Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρου από μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα με την κατάλληλη ανάμιξη υγρού γυαλιού και χρωμάτων.

‘Οταν ξεκίνησα το ταξίδι μου στον κόσμο του υγρού γυαλιού ήξερα πως οι εφαρμογές του είναι πολλές , πάρα πολλές.

 • Πάνω σε επιφάνειες ξύλου δίνει την εντύπωση ότι έχεις περάσει 50 χέρια λούστρου
 • Στη ζωγραφική, αναμεμειγμένο με ακρυλικά χρώματα, μελάνια, ειδικές πάστες χρώματος και συνδυασμένο με πέτρες και κρύσταλλα
 • Εγκιβωτισμός αντικειμένων όπως λουλούδια, φύλλα
 • Για την κατασκευή υπέροχων κοσμημάτων
 • Για την διακόσμηση καθημερινών αντικειμένων μέσα στο σπίτι

Κάθε μέρα ανακαλύπτω που και πως μπορώ να το εφαρμόσω δημιουργώντας εκπληκτικά εφέ.


Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!


Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρου bonus ένα σετ σουβέρ

Έτσι κι εδώ αποφάσισα πως ένας απλός ξύλινος δίσκος κοπής και ένα σετ σουβέρ από φελλό που στην μία τους πλευρά είχαν κάποιες φωτογραφίες κολλημένες μπορούν να αλλάξουν δραματικά εμφάνιση και να γίνουν πραγματικά στολίδια για το τραπέζι μου.

Δεν ξέρω αν εσείς χρησιμοποιείτε με αυτό τον τρόπο τους δίσκους κοπής, σαν πιατέλες σερβιρίσματος, αλλά εγώ το κάνω πολύ συχνά.  Μου αρέσει η υφή του ξύλου ανάμεσα σε κρύσταλλα και πορσελάνες πάνω στο τραπέζι.

Αλλά πάμε να δούμε πως το έκανα και πόσο εύκολο πραγματικά είναι.  Ξεκίνησα με τα σουβέρ τα οποία κάλυψα στην πίσω πλευρά τους με χαρτοταινία για να τα προστατέψω από τις σταγόνες του υγρού γυαλιού που θα καταλήξουν στην κάτω επιφάνεια όσο αυτό θα στεγνώνει.

Στη συνέχεια έβαψα με primer την επιφάνεια τους εκεί που ήταν η φωτογραφία προκειμένου να την “εξαφανίσω”.  Αυτό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα.

How to prepare coasters for resin pouring

Να δούμε όμως και τι υλικά χρησιμοποίησα 

 • Υγρό γυαλί και καταλύτη.  Αυτή την φορά δοκίμασα τα προϊόντα της Alfakem και συγκεκριμένα LIQUID RESIN ART A+B ΕΠΟΞΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΩΝ RESOLTECH  ‘Οπως θα δείτε κι εσείς στο τέλος το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
 • Χρωστική πάστα μαύρη της ίδιας εταιρείας
 • Χρωστική πάστα λευκή της ίδιας εταιρείας
 • Ακρυλικό χρυσό χρώμα
 • Γάντια μιας χρήσης
 • Ποτηράκια για την ανάμιξη
 • Ξύλινα στικς για το ανακάτεμα
 • Πιστόλι θερμού αέρα (αν δεν υπάρχει και το πιστολάκι των μαλλιών κάνει την ίδια δουλειά)
 • Χαρτοταινία

Οδηγίες ανάμιξης και εκτέλεση

Σε ένα ποτηράκι αναμειγνύω 2 μέρη από το υγρό Α και 1 μέρος από το Β και το ανακατεύω πολύ καλά για 3 λεπτά.  Η καλή ανάμιξη των συστατικών του υγρού γυαλιού είναι το Α & το Ω για την επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα

Στη συνέχεια χωρίζω το μίγμα μου σε 3 μέρη. Ένα για το μαύρο χρώμα που έβαλα και την μεγαλύτερη ποσότητα, λιγότερο για το λευκό και ελάχιστο για το χρυσό.  Αυτό ήταν ανάλογο με την ποσότητα των χρωμάτων που θα χρησιμοποιούσα.

‘Απλωσα σε όλη την επιφάνεια των σουβέρ το μαύρο χρώμα και το έστρωσα καλά με το χέρι μου.  Μην ξεχνάς πως φοράμε πάντα γάντια όταν χρησιμοποιούμε το υγρό γυαλί και σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλες επιφάνειες φοράμε και μάσκα.  Εδώ δεν χρειάστηκα μάσκα γιατί είχα μικρές επιφάνειες και ως εκ τούτου πολύ λίγη ώρα επεξεργασίας.

Πάνω από το μαύρο χρώμα έριξα μικρή ποσότητα λευκού και χρησιμοποιώντας το πιστόλι του θερμού αέρα προκειμένου να εξαλείψω τις φουσκάλες το λευκό χρώμα άρχισε να απλώνει δημιουργώντας πανέμορφα σχέδια.  Κάτι σαν μάρμαρο.  Έριξα επίσης και λίγες σταγόνες από το μείγμα μου με το χρυσό χρώμα.

Black, white, gold resin on coasters

Με τα δάκτυλα μου φρόντισα να αλείψω καλά και τις πλευρές των σουβέρ.

Resin black, white marbled coasters, gold details

Μα δες τι όμορφο υλικό είναι το υγρό γυαλί! Ίδια τεχνική και στα 4 σουβέρ, ίδια χρώματα αλλά προέκυψαν 4 διαφορετικά σχέδια.

Coasters in marble look with gold details

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο

Πάμε τώρα στον δίσκο κοπής τον οποίο κάλυψα και αυτόν στο πίσω μέρος με χαρτοταινία όπως ακριβώς έκανα και με τα σουβέρ.

How to cover a cheeseboard for resin pouring

Επανέλαβα την ίδια διαδικασία όπως και πιο πάνω δηλαδή μαύρη βάση με λευκά νερά.

Resin black, white marbled cheeseboard

Κάποιες σταγόνες χρυσού και ζέσταμα πάλι με το πιστόλι θερμού αέρα και το λευκό χρώμα έκανε πάλι το θαύμα του.

Resin black white marble cheeseboard gold details

Σχημάτισε υπέροχα σχέδια τα οποία λόγω που η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη φαίνονται ακόμη πιο όμορφα!  Αυτό ήταν!  Τελειώσαμε… τώρα θα τα αφήσω να στεγνώσουν στην αφή καλά περίπου 24 ώρες, θα αφαιρέσω τις χαρτοταινίες και αφού περιμένω ακόμη 2 μέρες θα είναι απολύτως έτοιμα και ασφαλή για την πιο βαριά χρήση.  Γιατί αν στις κατασκευές με υγρό γυαλί τηρήσεις όλους τους κανόνες μετατρέπεται σε ένα από τα πιο σταθερά υλικά.  Κάτι σαν το μάρμαρο.

Black and white resin marble on cheeseboard

Είναι πια έτοιμα για χρήση και είμαι σίγουρη πως θα προσθέσουν μία glam πινελιά στο σερβίρισμα μου.
Δίσκος κοπής και σουβέρ με τεχνοτροπία μάρμαρο από υγρό γυαλί
Το τελικό αποτέλεσμα

Και τώρα έτσι όπως τα φωτογραφίζω νομίζω πως κάνουν και για ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές που έρχονται από εδώ και μπρος.

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο, Resin coasters and cheeseboard

Αν είστε καλεσμένοι σε τραπέζι τι πιο υπέροχο να δωρίσετε ένα χειροποίητο δίσκο κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρου και ένα σετ σουβέρ στην οικοδέσποινα.  Νομίζω πως θα το χαρεί πολύ ένα τέτοιο δώρο!

Resin coasters and cutting board

Τον δικό μου άρχισα ήδη να τον χρησιμοποιώ.  Δεν περίμενα καμία γιορτή… άλλωστε το να κάνουμε την κάθε μέρα μας να μοιάζει με γιορτή είναι στο χέρι μας.  ‘Ετσι δεν είναι;

Black and white marble resin coasters and serving board

Black and white resin marble serving board diy

Δεν ξέρω αν σε εσάς αρέσει αυτό που έκανα.  Ο δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρου κι ένα αντίστοιχο σετ σουβέρ.

Εμένα όμως μια τόσο μικρή επέμβαση σε ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στην κουζίνα μας, μου έδωσε μεγάλη χαρά.

Δίσκος κοπής και σουβέρ τεχνοτροπία μάρμαρο με υγρό γυαλί

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο, Marble coasters and cheeseboard with epoxy resin

Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα της ζωής;  Να μπορούμε να παίρνουμε χαρά από κάποια τέτοια μικρά πραγματάκια!

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο, Black, white, gold resin coasters, serving board, diy, grapes, brie cheese

Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο, Black, white, gold resin coasters, grapes, melissanthi white dry wine
Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο
Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο, How to embellish a wooden cutting board and coasters with resin
Λοιπόν; Πως σας φαίνεται ο ξύλινος δίσκος κοπής και τα σουβέρ μετά την προσθήκη των λεπτομερειών με υγρό γυαλί;
Περιμένω με χαρά τα σχόλια σας και σας εύχομαι μία όμορφη ημέρα και μία ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα!
Φιλάκια ❤
Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

31 thoughts on “Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο”

 1. Έγιναν υπέροχα Χριστίνα,γεια στα χέρια σου!!!Μου αρέσει η όψη μαρμάρου και το μαύρο,το χρυσό,το λευκό,ενώ το υγρό γυαλί,είναι απωθημένο μου, αφού ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει!!Καλημέρα!!!

  Απάντηση
 2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ!!
  Έγιναν υπέροχα Χριστίνα μου.
  Με το ζόρι κρατιέμαι να αγοράσω υγρό γυαλί.
  Πρέπει πρώτα να τελειώσω ό,τι είναι σε εξέλιξη και μετά .
  Φτιάχνεις εσύ και μαθαίνουμε εμείς .
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  Απάντηση
  • Χαχαχαχχαχαχ φίλη μου, ξέρεις πόσα έχω εγώ στη μέση;;; Αλλά αυτό με το υγρό γυαλί έχει καταλήξει να είναι έρωτας πια! Φιλάκια

   Απάντηση
 3. 'Γεια στα χεράκια σου τα χρυσά, Χριστινάκι μου!
  Με όοο,τι κι αν καταπιαστείς, θα μας καταπλήξεις!
  Μπράβο και πάλι μπράβο, κορίτσι μου!
  Τα ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μου και πολλές ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Ιωάννα μου για τα καλά σου λόγια. Τέτοια μου λέτε και παίρνουν τα μυαλά μου αέρα. ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ κι εγώ!

   Απάντηση
 4. Καλησπέρα Χριστίνα μου!
  Υπέροχα έγιναν και πολυ σικάτα!
  Μου αρέσει πολυ το εφέ μαρμάρου και έδεσαν πολυ ομορφα τα χρώματα μεταξύ τους! Γειά στα χέρια σου ταλαντούχα μου κυρία μου! Καλη εβδομαδα!Φιλάκια!!

  Απάντηση
  • Ωωωωωω σ ευχαριστώ Δήμητρα μου! Μετράει 2 φορές για μένα αυτό το σχόλιο γιατί είναι από μια εξίσου πολυτάλαντη κυρία! Φιλάκια

   Απάντηση
 5. Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο για διάβασμα ανακαλύπτω όλο και περισσότερα πράγματα που μπορώ να φτιάξω με απλά υλικά. Μπράβο έχεις πολύ καλό γούστο.

  Απάντηση
 6. Είσαι θεά γλυκειά μου στις μεταμορφώσεις ! Ευχαριστούμε πολύ για τις πάντα λεπτομερείς και κατανοητές οδηγίες σου. Μακάρι να είχα χρόνο να σε επισκέπτομαι συχνότερα. Φιλάκια

  Απάντηση
 7. Χριστίνα μου δεν ξέρεις πόσο πολύ μου αρέσει αυτή σου η νέα τάση με το υγρό γυαλί !!! Εχω δεί όλα σου τα έργα και είναι πανέμορφα !! Μα το πιο όμορφο δώρο για εμάς είναι οι αναλυτικές σου οδηγίες !!
  Πολλά φιλιά

  Απάντηση
  • Εμένα να δεις Νικόλ μου πόσο μου αρέσει, με έχει συνεπάρει. Οι αναλυτικές οδηγίες είναι must για μένα αλλιώς τι νόημα έχει να δείχνεις κάτι αν δεν μπορεί να καταλάβει αυτός που διαβάζει τι κάνεις και πως! Πολλά φιλιά!

   Απάντηση
 8. Where is my emoticon with the huge big eyes and the other one with the hearts in their eyes. Christina, you are so talented and have the most beautiful, classy and chic decor style. I am completely blown away by how lovely the breadboard and the coasters are. I would pay a lot of money in a high end store to have something like this when we're entertaining.

  P.S. You've got to make a video of this one too, please, please, please. I love your videos

  Απάντηση
  • Oh my sweet Michelle! Thank you and thank you and thank you! You are so creative and talented lady and this comment counts for me. I would like to make a video but it is a lot of work the processing and of course I am not good at all

   Απάντηση
 9. Το υγρό γυαλί είναι τελικά φανταστικο.Ο,τι κι αν έχεις κάνει εχει γίνει απίστευτα ωραίο.
  Μπράβο για άλλη μια φορά Χριστίνα μου.
  Εδωσες λάμψη κι άλλο αέρα σε κάτι τόσο απλό.

  Φιλιά πολλά

  Απάντηση
 10. Χριστίνα μου ειλικρινά σου μιλάω θα πλήρωνα άνετα να αγοράσω αυτό το σετ. Αν και με το χρυσό δεν τα πάω και πολύ καλά, αλλά σαν ιδέα, εκτέλεση και για αυτά τα υπέροχα νερά του λευκού με το μαύρο έχω ξετρελαθεί! Χρησιμοποιώ και εγώ πολύ τους δίσκους κοπής για σερβίρισμα!

  Απάντηση
 11. Υπέροχο έγινε το σετ!! Μου αρέσει ο συνδυασμός χρωμάτων και τα νερά που κάνει σαν μάρμαρο.. Άνετα θα το αγόραζα αν το έβρισκα κάπου! Λάτρεψα και τις λεοπάρ χαρτοπετσέτες!

  Απάντηση

Leave a Comment