Ολική ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι μας

Ολική ανακαίνιση στο μεγάλο μπάνιο στο σπίτι που νοικιάσαμε πρόσφατα αφού δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από θεαματικό.

Είναι μια ανάρτηση, αυτή για την ανακαίνιση του μπάνιου, που έπρεπε να έχω γράψει πολύ καιρό πριν αλλά.  Πολλές φωτογραφίες, πολύ υλικό, πολύ ξεκαθάρισμα και λίγος χρόνος!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Όπως ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισα σε άλλο σπίτι λόγω του ότι το προηγούμενο πωλήθηκε.  Ενοικιαστής είμαι δεν πούλησα το σπίτι μου για να αγοράσω άλλο και πάλι στο ενοίκιο ήρθα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζω στα σπίτια είναι το/τα μπάνια του.  Μόλις αντίκρισα λοιπόν το θέαμα που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία το πρώτο που είπα ήταν “Βοήθα Παναγία μου”!  Δεν ήταν μόνο το ξεπερασμένο στυλ του αλλά και οι ζημιές που είχε ήταν πολλές και έπρεπε να επισκευαστούν οπωσδήποτε.

Όπως επίσης σου έχω ξαναπεί στην ανάρτηση μου Εμείς γι αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει ο ιδιοκτήτης είναι αλλοδαπός και γνωρίζει πολύ καλά πως αν εγώ προχωρούσα σε μία ριζική ανακαίνιση των χώρων του σπιτιού πρέπει κάτι κι εκείνος από την πλευρά του να “δώσει”.  Το deal που έκανα μαζί του ήταν αρκετά συμφέρον για εμένα και προχώρησα ακάθεκτη στην υλοποίηση των σχεδίων μου.

Η ολική ανακαίνιση του μπάνιου ξεκινάει

Και έτσι άρχισε η “αποκαθήλωση”.

Το μπάνιο ξηλώθηκε κυριολεκτικά, είπαμε ολική ανακαίνιση!!!  Δεν έμεινε τίποτα μόνο οι τοίχοι.  Ακόμη και οι σωληνώσεις αντικαταστάθηκαν με καινούργιες γιατί σε πολλά σημεία είχαν τρυπήσει με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία στους χώρους που συνορεύουν με το μπάνιο.

Τα συνεργεία που ανέλαβαν τις εργασίες είναι δικά μας, το έχω πει ξανά πως έχουμε Τεχνική Εταιρεία και εγώ ανέλαβα τον σχεδιασμό και την προμήθεια των υλικών.

Θυμάσαι στην ανάρτηση μου Ανακαίνιση μπάνιου, έμπνευση και εργασίες είχα γράψει πως περίπου φαντάζομαι τον χώρο.  Πολύ μικρές λεπτομέρειες άλλαξαν στην πορεία που δεν επηρέασαν καθόλου το αρχικό σχέδιο.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο είναι το μάρμαρο.  Εδώ να σου πω πως πολύ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μάρμαρο Carrara αλλά πρώτον η τιμή του είναι εντελώς απαγορευτική και δεύτερον για τόσο μεγάλα κομμάτια που ήθελα εγώ έπρεπε να περιμένω τουλάχιστον δύο μήνες για να γίνουν εισαγωγή.   Ο πρώτος λόγος φυσικά μου αρκούσε!!!

Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν

Μια χαρά λοιπόν λειτούργησε για τα σχέδια μου το μάρμαρο Καβάλας  Και πάλι το συνολικό κόστος δεν το λες οικονομικό.  Κι αυτό γιατί είναι μονοκόμματα κομμάτια και όχι τύπου πλακάκι και με διαφορετικά πάχη, άλλο για τους τοίχους, άλλο για τον πάγκο.

Η μπανιέρα αντικαταστάθηκε με μια φαρδιά ντουζιέρα και αναγκάστηκα να μεταφέρω ακόμη και την πόρτα του μπάνιου για να κερδίσω σε φάρδος.  Οι τοίχοι της ντουζιέρας ντύθηκαν με μάρμαρο μέχρι λίγους πόντους κάτω από το ταβάνι και στο πάτωμα της μπήκε πάλι μάρμαρο με επεξεργασία για να μην γλιστράει.

Στους υπόλοιπους τοίχους του μπάνιου όπως θα δεις παρακάτω το μάρμαρο σταμάτησε περίπου στην μέση του ύψους τους.

Στο μπάνιο θα δεις πως ενώ είμαι λάτρης του χρυσού μεταλλικού χρώματος αυτό απουσιάζει εντελώς.  Έτσι δύο καθρέφτες που μου άρεσε πολύ το σχέδιο τους αναγκάστηκα με το που έφτασαν να τους ντύσω με ταινία και χαρτιά και να τους βάψω με ένα ασημένιο σπρέι.

Στο χώρο επικρατεί το λευκό με λίγο γκρι (νερά του μάρμαρου) και inox ή ασήμι.  Είναι ένα αρκετά μεγάλο μπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και έτσι φρόντισα να υπάρχει και αρκετό φως γιατί δεν έχει παράθυρο άρα δεν έχει φυσικό φως.  Παρ όλα τα φώτα, 4 απλίκες δίπλα στους καθρέφτες και ένα μέσα στην ντουζιέρα έβαλα και κεντρικό φως.  Ξετρελάθηκα όταν είδα αυτή την σχεδόν “διαστημική” μπάλα. Ήταν από την αρχή στα σχέδια μου, Ολική ανακαίνιση = Άπλετος φωτισμός!

Οι βρύσες είναι σε μοντέρνα γραμμή σε πολύ γυαλιστερό inox.

Οι δύο νιπτήρες σε οβάλ σχήμα φρόντισα να είναι αρκετά μεγάλοι και μπήκαν κάτω από τον πάγκο, υποκαθήμενοι.  Εδώ βλέπεις και αυτό που σου είπα πριν δηλαδή το πάχος του μάρμαρου στον πάγκο.

Για το σφράγισμα της ντουζιέρας χρησιμοποιήθηκε κρύσταλλο πάχους 10mm και διάφανα λάστιχα στα ανοίγματα για να μη ξεφεύγει σταγόνα νερού προς τα έξω.  Κι εδώ τα μεταλλικά στοιχεία στήριξης είναι inox.

Θα με ρωτήσεις ίσως τόσο τζάμι πως το καθαρίζεις από τα άλατα… προνόησα! ‘Εγινε αδιαβροχοποίηση των τζαμιών στην κατασκευή τους και έτσι το νερό απλά κυλάει πάνω τους και δεν μένει κανένα σημάδι.  Είμαστε τώρα για να δυσκολεύουμε την ζωή μας ;;;;

Λεπτομέρειες και Styling

Η καλύτερη αγορά που έκανα ήταν αυτή η στήλη ντους με υδρομασάζ.  Είναι πραγματική απόλαυση.

Στην απέναντι πλευρά από την στήλη έφτιαξα ένα μαρμάρινο κάθισμα … μπορείς να καθίσεις ή μπορείς να ακουμπήσεις, σφουγγάρια και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, σαμπουάν, αφρόλουτρα

Οι πλαστικές συσκευασίες των διάφορων αυτών προϊόντων με ενοχλούν αφάνταστα και πάντα φροντίζω να τα αδειάζω σε δικά μου μπουκάλια.

Ένας όμορφος δίσκος συγκεντρώνει αυτά τα μπουκαλάκια και τα σφουγγάρια και όλα δείχνουν τακτοποιημένα.

Εδώ είναι ότι βλέπεις όταν είσαι μέσα στην ντουζιέρα.

Το καλοριφέρ που βρισκόταν δίπλα από την λεκάνη στο παλιό μπάνιο καταργήθηκε εντελώς και αντικαταστάθηκε από μία ηλεκτρική ανοξείδωτη πετσετοκρέμαστρα.  Ο ρόλος της είναι διπλός… ζεσταίνει τον χώρο και στεγνώνει και τις πετσέτες μετά την χρήση τους.

Στο χώρο του μπάνιου το παλιό έπιπλο αντικαταστάθηκε με ένα καινούργιο, όχι δεν είναι λάκα.  Το φτάξαμε από κόντρα πλακέ θαλάσσης και έγινε επικάλυψη με ειδική βαφή που είναι για χώρους με μεγάλη υγρασία.

Διαθέτει έξι πολύ βαθιά συρτάρια που ανοίγουν και κλείνουν με το σύστημα Titus push latch δηλαδή με την αφή.  Ακουμπάς και ανοίγει.  Δεν ήθελα με τίποτα να μπουν πόμολα στα συρτάρια γιατί θα φαινόταν πολύ φορτωμένο το έπιπλο.

Την σχεδόν μονοχρωμία του χώρου “σπάει” λίγο η παρουσία φρέσκων λουλουδιών.

Πάντα μα πάντα υπάρχει στο μπάνιο μου λουλούδι… είτε σε γλαστράκι αν υπάρχει φυσικό φως είτε σε βάζο… Με κάνουν να χαμογελάω μόλις τα αντικρίζω το πρωί και αυτό είναι σημαντικό για εμένα.

Ένας δίσκος από καθρέφτη και plexiglass έχει συγκεντρωμένα πάνω του την θήκη για τις οδοντόβουρτσες που εγώ την έκανα βάζο, το dispenser με το σαπούνι των χεριών, μια μικρή κρυστάλλινη φοντανιέρα που εγώ την μετέτρεψα σε θήκη για τις μπατονέτες και το άρωμα του Κυρίου & της Κυρίας 😆

Μου αρέσουν οι επιφάνειες ειδικά στους χώρους του μπάνιου να είναι απαλλαγμένες από κάθε τι περιττό. 

‘Αλλωστε εδώ είναι ένας χώρος που μπαίνεις για να χαλαρώσεις … Τα δεκάδες μπουκαλάκια και συσκευασίες δεν νομίζω πως συμβάλλουν σε αυτή την χαλάρωση.  Όχι για τα δικά μου μάτια.

Ένα γυάλινο κηροπήγιο με ποδαράκι άλλαξε και αυτό χρήση και κρατάει πάνω του μικρά σαπουνάκια.

Δίνω σημασία στην λεπτομέρεια, θα το έχεις καταλάβει πια.  Γι αυτό και η μοναδική εμφανής πρίζα έχει και αυτή ανοξείδωτο πλαίσιο για να δένει με τον υπόλοιπο χώρο.

Και γιατί το μπάνιο μας δεν πρέπει να μυρίζει όμορφα;  Δεν πρέπει να νιώθουμε σαν να μπαίνουμε σε ένα σπα πολυτελείας;  Τα αρωματικά κεριά συμβάλλουν πολύ στο να νιώσουμε έτσι.

Και άμα έχεις τον χώρο, ναι και ένα κάδρο… γιατί όχι;  Εγώ έβαλα ένα που δείχνει ένα ιστιοπλοϊκό και θάλασσα… μπορείς να βάλεις ότι θέλεις εσύ.  Κάτι που να σε κάνει να χαμογελάς!

Για τελευταίο σου άφησα κάτι που νομίζω πως σίγουρα θα σε κάνει να χαμογελάσεις.

Ένα από τα πιο άκομψα αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο του μπάνιου μας είναι το πιγκάλ.  Ε αυτό το πιγκάλ δεν γίνεται να μην το κοιτάξεις λίγο παραπάνω.

Μια λευκή κεραμική γάτα κρατάει το βουρτσάκι που όλοι γνωρίζουμε την χρήση του.  Με αυτή την εμφάνιση ε δεν μπορεί… θα του δώσεις μια παραπάνω ματιά!  Εγώ μόλις το είδα το άρπαξα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και κάπου εδώ τελείωσε ο φωτογραφικός μαραθώνιος της σημερινής ανάρτησης.

Κάποια πριν & μετά έτσι για να καταλάβεις καλύτερα πως ήταν και πως έγινε.

Λοιπόν;;;; Περιμένω εντυπώσεις!!!  Πως σου φάνηκε η ολική ανακαίνιση του μπάνιου μας;

Και όχι μόνο καλά λόγια, αν νομίζεις πως κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω την άποψη σου.  Που ξέρεις;;;; Μπορεί και να μου χρειαστεί για το επόμενο μπάνιο…

Σας εύχομαι μια υπέροχη ημέρα και μια ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα!

__________________________________________

Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

__________________________________________

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια

Ποια είναι τα δώδεκα από τα ομορφότερα ανοιξιάτικα λουλούδια που θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου και πως να τα περιποιηθείς

Πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα diy

Πως να φτιάξεις μία πέτρινη διακοσμητική γιρλάντα από ένα παλιό γυάλινο κομπολόι και πως να την χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικό στο σπίτι σου

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την...

Έχεις πολλά καλάθια που δεν ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις; Αυτοί οι δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή αποθήκευση σίγουρα σε ενδιαφέρουν

Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση

How to totally transform a classic side table to a modern one | Πως ένα συνηθισμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μαρμάρινο τραπεζάκι με faux μάρμαρο από υγρό γυαλί και βάση που να δείχνει μπρούτζινη.

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

68 ΣΧΟΛΙΑ

 1. πραγματικά συγχαρητηρια!! θελω και εγω ενα τετοιο μπανιο!! το μαρμαρο στον παγκο, οι καθρεφτες, το καδρο…που δεν το συνηθιζουμε στα μπανια στηνν Ελλαδα…ολα τοσο ωραια και τόσο αρμονικά!! ειναι ευκολο να μας πείς απο ποιο μαγαζί αγοράστηκε το πιγκάλ;

 2. Καλησπέρα Χριστίνα μου γλυκιά! Πόσο περίμενα συτή σου την ανάρτηση δεν το φαντάζεσαι. Είσαι η σταθερή εκφράστρια του γούστου μου, σε όλες του τις εκφάνσεις. Το έκανες διαμαντάκι το μπάνιο, και η αλήθεια είναι πως ήθελε προσπάθεια για να δει κανείς την ακατέργαστη ομορφιά του όταν μπήκατε. Συγχαρητήρια! Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις σου στο χώρο!

 3. Ομολογώ πως δεν έχω ξαναδεί αντίστοιχο μπάνιο με μάρμαρο Χριστίνα μου και πραγματικά με μάγεψε! Σαν τρελή με το καθάρισμα το σκέφτομαι αλλά από ότι διαβάζω υπάρχουν πρακτικές λύσεις! Μου αρέσει πάρα πολύ που είναι τόσο φωτεινό και ήρεμο! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

 4. Χριστίνα μου μιλάμε για τη μέρα και τη νύχτα! Το νέο σου μπάνιο είναι άψογο, κομψό και πολυτελές όπως σου ταιριάζει! Τυχερός ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σου που βρήκε τέτοιον ενοικιαστή! Πολλά μπράβο! Φιλιάαααα

  • Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου για τα καλά σου λόγια! Η πολυφωνία που δημιουργείται σε μικρούς χώρους όπως το μπάνιο από τα κάθε λογής μπουκαλάκια καλλυντικών και καθαριστικών με κουράζει αφάνταστα!

 5. WOW, and I say…WHAT a transformation! Those before pictures! What was going on with that toilet seat lid? Those walls…all I can say is Christina, you have totally transformed it. What an improvement. Love that cat toilet brush holder…never seen one like it. Love your towel warmer. Love all the feminine touches. I can't think of anything else to improve.

 6. Ριζική η αλλαγή στο μπανιο Χριστίνα μου!!
  Έχω μεινει άφωνη!!!
  Ειναι υπέροχο!!!
  Ολα δένουν τόσο όμορφα και αρμονικά!!
  Συγχαρητηρια για άλλη μια φορά!!!
  Καλη εβδομάδα!!Φιλακια!!

 7. Λιτές,καθαρές γραμμές συνδυασμένες με το αριστοκρατικό ύφος που προσδίδει αναμφισβήτητα το μάρμαρο,σε φωτεινά χρώματα που μεγαλώνουν το χώρο και δίνουν την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας. Οι επιλεγμένες διακοσμητικές πινελιές ενισχύουν την όμορφη εικόνα. Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μου αρέσει πολύ και σε συγχαίρω αγαπητή μου Χριστίνα. Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σου έργο . Φιλάκια

  • Εγώ ευχαριστώ πολύ Χρυσάνθη μου για τα τόσο καλά σου λόγια και την υποστήριξη σου! Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που όπου κι αν τοποθετηθεί σου δίνει ένα τέλειο καμβά να τον "κεντήσεις" με τον καλύτερο τρόπο! Πολλά φιλιά κι από εμένα!

 8. Χριστινα η ανακαινιση σου ειναι θεαματικη! Και βλεποντας το πριν και το μετα δε μπορω παρα να αναρωτηθω:Είναι δυνατόν το υπόλοιπο σπίτι να είναι αντάξιο αυτού του μπανιου;Και αν όχι πολύ θα ηθελα να δω τις υπόλοιπες παραβάσεις σου!

  • Ευχαριστώ Δέσποινα μου… σοβαρή ανακαίνιση έγινε σε ολόκληρο το σπίτι. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα να φτιάξω ένα χώρο φιλόξενο αλλά και με κάποιες ιδιαίτερες πινελιές!

 9. Απίστευτη μεταμόρφωση!!!! Συγχαρητήρια Χριστίνα μου!!!
  Μόνο σε κάτι πεντάστερα ξενοδοχεία του εξωτερικού έχω δεί τέτοια μαρμάνινα μπάνια! Τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιό σίκ!!!

 10. Χριστίνα μου έγινε εκπληκτικό! Ο ιδιοκτήτης θα πρεπει να είναι πανευτυχής. Επίσης σε κάθε σου αναρτήση παίρνω πολλές γνώσεις και ιδέες. Μόλις βρήκα τι θα κάνω στη ντουζιερα του υπόγειου. Δεν ήξερα οτι μπορείς να κανεις αδιάβροχο ποίηση στο γυαλί. Μισούσα τις ντουζιέρες γιατί μισώ τα άλατα!

 11. Eντάξει…Love your bathroom!!!!
  Δεν έχω λόγια. Βέβαια δεν περίμενα κάτι λιγότερο 😉
  Εξαιρετική μεταμόρφωση Χριστίνα μου. Ολα προσεγμένα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.
  Εννοείται πως μόλις είδα τις φωτογραφίες το ιδιαίτερο πιγκάλ τράβηξε την προσοχή μου και λεω ΄΄κοίτα να δεις τι βρήκε!!''.
  Αν έφτιαχνα το μπάνιο μου κι έγω ακριβώς αυτά θα έβαζα. Λατρεύω κι εγώ το μαρμαρο που είναι πιο αρχοντικό από το οποιοδήποτε ακριβό πλακάκι.

  Μπράβο Χριστίνα μου για το γούστο σου 😉

  Τα φιλιά μου

  • Σ ευχαριστώ Μάριον μου! Ω ναι, το μάρμαρο είναι αγαπημένο μου υλικό. Προσδίδει στον χώρο μια εξαιρετική αρχοντιά ακόμη και στις πιο μίνιμαλ εκδοχές του! Φιλιά κι από εμένα

 12. Δεν έχω λόγια!!! Τι υπέροχο αποτέλεσμα με το μάρμαρο! Και μου αρέσει που άφησες και τοίχο, δίνει ενδιαφέρον στο χώρο! Οι λεπτομέρειες είναι μια και μια, δεν περίμενα τίποτε λιγότερο απο σένα!!!

 13. Πραγματική μεταμόρφωση!!! Μπράβο Χριστίνα. Αν και το μάρμαρο δεν ειναι και το αγαπημένο μου υλικό λάτρεψα τους συνδυασμούς χρωμάτων και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες

 14. Πραγματικά Ρένα μου η πρώτη γνωριμία με το μπάνιο μας ήταν τραγική, έβαλα τα κλάματα! Στη συνέχεια είπα σήκωσε τα μανίκια, βάλε κάτω μολύβι και χαρτί και σχεδίασε… μη νομίζεις το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όσο φαίνεται. Πολύ ψάξιμο υλικών, σωστός προγραμματισμός και όλα ήρθαν εκεί που τα ήθελα. Θα σε κάνω να ζηλέψεις δυστυχώς… ναι έχει πλυσταριό – αποθήκη το σπίτι που βρίσκεται μεταξύ των δύο μπάνιων. Φιλιά πολλά!

  • Σ ευχαριστώ Ειρήνη μου για τα καλά σου λόγια! Η ανακαίνιση έγινε κατόπιν συνενόησης με τον ιδιοκτήτη αλλά φυσικά μου στοίχισε πολύ περισσότερο. Είναι η ανάγκη μου να ζω σε όμορφους χώρους που με σπρώχνει να κάνω τέτοιες επεμβάσεις

 15. Καλημέρα,
  Έχεις γίνει το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη να σου νοικιάσει το σπίτι του!! Χα χα
  Πραγματικά η πολυτέλεια μέσα στην απλότητά του.
  Χριστίνα ήθελα να σε ρωτήσω. Με τι είδους μπογιά έβαψες το έπιπλο μπάνιου και μοιάζει με λάκα. Σκέφτηκα μήπως μπορώ να βάψω το δικό μου έπιπλο μπάνιου που έχουμε φτιάξει και γιατί όχι να αλλάξω χρώμα στα ντουλάπια κουζίνας να φαίνονται σαν λακαριστά.
  Δέσποινα

  • Σ ευχαριστώ πολύ Δέσποινα για το ευγενικό σου σχόλιο και την επίσκεψη. Το ξύλο του επίπλου δεν είναι βαμμένο από εμένα. Είναι εξ ολοκλήρου καινούργια κατασκευή το παλιό το πέταξα. Δυστυχώς δεν υπάρχει μπογιά που να δίνει τέτοιο φινίρισμα. Υπάρχουν γυαλιστερές μπογιές διαλύτη αλλά θέλει πολύ κόπο στην εφαρμογή τους, δεν έχουν τόσο γυαλιστερό αποτέλεσμα και επί πλέον μυρίζουν και έντονα για αρκετό καιρό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here