Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο diy

Πως να ζωγραφίσεις αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο με εύκολο τρόπο και να φτιάξεις πίνακες που θα στολίσουν τους τοίχους του σπιτιού σου. Η επιλογή των χρωμάτων βέβαια είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.

Γιατί ποιος μας απαγορεύει να γίνουμε οι ζωγράφοι του σπιτιού μας; Ακόμη κι αν δεν το έχουμε με την ζωγραφική πάντα υπάρχει τρόπος να στολίσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας με την δική μας τέχνη.  Εγώ το έχω επιχειρήσει αρκετές φορές και κάποιες φορές σου τα έδειξα κιόλας.  

Για την ιστορία να σου πω πως ένα παιχνίδι που έκανα στο Γυμνάσιο με μια συμμαθήτρια μου, ήταν να μαντεύουμε τι θέλει να δείξει ο καλλιτέχνης στην αφηρημένη τέχνη δίνοντας την δική μας ερμηνεία.  Αυτό με έκανε να γνωρίσω αυτού του είδους την ζωγραφική.  Στο μάθημα των καλλιτεχνικών, εκεί που όλες ζωγράφιζαν τοπία και πρόσωπα, εγώ τραβούσα γραμμές και προσπαθούσα να τους δώσω ένα νόημα.  Και λέω όλες, γιατί το σχολείο μου ήταν και είναι θηλέων.  Το Ράλλειο Γυμνάσιο & Λύκειο του Πειραιά.

Αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία, την δική μου ιστορία.  Η δημιουργία της οικογένειας μας τόσο νωρίς με απέτρεψαν από πολλά και σταμάτησα και πολλά.  Μόλις όμως οι υποχρεώσεις χαλάρωσαν ξεκίνησα και πάλι να ασχολούμαι με αυτά που αγαπάω.  Και ένα από αυτά είναι και το να τραβάω γραμμές σε καμβάδες. Έτσι και τώρα όταν οι τοίχοι του σαλονιού και της τραπεζαρίας έμειναν γυμνοί από κάδρα γιατί τα προηγούμενα φάνταζαν πολύ κλασσικά για το ύφος που ήθελα να δώσω στους χώρους μας, έπιασα πάλι τα πινέλα. 

Πως μετέτρεψα παλιούς καμβάδες σε αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Στην φωτογραφία που ακολουθεί και δεν είναι πολύ παλιά μόλις τρία χρόνια πίσω, βλέπεις ένα μεγάλο και δύο μικρότερους καμβάδες.  Τίποτα ιδιαίτερο, αγορασμένοι από το Praktiker με εξυπηρέτησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.  Και τώρα αντί να σκονίζονται στην σκοτεινή αποθήκη αποφάσισα να τους δώσω καινούργια εμφάνιση.

Old dining room area

Ξεκίνησα με τους δύο μικρότερους καμβάδες 

Παλιός καμβάς

Με λίγα, πολύ λίγα υλικά που είχα διαθέσιμα σπίτι όπως ακρυλικές μπογιές σε άσπρο-μαύρο, ασημί και χρυσό και διάφορα πινέλα.

Υλικά που χρειάζεσαι για να ζωγραφίσεις αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Οι καμβάδες είχαν πολύ ενδιαφέρουσα υφή και αυτό βοήθησε στην τελική τους εμφάνιση.  Σαν βάση άπλωσα λευκή μπογιά αφήνοντας κάποια κομμάτια που είχαν φύλλο χρυσού.

Πως να ζωγραφίσεις πάνω σε ένα παλιό καμβά αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Στη συνέχεια μαύρο και ασημί ολοκλήρωσαν αυτό που είχα στο μυαλό μου.  Την ίδια πάνω κάτω τακτική ακολούθησα και για τον δεύτερο μικρό καμβά …

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό
Κι έτσι κατέληξα με αυτό που βλέπεις παρακάτω.  Απ ότι βλέπεις με κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.
Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα

Ήρθε η σειρά του μεγαλύτερου καμβά

Κι εδώ η διαδικασία και τα υλικά είναι ίδια.  Λευκή βάση, όπου χρειάστηκε την πέρασα δύο φορές, ασημί, μαύρο και χρυσό για την συνέχεια.

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα
Όση ώρα στέγνωναν οι τρεις καμβάδες έβαλα μπροστά και ένα τέταρτο.  Ένα κάδρο από κόντρα πλακέ, με ένα πόστερ κολλημένο πάνω του και κορνίζα.  Αυτό μου το έδωσε μία φίλη ούτε κι εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πριν, ξέροντας ότι κάτι θα το κάνω γιατί εκείνη θα το πετούσε.
Παλιό κάδρο με φωτογραφία
Και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα του.  Και πάλι έβαψα λευκή την βάση και συνέχισα με μαύρες πινελιές από κάτω προς τα πάνω.  Κάπου σκέφτηκα όχι … δεν θα επικρατήσει η μαυρίλα κι έτσι λευκές πινελιές ξεκίνησαν από την πάνω πλευρά και ήρθαν να μετριάσουν την μαυρίλα.
 
Το άσπρο-καλό έρχεται να επικρατήσει του μαύρου-κακού;  Μπορεί να είναι κι έτσι…
Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα

Όμως εδώ υπήρχε και κορνίζα που σε καμία περίπτωση δεν κολάκευε αυτό που είχα ζωγραφίσει

 
Γι αυτό μόλις στέγνωσε, έβαλα ένα λευκό χαρτί πάνω και με ένα λεπτό πινέλο έβαψα την κορνίζα χρυσή.
 
Ένα Σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να μεταμορφωθούν τα τέσσερα παλιά κάδρα σε κάτι που μου αρέσει, που δένουν με το στυλ του χώρου και που τέλος πάντων με έκαναν να χαλαρώσω και να ξεχαστώ αρκετές ώρες.
 
Gold frame diy
Τα δύο μικρά, κρεμάστηκαν πάνω από το σεκρετέρ που τώρα βρίσκεται στον χώρο της τραπεζαρίας.
Siliver, white, black, gold abstract art diy
Siliver, white, black, gold abstract art diy
 

Ο καμβάς χωρίς την κορνίζα στο σαλόνι, στο χώρο που παλιά βρισκόταν η τραπεζαρία…

Siliver, white, black, gold abstract art diy
Siliver, white, black, gold abstract art diy, black, white and gold living room decor
Και ο καμβάς με την κορνίζα στο χώρο του σαλονιού κοντά στο τζάκι.
Siliver, white, black, gold abstract art diy
Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο με χρυσή κορνίζα
Σίγουρα δεν είμαι ούτε ο Πόλοκ, ούτε ο Μπρακ, ούτε ο Καντίνσκι.  Όμως φούσκωσα από περηφάνια με τα κολακευτικά σχόλια που άκουσα από φίλους που δεν ήξεραν ποιος τα έχει φτιάξει και ρωτούσαν που τα βρήκα γιατί ήθελαν παρόμοια 😏
My living room
Σημασία έχει να τολμάς και αυτά που νομίζεις πως δεν θα τα καταφέρεις.
 
 
 
Να έχετε μία υπέροχη ημέρα και ένα όμορφο και ξένοιαστο μήνα!!!

 

 

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εννέα tips για την μετάβαση από την γιορτινή διακόσμηση...

Εννέα tips για την μετάβαση από το ντεκόρ των γιορτών σε μία εξίσου λαμπερή χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τι κάνω εγώ για...

Μοντέρνα τρίλιζα με πλαστικά ζωάκια

Αξιοποίησε τα πλαστικά ζωάκια-παιχνίδια των παιδιών φτιάχνοντας μια μοντέρνα τρίλιζα. Εκτός από ατελείωτο παιχνίδι είναι και ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό

Pantone 2020, ένα χρώμα ξεκάθαρα ελληνικό

Το χρώμα που διάλεξε η εταιρεία Pantone για το 2020 είναι Ελληνικό και το λέω με κάθε βεβαιότητα. Είναι μπλε κι αυτό το χρώμα μόνο Ελλάδα μπορεί να θυμίζει

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 στο τραπέζι

Πάμε να στρώσουμε το τελευταίο γιορτινό τραπέζι του χρόνου για την παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019 με ότι διαθέτουμε και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μήπως καμιά συγγένεια με τον Pamblo; Ουδεμία;
  Δεν πειράζει, ο 21ος αιώνας θα γίνει γνωστός από τη Χριστίνα!!
  Πόσα κάδρα έχω , ξέρεις; υουοουουουουουο!!!!!!!
  Τρέχω στην αποθήκη!!
  Απίθανα έγιναν, μπράβο Χριστινάκι!!
  Φιλάκια πολλά!!!!1

  • Χαχαχχαχαχαχχα γελάω μέχρι δακρύων Ρένα μου με το τι θα γίνει γνωστός ο 21ος αιώνας! Να τρέξεις και να αρπάξεις και τα πινέλα και να τους δώσεις να καταλάβουν! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, φιλιά κι από εμένα!

 2. Η τέλεια ιδέα επαναχρησιμοποίησης καμβάδων που έτσι κι αλλιώς απ ότι λες σου ήταν άχρηστοι. Διακρίνω αρκετό ταλέντο και ας λες εσύ πως απλά τραβάς γραμμές 🙂 Ταίριαξαν πολύ στον χώρο σου. Καλό μήνα και πάλι!

 3. δικη μου εισαι εσυ! εγω και η ζωγραφικη, με τιποτα όμως! χαχαχαχα αλλα μου αρεσε η ιδεα σου! και ειδικα αυτο που εμενα μου μοιαζει με πολη, απλα με ξετρελανε!

 4. Κάθε φορά, βρίσκεις τον τρόπο να μας εκπλήξεις, Χριστίνα μου!!!!
  Υπέροχοι έγιναν οι αφηρημένοι πίνακές σου, και ταίριαξαν τόσο πολύ με τον διάκοσμο του σπιτιού σου!!!
  Φιλιά και καλό μήνα!!!

 5. Εντάξει ..κάθε φορά με εκπλησεις Χριστίνα 🙂
  Τέλεια έγιναν. Μπράβο σου!!
  Επίσης έπρεπε να βάλεις και την υπογραφή σου σε μια γωνιά..αφού εσύ δημιουργησες κάτι καινούργιο.
  Ταίριαξαν πολυ στο χώρο

  Τα φιλιά μου

 6. Πόσο εύκολα μπορείς να ξεπηδήσεις από τις κλασσικές καρέκλες της προηγούμενης ανάρτησης σε κάτι τόσο μοντέρνο όπως αυτοί οι πίνακες! Μου αρέσει τόσο πολύ που συνδυάζεις τόσο πετυχημένα το παλιό με το καινούργιο. Είσαι δασκάλα… παέι και τέλειωσε!!! Καλό ΣΚ Χριστίνα μου, φιλιά Ιωάννα Βλαχάκη

  • Σ ευχαριστώ πολύ πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν! Από το να βρίσκονται πεταμένα σε μια αποθήκη σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω διαφορετικά και έκανα και οικονομία γιατί έτσι κι αλλιώς κάτι χρειαζόταν να αγοράσω για τους τοίχους!

 7. ΧΑ..ΧΑ.. να ερεθεις Χριστινα μου να κανετε παρεα με την Κατερινα μου ζωγραφιζει και αυτή.. εκτως απο τα κλασικα .. κανει και κατι σαν τα δικα σου.. και μετα μας ρωταει τι βλεπουμε.. εσείς οι μοντερνοι ζωγραφοι κανετε αυτό που εσεις βλεπετε μεσα απο την τέχνη σας.. Εξαιρετική σκέψη και δημιουργια και ταιριαζει τόσο στον χώρο σου!!!Η ανανεώσεις στο χωρο μας μας κανουν καλό..! να περνας ομορφα καλο σου Σαββατοκυρικαο καικαλο μηνα φιλακιαααα!!

  • Ειχα δει και την προηγουμενη ανάρτηση σου με το τραπεζακι… ειχα την εντυπωσει οτι αφησα σχόλιο γιατι μου εκανε πολύ εντυπωση η μεταμορφωση του Χριστινα μου.. πρεπει να δινουμε δευτερη ευκαιρία σε ότιδήποτε..φιλακιαααα

  • Ωωωωωω ναι; Εντάξει σίγουρα η Κατερίνα σου θα έχει πολύ ταλέντο αν έχει μοιάσει στην μαμά της! Ναι η αλήθεια είναι πως όταν ζωγραφίζεις κάτι τέτοιο έχεις ήδη δώσει νόημα στα σχήματα σου οπότε ξέρεις και τι σημαίνουν για σένα. Ευχαριστώ γλυκιά μου Ρούλα για τα καλά σου λόγια και για την προηγούμενη ανάρτηση. Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

 8. Σε θαυμάζω πραγματικά Χριστίνα μου, γι' αυτήν σου την τόλμη, να κάνεις πραγματικότητα, το ότι έχεις φανταστεί μες το μυαλό σου με τα υλικά που διαθέτεις εμπρός σου.
  Η πανοραμική φωτογραφία του χώρου σας, δείχνει εξαιρετική.
  Χαιρετισμούς πολλούς-πολλούς.

  • Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου για τα καλά σου λόγια. Ναι τολμάω τα πάντα… κάποιες φορές μπορεί να μην είναι τόσο πετυχημένα αλλά εμένα δεν με σταματάει τίποτα χαχαχαχχα. Φιλάκια!

 9. Μοντέρνα και απόλυτα ταιριαστά με τον χώρο σου Χριστίνα μου. Πάντως το έχεις και με αυτό το κομμάτι, την ζωγραφική όσο και με όλα τα υπόλοιπα πολυτάλαντη φίλη μου. Φιλάκια πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

 10. Άψογα Χριστίνα! Ο χώρος σου δείχνει κομψός, λαμπερός και σημερινός! Εξαιρετικά και τα φωτιστικά!
  Έχεις δίκιο, με απλές τεχνικές, και μπολικη φαντασία γίνονται αριστουργήματα 😉

 11. Παρακολουθώ το μπλογκ σας και την δημιουργικότητα σας από τις αναρτήσεις σας στο FB. Ειλικρινά δεν έχω λόγια με πόσα πράγματα ασχολείστε και μάλιστα με πολύ επιτυχία. Ζωγραφίζω κι εγώ και θα μπορούσα να πω πως αν όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι για εσάς βγαίνει νόημα και έχετε ταλέντο. Σας στέλνω μήνυμα και στο FB ότι χρειαστείτε για την ζωγραφική επειδή το έχω σπουδάσει είμαι στην διάθεση σας.

  Με εκτίμηση
  Δέσποινα Κ.

  • Σ ευχαριστώ τόσο πολύ Δέσποινα και από εδώ… παιχνίδι δεν θα το έλεγα απλά ξέρω πως ούτε την τεχνική κατέχω και ούτε μπορώ να θεωρηθώ ζωγράφος με την ευρύτερη έννοια.

 12. Χριστίνα μου οι πίνακές σου είναι υπέροχοι, μοναδικοί, πολύ μοντέρνοι και ταιριάζουν τέλεια στον χώρο σου! Δείχνουν όλα τόσο ωραία με μια φρεσκάδα, απλότητα αλλά και πολυτέλεια! Τι να πω, ότι και να πιάσεις, κάνεις θαύματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here