Καρέκλες τραπεζαρίας αλλάζουν εμφάνιση

Αλλάζω εμφάνιση στις καρέκλες τραπεζαρίας μου φρεσκάροντας με καινούργια βερνίκια τα ξύλα τους και ντύνοντας τες με ένα μοντέρνο ριγέ ύφασμα.

Μια ανάρτηση που είχε προγραμματιστεί για αργότερα, ανεβαίνει νωρίτερα.  Αιτία ένα σχόλιο του αναγνώστη-στριας Ν.Π στην προηγούμενη μου ανάρτηση με την επισκευή του κομοδίνου που έγινε τραπεζάκι για το καθιστικό μας.

Με κατηγόρησε πως με τις οδηγίες που δίνω προτρέπω τον κόσμο να φτιάχνει μόνος του πράγματα με αποτέλεσμα να μην έχουν δουλειά οι αντίστοιχοι επαγγελματίες.  Θεωρώ πως τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές σίγουρα ο εν λόγω αναγνώστης θα έχει ήδη αναθεωρήσει. Κι αυτό γιατί και ο ίδιος θα έχει καταλάβει πόσο αβάσιμη ήταν αυτή του η παρατήρηση όταν δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορούμε να το κάνουμε πια στο σπίτι μας.   Είτε αφορά την σίτιση, τα ρούχα, υπηρεσίες όπως βαφή μαλλιών και χτένισμα αλλά και πιο εξειδικευμένες εργασίες όπως η αναπαλαίωση και η επισκευή των επίπλων μας.  Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθώ για την χαρά της δημιουργίας.

Είναι όμως αβάσιμη και για έναν άλλο λόγο κι εδώ έρχεται να “κουμπώσει” αυτή η ανάρτηση. Σίγουρα οι οδηγίες βοηθάνε στο να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι αλλά δεν μπορεί να γίνουν το μαγικό χέρι που θα σε βοηθήσει να το πραγματοποιήσεις.  Τι κι αν εγώ σου πω πως γίνεται άμα δεν μπορείς, δεν το έχεις, δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία όσο και να καταλαβαίνεις τις οδηγίες δεν προχωράς.  Απευθύνεσαι στον ειδικό!!!

Κάπως έτσι έγινε και με τις δικές μου καρέκλες όπως θα δεις παρακάτω.  Γι αυτό κι εγώ αυτές τις καρέκλες τραπεζαρίας τις χαρακτηρίζω καρέκλες πενήντα – πενήντα.

Καρέκλες τραπεζαρίας, η ιστορία τους

Οι καρέκλες είναι κατασκευασμένες το 1958 και ανήκαν στην μητέρα μου.  Δεν ξέρω ακόμη και σήμερα γιατί τις αγαπώ αλλά τις αγαπώ!  Έβαλα στην αποθήκη τις δικές μου και πήρα αυτές ας ήταν παλιές και λίγο έως πολύ ταλαιπωρημένες όπως βλέπετε και στα σημεία που σας υποδεικνύω.  Η σκέψη να τις αναβαθμίσω ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν αγόρασα και το ύφασμα που φαίνεται στην φωτογραφία.  Τότε είχα στο μυαλό να τις βάψω σαν το επιπλάκι που φαίνεται από πίσω από την καρέκλα.

Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα.  Γιατί πρέπει να αλλάζουμε χρώμα σε όλα τα παλιά έπιπλα ακόμη και όταν δεν το χρειάζονται;  Είναι η ανάγκη μας για αλλαγή;  Έγινε μόδα;  Είναι σίγουρο ότι δείχνουν καλύτερα; Ή απλά τα βάφουμε γιατί τα έβαψε και η φίλη μας ή η γνωστή μας;   Έτσι καταλήγουμε να έχουμε σπίτι μας κάποια όμορφα κομμάτια αλλά τελείως διαφορετικά με το ύφος και το στυλ της διακόσμησης που επικρατεί στον χώρο μας.

Από την άλλη κατά την γνώμη μου με λίγη περιποίηση άνετα κάποια κομμάτια από αυτά που βάφουμε μπορούν να σταθούν στον χώρο μας.   Απ ότι βλέπω και στα μεγάλα περιοδικά διακόσμησης γίνεται μια στροφή πάλι προς τις αποχρώσεις του ξύλου.

Όλα  βέβαια είναι θέμα γούστου και κατά πόσο το έπιπλο είναι σε θέση να σταθεί με το προϋπάρχον χρώμα του από την πλευρά των φθορών.  Γιατί αν οι φθορές είναι τέτοιες που χρειάζεται στοκαρίσματα και συμπληρώματα τότε η αλλαγή του χρώματος είναι επιβεβλημένη.

Παλιά καρέκλα και πρώτη επιλογή υφάσματος

Κι ενώ το ύφασμα ήταν ένα ξαφνικά έγιναν τρία.  Αφού αποφάσισα πως δεν θα αλλάξω χρώμα στις καρέκλες το πρώτο ύφασμα μου φαινόταν πια πολύ country για το ύφος της καρέκλας και έτσι δεύτερη επιλογή μου ήταν το μονόχρωμο στο δεξί μέρος της φωτογραφίας.  Το καρό στην μέση το παρήγγειλα και ήρθε μέσω της εταιρείας από Αμερική.  Μάζευα εγώ υφάσματα γιατί είχα σκοπό αφού βάψω τις καρέκλες θα προχωρήσω και στην αλλαγή ταπετσαρίας.

Υφάσματα ταπετσαρίας για καρέκλες τραπεζαρίας

Τελικά αποφάσισα να μην αλλάξω χρώμα στο ξύλινο μέρος της καρέκλας

Οι καρέκλες όπως βλέπεις μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο για τα περαιτέρω.  Τρίψιμο με γυαλόχαρτο να φύγει όσο το δυνατόν το παλιό βερνίκι αλλά και να διορθωθούν και κάποιες φθορές, ευτυχώς όχι βαθιές.

Τρίψιμο με γυαλόχαρτο για να φύγει το παλιό βερνίκι

Στη συνέχεια χρησιμοποίησα αυτό το καταπληκτικό βερνίκι που εκτός από ένα βαθύ, γλυκό χρώμα, σχηματίζει μία επιφάνεια σχεδόν βελούδινη πάνω στο ξύλο.

Walnut varnish
Μη νομίζεις πως οι συνθήκες που επικρατούν στο εργαστήριο είναι και οι καλύτερες.  Το ότι κάνει κρύο το βλέπεις γιατί δουλεύω με το μπουφάν.
Me at work

Κι εδώ βλέπεις την καρέκλα αριστερά με το βερνίκι και την καρέκλα δεξιά χωρίς βερνίκι.  ‘Ετσι καταλαβαίνεις αυτό που σου είπα πριν για το χρώμα του βερνικιού.

Καρέκλες τραπεζαρίας χωρίς βερνίκι και με βερνίκι

Αλλαγή ταπετσαρίας για ένα πιο σύγχρονο look

Και αφού στέγνωσαν οι καρέκλες ήρθε η ώρα της ταπετσαρίας.  Το τι βίντεο παρακολούθησα στο Youtube δεν λέγεται.  Βίντεο για την αλλαγή ταπετσαρίας και ιμάντων.  Γιατί όπως βλέπεις οι καρέκλες δεν είχαν ένα απλό κάθισμα, ένα τελάρο ας πούμε.   Σε αυτή την περίπτωση αλλάζεις ύφασμα άντε και το αφρολέξ από μέσα και τελείωσες.  Οι καρέκλες είχαν ιμάντες και σούστες στο εσωτερικό τους και φυσικά αφού έκλειναν σχεδόν 60 χρόνια ζωής ήθελαν αλλαγή.  ‘Οσα βίντεο όμως και αν είδα όσες οδηγίες κι αν διάβασα λυπάμαι δεν το είχα.

Κι εδώ φίλε αναγνώστη Ν.Π ήρθε η ώρα του ειδικού επαγγελματία ταπετσέρη.  Είναι αυτό που σου είπα πριν.  Όσες οδηγίες και αν σου δώσουν, όσα εγχειρίδια και αν διαβάσεις αν δεν το έχεις απλά δεν το έχεις!

Τα υφάσματα που είχα μαζέψει δεν μου άρεσαν.  Έτσι πηγαίνοντας τις καρέκλες στον ταπετσέρη διάλεξα από το δειγματολόγιο του το ριγέ της φωτογραφίας.

ύφασμα ταπετσαρίας για καρέκλες τραπεζαρίας

Εξαιρετική δουλειά και το ύφασμα νομίζω πως τους ταίριαξε γάντι.  Σαν ένα καλοραμμένο κοστούμι κάθισε πάνω στις καρέκλες.

Καρέκλες τραπεζαρίας με καινούργιο ύφασμα

Οι οξιντέ καμπαράδες, τα διακοσμητικά καρφιά ταπετσαρίας, ήταν ότι έπρεπε για να δώσουν στυλ

Λεπτομέρειες από καρέκλες τραπεζαρίας

Αν πριν τις αγαπούσα αυτές τις καρέκλες τραπεζαρίας, τώρα τις λατρεύω.  Δείχνουν τόσο καινούργιες, τόσο στυλάτες!

Πως να αναβαθμίσεις παλιές καρέκλες τραπεζαρίας

Γέμισαν με την αρχοντική τους εμφάνιση τον χώρο.

Παλιές καρέκλες τραπεζαρίας έγιναν σαν καινούριες

Και όσο τις κοιτάζω χαίρομαι με την απόφαση μου να μη τις βάψω άλλο χρώμα.

Τραπεζαρία, μπλε βάζα, ορχιδέα, παλιός καθρέφτης

Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι πως πρέπει λίγο να περιποιηθώ και τον μπουφέ.  Γιατί αν και σχετικά καινούργιος, τον έχω αγοράσει πριν 7 χρόνια, έχει ταλαιπωρηθεί στην προηγούμενη μετακόμιση και έχει αρκετές γρατσουνιές στην επιφάνεια του.

Καρέκλες και μπουφές τραπεζαρίας
Καρέκλες τραπεζαρίας με γκρι ριγέ ταπετσαρία
Καρέκλες τραπεζαρίας με καινούργια εμφάνιση και ταπετσαρία

Πες μου όμως την γνώμη σου τώρα…. σου αρέσουν έτσι όπως τελικά παρέμειναν οι καρέκλες τραπεζαρίας  ή νομίζεις πως έπρεπε να αλλάξουν χρώμα;

Θα χαρώ επίσης να μου πεις την άποψη σου για το αν πρέπει να βάφουμε όλα τα παλιά έπιπλα ή υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Αν μένεις στην περιοχή της Αττικής και θέλεις να αλλάξεις ύφασμα σε έπιπλα σου σου συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το εργαστήριο ταπετσαρίας  .

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα & εβδομάδα

Καρέκλες τραπεζαρίας αλλάζουν εμφάνιση

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

82 thoughts on “Καρέκλες τραπεζαρίας αλλάζουν εμφάνιση”

 1. Παααρα πολυ μου αρεσαν οι καρέκλες! Και καλα εκανες κ τις αφησες σε αυτο το χρωμα! Εχουν μια αρχοντια (οπως λες κ συ)! Και το υφασμα πολυ ωραιο Χριστινα! Οσο για τα σχολια για τους επαγγελματιες, προφανως ειναι εντελως αβασιμα!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη όσον αφορά σχόλια που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις! Χαίρομαι που σου αρέσουν και εσένα έτσι οι καρέκλες

   Απάντηση
 2. Πολύ ωραίες καρέκλες και με το φρεσκο ύφασμα αναδείχτηκαν ακόμα πιο πολύ! Καλά έκανες και τις άφησες στο χρώμα τους. Πραγματα παλιά με ποιότητα και χαρακτήρα πιστεύω ότι πρέπει να τα συντηρούμε με σεβασμο. Για παραδειγμα τέτοια σκαλιστα έπιπλα ή παλιά σκεύη που βλέπω να τους κάνουν ντεκουπάζ, το θεωρω καταστροφή.
  Για το σχόλιο του αναγνώστη τι να πω; Τουλάχιστον ατοπο. Σημασία έχει να μην πετιούνται τέτοια έπιπλα -που συνηθως αντικαθίστανται από φτηνά κατασκευάσματα με ημερομηνία λήξης. Από κει και πέρα ας σκεφτούμε ότι μπορει κάποιοι πλέον να μην έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ειδικό. Κάποτε κάθε σπίτι ήταν αυτάρκες σχεδόν, ενω στην πορεία φτασαμε να αγοράζουμε κάθε αγαθό και υπηρεσία και φτασαμε ως εδω.
  Καλή εβδομάδα Χριστίνα μου!

  Απάντηση
  • Νίκη μου όσον αφορά το σχόλιο σου για τα παλιά κομάτια με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Εγώ επεμβαίνω χρωματικά μόνο αν το έπιπλο έχει πολλά κατεστραμμένα μέρη. Τώρα για το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Καλό μήνα και φιλιά!

   Απάντηση
 3. Υπεροχες εγιναν Χριστινα μου.Γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα που δεν αλλαξες το χρωμα και συμφωνω μαζι σου οτι καποια επιπλα δεν χρειαζεται να τα αλλαζουμε χρωμα εκτος και αν πρεπει να γινουν και αλλες εργασιες για να επανελθουν.Τωρα οσο αφορα τα σχολια μην δινεις σημασια.Εγω τουλαχιστον περιμενω πως και πως τις αναρτησεις σου.

  Απάντηση
 4. Είναι πολύ ωραίες Χριστίνα,καλύτερα που δεν τις έβαψες!!!Κλασσικές,όμορφες,σικάτες και με μία μοντέρνα πινελιά,έγιναν με το καινούργιο ύφασμα!!!Καλημέρα!!!

  Απάντηση
 5. Πολύ ωραία δουλεία και καταπληκτικό τραπέζι. Που βρίσκουμε το συγκεκριμένο βερνίκι?

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ… δυστυχώς το συγκεκριμένο βερνίκι δεν ξέρω αν υπάρχει Ελλάδα, εγώ το έφερα από Αγγλία. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν αντίστοιχα προιόντα!

   Απάντηση
 6. Εγώ πάλι αυτού του είδους τα σχόλια δεν τα πολυκαταλαβαίνω. Έχεις να πεις κάτι καλό πες το Δεν έχεις αλλά έχεις αντίθετη γνώμη?Κράτα την για τον εαυτό σου.Βέβαια υπάρχει και η καλοπροαίρετη κριτική οπότε μπορεί να ήταν και τέτοια,ας το αφήσουμε. Χαίρομαι που τις περιποιήθηκες τόσο όμορφα τις καρέκλες. Προσωπικά δύσκολα βρήκα ταπετσέρη όταν θέλησα να αλλάξω ύφασμα σε πολυθρόνα.Εκλείπει το επάγγελμα είναι η αλήθεια.Όχι γιατί εσύ και κάποιες άλλες λάτρεις του χειροποίητου αλλάζετε το ύφασμα μόνες σας αλλά γιατί απλά τώρα με τα φθηνά/οικονομικά μαγαζιά επίπλων σου λέει ο άλλος δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξω ύφασμα. Απλά παίρνω κάτι καινούριο. Οι λίγοι ταπετσέρηδες που έχουν μείνει είναι ακριβοί για τον απλό πελάτη, συνήθως κάνουν δουλειές με μαγαζιά επίπλων. Ακόμη βρίσκω στο δρόμο τόσες πολλές τέτοιες ή παρόμοιες καρέκλες. Ο κόσμος τα πετάει πλέον τέτοια έπιπλα, οπότε μπράβο που τα εκτίμησες, τα μεταμόρφωσες και μας τα παρουσιάζεις.AriadnefromGreece!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Αριάδνη μου για το σχόλιο. Κι εγώ πιστεύω πολύ στην εποικοδομητική κριτική ακόμη κι αν είναι αρνητική. Αν την αιτιολογείς βοηθάς αυτόν που κρίνεις να γίνει καλύτερος. Δυστυχώς πετάνε πολλά τέτοια έπιπλα και είναι κρίμα γιατί με λίγη περιποίηση γίνονται σούπερ!!!

   Απάντηση
 7. Xριστινα μου γεια σου.ενω παρακολουθω συχνα τις αναρτησεις και θαυμαζω αυτα που κανεις με τα χερακια σου τα χρυσα δεν εχω κανει ποτε σχολιο.τι να πω για το τζακι ,για τον καθρεφτη,για το στρωσιμο του πρωτοχρονιατικου τραπεζιου;ολα τελεια.και η γνωμη μου ειναιπως καλα εκανες που αφησες το χρωμα στις καρεκλες.και ναι υπαρχουν οι εξαιρεσεις.εγω παλι δεν το εχω καθολου.δεν τα καταφερνω.και σχεδον παντα καταφευγω στους ειδικους.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ τα αποτελεσματα ειναι 50 50.οπτε ξεχνα τα σχολια.να περνας καλα.

  Απάντηση
  • Λίτσα ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χάρηκα που μου άφησες σχόλιο. Δυστυχώς οι ειδικοί δεν είναι πάντα καταρτισμένοι με τις τελευταίες τάσεις και ίσως δεν μπορούν να σου αποδώσουν αυτό που πραγματικά θέλεις. Και πάλι ευχαριστώ για το σχόλιο και την επίσκεψη και θα χαρώ να σε "ξαναδώ" εδώ.

   Απάντηση
 8. Καλή εβδομάδα Χριστίνα μου !! Το σχόλιο το είδα αλλά καμιά σημασία δεν έχει η άποψη του άλλου όταν μπορούμε κάτι να φτιάξουμε μόνοι μας πρώτον για τη χαρά της δημιουργίας και δεύτερον γιατί τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν πολυτέλειες!!
  Η δική μου άποψη είναι κάθετη όσον αφορά στα παλιά και σκαλιστά αντικείμενα !!
  Πρέπει να μένουν στο χρώμα τους και να μην επηρεαζόμαστε από τις τάσεις της μόδας !!
  Εχω και εγώ αρκετά κομμάτια παλιά αλλά δεν θα αλλάξω το χρώμα τους !!
  Οι καρέκλες σου είναι πολύ σικάτες και το ύφασμα υπέροχο , λατρεύω τις αποχρώσεις αυτές του ριγέ!! Πολλά φιλιά

  Απάντηση
  • Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι Νικόλ μου και για το diy αλλά και για τα παλιά έπιπλα. Το πρώτο σου χαρίζει τόση χαρά όταν κάτι είναι φτιαγμένο ή επισκευασμένο από τα χέρια σου και για το δεύτερο θα έλεγα πως είναι κρίμα όλα να μπαίνουν κάτω από ένα πινέλο… φιλιά και καλό μήνα κι από εμένα!

   Απάντηση
 9. Χριστίνα μου συγχαρητήρια! Εξαιρετικές οι καρέκλες! Το βερνίκι ανέδειξε το σχέδιο τους και η ταπετσαρία έδωσε νεανικό χαρακτήρα! Καλά λέω εγώ αν έχει κάποιος μεράκι και γούστο κάνει τα πάντα!

  Δεν μπορώ να καταλάβω το άστοχο σχόλιο του κυρίου. Θα πρέπει να ξέρει λοιπόν ως επαγγελματίας ότι ένα μικρό ποσοστό τις % του πληθυσμού μας έχει το μεράκι να αναπαλαιώσει τα έπιπλα του και άλλο τόσο ή μικρότερο ποσοστό τις % θα το επιχειρήσει. Κάποιοι ίσως να μην μπορούν να διαθέσουν χρόνο να ασχοληθούν ή να αγοράσουν τα υλικά που απαιτούνται. Είναι σαν να λέμε να μην υπάρχουν food blog γιατί υπάρχουν οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία. θεωρώ ίσα – ίσα ότι συμφέρει τους επαγγελματίες να υπάρχουν blog με αναλυτικές οδηγίες για αναπαλαίωση επίπλων γιατί ο κόσμος δεν θα πετάξει τα έπιπλα του. Θα πάει στον ξυλουργό, θα πάει και στον ταπετσιέρη για αλλαγή ταπετσαρίας ακόμη και για τα μαξιλάρια ενός καναπέ..

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Ανθέμις, χαίρομαι που σου αρέσουν. Το να φτιάχνουμε μόνοι μας πράγματα δεν είναι σημερινό αντίθετα έρχεται από πολύ παλιά τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή. Άρα είναι στο DNA μας το "κάντο μόνος σου"

   Απάντηση
 10. Οι καρέκλες έγιναν υπέροχες και πολύ αρχοντικές. Έχω και εγώ περίπου τις ίδιες και τις φτιάξαμε μόνοι μας ακόμα και τα καθίσματα που είχαν χαλάσει. Τα ξηλωσε ο καλός μου και τα έφτιαξε απο την αρχή. Αν δει ο κύριος ή κυρία την ανάρτηση που εχω κάνει με τις αναλυτικές οδηγίες που τις φτιάξαμε θα με στείλει από εκεί που ήρθα Χριστίνα, χαχαχα !!!

  Απάντηση
 11. εξαιρετικό το αποτέλεσμα!Πραγματικά το ύφασμα έδωσε άλλο αέρα. Προσωπικά "φοβάμαι" τις αλλαγές σε αντίκες αλλά τις περισσότερες φορές όταν δω το αποτέλεσμα (π.χ σε pinterest) είναι πάντα όμορφο και καλαίσθητο. Επίσης δε θεωρώ ότι το να κάνουμε μόνοι μας κατασκευές στο σπίτι χάνουν οι επαγγελματίας. Δίνεις δουλειά στο μαγαζί που θα προμηθευτείς τα υλικά σου, το ύφασμα, τη μεταφορά τους καμιά φορά αν χρειαστεί. Κάτι ακόμα που μας έχει τύχει στο παρελθόν οπότε μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία είναι όταν εμπιστεύεσαι επαγγελματία, πληρώνεις απίστευτα λεφτά (ακόμα και χωρίς φπα) και σου καταστρέφει το έπιπλο. Η μητέρα μου έχει δώσει πάνω από τρεις φορές το σαλόνι της για αλλαγή υφάσματος και καμία φορά δε βγήκε καλή. Τη μια κάναν κάκιστη δουλειά με τις ραφές, την άλλη της κατέστρεψαν τα αφρολέξ από τα μαξιλάρια και πάει λέγοντας… Αν έδινε τα ίδια χρήματα σε υλικά θα τα είχε κάνει μόνη της. Ακόμα και αν δεν της έβγαινε καλό αποτέλεσμα τουλάχιστον θα ήταν δικό της φταίξιμο. Anyway, αν έχεις γούστο και πιάνουν τα χέρια σου, καινούριο ή παλιό έπιπλο μπορείς να κάνεις θαύματα. Μου άρεσε που έβαλες και το ανοιχτόχρωμο χαλί και το ύφασμα δένει γλυκά και με το εφέ του καθρέπτη :). Ανυπομονώ να δω την επόμενη αλλαγή :).
  P.s (δε ξέρω αν είμαι μόνο εγώ αλλά μετά το τέλος του ποστ, δε φαίνεται καλά η σελίδα του blog. )

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Άντζι! Τα μαγαζιά που μας προμηθεύουν τις πρώτες ύλες τρίβουν τα χέρια τους από τότε που ο πολύς κόσμος ξεκίνησε πάλι και φτιάχνει μόνος του πράγματα. Συνέχεια ξεπηδάνε καινούργιες διαδικτυακές επιχειρήσεις που πουλάνε τα πάντα. Αυτό που έπαθε η μητέρα σου το έχω ακούσει να το παθαίνουν πολλοί είτε γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν αρκετά τι ακριβώς θέλουν είτε γιατί ο τεχνίτης κάνει το δικό του με την ελπίδα ότι θα αρέσει. Γι αυτό κι εγώ όταν δουλεύω πρότζεκτ πελάτη του δείχνω όλα τα στάδια της μεταποίησης για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε!

   Απάντηση
 12. Χριστίνια έγιναν πραγματικά πολύ όμορφες και αρχοντικές με την όλη συνθετική εργασία.
  Εκείνο που μου αρέσει είναι ότι δεν έχουν πολλά "κοψίματα" και ενδιάμεσα "κολωνάκια" κ.λ.π. με αποτέλεσμα να ξεσκονίζονται και πιο εύκολα στις ξύλινες επιφάνειές τους.
  Τέλειες!

  Απάντηση
  • Κι αυτό σωστό σχετικά με το ξεσκόνισμα γιατί χρόνο πολύ δεν έχουμε για τόσο λεπτομερή καθαριότητα. Ευχαριστώ Πηνελόπη μου!

   Απάντηση
 13. Έχω τις ίδιες καρέκλες που πριν 4 χρόνια έκανα την απαιτούμενη επεξεργασία και τις έδωσα στον ταπευσερη για καινούργιο ύφασμα.Ετσι όπως εσύ τις ανανέωσα και τις χαίρομαι.Το αποτέλεσμα στις δικές σου είναι τέλειο…Φιλάκια πολλά!

  Απάντηση
 14. Κι εμένα μου αρέσουν αυτά που βλέπω σε σενα, και θελω να παω σπιτι και να τ αλλαξω όλα (χιχι). Αλλά δεν μπορώ. Γιατι απλά δεν μπορώ!!. δεν έχω τις γνώσεις, τα εργαλεία, τα υλικά. Οπότε αμα θέλω κάτι πιο δύσκολο σαφώς θα παω την παλιά μου καρέκλα σε έναν επαγγελματία, να του πω την ιδέα μου και να την υλοποιήσει. Και κάποιος άλλος που το ''κατέχει'' το θέμα θα προσπαθήσει μόνος του. Δεν το βρίσκω κακό, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αλλωστε δεν είναι μόνο η κρίση που έκανε κάποιους να κάνουν μόνοι τους τις μικροδουλιές στο σπίτι, αλλά και το μεράκι και η όρεξη κάποιου. Αυτά.

  Τώρα οι καρέκλες τις θεωρώ ανώτερες από καινούργιες. Εγώ με τα παλιά εχω ένα θέμα. Τα λατρεύω. Καλά έκανες και δεν τις πεταξες. Τους έδωσες άλλη πνοή και άλλο ύφος. Το ύφασμα ταιριαστό με το όλο στυλ του σπιτιου. Υπέροχες θα πω μόνο.

  (εγώ εχω μαζεψει κατι παλιες καρεκλες απο το καδο που πετανε τα μπαζα, και καποια στιγμή θα ζητήσω την γνωμη σου… 😉

  Φιλιά πολλά

  Απάντηση
  • Συμφωνώ και επαυξάνω με την πρώτη σου παράγραφο Μάριον… όταν δεν μπορείς απλά δεν μπορείς όσες οδηγίες και να διαβάσεις. Γι αυτό κι εγώ πήγα στον ταπετσέρη τις καρέκλες. Κι εγώ στα παλιά και καλοδιατηρημένα έπιπλα δύσκολα κάνω δραστικές επεμβάσεις πέρα από μια ανανέωση. Θα χαρώ πολύ αν μπορώ να σε βοηθήσω να με ενημερώσεις και με τις καρέκλες και με ότι άλλο θέλεις! Φιλάκια

   Απάντηση
 15. Υπέροχες έγιναν Χριστίνα μου. Νομίζει κανείς πως μόλις φτιάχτηκαν. Το ύφασμα ταίριαξε τέλεια με την υπόλοιπη διακόσμηση. Άλλο ένα επίτευγμα σου. Μα πως τα προλαβαίνεις όλα ήθελα να ήξερα, φιλάκια Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
 16. Έγιναν πολυ κομψές και φινετσάτες με εξαιρετική δουλεια κι απο εσένα κι απο τον ταπετσερη όσο μπορώ να δω απο τις φωτο! Νομίζω έκανες καλά και δεν άλλαξες το χρώμα τους, θα έχαναν την ταυτοτητα τους! Φιλια Χριστίνα μου…

  Απάντηση
  • Αυτό με την ταυτότητα σκέφτηκα κι εγώ Σωτηρία μου εκτός του ότι νομίζω πως οποιοδήποτε άλλο χρώμα δεν θα ταίριαζε στον χώρο μου. Φιλάκια

   Απάντηση
 17. Γιατί απολογεισαι? απο πότε είναι κατακριταίο το Diy και το crafting? όταν μπήκε στο blog σου δεν ήξερε το τι περίππου θα διαβάσει? Η ήθελε απλά να trollάρει!
  Όπως και να έχει οι καρέκλες έγιναν υπέροχες!!! Μπράβο Χριστίνα μου και …μη μασάς!!!

  Απάντηση
 18. Καλησπέρα Χριστίνα!
  Είχα δει το σχόλιο του κυρίου τις προάλλες, επέλεξα όμως να το προσπεράσω τότε. Δεν μου είχε αρέσει το ύφος του, να σου πω την αλήθεια, ήταν πολύ επιθετικό. Τώρα όμως δε θα προσπεράσω το θέμα ξανά, και θα πω πως αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με τα δυο μας χέρια (αν "το έχουμε" που λες κι εσύ), γούστο μας και καπέλο μας, και δε θα απολογηθούμε σε κανέναν – ούτε για τις οδηγίες που θα δώσουμε ή θα αναζητήσουμε, ούτε για τις κατασκευές που τελικά θα δημιουργήσουμε. Σπίτι μας είναι, έπιπλά μας είναι, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε!
  Θυμάμαι χρόνια πριν έψαχνα σκαμπό για το πάσο-μπαρ μου και είχα ξεκινήσει την αναζήτησή μου σε ξυλουργεία/επιπλάδικα. Οι τιμές τους ήταν εξωπραγματικές, να μην πω εξωγήινες, και μία που με είδαν, μία που δεν με ξαναείδαν ποτέ οι εν λόγω ξυλουργοί. Αν μπορούσα τότε να το φτιάξω μόνη μου, θα το είχα κάνει χίλιες φορές. Για μένα ο σωστός επαγγελματίας δεν πρέπει να ζει εκτός πραγματικότητας, κι αν ζει, δε μπορεί να ζητάει τα ρέστα κι από πάνω! Και εννοείται ότι θα το ψάξω/φτιάξω μόνη μου, αν εσύ για μια απλή καρέκλα καφενείου πχ μου ζητάς 300 ευρώ…
  Για τις καρέκλες σου τώρα: τις λάτρεψα. Η αλλαγή είναι υπέροχη και τους έδωσες νέα ζωή! Το χρώμα τους μου άρεσε, το ίδιο και το ύφασμα που επέλεξες. Πολλά μπράβο!
  Αυτά και συγνώμη για το σεντόνι! Φιλιά!

  Απάντηση
  • Κι εγώ Έλλη μου πιστεύω πως οι τιμές τους πετούσαν στα ουράνια κάποια στιγμή. Προσγειώθηκαν λίγο πολύ λίγο όταν κατάλαβαν ότι ο κόσμος άρχισε να φτιάχνει μόνος του πολλά πράγματα αλλά ήταν πια αργά. Η επιλογή του υφάσματος ήταν κάτι που με δυσκόλεψε χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά νομίζω πως τελικά τους ταίριαξε απόλυτα. Μη ζητάς συγνώμη, μου αρέσει να ανταλάσσουμε εποικοδομητικά σχόλια και να συζητάμε έστω και με αυτό τον τρόπο. Φιλάκια κι από εμένα!

   Απάντηση
 19. Εμένα προσωπικά Χρισινάκι μου αρέσουν και φυσικές αλλά και όταν επεμβαίνουμε χρωματικά σε αυτά τα έπιπλα…αρκεί να γίνει σωστά. Τώρα έτσι όπως βλέπω τις δικές σου είναι σικ και υπέροχες. Ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο. Τα λατρεύω αυτά τα έπιπλα πάντως…

  Απάντηση
 20. Υπέροχες είναι οι καρέκλες σου, Χριστίνα μου, μου αρέσουν πολύ έτσι που τις άφησες αρχοντικές και τόσο ταιριαστές με το τραπέζι και τον μπουφέ σου. Και η ταπετσαρία τους είναι πανέμορφη! Ένα σύνολο très chic, όπως λέμε κι εμείς οι Γάλλοι…χα χα!!!

  Απάντηση
 21. Πλάκα κάνεις; Κι εγώ αυτές τις καρέκλες θα είχα χρησιμοποιήσει και οι δικές μου θα πήγαιναν στην αποθήκη (μέχρι να γίνουν κι εκείνες αντίκες!) Το δε χρώμα το βρίσκω υπέροχο! Πολλά φιλιά ❤

  Απάντηση
  • Έεεεεεεετσι!!! Εκτός που για μένα έχουν συναισθηματική αξία τις βρίσκω και πολύ ωραιότερες από τις καινούργιες… φιλάκια!

   Απάντηση
 22. Χριστίνα μου έγιναν καταπληκτικές!Μα πόσο ταίριαξε το ύφασμα με όλο το σύνολο ,παρόλο που οι καρέκλες είναι κλασικές,πόσο πολύ του πάει το ριγέ που διάλεξες!έχεις πολύ γούστο και πολλές γνώσεις φίλη μου και ξέρεις και να τις μοιράζεσαι.Γι'αυτο σου βγάζω το καπέλο.Για όσα είπες συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Έχω κι εγώ τις καρέκλες τις κουζίνας που έχουν ξεχαρβαλιάσει,θα τις πάω στον ξυλουργό για κόλλημα και ότι χρειαστούν.Όμως εγώ θα τις βάψω και θα τους αλλάξω ύφασμα.Αν δεν ήξερα να το κάνω θα τις πήγαινα και σε ταπετσέρη.Τι να λέμε τώρα?Αυτή είναι η αλήθεια!Ωστόσο είναι και η χαρά τις δημιουργίας τόσο μεγάλη που εμείς,που λίγο παραπάνω "το'χουμε",καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας!♥

  Απάντηση
  • Έτσι ακριβώς Λαμπρινή μου. Είναι κρίμα αν γνωρίζουμε κάποια πράγματα να μη τα εφαρμόσουμε τουλάχιστον στο δικό μας χώρο. Εδώ μας εμπιστεύονται πελάτες δεν θα εμπιστευτούμε εμείς εμάς??

   Απάντηση
 23. Υπέροχες οι καρέκλες Χριστίνα! Και το χρώμα επίσης, κλασικό. Καλά έκανες και δεν τις έβαψες. Κάτι τέτοιες στιγμές μετανιώνω που πετάξαμε τις παλιό σετ τραπεζαρίας.

  Απάντηση
  • Πραγματικά είναι κρίμα αν πετάχτηκαν τέτοια κομμάτια γιατί ακόμη και σε μοντέρνους χώρους με ένα μικρό λίφτινγκ ταιριάζουν γάντι!

   Απάντηση
 24. Είναι σίγουρα πολύ πιο ωραίες και περιποιημένες τώρα.
  Τώρα, αν έπρεπε να τους αλλάξεις και χρώμα δεν ξέρω.. νομίζω πως ταιριάζουν με την τραπεζαρία και τον μπουφέ σου έτσι όπως τις βλέπω στον χώρο. Αν τα άλλαζες όλα θα έδειχναν πιο μοντέρνες σίγουρα αλλά θα έμπαινες στην διαδιακασία να τα αλλάξεις όλα;
  kathy

  Απάντηση
  • Σίγουρα δεν θα τα άλλαζα όλα Κατερίνα μου άλλωστε δεν είμαι οπαδός του σεταρίσματος αλλά του mix & much. Κάτι θα αλλάξω ακόμη αλλά το παλεύω για να είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να αλλάξει

   Απάντηση
 25. Και εγώ πιστεύω ότι κάποια έπιπλα-αντίκες δε θέλουν πολλές επεμβάσεις αλλά όλα είναι και θέμα γούστου στη τελική. Συνήθως λειτουργώ συναισθηματικά και πολλά πράγματα κειμήλια δε θέλω να χάνουν την αρχική τους όψη. Οι καρέκλες έγιναν κούκλες, το ύφασμα έδεσε τέλεια με τον υπόλοιπο χώρο και μου αρέσει που έχουν μία δόση από μοντέρνο όμορφα συνδυασμένο με το κλασσικό στυλ! Καλημέρα!!

  Απάντηση
 26. Νομίζω οτι καλά έκανες και δεν τις άλλαξες χρώμα, είναι πολυ όμορφες και φυσικά το ύφασμα τις ανέδειξε! Όσο για το (κακόβουλο κατα τη γνώμη μου) σχόλιο τα είπαμε και στο facebook αλλά η συγκεκριμένη σου ανάρτηση είναι τελικά η καλύτερη και πιο αποστομωτική σου απάντηση!

  Απάντηση
  • Όποιος βιάζεται σκοντάφτει θα πω εγώ Ντίνα μου. Και στην προκειμένη νομίζω ότι παίρνει την καλύτερη απάντηση. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!!!

   Απάντηση
 27. Ναι, αγαπώ πολύ τα κλασικά έπιπλα και το συγκεκριμένο καφέ μου αρέσει τόσο πολύ που κι εγώ πιστεύω πως θα ήταν κρίμα να επέμβεις στο χρώμα!!! Τελικά η έμπειρη ματιά σου σε οδήγησε σε τέτοια δουλειά που έκανες και πάλι το θαύμα σου!!Πανέμορφη η τραπεζαρία σου! Καλή συνέχεια Χριστινάκι μου, σε όσα κάνεις!!! Φιλιά!!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ διπλά Κική μου γιατί όταν συμφωνούν με τις επιλογές σου και άνθρωποι τόσο νέοι πάει να πει πως κάτι κάνεις! Φιλάκια κι από εμένα!

   Απάντηση
 28. Κοίτα να δεις Χριστίνα μου..που και οι δυο μας είχαμε θέμα την καρέκλα ..χι..χι.. εσύ όμως είσαι ικανότατη φίλη μου στο να κάνεις τα πράγματα να αλλάζουν όψη..όπως πολύ καλά έκανες στις παλιές καρέκλες..έγιναν πολύ στιλάτες με το ριγέ ύφασμα που έβαλες και ταίριαξαν τόσο όμορφα στο χώρο σου…!!!
  Ενα μπράβο και απο τον δικό μου ..του έδειξα τι κάνεις και σε θαύμασε Χριστίνα μου να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις φιλακιααα!!

  Απάντηση
  • Κι εσύ δεν πας πίσω γλυκιά μου Ρούλα. Οι ικανότητες και τα ταλέντα σου δεν έχουν τελιωμό. Ευχαριστώ πολύ και τον σύζυγο σου … φιλιά πολλά κι από εμένα!

   Απάντηση
 29. Χριστίνα, πολύ όμορφες έγιναν. Γεμάτες αρχοντιά και ποιότητα!

  Όσο για το σχόλιο, το οποίο διάβασα και εγώ στην προηγούμενη ανάρτηση σου, έχω να πω και εγώ πως δεν έχει βάση. Χάρη στο Internet, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά θαύματα, η γνώση είναι πλέον προσβάσιμη από όλους, πλούσιους ή φτωχούς. Αυτό είναι μεγάλο δώρο, αλλά φυσικά δεν φτάνει η γνώση από μόνη της. Πρέπει κάποιος μέσα από την εμπειρία και την σκληρή δουλειά να την κάνει πράξη.

  Απάντηση
  • Η πρόσβαση στο διαδίκτυο και μόνο Άρη μου θα έπρεπε να ήταν αρκετή δικαιολογία για κάποιον για να μην κάνει το συγκεκριμένο σχόλιο. Χαίρομαι που σου αρέσουν οι καρέκλες μου!

   Απάντηση
 30. Οντως αρχοντικές οι καρέκλες σου! Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονταν βάψιμο. Ο μπουφές με τρελαίνει… Κι ενώ βλέπουμε κλασσικά έπιπλα η όλη εντύπωση είναι ενός up to date χώρου κυρίως λόγω του φροντισμένου ντεκόρ σου! Είσαι μαστόρισσα!

  Απάντηση
  • Ωωωωω ευχαριστώ πολύυυυυυ για τα καλά σου λόγια! Προσπαθούμε να ομορφαίνουμε όπως μπορούμε τους χώρους μας για να νιώθουμε κι εμείς οι ίδιοι καλά!

   Απάντηση
 31. Πανέμορφες οι καρέκλες όπως και όλος ο χώρος. Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να βάφονται όλα τα παλιά έπιπλα αλλά κατά περίπτωση, εκεί που χρειάζεται!!!
  Φιλιά!

  Απάντηση
 32. Δεν θα πω πως είναι το στυλ μου αυτού του είδους οι καρέκλες όμως δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πως έγιναν κούκλες. Προσπαθώ να τις φανταστώ βαμμένες σε άλλο χρώμα και δεν νομίζω να μου άρεσαν. Good job!!! Καλό μήνα, Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
 33. Είναι υπέροχες και το λούστρο και το ύφασμα μου αρέσει πολύ, και εγώ έχω αγάπη για τα παλιά γι αυτό το λόγο έχω και αντίκες όπως και εσείς σε παρεμφερές χρώμα , τα αγαπώ τα παλιά έπιπλα σου λένε την ιστορία τους έχουν ψυχή για εμένα, όσον αφορά το χρώμα αν το στιλ του σπιτιού είναι άλλο και υποστηρίζει το εκρου ή το λευκό ή το οποιοδήποτε γιατί να μην αλλάξει, και φυσικά αν τα χέρια κάποιου πιάνουν όπως λένε και στο χωριό μου και μπορεί γιατί να μην το κάνει δεν μπορώ να καταλάβω την κακεντρέχεια κάποιων ανθρώπων , εγώ θα σας πω συγχαρητήρια για ότι κάνετε γιατί είναι μοναδικά όλα τα κομμάτια σας και για το ότι δείχνετε τους τρόπους για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει κάτι αντίστοιχο .
  Τα φιλιά μου από Χίο
  http://www.xiotiko.blogspot.gr

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Αρχοντία μου για τα καλά σου λόγια. Σίγουρα το χρώμα είναι θέμα διάθεσης και αισθητικής. Όσον αφορά για το ότι δείχνω πως γίνονται κάποια πράγματα εγώ θα συνεχίσω να το κάνω γιατί τον σκοπό αυτό έχει και το μπλόγκινγ. Να μοιράζεσαι τις ιδέες σου και τον τρόπο που το έκανες! Φιλιά πολλά κι από εμένα στη Χίο μιας και μένει εκεί η μικρούλα μου!

   Απάντηση
 34. Νομίζω ότι έκανες κάτι παραπάνω από σοφά που δεν τις έβαψες τις καρέκλες. Άλλωστε το ύφασμα ήταν αρκετό να τους δώσει καινούργια ζωή συν την περιποίηση με το λούστρο. 'Οσο για το σχόλιο του αναγνώστη-στριας νομίζω ότι το λιγότερο είναι αστείο. Καλή σου μέρα Χριστίνα μου και καλό μήνα!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για την υποστήριξη. Για τις καρέκλες ήταν μονόδρομος για μένα να μείνουν στο χρώμα τους. Καλό μήνα και σε εσένα!

   Απάντηση
 35. Χριστίνα καλησπέρα,

  Η δουλειά είναι εξαιρετική! πολλά συγχαρητήρια!
  Μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ το ύφασμα που χρησιμοποίησες. Θα μπορούσες να μου πείς που θα μπορέσω να το βρώ ?

  Απάντηση

Leave a Comment