‘Εχεις πολύ ώριμες μπανάνες και ετοιμάζεσαι να τις πετάξεις; Μην το κάνεις! Φτιάξε το πιο σοκολατένιο banana bread που έχεις φάει ποτέ!
‘Εχεις πολύ ώριμες μπανάνες και ετοιμάζεσαι να τις πετάξεις; Μην το κάνεις! Φτιάξε το πιο σοκολατένιο Banana bread που έχεις φάει ποτέ!
‘Ενα από τα φρούτα που αγαπώ για το άρωμα τους και την γεμάτη γεύση τους είναι οι μπανάνες. Πολύ ευαίσθητο φρούτο όμως και πάντα μα πάντα έχουμε απώλειες.
Αυτό θα γινόταν και με αυτές τις τέσσερεις μπανάνες προχτές το βράδυ αλλά λίγο κάτι βραδυνές υπογλυκαιμίες λίγο που τις λυπήθηκα, σήκωσα μανίκια εκεί γύρω στις 11.00μμ για να φτιάξω Banana bread .
Μια άλλη μεγάλη μου αδυναμία, κάτι που δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα είναι η σοκολάτα. Με τίποτα όμως! Όλες οι θεωρίες μου για αυτοσυγκράτηση υποχωρούν στην θέα ενός κομματιού μαύρης σοκολάτας.
Κι έτσι συνδυάζοντας αυτά τα δύο αποφάσισα να φτιάξω το πιο σοκολατένιο Banana Bread
Αυτή η εκδοχή του Banana bread την λες και υγιεινή και σίγουρα την λες νηστίσιμη.
1.Υλικά
- 4 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
- 80 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 110 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ κακάο
- 1 βανίλια
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα των125 γρμ
- 1 μπανάνα για το στόλισμα
Εσύ μπορείς να προσθέσεις και ότι άλλο σου αρέσει. Όπως αποξηραμένα φρούτα ή καρυκεύματα σαν την κανέλα. Μπορείς να βάλεις και ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού. Για μένα μπανάνα και σοκολάτα κάνουν τον απόλυτο συνδυασμό και αυτό μου είναι αρκετό.
2.Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Εγώ δεν τις αφήνω να γίνουν εντελώς χυλός. Θέλω και κάποια κομματάκια μπανάνας στο μίγμα.
Στο μεταξύ έχω ανοίξει να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180 °C. Σε ένα μπολ έχω διαλύσει την ζάχαρη με το σπορέλαιο και προσθέτω μέσα τις λιωμένες μπανάνες και την βανίλια. Ανακατεύω πολύ καλά και ρίχνω το κακάο αφού πρώτα το έχω κοσκινίσει. ‘Εψαχνα στα συρτάρια μου για το σύρμα που ανακατεύω και δεν το έβρισκα πουθενά. Πήρα κι εγώ το σύρμα από το μίξερ χειρός και έκανα την δουλειά μου 🙂
Στο τέλος ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ ανακατεύοντας συνεχόμενα με μία μαρίζ.
Χρησιμοποίησα μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 30Χ12 εκ. Την άλλειψα με λάδι και φυσικά επειδή ποτέ δεν είναι αρκετή η σοκολάτα για μένα έβαλα και λίγο κακάο ακόμη σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Έτοιμο για ψήσιμο!
Στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά. Και λέω περίπου γιατί ο χρόνος πάντα έχει να κάνει με τον τύπο του φούρνου που έχουμε. Πάντα κάνω το κόλπο με το μαχαίρι για να είμαι σίγουρη πως το κέικ μου είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.
Όσο το Banana bread κρύωνε λίγο και πριν ακόμη το ξεφορμάρω έκοψα σε κομματάκια την κουβερτούρα και την έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5 λεπτό.
Ξεφορμάρησα σε πιατέλα πριν κρυώσει εντελώς και με ένα μεγάλο κουτάλι έριξα την σοκολάτα πάνω από το Banana bread. Και τώρα πες μου! Υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από αυτές τις σταγόνες σοκολάτας που τρέχουν στο πλάι του κέικ έτσι όπως το βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία;
Για το γαρνίρισμα έκοψα σε ροδέλες την γερή μπανάνα και τις άπλωσα πάνω στην επιφάνεια του Banana bread.
3.Απόλαυση
Και ναι είναι απόλαυση και θα το καταλάβεις μόνο αν το φτιάξεις!
Το πιο σοκολατένιο Banana bread είναι έτοιμο και ας δείχνει το ρολόι πολύ μετά τις 12πμ της επόμενης ημέρας.
Και μη μου πείτε πως είναι αργά για να φας γλυκό γιατί εγώ θα σου πω πως είναι νωρίς το πρωί αφού ήδη έχει μπει η επόμενη μέρα 🙂
Η απόλαυση δεν έχει ενοχές, δεν έχει ωράριο! Ναι σίγουρα οι διαιτολόγοι, διατροφολόγοι άλλα λένε αλλά βρε παιδί μου αν δεν μπορούμε να απολαύσουμε κάτι τέτοιες ατασθαλίες εν καιρώ καραντίνας τι άλλο μας μένει να κάνουμε;
Οπότε θα μου επιτρέψετε να μην περιγράψω άλλο γιατί με περιμένει το πιάτο μου. Με το πιο σοκολατένιο και πιο ζουμερό Banana bread!
Για περισσότερες συνταγές διάβασε την κατηγορία Bloggers in the kitchen .
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές ή αν θέλεις να μας δείξεις τι φτιάχνεις εσύ στην κουζίνα σου έλα στην ομάδα μας στο Facebook πατώντας πάνω στο όνομα της Στην κουζίνα με χαρά
Γλυκά και σοκολατένια φιλιά σε όλους και να προσέχετε 🙂
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα, συμβουλές
διακόσμησης και ανανέωσης χώρων και DIY οδηγούς.
Art Decoration Crafting Newsletter
Thank you for subscribing to the newsletter.
Oops. Something went wrong. Please try again later.
Σχόλια
Ρένα Χριστοδούλουλέει:
Μμμμμμμ!
Έχω όλα τα υλικά. Τί μου κάνεις τώρα Χριστίνα μου;
Προσπαθώ τόσες μέρες να μη φάω γλυκό, αλλά αυτό δεν παίζεται!
Λάτρης της σοκολάτας όπως κατάλαβες κι εγώ.
Καλή μεγάλη εβδομάδα.
Με το καλό να μπουμε
Ρένα Χριστοδούλουλέει:
στους ρυθμούς μας, γιατί δεν θα χωράμε ούτε στην οθόνη του υπολογιστή
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.
Έφυγε το πρώτο σχόλιο χωρίς να τελειώσω
Σμαραγδάκη Ρούλαλέει:
Μας γλυκανες με τα σοκολατένια σου και η συντσγή σου κατατοπιστικότατη…να εισαι καλα Χριστινα μου καλη Μεγαλοβδομαδα.. καλο ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ….
Christinaλέει:
Σ ευχαριστώ Ρουλίτσα μου!