυπα, εύκολα και οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ημίψηλα καπέλα σαν στολίδια για το δέντρο μας και να είσαι σίγουρη πως δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Σου το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα πως το να φτιάχνω τα δικά μου στολίδια κάθε χρόνο είναι κάτι που δεν το διαπραγμάτευομαι. Όσο απασχολημένη και να είμαι θα βρω χρόνο να αφιερώσω στην κατασκευή τους. Τα ημίψηλα καπέλα που θα φτιάξω παρακάτω ήθελα πολύ καιρό να τα φτιάξω και φέτος που η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπίτι μας είναι “Καρώ” νομίζω πως ταιριάζουν εξαιρετικά.

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Πάμε να δούμε λοιπόν τα υλικά και την διαδικασία για να φτιαχτούν τα ημίψηλα καπέλα

 • Δύο κουτιά άδεια από Nescafe αυτά των 200 γρμ. Τα χρησιμοποίησα για το κυλινδρικό σώμα του καπέλου γιατί το σχήμα τους μου θύμιζε πολύ τα παλιά ημίψηλα καπέλα.
 • Χοντρό χαρτόνι
 • Δύο πιάτα, ένα μικρό και ένα πιο μεγάλο για να σχηματίσω κύκλους
 • Μαύρο βελουτέ χαρτί
 • Καρώ ύφασμα
 • Ατλακόλ, πινέλο, ψαλίδι
 • Μαύρη σατέν κορδέλα, χρυσό κορδόνι-κλωστή
 • Θερμοπίστολο
 • Διάφορα χριστουγεννιάτικα μπουκετάκια και φύλα

Το πρώτο καπέλο που καταπιάστηκα ήταν αυτό με το μαύρο βελουτέ χαρτί. Ξεκίνησα με το να φτιάξω το γείσο του καπέλου. Με το μικρότερο από τα δύο πιάτα σχημάτισα και έκοψα ένα χαρτονένιο κύκλο. Με το ίδιο πιάτο έκοψα και ένα κύκλο από το βελουτέ μαύρο χαρτί αλλά και έναν μεγαλύτερο με το πιο μεγάλο πιάτο. Τον μεγαλύτερο κύκλο τον χρειαζόμουν για να αγκαλιάσει το χαρτόνι και να μη φαίνεται.

Πως να φτιάξεις ημίψηλα καπέλα διακοσμητικά

Για να το κολλήσω χρησιμοποίησα ελάχιστα αραιωμένη ατλακόλ. Κόλλησα πρώτα τον μεγάλο κύκλο και στην άλλη πλευρά τον μικρότερο.

Πως να φτιάξεις ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Για το σώμα του καπέλου χρησιμοποίησα το κουτί του Nescafe. Και πάλι το βελουτέ χαρτί το κόλλησα με την ατλακόλ.

Πως να φτιάξεις ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μικρές λεπτομέρειες και πως να τις διορθώσεις

Το γείσο και το σώμα του καπέλου τα άφησα να στεγνώσουν όλο το βράδυ. Όμως παρατήρησα πως σε κάποιο σημείο εκεί που είχε κολληθεί ο μικρότερος κύκλος φαινόταν απειροελάχιστα η ένωση όπως σου δείχνω στην φωτογραφία με το βέλος. Μικρή λεπτομέρεια αλλά γιατί να μου χαλάσει την συνολική εμφάνιση; Το έβαψα λοιπόν εκείνο το σημείο με ένα μαύρο μαρκαδόρο και δεν φαίνεται τίποτα όσον αφορά την ένωση 🙂

Μαύρο ημίψηλο καπέλο diy

Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για το καρώ καπέλο. Ενώ στην αρχή το φοβόμουν το μάλλινο ύφασμα, δεν με δυσκόλεψε καθόλου.

Ημίψηλο καπέλο από καρώ ύφασμα σαν χριστουγεννιάτικο στολίδι

Τα δύο ημίψηλα καπέλα δίπλα-δίπλα στεγνώνουν χωρίς να έχει ακόμη κολληθεί το σώμα με το γείσο.

Μαύρο και κόκκινο καρώ ημίψηλο καπέλο

Την επόμενη ημέρα και πριν κολλήσω τα δύο μέρη του καπέλου μεταξύ τους τρύπησα το πάνω μέρος του μεταλλικού κουτιού και πέρασα αυτό το χρυσό διακοσμητικό κορδόνι για να μπορώ να κρεμάσω τα καπέλα αργότερα.

How to make top hats christmas ornaments

Με την βοήθεια του θερμοπίστολου κόλλησα το γείσο με το σώμα και τα άφησα 2-3 ώρες να κολλήσουν καλά βάζοντας πάνω τους δύο βαριά βιβλία.

Φτιάχνω ημίψηλα καπέλα

Η τελευταία πινελιά πριν ξεκινήσω να τα στολίζω ήταν η διακοσμητική κορδέλα. Για το μαύρο καπέλο έκοψα ένα κομμάτι από το καρώ μάλλινο ύφασμα και το κόλλησα στην περίμετρο της βάσης του. Φυσικά το σιδέρωσα πρώτα για να δείχνει σαν κορδέλα. Αντίστοιχα για το καρώ καπέλο χρησιμοποίησα ένα κομμάτι μαύρης σατέν κορδέλας.

Κομμάτια κορδέλας για το στόλισμα των καπέλων

Για να στολίσω και τα δύο καπέλα χρησιμοποίησα ότι είχα από προηγούμενα χρόνια.

Φύλλα από διάφορες συνθέσεις, κλαδάκια με berries και λουλούδια. Όλα αυτά κολλήθηκαν με αρκετή θερμοκόλληση πάνω στην βάση των καπέλων έτσι ώστε να δημιουργήσουν δύο όμορφα μικρά χριστουγεννιάτικα μπουκέτα.

Διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα ημίψηλα καπέλα

Το καλύτερο μέρος μιας ανάρτησης κατασκευών όπως σου έχω ξαναπει είναι όταν φωτογραφίζεις αυτό που έφτιαξες. Αν και τα καπέλα προορίζονται για το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο επειδή αυτό δεν είναι έτοιμο στόλισα το ψεύτικο τζάκι μας για να τα δεις.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι σε τόνους κόκκινου και καρώ

Και να το μαύρο το οποίο δείχνει εξαιρετικό νομίζω με τα κόκκινα στολίδια πάνω του. Τα καρώ δεντράκια σηματοδοτούν νομίζω το τι θα επικρατήσει ως προς τον στολισμό φέτος στο σπίτι μας.

Black top hat with christmas decor

Ε ναι και καρώ μαξιλάρια με γούνα! Αφού το ξέρεις πια πως τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Άλλώστε όπως σου έχω πει ξανά και τίποτα να μην αλλάξεις σε ένα χώρο, μόλις βάλεις διαφορετικά μαξιλάρια είναι σαν να άλλαξες όλη του την διακόσμηση.

Coffee table christmas decor, red plaid pillow and trees

Το κόκκινο καρώ καπέλο το αγάπησα! Πες μου κι εσύ δεν είναι πολύ όμορφο;

Ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κόκκινο καρώ καπέλο

Φυσικά και έβαλα στο τζάκι και τα ψεύτικα κούτσουρα που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια. Μπορείς να δεις πως τα έφτιαξα στην ανάρτηση Χειμωνιάτικη διακόσμηση και ένα diy .

Red tartan top hat christmas ornament diy | Ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κόκκινο καρώ καπέλο
Top hats christmas ornaments diy | Ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κόκκινο καρώ καπέλο

Το ψεύτικο τζάκι μας στολίστηκε… άντε να δούμε τι θα γίνει και με το υπόλοιπο σπίτι. Μα να μη φτάνει το 24ωρο καθόλου;

Christmas red and plaid fireplace. christmas living room decor ideas

Πείτε μου πως συμβαίνει και σε εσάς αυτό! Να στριμώχνετε τις ώρες και πάλι να μην χωράνε όλα 🙂

Christmas red and plaid fireplace. christmas living room decor ideas

Για πες μου όμως πως σου φάνηκαν τα ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτια στολίδια; Σαν κατασκευή είναι πανεύκολη σαν αποτέλεσμα όμως;;; Σου αρέσουν;

Christmas red and plaid fireplace. christmas living room decor ideas | Ημίψηλα καπέλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κόκκινο καρώ
pin-this-for-later
Top hats christmas ornaments diy | artdecorationcrafting.gr

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting

Πρόγραμμα αναρτήσεων

Εχω αγωνία να δω τι σκέφτηκαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για το το θέμα αυτού του μήνα γιατί είναι και από τα ωραιότερα θέματα. Φαντάζομαι κι εσύ θα θέλεις να δεις και άλλες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές γι αυτό σου βάζω εδώ το πρόγραμμα με τις δημοσιεύσεις της ομάδας για ένα ολόκληρο 15μερο.

 • Χριστίνα από Art Decoration Crafting ………………………………….. 02/12/2019
 • Λαμπρινή από Lamprouka ……………………………………………… 03/12/2019
 • Μαρίνα από to e-periodiko mas ………………………………………… 04/12/2019
 • Ελπίδα από Two Boys & Hope ……………………………………………… 05/12/2019
 • Νικολέττα από Crafty details ………………………………………………… 06/12/2019
 • Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου …………………………………. 07/12/2019
 • Ελεάνα από My Home My Memories ………………………………………. 09/12/2019
 • Κικίτσα από DIY My Day ……………………………………………………. 10/12/2019
 • Σωτηρία από My Little World ……………………………………………….. 11/12/2019
 • Νίκη από Ονειροποιείο ………………………………………………………. 12/12/2019
 • Ελένη από Καρυδότσουφλο  …………………………………………………. 13/12/2019
 • Κική από Creative Moments ……………………………………………….. 14/12/2019

Δεν θα χαθούμε στο ορκίζομαι! Μείνετε συντονισμένοι γιατί οι χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις έχουν και συνέχεια!

Καλή μας εβδομάδα, καλό μας μήνα και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε!

Φιλάκια 🙂

Ημίψηλα καπέλα σαν στολίδια για το δέντρο μας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

22 thoughts on “Ημίψηλα καπέλα σαν στολίδια για το δέντρο μας”

 1. Είναι πολύ όμορφα τα καπέλα και πολύ ορωτότυπα Χριστίνα μου! Ο στολισμός γιορτινός και με ζεστα χρώματα !
  Καλό μήνα και καλές γιορτές να έχουμε!!

  Απάντηση
 2. Υπέροχα Χριστίνα μου!! Τι καταπληκτική ιδέα και πόσο όμορφα και κομψά έγιναν!! Τα αγάπησα και ήδη ψάχνω ένα γύρω για κουτιά νεσκαφέ… δεν πίνω ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος, οπότε βγήκα στη γύρα…
  Καλές γιορτές, καλό μήνα φίλη!!
  Πολλά φιλιά
  Μαρίνα

  Απάντηση
  • Μαρινάκι μου εγώ τον τσακίζω τον συγκεκριμένο καφέ και είχα κάποια κουτιά φυλαγμένα… πάντως αν βρεις είναι και εύκολα και εντυπωσιακά για να τα φτιάξεις! Πολλά φιλιά κι από εμένα Μαρίνα μου 🙂

   Απάντηση
 3. Χριστίνα πραγματικά συγχαρητήρια! Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ! Έφτιαξες 2 υπέροχα στολίδια που πάει κανείς να τα αγοράσει για να τα αποκτήσει και τα πέτυχες τόσο πολύ! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από χαρτόνι εξολοκλήρου φτιαγμένα αλλά αυτά έγιναν με ύφασμα, σταθερά με το κουτί από μέσα. Και όλη η διακόσμηση σε καρώ, όλα τέλεια! Μπράβο!!!

  Απάντηση
  • Χαίρομαι Λαμπρινή μου που σου αρέσουν. Δεν χρησιμοποίησα χαρτόνι για να γίνουν πιο σταθερά και να αντέξουν στον χρόνο!

   Απάντηση
 4. Χριστίνα μου τα λάτρεψα τα καπέλα όπως και όλη την διακόσμησή σου! Πόσο όμορφα στόλισες! Το κόκκινο καρό που χρησιμοποίησες στη διακόσμηση είναι τέλειο! Μπράβο!!

  Απάντηση
 5. Το καρό το αγαπώ πολύ, έχω από φούστες ως κασκόλ και τραπεζομάντηλα φυσικά!!! Φέτος το έβαλα κι εγώ σε μια γωνιά του σπιτιού για να σπάσω το χρυσό αλλά τα δικά σου τα στολίδια με ξεπέρασαν!!! Πάντα ένα βήμα μπροστά, μπράβο σου βρε Χριστίνα μου !!!

  Απάντηση
  • Γλυκό μου κορίτσι, πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα! Τα καπελάκια μου κι εγώ τα αγαπω… είναι ένα από τα πράγματα που έφτιαξα και μου αρέσουν πολύ!

   Απάντηση
 6. Eδω ταιριαζει ιδανικα η εκφραση σου βγαζω το καπέλο!
  Μου αρέσουν πολύ, το καρώ είναι τόσο διαφορετικό και κομψό απο τα συνηθισμένα λαμε των χριστουγιεννων.

  Απάντηση

Leave a Comment