Valentine wall art – Ένα σύνθημα στον τοίχο

Valentine wall art, αντί για κάποιο άλλο δώρο επέλεξα να φτιάξω ένα πίνακα ζωγραφικής, ένα τοίχο με ένα σύνθημα πάνω του, λόγια αγάπης γι αυτή την ημέρα.

Δεν ξέρω αν κι εσύ κάποια στιγμή έχεις νιώσει πως θέλεις να γράψεις κάτι πάνω σ ένα τοίχο.  Να εκφραστείς δημόσια δηλαδή είτε γιατί θέλεις να διαμαρτυρηθείς είτε γιατί θέλεις να “φωνάξεις” και να σε ακούσει όλος ο κόσμος.

Εγώ αυτό το ένιωθα έντονα όταν ήμουν μικρότερη, αρκετά χρόνια πίσω.  Δυστυχώς η διαπαιδαγώγηση από την οικογένεια σε συνδυασμό με το αυστηρό περιβάλλον του σχολείου δεν με άφησαν να το κάνω.

Μη νομίζεις … δεν μου πέρασε! Γιατί στα λέω όλα αυτά τώρα θα με ρωτήσεις.  Θα καταλάβεις παρακάτω…  Αλλά πρώτα να σου πω πως βρίσκεσαι σε μια ακόμη σειρά αναρτήσεων των Creative Bloggers με θέμα τι άλλο; Την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και με ένα περιορισμό: “Φτιάξε ότι θέλεις αρκεί να μην είναι κόκκινο”!!!

Γνωρίζεις πια από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας τι είναι οι Creative Bloggers

Σου έχω όμως και νέα… η παρέα μας μεγάλωσε!  Όπως μας πληροφόρησε η Ελεάνα από το My Home My Memories στην ανάρτηση της με τίτλο Νέο μέλος και καινούργια θεματολογία στο blog  σε πολύ λίγες μέρες πια θα κρατάει στην αγκαλιά της την νεογέννητη κορούλα της.  Κι επειδή η προσοχή της θα είναι στραμμένη στο μεγαλύτερο project της ζωής της την θέση της έρχεται να πάρει ένα ταλαντούχο κορίτσι που έτσι κι αλλιώς και την αγαπάμε αλλά και την διαβάζουμε πάντα!  Η Κική από το blog Creative Moments είναι αυτή που θα συμπληρώσει το κενό της Παρασκευής που έκανε ανάρτηση η Ελεάνα.

Πολλά τα νέα μας κι ευχάριστα… το ξέρω!!!

Creative Bloggers, February 2018

Valentine wall art για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Και για να επανέλθω σε αυτό που σου έλεγα στην αρχή, περί συνθημάτων και τοίχων κι επειδή ακόμη και αν μεγάλωσα πολύ αυτό δεν μου πέρασε είπα κι εγώ … Εντάξει, θα φτιάξω τον δικό μου τοίχο και θα γράψω ότι θέλω πάνω του!!!

Αφού όμως η ανάρτηση αφορά τον Άγιο Βαλεντίνο το σύνθημα μου θα έχει σχέση με την αγάπη… την αγάπη μου 💕💘

Τον καμβά με την ταπετσαρία που είχα φτιάξει για την κρεβατοκάμαρα μου τον θυμάσαι;  Τον αντικατέστησα με ένα καμβά με αφηρημένη τέχνη γιατί δεν μου ταίριαζε τελικά στον χώρο.  Κι έτσι ο καμβάς έμεινε στα αζήτητα.  Ε πάνω σε αυτόν θα δουλέψω.

Ξεκίνησα με ένα κουτί ακρυλικό στόκο

Τον άλειψα πάνω στην ταπετσαρία και θα καταλάβεις παρακάτω το γιατί.  Τον στόκο τον έβαλα όπως νάναι… ήθελα απλά να δημιουργήσω ένα υπόστρωμα σχεδόν ανάγλυφο

Μόλις ο στόκος στέγνωσε προχώρησα στο βάψιμο. Για το πρώτο χρώμα χρησιμοποίησα το Original της Annie Sloan.  Στις φωτογραφίες παρακάτω βλέπεις πως δείχνει το υπόστρωμα του στόκου.  Ήδη έχει αρχίσει να μοιάζει με έναν παλιό σοβαντισμένο τοίχο.

Το λευκό χρώμα δεν είναι όμως αρκετό να δώσει τον “χαρακτήρα” που ήθελα για τον τοίχο μου

Μία ανάμειξη από Primer Red & English Yellow της Annie Sloan μου έδωσε το παλιομοδίτικο χρώμα τοίχου που βλέπεις παρακάτω.  Λίγο λευκό εδώ κι εκεί και ξανά λίγο από το μείγμα χρώματος και σκούπισμα και ξανά βάψιμο και ξανά σκούπισμα ταμποναριστά μέχρι αυτό που έβλεπα να με ικανοποιεί.  Στο μυαλό μου είχα κάτι παλιές, μισογκρεμισμένες μονοκατοικίες του Κέντρου της Αθήνας και τα χρώματα τους.  Αυτό προσπαθούσα να μιμηθώ

Και τώρα θα δεις γιατί ότι έκανα το έκανα πάνω από την ταπετσαρία.  Μόλις τα χρώματα στέγνωσαν ξεκόλλησα κι έσκισα ένα κομμάτι της ταπετσαρίας.  Γιατί;  Γιατί φτιάχνω ένα παλιό τοίχο και γιατί αυτός ο παλιός τοίχος έχει σοβά πάνω από τούβλα και σε αυτό το σημείο έχει ξεφτίσει

Στο σημείο που αφαίρεσα την βαμμένη ταπετσαρία θα δημιουργήσω τοιχοποιία από τούβλα

Πως;  Με μπλε χαρτοταινία έφτιαξα το περίγραμμα των τούβλων αφήνοντας ένα περιθώριο μεταξύ τους.  Το εσωτερικό μέρος το γέμισα με στόκο.  Αυτό θα είναι το τούβλο μου.  Περίμενα περίπου 1,5 ημέρα να στεγνώσει ο στόκος γιατί ήταν αρκετά παχύ το στρώμα και στη συνέχεια ξεκίνησα να βάφω τα “τούβλα”

Ο “καλλιτέχνης” επί το έργον!!!

Τι χρώματα χρησιμοποίησα; Το Primer red, το English yellow, λευκό, μαύρο και dark wax Annie Sloan.  Πότε το πινέλο έβαφε, πότε απλά ακουμπούσε λίγο χρώμα, σκούπιζα, έβαφα, λίγο σκούρο χρώμα εδώ λίγο πιο ανοιχτό πιο πέρα.

Το ζητούμενο για μένα ήταν να μην υπάρχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, να υπάρχει υφή, να δείχνει παλιό και ταλαιπωρημένο.  Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείς να δεις κάποιες λεπτομέρειες και πόσο ανάγλυφο είναι το αποτέλεσμα.

Πέρασα όλον τον καμβά πολύ ελαφριά με dark wax και το κερί “έκατσε” όπου υπήρχε στόκος και έτσι τονίστηκαν ακόμη περισσότερο οι λεπτομέρειες.

Ο  τοίχος ετοιμάστηκε.  Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου.  Η όλη ιδέα ξεκίνησε για να μπορέσω να γράψω ένα σύνθημα πάνω του.

Και αφού η ανάρτηση αφορά τον Άγιο Βαλεντίνο το σύνθημα πρέπει να είναι αγαπησιάρικο

Ανάμειξα λίγο μαύρο και λίγο άσπρο ακρυλικό χρώμα και με ένα πλακέ πινέλο….

… με γράμματα απλά, ανεπιτήδευτα, σαν να γράφεις πάνω σ ένα τοίχο έγραψα το σύνθημα μου “Love is.. You”

Μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφεται αυτή η ανάρτηση ο Mr. δεν έχει δει τι έφτιαξα… ήρθα και τον κρέμασα στο χώρο του καθημερινού μας καθιστικού, εκεί που βρίσκεται το γραφείο του στο σπίτι…

Ελπίζω να του αρέσει…

Για πες μου τώρα… έχεις γράψει ποτέ κάτι πάνω σε τοίχο;  Αληθινό τοίχο εννοώ!  Αν όχι κάνε αυτό που έκανα, είναι σχεδόν το ίδιο και θα βλέπεις το σύνθημα σου κάθε μέρα.  Εγώ το έκανα κι έσβησα άλλο ένα από αυτά που είχα στην λίστα μου για χρόνια!
Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers
–  Ρία από La creme ………………………………………………………………. 05/02/2018
–  Χριστίνα από Art Decoration & Crafting …………………………………..  06/02/2018
–  Ιωάννα από Ioanna’s Notebook …………………………………………….. 07/02/2018
–  Ζωγραφιά από Bisozozo ……………………………………………………….  08/02/2018
–  Κική από Creative Moments………………………………………………..  09/02/2018
–  Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa .………………………………………  10/02/2018


Εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο Φεβρουάριο και να περάσετε τέλεια την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου

Φιλάκια 💕💖

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εννέα tips για την μετάβαση από την γιορτινή διακόσμηση...

Εννέα tips για την μετάβαση από το ντεκόρ των γιορτών σε μία εξίσου λαμπερή χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τι κάνω εγώ για...

Μοντέρνα τρίλιζα με πλαστικά ζωάκια

Αξιοποίησε τα πλαστικά ζωάκια-παιχνίδια των παιδιών φτιάχνοντας μια μοντέρνα τρίλιζα. Εκτός από ατελείωτο παιχνίδι είναι και ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό

Pantone 2020, ένα χρώμα ξεκάθαρα ελληνικό

Το χρώμα που διάλεξε η εταιρεία Pantone για το 2020 είναι Ελληνικό και το λέω με κάθε βεβαιότητα. Είναι μπλε κι αυτό το χρώμα μόνο Ελλάδα μπορεί να θυμίζει

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 στο τραπέζι

Πάμε να στρώσουμε το τελευταίο γιορτινό τραπέζι του χρόνου για την παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 με ότι διαθέτουμε και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τώρα που ηρέμησε το σύμπαν γύρω μου μπορώ να εκφραστώ έστω και γραπτώς….Ουάου!!! Τι έφτιαξες παιδί μου; Πώς το σκέφτηκες;;; Όχι δεν έχω γράψει σε τοίχο αλλά αυτό το project με ξετρέλανε!

 2. Δεν θυμάμαι να έχω γράψει σε τοίχο Χριστίνα μου, αλλά με βάζεις σε πειρασμό να φτιάξω κι εγώ ένα τοίχο.
  Το πιο πιθανό όμως είναι να το προσπαθήσω το καλοκαίρι.
  Μου άρεσε υπερβολικά και φαντάζομαι θα αρέσει και του Mr.
  Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά .

 3. You are amazing Chistina. I'm sure your hubby will love this sign as much as he loves you. The textures and whole look is stunning. I've never written on a wall, although I've always wanted to take some spray paint and "express myself". We do let our kids go mad in their bedrooms though and they can paint and draw on the walls as much a they want to. It's their space after all 😉

 4. Μα πως το σκέφτηκες Χριστίνα μου?
  Απίστευτη ιδέα και εκπληκτική δημιουργία!
  Και ταίριαξε τόσο όμορφα στο καθιστικό σας!
  Δεν εχω γράψει ποτέ σε τοίχο!!
  Μην μου βάζεις ιδέες!!Χα χααα!
  Happy Valentines Day!!Φιλακια!!!

 5. Πολύ προχωρημένη σε βρίσκω φιλενάδα που θέλεις να γράψεις και σε τοίχο 🙂 Πέρα από το αστείο όμως δημιούργησες ένα ακόμη έργο τέχνης και αυτό είναι που μετράει. Αυτό που μοιράζεσαι όλα τα μυστικά σου μου αρέσει πολύ και δείχνει πόσο δοτικός άνθρωπος είσαι (καλά εγώ το ξέρω). Φιλάκια πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here