Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, πως ανακαίνισα εκ βάθρων την κουζίνα μας στο σπίτι που νοικιάσαμε κι έγινε ένα ευχαριστο, φωτεινό δωμάτιο.

Μια ανάρτηση που έπρεπε να είχε γίνει πολλούς μήνες πριν αλλά όλο και κάτι συνέβαινε και δεν γινόταν.  Την ετοίμασα λοιπόν πριν 15 ημέρες αλλά συνέβη ένα πολύ θλιβερό γεγονός στην οικογένεια μας και που όρεξη για αναρτήσεις.

Όχι πως και τώρα έχω ιδιαίτερη όρεξη αλλά είναι αυτά τα πολύ στενάχωρα που σε κάνουν πιο δυνατό,  που σε κάνουν να θέλεις να αλλάξεις το σκηνικό.  Για να μη θυμάσαι; Για να μην πονάς;  Δεν την ξέρω την απάντηση…

Λοιπόν!

__________________________________________

Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

__________________________________________

 

Ανακαίνιση κουζίνας – Πως ήταν πριν

 

Όταν μπήκαμε στο σπίτι που μένουμε για να το δούμε αντίκρισα αυτή την κουζίνα.  Το πρώτο που ένιωσα ήταν αγωνία για το πως θα την “σουλουπώσω”.  Όπως σου έχω ξαναπεί το σπίτι το νοικιάζουμε οπότε οτιδήποτε γίνεται σε αυτό δεν μένει σε εμάς αλλά πάει “υπέρ του μισθίου” που λένε και τα συμβόλαια.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της κουζίνας είναι ότι είναι φωτεινή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και ότι τουλάχιστον τα ντουλάπια ήταν σε καλή κατάσταση.

Old kitchen before

Είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όχι ιδιαίτερα μεγάλο, 320Χ350, περίπου 11 τμ.  Εκτός από τα ντουλάπια που αποφασίσαμε αμέσως να τα κρατήσουμε όλα τα υπόλοιπα θα έφευγαν.

Old kitchen before, wall tiles

Τα πλακάκια από τον τοίχο.

Old kitchen before, backsplash

Ο πάγκος που ήταν κατεστραμμένος σε αρκετά σημεία.

Old kitchen before, outdated tiles

Η πόρτα σε κακό χάλι κι αυτή, γενικά είχαν ένα θέμα με τις πόρτες σε αυτό το σπίτι γιατί ήταν όλες κατεστραμμένες.

Επίσης ο νεροχύτης έπρεπε οπωσδήποτε να αντικατασταθεί για λόγους υγιεινής.  Κι εκεί μας περίμενε μία έκπληξη.  Επειδή οι σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη ήταν τρύπιες έπρεπε να αντικατασταθεί όλο το ντουλάπι.  Είχε διαβρωθεί από την υγρασία και φυσικά προχωρήσαμε και σε καινούργια υδραυλική εγκατάσταση.

Old kitchen before, ugly pictures

Work in progress, kitchen renovation

Όπως και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού έτσι κι εδώ η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά και προστέθηκαν και νέες γραμμές προκειμένου να αποκτήσω πρίζες πάνω στους πάγκους για τις μικροσυσκευές.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, New electrical systems, kitchen renovation

Καινούργια πλακάκια κουζίνας και πάγκοι

Σε αυτή την πλευρά της κουζίνας τα πλακάκια έφταναν μέχρι πάνω εκεί που ήταν κρεμασμένα τα ντουλάπια.  Οπότε ξεκρεμάστηκαν τα ντουλάπια και τοποθετήσαμε πλακάκια έτσι όπως ήταν και πριν (μεταξύ μας εκ των υστέρων αυτό το θεώρησα περιττό). Τα πλακάκια δηλαδή πίσω από τα ντουλάπια.

Το πλακάκι που διάλεξα ήταν απομίμηση λευκού μάρμαρου (ε τι άλλο θα ήταν).  Το ίδιο μοτίβο επέλεξα και για τον πάγκο δηλαδή μάρμαρο.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, White marble tiles, kitchen renovation

Ήδη έχει αρχίσει και αναπνέει ο χώρος.  Και μόνο που έφυγαν τα χρωματιστά πλακάκια και ο σκούρος πάγκος δείχνει άλλο δωμάτιο.  Η ανακαίνιση κουζίνας προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, White marble tiles backsplash

Οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι που είναι γκρι.  Γκρι βάφτηκε η πόρτα αφού επισκευάστηκε και φυσικά όπως και στις υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού αντικαταστάθηκαν οι πετούγιες.  Inox σε απλή, μοντέρνα γραμμή είναι ότι πρέπει πάνω σε μία γκρι πόρτα.

Inox door handle

Γενικά στο χώρο της κουζίνας εκτός από το λευκό έχω προσθέσει και αρκετές μεταλλικές λεπτομέρειες.

Όπως αυτή εδώ η βρύση που αγόρασα μαζί με τις υπόλοιπες βρύσες των μπάνιων και τα είδη υγιεινής από τον Εμπορικό Παλμό ΑΕ.  Το μπρονζέ αντικέ της ύφος έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το λευκό σχεδόν minimal περιβάλλον και μου αρέσει πολύ!

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, Brass faucet for the kitchen

Κάτι άλλο που αντικαταστάθηκε είναι τα πόμολα στα ντουλάπια και τα συρτάρια.  Κι εδώ διάλεξα μπρούτζινο χρώμα.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, Brass cabinet handles

Το ντουλάπι που υπήρχε στην θέση πάνω από το ψυγείο το αφαίρεσα γιατί έτσι κι αλλιώς το δικό μου ψυγείο ήταν αρκετά ψηλότερο.   O χώρος που περίσσευε για να μη μείνει κενός έγινε ένα ωραιότατο ράφι για τα βιβλία μαγειρικής μου.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, Above the fridge shelf, cooking books
New inox fridge

Τον νεροχύτη όπως σου είπα και στην αρχή τον αντικατέστησα.  Εδώ όμως έκανα ένα μεγάλο λάθος που το πληρώνω κάθε μέρα.  Διάλεξα ένα νεροχύτη με δύο γούρνες, καθόλου βολικό για το πλύσιμο μεγάλων οικιακών σκευών ενώ θα μπορούσα να βάλω έναν ωραιότατο με μία γούρνα.

Είναι φυσικά στα άμεσα σχέδια μου να τον αντικαταστήσω

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, White kitchen sink

Στο παράθυρό έβαλα ένα λευκό λινό στόρι.  Νομίζω πως οτιδήποτε άλλο δεν θα του πήγαινε.  Βέβαια τις περισσότερες ώρες της ημέρας το έχω ανεβασμένο γιατί το παράθυρο βλέπει θάλασσα ως πέρα την Αίγινα!

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, White elegant kitchen makeover, inox appliances
 

Το κεντρικό φως είναι ένα μπρούτζινο ναυτικό φανάρι.

Brass kitchen lighting
 

Το σχέδιο της κουζίνας είναι ένα Π .  Δεξιά και αριστερά πάγκοι και στην μέση κάτω από το παράθυρο ο νεροχύτης και δίπλα η ηλεκτρική κουζίνα.  Μπαίνοντας στην κουζίνα βλέπεις αυτό.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, Kitchen makeover, white cabinets with blue details, brass handles

Το σχήμα αυτό με διευκόλυνε να χωρίσω την κουζίνα σε δύο ζώνες.  Έτσι δεξιά έφτιαξα την ζώνη του καφέ και των ροφημάτων.

Coffee station in the new kitchen
Coffee station, copper mugs
Και αριστερά είναι ο χώρος προετοιμασίας του φαγητού.  Έτσι είναι χωρισμένα και τα πράγματα μέσα στα πάνω και στα κάτω ντουλάπια.  Αυτό με διευκολύνει όταν κάνω κάτι μέσα στην κουζίνα να έχω κοντά μου ότι θέλω.
Kitchen makeover
White elegant kitchen makeover, details
 
Επειδή δεν μου αρέσει η ακαταστασία πάνω στους πάγκους της κουζίνας, προσπάθησα όσο είναι δυνατόν να κρατήσω τα απολύτως απαραίτητα.

Το μίξερ, το σταντ για τα βιβλία μαγειρικής που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό, ένα πέτρινο κασπό για τις κουτάλες, ένα ξύλινο δισκάκι με το αλάτι και το πιπέρι, μία μπρούτζινη χελώνα για να ακουμπάω ότι χρειάζομαι για το ανακάτεμα του φαγητού, το μικρό πορσελάνινο γουδί μου και φυσικά το χιουμοριστικό εκτυπώσιμο του Mr “Cook safely”.

Παντού μέσα στην κουζίνα θα δεις τους δίσκους κοπής που μαζεύω.  Έχω κι άλλους που θα στους δείξω άλλη φορά γιατί κάπως τους έχω αλλάξει!

Cook book holder diy
Black, white, wood, brass details
Salt and pepper appliances
Brass turtle
Minimal black teapot
 

Απορρυπαντικό και ένα γκρι και μαύρο wettex, τα βρήκα στα HM Home. Τα έβαλα πάνω σε ένα κεραμικό λευκό δισκάκι και το σφουγγάρι μέσα στο λευκό κεραμικό κουτί με το ξύλινο καπάκι.  Έτσι είναι όλα τακτοποιημένα,  δεν μου χαλάνε την εικόνα του νεροχύτη και δένουν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.  Είπαμε… σημασία στην λεπτομέρεια!

White marble tile kitchen backsplash, cleaning accessories

Και άλλοι δίσκοι κοπής!  Νομίζω τελικά πως είναι ένα τέλειο διακοσμητικό για την κουζίνα.

Cutting boards

Κάτω από τον πάγκο που λειτουργεί σαν coffee station έβαλα το πλυντήριο των πιάτων και δεξιά και αριστερά δημιούργησα δύο μίνι κάβες για κάποια μπουκάλια κρασί.

Dish washing machine

Απέναντι από το παράθυρο στην άλλη πλευρά της κουζίνας είναι το τραπέζι και οι καρέκλες.  Μπορούν να φάνε άνετα 4 άτομα, εμείς τώρα πια είμαστε δύο.

Dining area in the kitchen
White wood dining table and chairs

Στόλισα και φθινοπωρινά ε;  (Δεν το έχω καθόλου με το Φθινόπωρο).  Φύλλα κουμαριάς και μία κολοκύθα.

Kitchen table styling

Turban squash

Αλλά τι κολοκύθα!  Η κολοκύθα του Τούρκου ή κολοκύθα με τουρμπάν.  Είναι και βρώσιμη αλλά και διακοσμητική.  Μα δεν είναι τέλεια;

fall turban squash

Το κέικ δεν μας λείπει ποτέ.  Είναι λιχούδης ο Mr 😋

white blue dining plates
Dining table styling
Πάμε να δούμε τώρα και ένα πριν και μετά γιατί το ξέρω ότι σας αρέσει πολύ!
Μια παλιά κουζίνα το πριν
 

Ανακαίνιση κουζίνας, Το μετά

Ανακαίνιση κουζίνας, μετά
Παλιά κουζίνα πριν την ανακαίνιση

Το μετά

Κουζίνα μετά την ανακαίνιση, λευκά ντουλάπια, πλακάκια μάρμαρο
Κουζίνα πριν την ανακαίνιση, παλιά πλακάκια τοίχου

Το μετά

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, Κουζίνα με λευκούς τοίχους και λευκή τραπεζαρία
 
Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι
Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι, White elegant kitchen makeover

Ίσως για κάποιους να μην είναι και τόσο δραματική η αλλαγή σαν ανακαίνιση κουζίνας εξ αιτίας του ότι δεν αλλάχτηκαν τα ντουλάπια.  Για εμένα όμως που το έζησα είναι ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο και ελπίζω να σας αρέσει η σημερινή του εμφάνιση.

Το σπίτι που μένουμε έχει ανακαινιστεί ολόκληρο.  Εκτός από την κουζίνα που βλέπουμε σήμερα σου έχω δείξει άλλους δύο χώρους.  Την βεράντα και το μπάνιο μας.  Ελπίζω να μπορέσω να σου δείξω και τα υπόλοιπα δωμάτια στη συνέχεια.  Αν δεν έχεις δει την βεράντα και το μπάνιο μας σου βάζω παρακάτω τα links να τα χαζέψεις.

Ολική ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι μας

Anakainisi mpaniou
 

Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι 

anakainisi mpalkoniou

Να έχετε μια όμορφη ημέρα και μια ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα και μην ξεχνάτε περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!

Φιλάκια 🙂

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

30 thoughts on “Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι”

 1. Υπέροχη Χριστίνα, να την χαρείτε!!!Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μαρμάρου, ξύλου και μπρούντζου!!!Με έχεις κάνει και έχω αγαπήσει το μάρμαρο και θα το εντάξω με έναν τρόπο και εγώ στην κουζίνα μου,καλημέρα!!!

  Απάντηση
 2. Χριστινάκι μου, εκπληκτική η κουζίνα!
  Φαντάζομαι και τον κόπο και την κούρασή σας, αλλά το αποτέλεσμα είναι χάρμα!
  Να είστε γεροί, κορίτσι μου!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά κ' ελπίζω τα στενάχωρα αυτά να ήταν τα τελευταία και από εδώ και πέρα μόνο χαρά στη ζωή σας!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Ιωαννάκι μου (έτσι λέω την κόρη μου)! Κούραση πάααααααααααρα πολύ αλλά δεν βαριέσαι "Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος" που λένε…. Όσο για τα στενάχωρα μας άνοιξε μεγάλη πληγή που δύσκολα θα κλείσει. Φιλάκια

   Απάντηση
 3. Εύχομαι τα δυσάρεστα να είναι μακριά σας πλέον. Την περίμενα την ανάρτηση της κουζίνας ομολογώ. Πολύ μου αρέσει η αλλαγή και ειδικά αυτό το εφέ στα πλακάκια είναι πανέμορφο.

  Απάντηση
  • Δυστυχώς δεν είναι μακριά μας Κατερίνα μου. Ο χαμός ενός νέου, πολύ δικού μας ανθρώπου δεν ξεχνιέται… Ευχαριστώ κορίτσι μου

   Απάντηση
 4. Καταρχάς, συλλυπητήρια για την απώλειά σας, Χριστίνα μου! Πολύ όμορφη ανάρτηση! Όντως έγινε εντελώς διαφορετικό δωμάτιο σε σχέση με το πριν! Και εμένα μου αρέσει πολύ που κινήθηκες σε ανοιχτές αποχρώσεις. Επίσης αγαπώ τους δίσκους κοπής, που μπορούν να χρησιμεύσουν και ως διακοσμητικά στοιχεία ή ακόμη και για σερβίρισμα! Επίσης λάτρεψα την κολοκύθα σου, το σερβίτσιο και τις χαρτοπετσέτες (βλέπω ότι σου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μπλε-άσπρου, όπως είχα δει και στο remake κάποιων γυάλινων διακοσμητικών στο σαλόνι)!!! Να είστε γεροί να χαρείτε την κουζίνα σας και όλο το σπίτι φυσικά!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου, νάσαι καλά! Το μπλε ήταν αναπόφευκτο στην κουζίνα γιατί έχουν μπλε σόκορα τα ντουλάπια… αλλά ναι γενικά μου αρέσει σαν χρώμα.

   Απάντηση
 5. Καλημέρα Χριστίνα μου!
  Wow! Απίστευτη η ανακαίνιση της κουζίνας!
  Μου αρέσουν πολυ τα πλακάκια και ο πάγκος,αλλα και οι λεπτομέρειες ,με τα μπρούτζινα πόμολα και την βρύση!
  Λατρεψα το μπρούτζινο ναυτικό φανάρι!! Να είστε καλα να την χαίρεστε!Φιλακια!

  Απάντηση
 6. Εχεις μεγαλη υπομονη εχω να δηλωσω! αλλα καμια σχεση το πριν και το μετα! και λατρεψα το συνδυασμο χρωματαων και τα υδραυλικα σου! τελεια! ευχομαι να της χαρεις!!!

  Απάντηση
 7. Εντυπωσιακή η αλλαγή στην κουζίνα σου Χριστίνα μου.Να ξέρεις ότι μέσα απο λυπηρά γεγονότα μας κρατάει πάντα μια αόρατη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε.Να είστε καλά και την καλημέρα μου!

  Απάντηση
 8. Καλημερα Χριστίνα!!! Στο στάδιο… της κουζινας με βρίσκει και εμένα η ανάρτηση σου! Πολύ ομορφες οι αλλαγές και οι πινελιές σου, μπράβο! Μου αρέσει πολύ και η γκρι επιλογή για την πόρτα, την ίδια κάναμε και εμείς για όλες τις εσωτερικές! Και τώρα θέλω πμ… γιατί είμαι σε αναζήτηση παγκου & νεροχύτη, πες μου σε παρακαλώ την πηγή που εμπιστεύτηκες. Σε φιλώ γλυκά, σνουτςςςς

  Απάντηση
 9. Wow Christina, your kitchen looks incredible. Those brushed gold handles and taps are to die for and together with the white cabinets it makes your kitchen look so classy. Adore the blue accents you added. The whole space looks so much bigger now

  Απάντηση

Leave a Comment