Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής

Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής! Ναι γιατί όχι; Έλα να σου δείξω πόσο εύκολο είναι!

Πολλές φορές και σε ανύποπτο χρόνο κάνω συλλογή από διάφορα πράγματα και τώρα τελευταία αγοράζω συνέχεια ξύλα κοπής για την κουζίνα.

Εκτός του ότι είναι αρκετά χρήσιμα γιατί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους, η αίσθηση του ξύλου σε μια λευκή κουζίνα όπως η δική μου, λειτουργεί και διακοσμητικά.

Γλυκαίνει τον λευκό χώρο και του δίνει μια πιο cozy εμφάνιση.

Ξύλα κοπής στο πάγκο της κουζίνας

Επίσης αν και είμαι φαν του Διαδικτύου όταν πρόκειται να μαγειρέψω κάτι εξαιρετικό ή κάτι που δεν το έχω μαγειρέψει ξανά χρησιμοποιώ πολύ τα βιβλία μαγειρικής που έχω μαζέψει με τα χρόνια. Κι έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω ένα stand για τα βιβλία μου ή επί το ελληνικότερον ένα αναλόγιο για να στέκεται το βιβλίο κι έτσι να διαβάζω την συνταγή πιο εύκολα.  Αυτό μπορεί να γίνει πολύ-πολύ εύκολα με ένα ξύλο κοπής.

 


Να μη ξεχάσω επίσης να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!


Πως ένα ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής;

Για τον σκοπό αυτό διάλεξα ένα δίσκο κοπής από αυτούς που είχα και συγκεκριμένα αυτόν που δείχνει το βέλος στην φωτογραφία παρακάτω.

Ένας οικονομικός ξύλινος δίσκος που δεν θα έλειπε από τη συλλογή μου.

Ξύλα κοπής στην κουζίνα

Οδηγίες κατασκευής stand 

Το πως θα φτιάξω το stand υπήρχε ήδη στο μυαλό μου σαν σχέδιο. Πήρα λοιπόν το ξύλο μαζί μου στο εργαστήριο, όπου έψαξα και βρήκα τρία ξυλάκια με διαφορετικό πλάτος.

Πως ένα ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής

Αφού τα μέτρησα  τα έκοψα στα μήκη που χρειαζόμουν.  Tο ένα από τα τρία, το πιο φαρδύ θα το χρησιμοποιήσω σαν ποδαράκι για να σταθεί το ξύλο κοπής όρθιο και γι αυτό το “γώνιασα”. 

Αυτό γίνεται πολύ εύκολα σε ένα δίσκο ξύλου και όπως σου έχω πει πολλές φορές το εργαστήριο της εταιρείας είναι πλήρως εξοπλισμένο.  Το ξυλάκι που γώνιασα θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να κάνει καλή εφαρμογή πάνω στο ξύλο κοπής όπως βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω.

Κατασκευή stand για βιβλία μαγειρικής από ένα ξύλο κοπής

Μετά έτριψα τα τρία ξυλάκια όπου χρειαζόταν με ένα γυαλόχαρτο και τα πέρασα με ένα άχρωμο βερνίκι. Στη συνέχεια με μια κρυσταλλιζέ κόλλα ξύλου κόλλησα τα δύο μεταξύ τους και τα έσφιξα με τους σφιγκτήρες έως ότου στεγνώσει η κόλλα.

Πως ένα ξύλο κοπής έγινε σταντ για βιβλία μαγειρικής

Τώρα το μόνο που έμενε ήταν να στερεώσω τα ξύλα πάνω στην επιφάνεια. Στο κάτω μέρος, εκεί που θα ακουμπάει το βιβλίο έβαλα τρεις βίδες λίγο μικρότερες από το φάρδος των ξύλων. Μικρότερες,  για να μη βγουν από την μπροστινή πλευρά και στο στήριγμα-ποδαράκι έβαλα δύο βίδες.

Κατασκευή stand για βιβλία μαγειρικής από ένα ξύλο κοπής

Φωτογραφίες από το χώρο της κουζίνας

Κοίτα τώρα, μια τόση δα κατασκευή και όμως βγήκε κάτι όμορφο και χρήσιμο!  Γι αυτό πολλές φορές λέω, πως δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Ένα ξύλο κοπής έγινε σταντ για βιβλία μαγειρικής

Το βιβλίο που έβαλα, είναι ένα μικρό σε ύψος βιβλίο αλλά έχει περιθώριο να βάλεις όποιο μέγεθος βιβλίου θέλεις.

Ένα ξύλο κοπής έγινε σταντ για βιβλία μαγειρικής
 

Πες μου τώρα, δεν δείχνει πολύ όμορφο πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή εγώ το βλέπω έτσι επειδή το έφτιαξα;

Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής
Διακόσμηση πάγκων κουζίνας, σταντ για βιβλία μαγειρικής από ξύλο κοπής

Η πινακίδα με το χιουμοριστικό μήνυμα, μαγείρεψε με ασφάλεια, είναι δώρο του Mr. Την σχεδίασε, την εκτύπωσε, την έβαλε σε κορνίζα και μου την έφερε.  Γιατί μη νομίζεις πως και στην κουζίνα δεν πειραματίζομαι… χαχαχα!

Διακόσμηση πάγκων κουζίνας

Την οποία κουζίνα μου, μπορείς να την δεις μετά την ανακαίνιση της στο άρθρο  Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι

Έχω βάλει πολλά ξύλινα στοιχεία για να “σπάνε” και να γλυκαίνουν την μονοχρωμία του άσπρου.  Υπάρχουν βέβαια και τα μεταλλικά χρώματα και ειδικά το χρυσό όπως στα πόμολα των ντουλαπιών ή στα σκεύη όπως αυτή εδώ η κατσαρόλα. Τι;  Δεν θα είχα χρυσό στην κουζίνα;

 
Διακόσμηση πάγκων κουζίνας
Διακόσμηση πάγκων κουζίνας, σταντ για βιβλία μαγειρικής από ξύλο κοπής

Ακόμη όμως και αν δεν χρησιμοποιείς βιβλία μαγειρικής και συμβουλεύεσαι αποκλειστικά το διαδίκτυο για τις συνταγές το ξύλινο αυτό stand μπορεί να κρατήσει και το tablet σου.  Όρθιο και με ασφάλεια όσο εσύ θα είσαι απασχολημένη με την παρασκευή της συνταγής σου.

Σταντ για βιβλία μαγειρικής από ξύλο κοπής

 
 

Λίγα λόγια για τις επιφάνειες κοπής 

Ένα αναμφισβήτητα πολύ χρήσιμο και αγαπημένο εργαλείο κάθε μάγειρα που σέβεται τον εαυτό του, είναι μία επιφάνεια κοπής. Όλοι μας έχουμε ξεκινήσει τη μαγειρική μας «καριέρα» προσπαθώντας να κόψουμε ένα κρεμμύδι ή μία πιπεριά σε ένα μικρό πιάτο σερβιρίσματος και στο τέλος να εκνευριζόμαστε καθώς το μαχαίρι μας σχεδόν πάντα ακουμπά στα τοιχώματα του πιάτου και χαλάει το κόψιμό μας, πετάγονται δεξιά και αριστερά πράγματα αλλά κάνει κι ένα θόρυβο περίεργο.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρουμε την απόφαση να εξοπλίσουμε την κουζίνα μας με κάτι που θα μας βοηθά να κόψουμε εύκολα τα υλικά του φαγητού μας και να μας αφήσει να δημιουργήσουμε χωρίς εκνευρισμό;

Κι αυτό το κάτι είναι οι επιφάνειες κοπής!  Υπάρχουν λοιπόν στο εμπόριο επιφάνειες κοπής από ξύλο, πλαστικό, γυαλί και ανοξείδωτο.  Εγώ θα σου μιλήσω για τις ξύλινες επιφάνειες κοπής.

Είναι ίσως η πιο κλασσική και όμορφη επιλογή με μοναδικό μειονέκτημα το καθάρισμα του.

Τα ξύλα κοπής δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας καθώς δεν μεταδίδουν ασθένειες συνυφασμένες με το φαγητό όπως για παράδειγμα τη σαλμονέλα. Με την κατάλληλη φροντίδα και τον επιμελή καθαρισμό είναι μια απόλυτα υγιεινή επιφάνεια όσο και να έχει παλιώσει, για να προετοιμάσετε το φαγητό σας.

Πως καθαρίζω το ξύλο κοπής που χρησιμοποιώ στη κουζίνα μου

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το ξύλο κοπής είναι να βάλετε λίγο αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα και να τρίψετε την επιφάνεια και από τις δύο πλευρές. Μόλις το τρίψετε με την λεμονόκουπα, αφήστε το για 8-10 λεπτά να απομακρυνθούν οι άσχημες μυρωδιές και ότι υπολείμματα υπάρχουν από αυτό που κόψατε. Πλύντε το ξύλο με νερό και απορρυπαντικό πιάτων χωρίς να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι.  Αφήστε το να στεγνώσει μόνο του.

Εδώ θα ήθελα να σου πω πως είναι καλύτερα να έχουμε ένα ξύλο κοπής για τα λαχανικά και τα φρούτα μας και ένα διαφορετικό για τα κρέατα.

Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής

Πως ένα ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής

Και για να επιστρέψουμε στην κατασκευή μας, είδαμε πάλι λοιπόν πως είναι πολύ εύκολο να “χακάρουμε” αντικείμενα καθημερινής χρήσης και να τα μετατρέψουμε σε κάτι άλλο.  Μπορεί να μας εξυπηρετεί λειτουργικά ή μπορεί να  είναι ένα διακοσμητικό για το σπίτι μας.

Για περισσότερα Hack me please αν είσαι καινούργιος αναγνώστης μπορείς να μπεις στην κατηγορία Hack me please στο μενού του blog και να δεις όλα!

 

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

 
Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

16 thoughts on “Ξύλο κοπής γίνεται βάση για βιβλία μαγειρικής”

  1. Craftartista
    APRIL 18, 2018 AT 11:11 PM EDIT
    Χριστίνα μου, λατρεύω το ξύλο κοπής-book stand!!!!!!! Είναι εξαιρετική ιδέα!!!!!!!!!!!!!!! Και το αποτέλεσμα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!! Χίλια μπράβο, φίλη μου. Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    Απάντηση
    • Και σε μένα τελικά αρέσει πολύ Μία μου. Εκτός από την χρηστική του ιδιότητα στολίζει όμορφα και τον πάγκο της κουζίνας μου

      Απάντηση
  2. Marion
    APRIL 19, 2018 AT 9:51 AM EDIT
    Κι εμένα μου αρέσουν τα ξύλα κοπής Χριστίνα.
    Εχω κι εγώ μαζεψει αρκετα αλλα δεν έχω χώρο στο παγκο να τα βάλω έτσι όπως βλέπω τα δικά σου. (κλαψ..)

    Πάντως ωραία ιδέα. Βολικό το σταντ .
    Μπράβο!!

    Φιλιά πολλά

    Απάντηση
  3. Mia Petra
    APRIL 19, 2018 AT 10:56 AM EDIT
    Όταν σε έπλασε ο θεός πρέπει να είχε προφανώς έμπνευση, μεγάλη έμπνευση,
    και στη συνέχεια είχες κι εσύ μεγάλη -κι αστείρευτη- έμπνευση, κι όσο πας κάνεις
    όλο και πιο πολλές ομορφιές! Πολλά φιλιά!

    Απάντηση
    • Εντάξει … έλιωσα με το σχόλιο! Να κάτι τέτοια μου κάνετε και με παίρνουν τα ζουμιά μεγάλη γυναίκα! Χίλια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου Πέτρα μου… πολλά φιλιά κι από εμένα!

      Απάντηση
  4. Σμαραγδάκη Ρούλα
    APRIL 19, 2018 AT 7:31 PM EDIT
    Καλά Χριστινα μου θα συμφωνησω απόλυτα με την Πέτρα απο πανω..χα..χα.. δεν παιζεσαι λεμε . αυτο με τις συνταγες και τα βιβλια το εχω και εγω το χούι..θελω να της διαβαζω.. ωραια ιδεα… λατρευω τις γυναίκες που μπαινουν στα αντρικα …μετεριζια…χα..χα…και βεβαια δεν γινεται Χριστίνα χωρις χρυσό..χα..χα. μου αρεσε και το ονομα σου κατω που ειναι ολοχρυσο.!!! να περνας ομορφα φιλη μου με ότι κανεις φιλακιαααα!!

    Απάντηση
    • Α όλα κι όλα… τα εργαλεία εργαλεία και ο χρυσός χρυσός χαχαχχαχαχαχ! Δεν μπορώ να του αντισταθώ! Φιλιά πολλά Ρουλίτσα μου!

      Απάντηση
  5. Mary
    APRIL 20, 2018 AT 8:10 AM EDIT
    A beautifully done piece Christina. I could definitely use one of these in the kitchen next to my coffee station.

    Απάντηση
  6. Ρένα Χριστοδούλου
    APRIL 20, 2018 AT 2:58 PM EDIT
    Πολύ ωραία και χρήσιμη κατασκευή Χριστίνα μου.
    Είμαι σίγουρη ότι πολλά τάμπλετ έχουν πέσει στην κατσαρόλα ��������
    Καιρός να σωθούν τα υπόλοιπα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    Απάντηση
  7. ωραιο…αλλα οχι για το ταμπλετ! χαχα πλακα κανω! τρελαινομαι να δοκιμαζω συνταγες και εχω κ εγω βιβλία και το σταντ σου, απλα λυνει τα χερια! ορθιο το βιβλίο να διβάζεις πιο ευκολα βρε αδελφε! Γι αυτό και όταν βρισκω και συνταγη στο ιντερνετ, την εκτυπωνω! χαχαχα ειμαι παλιας σχολης 🙂

    Απάντηση
    • Ακριβώς! Και σε μένα αρέσουν πολύ τα βιβλία μαγειρικής έχω ένα ολόκληρο ράφι στην κουζίνα μου. Παλιότερα έγραφα ότι συνταγές έβρισκα σε ένα όμορφο τετράδιο… τώρα που χρόνος για τέτοια! Κι εγώ εντελώς της παλιάς σχολής σε αυτό 🙂

      Απάντηση

Leave a Comment