Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες

Πάσχα 2020, ένα διαφορετικό Πάσχα! Πως να φτιάξεις εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες με απλά υλικά για να ομορφύνεις τον χώρο σου

Νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου πως το φετινό Πάσχα είναι κάτι που δεν το έχεις ζήσει ποτέ! Κι ενώ στην αρχή αγχώθηκα και στενοχωρήθηκα και φοβήθηκα στη συνέχεια αποφάσισα να ζήσω αυτή την διαφορετικότητα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κι αυτό για μένα περνάει μέσα από την δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας στο σπίτι μας έστω κι αν φέτος δεν θα υποδεχθεί φίλους και συγγενείς. Γιατί πολύ απλά σκέφτηκα πως τι κι αν είμαστε μόνοι μας; Γιατί θα πρέπει να βουλιάξουμε σε αυτή την αναγκαστική μοναξιά; Η δημιουργία και ο όμορφος χώρος θα μας παρασύρουν σε αυτή την ανοιξιάτικη γιορτή όπου μαζί με την Ανάσταση γιορτάζουμε και την ανάσταση της φύσης.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες ακόμη και αν δεν έχουμε όλα τα υλικά γιατί πολύ απλά μπορούμε να τα παραγγείλουμε online

Εγώ εν μέσω καραντίνας έκανα την παραγγελία μου στα καταστήματα Μπαρκάς όπου εκτός από τα φυσικά καταστήματα που λόγω αναστολής λειτουργίας είναι κλειστά, διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια σε είδη eshops. Η εξυπηρέτηση είναι άμεση και η παραγγελία που θα κάνεις φτάνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο χώρο σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις προλαβαίνεις να παραγγείλεις, να παραλάβεις και να είσαι έτοιμη με αυτό που θέλεις να φτιάξεις έγκαιρα.

1.Πασχαλινά διακοσμητικά με ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας

Τα υλικά που χρειάστηκα:

 • Ξύλινο λαγουδάκι και πλαστικό αυγό
 • Χαρτοπετσέτα
 • Κόλα ντεκουπάζ, πινέλο, πιατάκι
 • Ψαλίδι & μαρκαδόρο

Την διαδικασία στην έχω δείξει αρκετές φορές. Τελευταία ήταν στην ανάρτηση με τίτλο Chinoiserie style διακοσμητικές κολοκύθες diy .

Για τον λαγό πριν χωρίσω την χαρτοπετσέτα από τα λευκά φύλλα έκανα το περίγραμμα του και από τις δύο πλευρές. Επειδη η επιφάνεια είναι επίπεδη η δουλειά εδώ είναι πανεύκολη. Αραίωσα με λίγο νερό την κόλλα και με το πινελάκι άλλειψα και τις δύο πλευρές του λαγού. Εφάρμοσα απαλά την χαρτοπετσέτα και την έστρωσα με τα δάκτυλα. Στο τέλος έκανα το περίγραμμα του λαγού με τον χρυσό μαρκαδόρο. Όπως ξέρεις εγώ είμαι λίγο του χρυσού οπότε αν εσύ δεν το κρίνεις απαραίτητο μπορείς να το παραλείψεις.

Για το αυγό ακολούθησα ακριβώς τα ίδια βήματα. Η μόνη διαφορά είναι πως έκοψα τα φύλλα της χαρτοπετσέτας σε λωρίδες για να μπορέσω να την εφαρμόσω καλύτερα πάνω στην κοίλη επιφάνεια. Πρέπει όμως να προσέξεις το σχέδιο να έχει κάποια συνέχεια κολλώντας τις λωρίδες την μία δίπλα στην άλλη.

Όταν η κόλλα και στα δύο αντικείμενα στέγνωσε τα πέρασα με το βερνίκι που είχα σπίτι. Έτσι και το χαρτί προστατεύω αλλά τους έδωσα και έξτρα γυαλάδα.

Πως να κάνεις ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα

Το αποτέλεσμα το βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία. Γυαλίζουν και τα δύο πολύ!

Πασχαλινά διακοσμητικά με ντεκουπάζ

2. Εύκολες πασχαλινές λαμπάδες

Τα υλικά που χρειάστηκα για τις λαμπάδες:

 • Λαμπαδίτσες σε χρώματα της μέντας και της λεβάντας (εσύ διάλεξε από τον Μπαρκά το χρώμα που σου αρέσει)
 • Ξύλινα διακοσμητικά
 • Κορδέλες
 • Θερμοπίστολο
 • Ψαλίδι
Υλικά για να φτιάξω πασχαλινές λαμπάδες

Τις λαμπάδες τις ετοίμασα για δύο μικρές δεσποινίδες που αν και δεν θα πάνε εκκλησία δεν ήθελαν να τις στερηθούν. Όλα τα παιδάκια αλλά κι εμείς οι μεγάλοι πρέπει να έχουμε και φέτος τις Πασχαλινές μας λαμπάδες.

Εδώ οδηγίες δεν υπάρχουν. Είναι εντελώς θέμα προσωπικής αισθητικής και γούστου. Η πρώτη λαμπαδίτσα στο χρώμα της μέντας στολίστηκε με αναλόγου χρώματος κορδέλες και πρόσθεσα και έντονο πορτοκαλί που νομίζω πως του πηγαίνει πολύ. Η διακόσμηση ολοκληρώθηκε με ξύλινα πουλάκια.

Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες, πασχαλινή λαμπάδα στους τόνους της μέντας

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

Η δεύτερη λαμπάδα στο χρώμα της λεβάντας στολίστηκε με καφέ και ροζ κορδέλες και τα ανάλογα ξύλινα διακοσμητικά.

Και στις 2 λαμπάδες οι κορδέλες και τα διακοσμητικά στερεώθηκαν με μία σταγόνα σιλικόνης. Προσοχή δεν χρειάζεται πολύ για να μη σου λιώσει το κερί.

Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες, πασχαλινή λαμπάδα στους τόνους της λεβάντας

3. Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση για το κέντρο του τραπεζιού

Τι κι αν είμαστε μόνο τρία άτομα στο Πασχαλινό μας τραπέζι εγώ θα το στρώσω γιορτινά!

Για την εύκολη πασχαλινή διακόσμηση τα υλικά που χρειάστηκα τα προμηθεύτηκα και αυτά από τον Μπαρκά και είναι:

 • Καφάσι
 • Λουλούδια
 • Γκοφρέ χαρτί
 • Μεμβράνη με κυψέλες (αυτό είναι δικό μου θα δεις το γιατί)
 • Θερμοπίστολο
 • Διακοσμητικές πασχαλίτσες
 • Διακοσμητικό χόρτο

Ένα εύκολο διακοσμητικό που εκτός από το Πάσχα αλλάζοντας λίγο την διακόσμηση του μπορείτε να το έχετε στο χώρο σας για πολλούς μήνες.

Όπως κατάλαβες θα φτιάξω μια ανθοσύνθεση μέσα στο ξύλινο καφάσι. Κανονικά θα έπρεπε να είχα σφουγγάρι ανθοδετικής για να στερεώσω τα λουλούδια. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό να το βρω με τα μαγαζιά κλειστά.

‘Ετσι χρησιμοποίησα ένα κομμάτι μεμβράνης με κυψέλες, είναι το υλικό που χρησιμοποιούμε για να προστατεύουμε εύθραυστα αντικείμενα κατά την μεταφορά τους. Το τσαλάκωσα και το τύλιξα με το γκοφρέ χαρτί.

Το έβαλα μέσα στο καφάσι και πάνω του κόλλησα με θερμοκόλληση ένα μπουκέτο ψεύτικα λουλουδάκια. Κάλυψα με διακοσμητικό χόρτο την υπόλοιπη επιφάνεια και τοποθέτησα μέσα τα πασχαλινά διακοσμητικά που έφτιαξα στην αρχή. Τον λαγό και το αυγό. Τελευταία πινελιά οι πασχαλίτσες που είναι σήμα κατατεθέν της άνοιξης και του Πάσχα!

Φτιάχνω εύκολη πασχαλινή διακόσμηση για το κέντρο του τραπεζιού

Πάμε τώρα να τα δούμε συγκεντρωμένα.

Απ ότι είδες δεν είναι ούτε πολύπλοκες χειροτεχνίες ούτε χρησιμοποίησα περίεργα υλικά. Λίγη έμπνευση, λίγη όρεξη και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και τα χέρια φωτιά!

Πασχαλινές λαμπάδες diy στα χρώματα της μέντας και της λεβάντας

Οι λαμπαδίτσες μου έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους και έδωσαν χαρά όχι μόνο σε μένα που τις έφτιαξα αλλά και στις δεσποινίδες που τις παρέλαβαν.

Πασχαλινές λαμπάδες diy στα χρώματα της μέντας και της λεβάντας

Το καφάσι με την εύκολη πασχαλινή διακόσμηση θα στολίσει φέτος το τραπέζι μας.

Easy Easter centerpiece diy

Δεν θα στολίσει όμως μόνο το δικό μου τραπέζι! Γι αυτό αν δεν με ακολουθείς στο Instagram κάντο τώρα! Σύντομα θα ανέβει διαγωνισμός και ένας τυχερός θα κερδίσει μία ίδια σύνθεση για το Πασχαλινό τραπέζι!

Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση για το κέντρο του τραπεζιού, chinoiserie πιάτα, μπλε ποτήρια

Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες

Easy Easter crafts | Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες

Εύκολες πασχαλινές κατασκευές με υλικά που μπορείς να βρεις σε τεράστια ποικιλία στην εταιρεία Μπαρκάς, να τα παραλάβεις στο χώρο σου γιατί #menoumespiti και να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου!

Φιλάκια 🙂

Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

2 thoughts on “Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες”

 1. Πολύ ωραία σύνθεση Χριστίνα μου!
  Μετράει να είναι καλά η ψυχολογία μας , γι’αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να μη χάσουμε το κέφι μας.
  Θα περάσει κι αυτό.
  Καλό Πάσχα.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

  Απάντηση

Leave a Comment