Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο diy

Πως να ζωγραφίσεις αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο με εύκολο τρόπο και να φτιάξεις πίνακες που θα στολίσουν τους τοίχους του σπιτιού σου. Η επιλογή των χρωμάτων βέβαια είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.

Γιατί ποιος μας απαγορεύει να γίνουμε οι ζωγράφοι του σπιτιού μας; Ακόμη κι αν δεν το έχουμε με την ζωγραφική πάντα υπάρχει τρόπος να στολίσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας με την δική μας τέχνη.  Εγώ το έχω επιχειρήσει αρκετές φορές και κάποιες φορές σου τα έδειξα κιόλας.  

Για την ιστορία να σου πω πως ένα παιχνίδι που έκανα στο Γυμνάσιο με μια συμμαθήτρια μου, ήταν να μαντεύουμε τι θέλει να δείξει ο καλλιτέχνης στην αφηρημένη τέχνη δίνοντας την δική μας ερμηνεία.  Αυτό με έκανε να γνωρίσω αυτού του είδους την ζωγραφική.  Στο μάθημα των καλλιτεχνικών, εκεί που όλες ζωγράφιζαν τοπία και πρόσωπα, εγώ τραβούσα γραμμές και προσπαθούσα να τους δώσω ένα νόημα.  Και λέω όλες, γιατί το σχολείο μου ήταν και είναι θηλέων.  Το Ράλλειο Γυμνάσιο & Λύκειο του Πειραιά.

Αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία, την δική μου ιστορία.  Η δημιουργία της οικογένειας μας τόσο νωρίς με απέτρεψαν από πολλά και σταμάτησα και πολλά.  Μόλις όμως οι υποχρεώσεις χαλάρωσαν ξεκίνησα και πάλι να ασχολούμαι με αυτά που αγαπάω.  Και ένα από αυτά είναι και το να τραβάω γραμμές σε καμβάδες. Έτσι και τώρα όταν οι τοίχοι του σαλονιού και της τραπεζαρίας έμειναν γυμνοί από κάδρα γιατί τα προηγούμενα φάνταζαν πολύ κλασσικά για το ύφος που ήθελα να δώσω στους χώρους μας, έπιασα πάλι τα πινέλα. 

Πως μετέτρεψα παλιούς καμβάδες σε αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Στην φωτογραφία που ακολουθεί και δεν είναι πολύ παλιά μόλις τρία χρόνια πίσω, βλέπεις ένα μεγάλο και δύο μικρότερους καμβάδες.  Τίποτα ιδιαίτερο, αγορασμένοι από το Praktiker με εξυπηρέτησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.  Και τώρα αντί να σκονίζονται στην σκοτεινή αποθήκη αποφάσισα να τους δώσω καινούργια εμφάνιση.

Old dining room area

Ξεκίνησα με τους δύο μικρότερους καμβάδες 

Παλιός καμβάς

Με λίγα, πολύ λίγα υλικά που είχα διαθέσιμα σπίτι όπως ακρυλικές μπογιές σε άσπρο-μαύρο, ασημί και χρυσό και διάφορα πινέλα.

Υλικά που χρειάζεσαι για να ζωγραφίσεις αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Οι καμβάδες είχαν πολύ ενδιαφέρουσα υφή και αυτό βοήθησε στην τελική τους εμφάνιση.  Σαν βάση άπλωσα λευκή μπογιά αφήνοντας κάποια κομμάτια που είχαν φύλλο χρυσού.

Πως να ζωγραφίσεις πάνω σε ένα παλιό καμβά αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο χρώμα

Στη συνέχεια μαύρο και ασημί ολοκλήρωσαν αυτό που είχα στο μυαλό μου.  Την ίδια πάνω κάτω τακτική ακολούθησα και για τον δεύτερο μικρό καμβά …

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό

Κι έτσι κατέληξα με αυτό που βλέπεις παρακάτω.  Απ ότι βλέπεις με κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα

Ήρθε η σειρά του μεγαλύτερου καμβά

Κι εδώ η διαδικασία και τα υλικά είναι ίδια.  Λευκή βάση, όπου χρειάστηκε την πέρασα δύο φορές, ασημί, μαύρο και χρυσό για την συνέχεια.

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα

Όση ώρα στέγνωναν οι τρεις καμβάδες έβαλα μπροστά και ένα τέταρτο.  Ένα κάδρο από κόντρα πλακέ, με ένα πόστερ κολλημένο πάνω του και κορνίζα.  Αυτό μου το έδωσε μία φίλη ούτε κι εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πριν, ξέροντας ότι κάτι θα το κάνω γιατί εκείνη θα το πετούσε.

Παλιό κάδρο με φωτογραφία

Και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα του.  Και πάλι έβαψα λευκή την βάση και συνέχισα με μαύρες πινελιές από κάτω προς τα πάνω.  Κάπου σκέφτηκα όχι … δεν θα επικρατήσει η μαυρίλα κι έτσι λευκές πινελιές ξεκίνησαν από την πάνω πλευρά και ήρθαν να μετριάσουν την μαυρίλα.

 
Το άσπρο-καλό έρχεται να επικρατήσει του μαύρου-κακού;  Μπορεί να είναι κι έτσι…

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα

Όμως εδώ υπήρχε και κορνίζα που σε καμία περίπτωση δεν κολάκευε αυτό που είχα ζωγραφίσει

 
Γι αυτό μόλις στέγνωσε, έβαλα ένα λευκό χαρτί πάνω και με ένα λεπτό πινέλο έβαψα την κορνίζα χρυσή.
 
Ένα Σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να μεταμορφωθούν τα τέσσερα παλιά κάδρα σε κάτι που μου αρέσει, που δένουν με το στυλ του χώρου και που τέλος πάντων με έκαναν να χαλαρώσω και να ξεχαστώ αρκετές ώρες.

 
Gold frame diy

Τα δύο μικρά, κρεμάστηκαν πάνω από το σεκρετέρ που τώρα βρίσκεται στον χώρο της τραπεζαρίας.

Siliver, white, black, gold abstract art diy
Siliver, white, black, gold abstract art diy
 

Ο καμβάς χωρίς την κορνίζα στο σαλόνι, στο χώρο που παλιά βρισκόταν η τραπεζαρία…

Siliver, white, black, gold abstract art diy
Siliver, white, black, gold abstract art diy, black, white and gold living room decor

Και ο καμβάς με την κορνίζα στο χώρο του σαλονιού κοντά στο τζάκι.

Siliver, white, black, gold abstract art diy
Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο με χρυσή κορνίζα

Σίγουρα δεν είμαι ούτε ο Πόλοκ, ούτε ο Μπρακ, ούτε ο Καντίνσκι.  Όμως φούσκωσα από περηφάνια με τα κολακευτικά σχόλια που άκουσα από φίλους που δεν ήξεραν ποιος τα έχει φτιάξει και ρωτούσαν που τα βρήκα γιατί ήθελαν παρόμοια 😏

My living room

Σημασία έχει να τολμάς και αυτά που νομίζεις πως δεν θα τα καταφέρεις.

 
 
 
Να έχετε μία υπέροχη ημέρα και ένα όμορφο και ξένοιαστο μήνα!!!

Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο diy

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

53 thoughts on “Αφηρημένη τέχνη σε άσπρο μαύρο diy”

 1. Μήπως καμιά συγγένεια με τον Pamblo; Ουδεμία;
  Δεν πειράζει, ο 21ος αιώνας θα γίνει γνωστός από τη Χριστίνα!!
  Πόσα κάδρα έχω , ξέρεις; υουοουουουουουο!!!!!!!
  Τρέχω στην αποθήκη!!
  Απίθανα έγιναν, μπράβο Χριστινάκι!!
  Φιλάκια πολλά!!!!1

  Απάντηση
  • Χαχαχχαχαχαχχα γελάω μέχρι δακρύων Ρένα μου με το τι θα γίνει γνωστός ο 21ος αιώνας! Να τρέξεις και να αρπάξεις και τα πινέλα και να τους δώσεις να καταλάβουν! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 2. Η τέλεια ιδέα επαναχρησιμοποίησης καμβάδων που έτσι κι αλλιώς απ ότι λες σου ήταν άχρηστοι. Διακρίνω αρκετό ταλέντο και ας λες εσύ πως απλά τραβάς γραμμές 🙂 Ταίριαξαν πολύ στον χώρο σου. Καλό μήνα και πάλι!

  Απάντηση
  • Μαρία μου ευχαριστώ πολύ… δεν ξέρω αν έχω ταλέντο θράσος όμως έχω και πολύ γι αυτό και τολμάω να παρουσιάζω δημόσια την "ζωγραφική" μου!

   Απάντηση
 3. δικη μου εισαι εσυ! εγω και η ζωγραφικη, με τιποτα όμως! χαχαχαχα αλλα μου αρεσε η ιδεα σου! και ειδικα αυτο που εμενα μου μοιαζει με πολη, απλα με ξετρελανε!

  Απάντηση
 4. Πάρα πολύ όμορφα!! Μου άρεσε τρομερά ο συνδυασμός των χρωμάτων και το ότι είναι αφηρημένα.
  Και ο χώρος σου εκπληκτικός!
  Φιλιά και καλό μήνα!

  Απάντηση
 5. Κάθε φορά, βρίσκεις τον τρόπο να μας εκπλήξεις, Χριστίνα μου!!!!
  Υπέροχοι έγιναν οι αφηρημένοι πίνακές σου, και ταίριαξαν τόσο πολύ με τον διάκοσμο του σπιτιού σου!!!
  Φιλιά και καλό μήνα!!!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Μαριάννα μου και να ξέρεις ότι με τιμά το σχόλιο σου μιας και έχω δει πολλάκις τις δυνατότητες σου σε αυτόν τον χώρο, τον χώρο της ζωγραφικής! Φιλιά

   Απάντηση
 6. Τελεια ιδέα Χριστίνα μου! Κι αν σου πω οτι έχω ήδη πάει την ιδέα σου ένα βήμα παρακάτω (Χιχιχι). Θα βάλω μπρος νέο project! Φιλιααααα

  Απάντηση
 7. Εντάξει ..κάθε φορά με εκπλησεις Χριστίνα 🙂
  Τέλεια έγιναν. Μπράβο σου!!
  Επίσης έπρεπε να βάλεις και την υπογραφή σου σε μια γωνιά..αφού εσύ δημιουργησες κάτι καινούργιο.
  Ταίριαξαν πολυ στο χώρο

  Τα φιλιά μου

  Απάντηση
  • Αυτό με την υπογραφή μου το είπαν και τα παιδιά μου αλλά διστάζω γιατί ε δεν είμαι και ζωγράφος! Ευχαριστώ Μάριον μου για τα καλά σου λόγια, φιλάκια κι από εμένα!

   Απάντηση
 8. Πόσο εύκολα μπορείς να ξεπηδήσεις από τις κλασσικές καρέκλες της προηγούμενης ανάρτησης σε κάτι τόσο μοντέρνο όπως αυτοί οι πίνακες! Μου αρέσει τόσο πολύ που συνδυάζεις τόσο πετυχημένα το παλιό με το καινούργιο. Είσαι δασκάλα… παέι και τέλειωσε!!! Καλό ΣΚ Χριστίνα μου, φιλιά Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
  • Χαχχαχαχααχ Ιωάννα μου υπερβάλλεις αλλά μου αρέσει! Απλά μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά διαφορετικά πράγματα γιατί έτσι δεν βαριέμαι!

   Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν! Από το να βρίσκονται πεταμένα σε μια αποθήκη σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω διαφορετικά και έκανα και οικονομία γιατί έτσι κι αλλιώς κάτι χρειαζόταν να αγοράσω για τους τοίχους!

   Απάντηση
 9. ΧΑ..ΧΑ.. να ερεθεις Χριστινα μου να κανετε παρεα με την Κατερινα μου ζωγραφιζει και αυτή.. εκτως απο τα κλασικα .. κανει και κατι σαν τα δικα σου.. και μετα μας ρωταει τι βλεπουμε.. εσείς οι μοντερνοι ζωγραφοι κανετε αυτό που εσεις βλεπετε μεσα απο την τέχνη σας.. Εξαιρετική σκέψη και δημιουργια και ταιριαζει τόσο στον χώρο σου!!!Η ανανεώσεις στο χωρο μας μας κανουν καλό..! να περνας ομορφα καλο σου Σαββατοκυρικαο καικαλο μηνα φιλακιαααα!!

  Απάντηση
  • Ειχα δει και την προηγουμενη ανάρτηση σου με το τραπεζακι… ειχα την εντυπωσει οτι αφησα σχόλιο γιατι μου εκανε πολύ εντυπωση η μεταμορφωση του Χριστινα μου.. πρεπει να δινουμε δευτερη ευκαιρία σε ότιδήποτε..φιλακιαααα

   Απάντηση
  • Ωωωωωω ναι; Εντάξει σίγουρα η Κατερίνα σου θα έχει πολύ ταλέντο αν έχει μοιάσει στην μαμά της! Ναι η αλήθεια είναι πως όταν ζωγραφίζεις κάτι τέτοιο έχεις ήδη δώσει νόημα στα σχήματα σου οπότε ξέρεις και τι σημαίνουν για σένα. Ευχαριστώ γλυκιά μου Ρούλα για τα καλά σου λόγια και για την προηγούμενη ανάρτηση. Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

   Απάντηση
 10. Σε θαυμάζω πραγματικά Χριστίνα μου, γι' αυτήν σου την τόλμη, να κάνεις πραγματικότητα, το ότι έχεις φανταστεί μες το μυαλό σου με τα υλικά που διαθέτεις εμπρός σου.
  Η πανοραμική φωτογραφία του χώρου σας, δείχνει εξαιρετική.
  Χαιρετισμούς πολλούς-πολλούς.

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου για τα καλά σου λόγια. Ναι τολμάω τα πάντα… κάποιες φορές μπορεί να μην είναι τόσο πετυχημένα αλλά εμένα δεν με σταματάει τίποτα χαχαχαχχα. Φιλάκια!

   Απάντηση
 11. Μοντέρνα και απόλυτα ταιριαστά με τον χώρο σου Χριστίνα μου. Πάντως το έχεις και με αυτό το κομμάτι, την ζωγραφική όσο και με όλα τα υπόλοιπα πολυτάλαντη φίλη μου. Φιλάκια πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
 12. Είναι πάρα πολύ όμορφα και ταίριαζουν υπέροχα με τον χώρο σου.
  Καλο Σαββατοκυρικο και πολλά φιλιααααα

  Απάντηση
 13. Τι ομορφο που το εκανες;;;
  Μωρε λες να μπορω;;
  Ειμαι τελειως ασχετη με τη ζωγραφικη!
  Καλό Σαββατοκύριακο!
  Φιλιά πολλά 🙂

  Απάντηση
 14. Όταν δεν καταλαβαίνουν ποιος τα έχει κάνει έχει περισσότερη πλάκα! Κ όλο ρωτάνε ¨μα που πας κ τα βρίσκεις;"! Καλό Σαββατοκύριακο στον υπέροχο χώρο σου!

  Απάντηση
 15. Άψογα Χριστίνα! Ο χώρος σου δείχνει κομψός, λαμπερός και σημερινός! Εξαιρετικά και τα φωτιστικά!
  Έχεις δίκιο, με απλές τεχνικές, και μπολικη φαντασία γίνονται αριστουργήματα 😉

  Απάντηση
 16. Παρακολουθώ το μπλογκ σας και την δημιουργικότητα σας από τις αναρτήσεις σας στο FB. Ειλικρινά δεν έχω λόγια με πόσα πράγματα ασχολείστε και μάλιστα με πολύ επιτυχία. Ζωγραφίζω κι εγώ και θα μπορούσα να πω πως αν όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι για εσάς βγαίνει νόημα και έχετε ταλέντο. Σας στέλνω μήνυμα και στο FB ότι χρειαστείτε για την ζωγραφική επειδή το έχω σπουδάσει είμαι στην διάθεση σας.

  Με εκτίμηση
  Δέσποινα Κ.

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ τόσο πολύ Δέσποινα και από εδώ… παιχνίδι δεν θα το έλεγα απλά ξέρω πως ούτε την τεχνική κατέχω και ούτε μπορώ να θεωρηθώ ζωγράφος με την ευρύτερη έννοια.

   Απάντηση
 17. Not paintings of Pollock? You could have fooled me! Christina, your abstract artwork is bold, beautiful and unique and the perfect complement to your dramatic decor!

  Wishing you a lovely week!
  Poppy xx

  Απάντηση
 18. Χριστίνα μου οι πίνακές σου είναι υπέροχοι, μοναδικοί, πολύ μοντέρνοι και ταιριάζουν τέλεια στον χώρο σου! Δείχνουν όλα τόσο ωραία με μια φρεσκάδα, απλότητα αλλά και πολυτέλεια! Τι να πω, ότι και να πιάσεις, κάνεις θαύματα!

  Απάντηση
 19. Ομολογουμενως ο Πραξιτελης Πασσαδαιος , ο καλλιτεχνικός μας , θα ηταν πολυ περηφανος για την μαθητρια του υπέροχα Χριστινακι μου !!!!!

  Απάντηση
 20. You have a beautiful living room and the artwork looks great! People may think abstract art is easy but it isn't; I remember trying one and it was a real mess. Yours look so chic, it seems they came from a shop.

  Απάντηση

Leave a Comment