Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο φυσικά κι αυτό γιατί δεν ράβουμε.  Εμπνευσμένα από το Anthropologie, φτιαγμένα με υλικά όπως ένα πατάκι μπάνιου, πολύ εύκολα και εντυπωσιακά στην εμφάνιση.

Καλώς ορίσατε όμως και σε ένα ακόμη Hack me please το 7ο κατά σειρά και θα δείτε παρακάτω το γιατί. Το θέμα αυτού του μήνα είναι τα παστέλ χρώματα και την σκυτάλη την πήρα από την Ρία από το blog Lacreme.

Δηλώνω φαν του Anthropologie και είναι σίγουρο πως αν ζούσα σε κάποια πόλη που θα είχε κατάστημα θα ήμουν από τους μόνιμους επισκέπτες. Προς το παρόν περιορίζομαι στο να χαζεύω Ιντερνετικά τα πράγματα που έχει.  Έτσι είχα σταμπάρει αυτά τα μαξιλάρια.  Οπότε επ ευκαιρία των αναρτήσεων των Creative Bloggers είπα να φτιάξω την δική μου βερσιόν και έτσι γεννήθηκε και το Hack me please No 7.

Πρέπει να σου πω πως τα υλικά που χρειάστηκε να αγοράσω για τις δύο διακοσμητικές θήκες μαξιλαριών ήταν:

Μόνο 8 ματσάκια ροζ κλωστή κεντήματος γιατί ακόμη και τα πατάκια του μπάνιου τα είχα από το προηγούμενο σπίτι.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο τι υλικά χρειάστηκα

What I need to make no sew decorative pillow cases

Ξεκινάμε βάζοντας ένα κομμάτι χαρτόνι μέσα στην θήκη του μαξιλαριού για να προστατέψουμε το κάτω μέρος επειδή θα χρησιμοποιήσουμε κόλλα υφάσματος. Στη συνέχεια και αφού είχα σχηματίσει το σχέδιο στο μυαλό μου τράβηξα με το μολύβι ελαφριά μία γραμμή στη μέση της θήκης.

Pos na ftiakseis diakosmitikes thikes maxilarion xoris rapsimo

Τι θα χρησιμοποιήσω για την πρώτη διακοσμητική θήκη

Για την πρώτη διακοσμητική θήκη θα χρησιμοποιήσω και τα δύο πατάκια του μπάνιου. Το ροζ που φαινόταν στην φωτογραφία με τα υλικά και ένα μπλε που ξέχασα να το φωτογραφίσω. Έκοψα λοιπόν μία λωρίδα ίση με το πλάτος του μαξιλαριού που για την ιστορία να σου πω πως είναι 45Χ45 εκ. Έβαλα κόλλα υφάσματος και την κόλλησα πάνω από την γραμμή. Δηλαδή η γραμμή είναι στο κάτω μέρος όπως φαίνεται στην εικόνα.

Pos na ftiakseis diakosmitikes thikes maxilarion xoris rapsimo

Tip: Όταν κόβουμε τέτοια υφάσματα που έχουν πολύ χνούδι προσέχουμε να κόψουμε σε κάποιες γραμμές που φαίνονται στην πίσω πλευρά τους κι αυτό για να μην μαδάει συνέχεια το χνούδι.

Στην συνέχεια έκοψα τρεις μικρότερες σε μήκος αλλά φαρδύτερες σε πλάτος λωρίδες από το ροζ πατάκι και τις κόλλησα κάθετα στην μπλε που είχα ήδη βάλει πάνω στην θήκη.

Pos na ftiakseis diakosmitikes thikes maxilarion xoris rapsimo

Στο πάνω μέρος της μπλε λωρίδας κόλλησα ένα κομμάτι διακοσμητικής κορδέλλας που είχα και είχε παρόμοια χρώματα με τα δύο πατάκια. Ροζ και γαλάζιο. Μετά από αυτό άφησα την θήκη στην άκρη. Δεν είχα τελειώσει μαζί της αλλά ήθελα να βάλω μπροστά και την δεύτερη.

Blue and pink cover pillow

Για την δεύτερη θήκη χρησιμοποίησα μόνο το ροζ χρώμα και κόλλησα μία φαρδιά λωρίδα από το πατάκι στην μέση της.

Pink decorative cover pillow

Στο πάνω και κάτω μέρος της ροζ λωρίδας κόλλησα διακοσμητικό κορδόνι ταπετσαρίας σε χρυσό χρώμα.

Pink and gold pillow cover

Πως να φτιάξεις διακοσμητικές φούντες από κλωστές κεντήματος

Όμως τα μαξιλάρια του Anthropologie έχουν και διακοσμητικές φούντες! Τι; Τα δικά μου νομίζεις πως δεν θα έχουν; Λοιπόν, το ήξερες πως μπορείς ευκολότατα να φτιάξεις ωραίες φουντίτσες με κλωστές κεντήματος; Γι αυτούς που δεν το ήξεραν σου λέω τον τρόπο. Τα 2 ματσάκια γκρι κλωστή τα είχα και έπρεπε από αυτά να βγάλω αρκετές φουντίτσες για το μαξιλάρι με την ροζ λωρίδα. Από τα 2 ματσάκια κατάφερα να βγάλω 8 mini φουντίτσες με τον εξής τρόπο:

 • Έκοψα στην μέση το ματσάκι και έτσι βρέθηκα με 2 κομμάτια
 • Αφαίρεσα 4 κλωστές από το κάθε κομμάτι και στην συνέχεια το έκοψα και αυτό στην μέση έτσι βρέθηκα να έχω 4 κομμάτια από το αρχικό ματσάκι
 • Έδεσα στην μέση του το κάθε μικρό κομμάτι με την κλωστή που είχα αφαιρέσει αφήνοντας αρκετή να περισσεύει.  Στην συνέχεια διπλώνοντας το στην μέση έδεσα με την άλλη κλωστή λίγο κάτω από εκεί που το είχα διπλώσει.
 • Αυτό ήταν! Με τον τρόπο αυτό σχημάτισα 8 μικρές διακοσμητικές φούντες
Πως να φτιάξεις διακοσμητικές φούντες

Με μια βελόνα πέρασα τις κλωστές που περίσσευαν από κάθε φουντίτσα εσωτερικά στο μαξιλάρι στο σημείο που ήταν το κάτω μέρος του χρυσού κορδονιού. Όχι δεν τις έραψα γιατί είπαμε και στην αρχή πως αυτά είναι μαξιλάρια χωρίς ράψιμο αλλά έδεσα σε γερό κόμπο τις δύο άκρες της κλωστής. Μετρώντας και αφήνοντας ίσες αποστάσεις μεταξύ τους στερέωσα με τον ίδιο τρόπο και τις 8 φουντίτσες.

Mini tassels on pillow cover

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έφτιαξα και τις μεγαλύτερες

Χρησιμοποιώντας όμως ένα ματσάκι κλωστή κεντήματος για την κάθε φούντα έφτιαξα άλλες 8 αρκετά μεγαλύτερες για τις 4 γωνίες και για τα δύο μαξιλάρια. Για το δέσιμο τους χρησιμοποίησα ένα χρυσό κορδόνι που είχα.

how to make mini tassels

Για τα μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, μπορείς να το πεις και πρόκληση αυτό.  Η βελόνα χρησίμευσε μόνο για να περάσω εσωτερικά τις κλωστές από τις φούντες και να τις δέσω.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, how to put tassels on a pillow

Στις ροζ φούντες που μπήκαν στις γωνίες της θήκης του μαξιλαριού άφησα λίγη κλωστή για να μπορεί η φούντα να πέφτει με χάρη στο πλάι όταν θα στήσουμε το μαξιλάρι. Φυσικά και μπήκαν στο γραφείο μου στο σπίτι. Τι; Δεν έπρεπε; Ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο γιατί έχει περισσότερο χρώμα από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Το τελικό αποτέλεσμα νομίζω ότι πλησιάζει αρκετά τα μαξιλάρια έμπνευση!

Φυσικά για όσες μπορούν και ράβουν όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει απλά γαζώνοντας τα κομμάτια των υφασμάτων πάνω στις θήκες των μαξιλαριών.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Όπως βλέπεις υπάρχουν και άλλες φούντες στο γραφείο μου .

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Μα δεν ταιριάζει τέλεια το ροζ με το χρυσό και το γκρι;

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Και κάνει και έντονη αντίθεση πάνω στον καναπέ στο χρώμα της μέντας!

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο λοιπόν γιατί εγώ δεν ράβω, μαξιλάρια σε παστέλ αποχρώσεις γιατί όπως λέει και το θέμα μας “Παστέλ παντού”.  Μαξιλάρια που μοιάζουν (ή εμένα μου φαίνεται) με αυτά που έχει το Anthropologie.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Διάλεξε εσύ σε ποια κατηγορία θα τα κατατάξεις.

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο, anthropologie inspired

Εγώ πάντως διάλεξα να τα βάλω στο γραφείο μου για να τα χαίρομαι τις ώρες που περνάω εκεί (και είναι πολλές).

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie
Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie
Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie
Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie
Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie, φτιαγμένα με υλικά όπως ένα πατάκι μπάνιου, πολύ εύκολα και εντυπωσιακά στην εμφάνιση | How to make anthropologie inspired no sew pillow covers

Τελειώνοντας να σου θυμίσω να επισκεφτείς αύριο την Λένα & την Κατερίνα στο Violet Mimosa. Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers

– Ρία από La creme ………………………………………………………………. 10/04/2018

– Χριστίνα από Art Decoration & Crafting ………………………………….. 11/04/2018

– Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa .……………………………………… 12/04/2018

– Ζωγραφιά από Bisozozo ………………………………………………………. 13/04/2018

– Κική από Creative Moments ……………………………………………….. 14/04/2018

Φιλάκια

Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

24 thoughts on “Μαξιλάρια χωρίς ράψιμο εμπνευσμένα από το Anthropologie”

 1. Ria Lacreme
  APRIL 11, 2018 AT 11:17 AM
  Υπέροχα! Κι εγώ είμαι φαν του Anthropologie πάντα έχει ιδιαίτερα πράγματα..

  Απάντηση
 2. Irini
  APRIL 11, 2018 AT 7:04 PM
  Μπραβο !!!!! φανταστικα τα μαξιλαρια σου ….ειπαμε εχεις στυλ !!!!
  καλη συνεχεια

  Απάντηση
 3. Craftartista
  APRIL 11, 2018 AT 7:20 PM
  Χριστίνα μου, ενθουσιάστηκα με τις νέες σου δημιουργίες. Πανέμορφα τα μαξιλάρια! Μου έδωσες έμπνευση, φίλη μου. Σ’ ευχαριστώ. Πολλά φιλιά!

  Απάντηση
 4. Kiki
  APRIL 11, 2018 AT 9:03 PM
  Εντάξει είναι πανέμορφα και έχω να πω πως είσαι ευφυέστατη πραγματικά! Συγχαρητήρια Χριστινάκι, για άλλη μια φορά μας ξεσηκώνεις για τα καλά ❤

  Απάντηση
 5. ΙΩΑΝΝΑ MPISKOTOUPOLI
  APRIL 12, 2018 AT 11:25 PM
  Υπέροχα τα μαξιλαράκια σου Χριστίνα και επειδή λατρεύω τις φουντίτσες στα μαξιλαράκια και μας έδειξες πόσο εύκολα γίνονται,νομίζω πως θα τα δοκιμάσω άμεσα!!Καλό βράδυ!!

  Απάντηση
 6. Mary
  APRIL 13, 2018 AT 4:16 AM EDIT
  Christina all of this with just glue? What have I been doing with my life. I love all the pretty colors and the texture! Now I want to come and visit you at your office.

  Απάντηση
 7. FLORENCE
  APRIL 13, 2018 AT 5:09 AM EDIT
  Christina, those look amazing! They look like you bought them from a fine department store. I’m like Mary above…I’m amazed you made these with glue only, and no sewing. You are so creative…I would never have thought of this.

  Απάντηση
 8. Maria Pirgianaki
  APRIL 13, 2018 AT 8:59 AM EDIT
  Χριστός Ανέστη Χριστίνα μου.Και μόνο που έφτιαξες μαξιλαράκια χωρίς ράψιμο είναι απίθανο.Εύκολη και πολύ όμορφη ιδέα και τα χρώματα στα υλικά κόμα πιο ωραία.Οι φωτο σου είναι τέλειες όπως και η διακόσμηση…φιλάκια πολλά!

  Απάντηση
 9. Νικολέττα
  APRIL 14, 2018 AT 8:04 PM EDIT
  Ειδα τη λέξη-κλειδί” χωρίς ράψιμο” και ήρθα να θαυμάσω τι έφτιαξες Χριστίνα μου! Καημό το έχω να μάθω να ράβω αλλά δεν το έχω πετύχει ακόμα!Για αυτό λατρεύω να βλέπω τέτοια projects! Πολύ πολύ όμορφα, καταγράφηκε στα υπόψιν !

  Απάντηση
  • Κι εγώ τον ίδιο καημό είχα κι έχω… τα παιδιά μου μου πήραν δώρο μια ραπτομηχανή πριν 3 χρόνια και ακόμη στο κουτί της είναι. Κι έτσι σκαρφίζομαι τρόπους να φτιάχνω αυτά που θέλω χαχαχχαχαχ

   Απάντηση
 10. Barbara Chapman ~ French Ethereal
  APRIL 16, 2018 AT 9:52 PM EDIT
  Hello Christina,
  Love these pillows you’ve created ~ what a great Anthropologie hack! Fun!!! I do sew but I also somedays like to just pull out the glue or a glue-gun and just go glue crazy. �� This is a great project for someone who doesn’t sew but wants to “get the look. ” I pinned several photos to my Crafts and Sewing, and also to my DIY Projects boards for you.

  Thanks for a fun idea,
  Barb ��

  Απάντηση
 11. Ζωγραφιά | Bisozozo
  APRIL 17, 2018 AT 10:30 PM EDIT
  Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα χαλάκι μπάνιου θα έδειχνε τόσο τόσο όμορφο!

  Απάντηση
 12. Maya Kuzman
  APRIL 13, 2018 AT 6:03 PM EDIT
  I’ve been drooling over their pillows for so long and I totally want to make some of them myself! Thank you for sharing the steps – yours turned out gorgeous!
  I am also working on an Anthropologie inspired project. Cannot wait to share more next Wednesday!

  Απάντηση

Leave a Comment