Ανακαίνιση γραφείου, ο τοίχος και το παράθυρο

Πως ένας διαφορετικός τοίχος και η αλλαγή στην εμφάνιση ενός παράθυρου συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανακαίνιση γραφείου μου στο σπίτι.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα στο Instagram σε δύο από τους λογαριασμούς που ακολουθώ τα παρακάτω γραφεία στο σπίτι. Που να συγκριθώ βέβαια μαζί τους. Εδώ όπως θα δεις τα έπιπλα είναι εξαιρετικής αισθητικής και πανάκριβα, το ίδιο και τα υπόλοιπα διακοσμητικά.

Κι επειδή δεν είναι καιροί για πρίγκηπες αλλά επίσης δεν γίνεται κάθε φορά που εγώ βαριέμαι ένα χώρο να αλλάζω και τα έπιπλα ας σταθούμε μόνο στους τοίχους. Ήταν το μόνο εύκολο προς αναπαραγωγή αν κι εγώ σε αυτή την ανακαίνιση γραφείου δεν τόλμησα το μαύρο παντού παρά μόνο σε ένα τοίχο.

Επίσης θα σου δείξω πως μία απλή μπαλκονόπορτα αλουμινίου όπως είναι όλες οι μπαλκονόπορτες στο 90% των διαμερισμάτων την μεταμόρφωσα σε μία ξεχωριστή μπαλκονόπορτα.

Αλλά ας αρχίσει η ανακαίνιση γραφείου στο σπίτι

1.Ο τοίχος

Αποφάσισα λοιπόν να γίνει μαύρος ο μεγαλύτερος τοίχος του δωματίου. Παρότι υπάρχει μόνο ένα άνοιγμα στο δωμάτιο εν τούτοις είναι πολύ φωτεινό. Η ιδέα του να τον βάψω μαύρο μου φάνηκε από απλή έως τίποτα. Κι έτσι άρχισα να ψάχνω για κάτι διαφορετικό και κατέληξα στα αυτοκόλλητα πάνελς.

Μαύρα αυτοκόλλητα πάνελς που μιμούνται σανίδες ξύλου. Τα βρήκα στην εταιρεία Saray Home και τα παρήγγειλα online την εποχή της καραντίνας.

Κόψε, ράψε, μέτρησε, ταίριαξε. Ανέβα – κατέβα την σκάλα. Πρόσεχε πως θα τα κολλήσεις ώστε τα “νερά”που κάνουν τα πάνελς μιμούμενα τα νερά του ξύλου να ταιριάζουν κατά μήκος. Να έχουν δηλαδή μία συνέχεια.

Ανακαίνιση γραφείου, 3d αυτοκόλλητα πάνελς

Φυσικά το γραφείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Τα διακοσμητικά που ήταν άσχετα πια ως προς την χρωματική παλέτα που είχα διαλέξει μαζεύτηκαν σε κούτες. Υπήρχαν όμως μέσα τα έπιπλα και τα διάφορα καινούργια ή παλιά διακοσμητικά που θα γεμίσουν τον χώρο.

Ανακαίνιση γραφείου, μαύρα αυτοκόλλητα 3d πάνελς

Σε κάποια σημεία για να ταιριάξω τα νερά έμειναν μικρά περιθώρια μεταξύ των panels. Αυτό το διόρθωσα πολύ εύκολα βάφοντας το σημείο του τοίχου που φαινόταν με έναν ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο.

Πως διόρθωσα το λευκό περιθώριο μεταξύ των πάνελς με μαύρο μαρκαδόρο

Τον τοίχο τον τελείωσα σε 2 ημέρες και σειρά είχε η μπαλκονόπορτα

2.Η μπαλκονόπορτα

Αιτία για την μεταμόρφωση της τζαμένιας πόρτας που οδηγεί σε πλαϊνό μπαλκόνι ήταν ένα κόλλημα που έχω φάει με τα πορτοπαράθυρα τύπου βιομηχανικού στυλ. Θα τα συναντήσεις σε παλιά μεγάλα κτίρια, ή εργοστάσια ή και σε αποθήκες.

Όμως εγώ τα συναντάω καθημερινά μπροστά μου στο Pinterest απ όπου σου έχω μαζέψει και κάποιες φωτογραφίες παρακάτω για να καταλάβεις τι λέω. Υπέροχα σπίτια διαθέτουν αυτού του είδους τα παράθυρα τα οποία προσθέτουν έξτρα χαρακτήρα στον χώρο.

Industrial style windows

Ξεκίνησα λοιπόν με το βάψιμο του αλουμινίου. Πρώτα όμως έβαλα χαρτοταινία Frogtape όπου χρειαζόταν για να μη λερώσω τους τοίχους ή το πάτωμα. Είναι μακράν η καλύτερη χαρτοταινία και είναι η μόνη που χρησιμοποιώ. Την προμηθεύομαι από την εταιρεία Σμυρνιόπουλος.

Χαρτοταινία frogtape, βάψιμο αλουμινίου

Πάνω στο αλουμίνιο δεν έκανα καμία προεργασία. Ούτε τρίψιμο, ούτε αστάρι. Χρησιμοποίησα ένα χρώμα που εμπιστεύομαι χρόνια για κάθε είδους μεταλλική επιφάνεια, το Hammerite, σε γυαλιστερό μαύρο. Με δύο χέρια και περίπου 24 ώρες διαφορά το πρώτο από το δεύτερο χέρι το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Η μπογιά έχει στρώσει τέλεια και η γυαλάδα είναι απίστευτη. ‘Εχουν περάσει από τότε δύο μήνες. Έχει “φάει” 4 μπόρες και ήλιο όλη την ημέρα. Αντέχει και δεν έχει καμία μα καμία ζημιά. Χριστίνα VS Αλουμίνιο 1-0 !!!

Ανακαίνιση γραφείου, βάψιμο πόρτας αλουμινίου με Hammerite

Ύστερα από μέρες και αφού το χρώμα είχε στεγνώσει καλά ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με το τζάμι

Προσπαθούσα καιρό να σκεφτώ ένα τρόπο να μπορέσω να χωρίσω το τζάμι έτσι ώστε και να αντέξει στον χρόνο ως προς το υλικό αλλά και να φαίνεται όμορφο. Μάλιστα είχα κάνει και ερώτηση στην ομάδα μας στο Facebook Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι όπου μου έδωσαν αρκετές ιδέες. Αν κι εσύ θέλεις να ρωτήσεις κάτι σχετικά με το σπίτι σου ή θέλεις να πάρεις ιδέες για την διακόσμηση ενός χώρου ή ακόμη θέλεις να μας δείξεις τον χώρο σου και τι φτιάχνεις μπορείς να γίνεις μέλος πατώντας εδώ .

Την λύση για το τζάμι και τα διαχωριστικά του την βρήκα στην ταινία PVC που χρησιμοποιούμε για τα έπιπλα. Δεν χρησιμοποίησα αυτή που έχει κόλλα γιατί η κόλλα ενεργοποιείται με θερμότητα και πάνω στο τζάμι ήταν αρκετά δύσκολο. Χρησιμοποίησα χωρίς κόλλα και για να την κολλήσω πάνω στο τζάμι έβαλα πρώτα στενή ταινία διπλής όψεως.

Μέτρησα τις διαστάσεις της τζαμαρίας, ύψος – πλάτος και έφτιαξα με χαρτόνι ένα οδηγό. Ο οδηγός αυτός είχε τις διαστάσεις των τετραγώνων που ήθελα να σχηματιστούν. Έτσι ήμουν σίγουρη πως οι διαχωριστές γραμμές θα κυλούσαν εντελώς ευθείες.

Ανακαίνιση γραφείου, μαύρη ταινία PVC για διαχωριστικό τζαμιού

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Στην κορυφή του παραθύρου έβαλα ένα ξύλινο στόρι. Προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιήσω κουρτίνες.

Ανακαίνιση γραφείου, παράθυρο με ξύλινο στόρι

Με κόντρα το φως ίσως να μη φαίνονται οι λεπτομέρειες του παραθύρου. Η φωτογραφία παρακάτω είναι βγαλμένη σε σκοτεινό δωμάτιο.

Industrial style window, home office makeover

Τώρα που γράφω αυτή την ανάρτηση η ανακαίνιση γραφείου βρίσκεται στο τελικό στάδιο αυτό της διακόσμησης. Μπορώ όμως να σου δώσω μια ιδέα πως περίπου θα στηθεί το γραφείο αν και σου είχα πει ξανά τις σκέψεις μου στην ανάρτηση Contemporary style για το γραφείο στο σπίτι .

Στην πλευρά που ήταν ο καναπές και οι δύο βιβλιοθήκες τώρα δεσπόζει ο μαύρος τοίχος! Οι δύο βιβλιοθήκες ήταν μαύρες μεταλλικές από το ΙΚΕΑ και τις έβαψα χάλκινες. Κόλλησα επίσης αυτοκόλλητο μάρμαρο στις ξύλινες επιφάνειες. Μπορείς να δεις όλη την επεξεργασία τους στην ανάρτηση Ikea vittsjo βιβλιοθήκες, απλά τις λατρεύουμε!

Πριν και μετά, ανακαίνιση γραφείου

Ikea vitsjo βιβλιοθήκες

Ανακαίνιση γραφείου, ο μαύρος τοίχος

Ανάμεσα στις δύο βιβλιοθήκες έβαλα την λευκή συρταριέρα. Αυτή την συρταριέρα αν θυμάσαι την είχα βρει στα σκουπίδια και της είχα αλλάξει εντελώς εμφάνιση για το δωμάτιο της μικρής μου κόρης. Μπορείς να δεις την μεταμόρφωση της στην ανάρτηση Συρταριέρα για το δωμάτιο της κόρης μου . Είναι στην ίδια εξαιρετική κατάσταση σαν να βάφτηκε χτες.

Υπάρχουν πολλά να σου δείξω ακόμη για την ανακαίνιση γραφείου στο σπίτι. Διάφορες μικρές κατασκευές και μεταμορφώσεις αντικειμένων, όλες σχετικές με το ύφος και το στυλ που θα επικρατεί στον χώρο.

Πως σου φάνηκε η μέχρι τώρα αλλαγή; Εγώ πρέπει να σου ομολογήσω πως λατρεύω τον μαύρο μου τοίχο και το δραματικό ύφος που προσδίδει στον χώρο. Αν έχεις διαφορετική γνώμη θα ήθελα όμως να την μάθω!

Ανακαίνιση γραφείου, ο τοίχος και το παράθυρο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

8 thoughts on “Ανακαίνιση γραφείου, ο τοίχος και το παράθυρο”

 1. Πω πω!!! Εγινε τέλειο Χριστίνα. Ο μαύρος τοίχος πολύ ωραίος και το πανελ απομιμησης ξύλου φαίνεται παρα πολύ ωραίο΄.
  Για το παράθυρο .. τι να πω. Μου αρεσε πολυ.
  Μπράβο σου για άλλη μια φορά.

  Απάντηση
 2. Ανυπομονω να δω και τη συνέχεια!
  Προς το παρόν να πω οτι είσαι όπως πάντα πρωτοποριακή, δεν φοβάσαι να τολμήσεις και γιατί όχι άλλωστε αφού είσαι πάντα άξια να ανταπεξέλθεις σε κάθε νέα διακοσμητική πρόκληση.
  Θα μου άρεσε κάτι πάνω απο τη συρταριέρα (ανέμεσα στις 2 βιβλιοθηκες),αν και δεν ξερω ακομα τι σχεδια έχεις στο μυαλό σου, σίγουρα έχουν να θαυμάσουν πολλά ακόμα τα ματάκια μας, ίσως ένα ρολόι μεγάλο σε στυλ industrial? Το φανταζομαι με γραναζια, μια κατασκευή απο χαλκοσωλήνες? Κάτι τέτοιο , ίσως.

  Απάντηση

Leave a Comment