Κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας

Πως ένα παλιό μισοκατεστραμμένο κομοδίνο που βρήκα στα σκουπίδια με φροντίδα και αγάπη έγινε ένα πανέμορφο mid-century τραπεζάκι για το καθιστικό μας

Την αδυναμία μου να κοιτάζω δίπλα από τους σκουπιδοτενεκέδες για πεταμένους “θησαυρούς” την έχω εκφράσει κι εδώ πολλές φορές.

Και ευτυχώς και στην γειτονιά που είναι το σπίτι αλλά και στην γειτονιά που είναι τα γραφεία και το εργαστήριο ο κόσμος ξεφορτώνεται αρκετά είτε έπιπλα είτε φωτιστικά.  Μα πως τα πετάνε;

Ένα τέτοιο είναι και το κομοδίνο της φωτογραφίας που ακολουθεί.  Βρώμικο, βαμμένο με χρώμα για τοίχους, ταλαιπωρημένο και πεταμένο ανάμεσα σε σακούλες με ρούχα.  Φυσικά και το έσωσα και το μετέφερα στο εργαστήριο για τα περαιτέρω.

Πως το κομοδίνο άλλαξε εμφάνιση

Η ώρα του ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το παλιό κομοδίνο όπως ήταν πριν την αλλαγή του

Τρίψιμο, πολύ τρίψιμο και με το χέρι και με το τριβείο.  Το τι σκόνη έβγαλε αυτό το μικρό επιπλάκι δεν μπορείτε να φανταστείτε.  Κι εκεί που νόμιζα πως τέλειωσε τουλάχιστον η πάνω επιφάνεια του…

Πως έτριψα την επιφάνεια του κομοδίνου

…ξαφνικά ανακαλύπτω πως ο ιδιοκτήτης του είχε κολλήσει κάτι πάνω στην επιφάνεια του.  Όχι δεν είναι καπλαμάς που ξεκόλλησε.  Είναι αυτό το υλικό που βάζουν στις κορνίζες που είναι κάτι σαν χαρτόνι και ξύλο.  Και ως εδώ καλά.  Ξεκόλλησε …  Που να δεις τι υπήρχε από κάτω.  Εκτός από την χαλασμένη επιφάνεια που γι αυτό είχε κολλήσει το επιπλέον φύλλο ήταν τώρα και γεμάτο με απομεινάρια κόλλας.

Κατεστραμμένη επιφάνεια κομοδίνου

Η οποία φυσικά κόλλα επ ουδενί  δεν έβγαινε με το τριβείο αντίθετα όσο έτριβα γινόταν όλο και χειρότερη.

Κατεστραμμένη επιφάνεια κομοδίνου

Πως να καθαρίσεις κόλλες και βερνίκια από ξύλινη επιφάνεια

Έτσι έβαλα μπροστά πιο δραστικά μέτρα.  Remover!  Αυτό το χημικό που το απλώνεις πάνω σε ξύλα που είναι περασμένα με βερνίκι ή με χρώμα και στα καθαρίζει μια χαρά.  Θέλει πολύ προσοχή όμως και η εφαρμογή του που πρέπει να γίνεται μόνο με γάντια αλλά και το ξύσιμο γιατί είναι καυστικό.
Το άφησα να δράσει περίπου 3 ώρες αφού το τύλιξα με διάφανη  μεμβράνη και στην συνέχεια το έξυσα με μία σπάτουλα.  Όπως βλέπεις βγαίνουν και οι κόλλες αλλά και το βερνίκι που υπήρχε κάτω από τις κόλλες
Βγάζω το παλιό βερνίκι από ξύλινη επιφάνεια με remover

Το συρτάρι απλά το έκανα με το τριβείο άλλωστε δεν είχε κάποιο πρόβλημα εκτός του ότι ήταν βαμμένο με την μπογιά που ήταν και ολόκληρο το κομοδίνο.

Συρτάρι παλιού κομοδίνου

Καθαρό και περιποιημένο έτοιμο να ξεκινήσει η διαδικασία της βαφής του.  Εδώ θα πρέπει να σου πω πως το προόριζα για το καθημερινό μας καθιστικό που ο Mr το έχει χρίσει δικό του δωμάτιο.

Με λίγα λόγια έχει λόγο για το τι θα μπαίνει σε αυτό το δωμάτιο 

Ε τι να κάνω του το έχω παραχωρήσει αφού εγώ έχω να παίζω με το υπόλοιπο σπίτι.

– Μα στο Θεό σου Χριστίνα θα βάλεις αυτό το πράγμα δίπλα από τον καινούργιο μου καναπέ ενώ υπάρχουν καινούργια τραπεζάκια σπίτι μας γι αυτό τον σκοπό;

– Εμένα δεν μου αρέσουν γιατί τα έχεις όλα σεταρισμένα απαντάω εγώ

– Και που το βλέπεις το κακό;  Ταιριάζουν όλα μεταξύ τους ξαναλέει ο Mr.

– Ναι αλλά έτσι είναι σαν έκθεση επίπλων το δωμάτιο, δεν έχει χαρακτήρα ανταπαντάω εγώ με ύφος 40 διακοσμητών μαζί.  Το διαπραγματεύτηκα λίγο ακόμη και συμφωνήσαμε να το βάψω και αν του αρέσει θα το βάλει στο δωμάτιο.  Πφφφφ πολύ δύσκολος πελάτης!

Κομοδίνο σε στυλ mid-century

Στο καθημερινό μας καθιστικό, το δωμάτιο του Mr δηλαδή επικρατούν σκούρα γήινα χρώματα.  Άρα και το κομοδίνο-τραπεζάκι θα πρέπει να κινηθεί σε τέτοια χρώματα.  Αποφάσισα να το βάψω σε δύο τόνους.  Τα πόδια και το συρτάρι μόνο με λούστρο και το πάνω μέρος σε ένα συνδυασμό γκρι αποχρώσεων.  Γι αυτό τον λόγο έβαλα ταινία γύρω-γύρω για να μην κυλήσει χρώμα προς τα κάτω.

Κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας

Τι χρώματα χρησιμοποίησα

Ξεκίνησα με το σκούρο γκρι που είχα χρησιμοποιήσει και στο τζάκι που έφτιαξα.  Η σκέψη είναι το χρώμα να μην καλύπτει ολοκληρωτικά την επιφάνεια και γι αυτό μετά την εφαρμογή του περίμενα 5-10 λεπτά.  Μετά με ένα βρεγμένο πανί σκούπισα το χρώμα με την φορά των νερών του ξύλου.

Σκούρο γκρι χρώμα για την επιφάνεια του κομοδίνου

Ευτυχώς μου είχαν περισσέψει χρώματα από την κατασκευή της πρόσοψης του τζακιού γιατί και το δεύτερο χρώμα ένα ανοιχτό γκρι ήταν από αυτά που είχα χρησιμοποιήσει.

Και πάλι μετά την εφαρμογή του το σκούπισα με ένα βρεγμένο πανί.  Έτσι μπλέκονται οι δύο διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι,  σε κάποια σημεία αχνοφαίνεται και το ξύλο και όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ανοιχτό γκρι για την επιφάνεια του κομοδίνου

Μόλις η επιφάνεια του κομοδίνου-τραπεζιού στέγνωσε το γύρισα ανάποδα για να βάψω με το βερνίκι νερού τα πόδια και το κάτω μέρος.

Σκούρο βερνίκι νερού για το κομοδίνο

Με το ίδιο βερνίκι  και σκουπίζοντας το σε κάθε εφαρμογή έβαψα και το πάνω μέρος.

Σκούρο βερνίκι νερού για το κομοδίνο

Την επόμενη ημέρα με ένα διάφανο βερνίκι νερού πέρασα τρία χέρια όλο το επάνω μέρος του επίπλου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιφάνεια του αφού θα χρησιμοποιηθεί σαν τραπεζάκι δίπλα από τον καναπέ.  Αυτό έδωσε στην επιφάνεια μία διακριτική γυαλάδα και τόνισε τα διαφορετικά χρώματα μπογιάς.

Άχρωμο βερνίκι νερού για την επιφάνεια του κομοδίνου

Χρησιμοποίησα το παλιό χερούλι γιατί το βρήκα αρκετά κομψό και λεπτό για ένα τέτοιο επιπλάκι. Το μόνο που έκανα ήταν να το τρίψω με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο και έτσι ξαναβρήκε την παλιά του λάμψη

New look for old brass handle

Και φυσικά απ ότι κατάλαβες και από την πρώτη φωτογραφία κέρδισα!!!

Το επιπλάκι άρεσε πολύ στον Mr και έτσι συναίνεσε να μπει δίπλα από τον καναπέ στο καθημερινό μας καθιστικό.
Παλιό κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας

Οι διαφορετικοί τόνοι του γκρι αλλά και τα σκούρα πόδια δένουν τέλεια και με τον γκρι καναπέ αλλά και με το σκούρο τραπέζι που βρίσκεται μπροστά του.

Παλιό κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας,, ξύλινα διακοσμητικά
Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης, τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!
Παλιό κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας, ξύλινα διακοσμητικά, γκρι γούνινο μαξιλάρι

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι ότι όλα τα πράγματα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και συνεπώς πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ πριν κάτι το μεταφέρουμε στον κάδο των σκουπιδιών.

Παλιό κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας, ξύλινα διακοσμητικά, γκρι γούνινο μαξιλάρι

Κι ενώ βλέπεις ένα σοβαρό καθώς πρέπει έπιπλο …

Παλιό κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας, ξύλινα διακοσμητικά, γκρι γούνινο μαξιλάρι

…ανοίγοντας το συρτάρι θα καταλάβεις την “διαολιά” που έχω κάνει.  Έντυσα τον πάτο του συρταριού με ένα αυτοκόλλητο animal print, αυτό που είχα χρησιμοποιήσει όταν έφτιαξα τις θήκες περιοδικών.  Ο Mr δεν το έχει δει ακόμη αλλά και να το δει τώρα πια δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Λεοπάρ αυτοκόλλητο στο συρτάρι τραπεζιού

Κι επειδή μας αρέσει να βλέπουμε το πριν και το μετά…

Παλιό κομοδίνο γίνεται κομοδίνο για το καθιστικό μας | How to makeover an old mid-century side table

Αν πάλι όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting

Λοιπόν;  Πως σου φαίνεται το παλιό-καινούργιο μου τραπεζάκι;  Δίκιο δεν είχα που επέμενα να το φτιάξω;

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα

Κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

99 thoughts on “Κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας”

 1. Σε ότι αφορά την διακόσμηση…εσύ πάντα έχεις δίκιο! καταπληκτικό εγινε! και πόσο όμορφα έδεσε με το υπόλοιπο ντεκόρ!

  Απάντηση
 2. Τέλειο έγινε το κομοδινάκι, Χριστίνα μου!!! Μα κι εσύ του έριξες τόσο τρίψιμο και το έβαψες με ωραία χρώματα που το έκανες καινούργιο! Και φυσικά, συμφωνώ απόλυτα πως σε κάθε αντικείμενο ή επιπλάκι πρέπει να δίνεται μιά δεύτερη ευκαιρία, μόνο που καμμιά φορά ο δικός μου Mr. νευριάζει και δεν σταματάει όταν εντοπίσω κάτι. Σήμερα όμως, πριν από δύο ώρες, είδα ένα σκαμνάκι δίπλα στον κάδο της ανακύκλωσης και το έπεισα να το πάρω. Κάποια στιγμή θα σκεφθώ πως θα το μεταμορφώσω!

  Απάντηση
  • Χαίρομαι που σου αρέσει Μαριάννα μου… εμένα δεν μου φέρνει και τόσες αντιρρήσεις όταν είμαστε μαζί αλλά συνήθως κουβαλάω μόνη μου αυτά που θέλω και τα βλέπει μετά χαχαχαχαχ. Την αρχή την έκανες με το σκαμνάκι και όταν το φτιάξεις και γίνει τέλειο όπως τα περισσότερα που φτιάχνεις είμαι σίγουρη πως δεν θα σου φέρει ξανά αντίρρηση!

   Απάντηση
 3. Το καημένο, με τι καρδιά το πέταξαν; Είναι τόσο κομψό και λιτό που θα το κρατούσα ακόμα και στην "πριν" κατασταση -πόσο μάλλον τώρα που το έκανες κουκλί!

  Απάντηση
 4. Μόνο δίκιο; Έγινε πανέμορφο και είναι απόλυτα ταιριαστό με τον υπόλοιπο χώρο!
  Κι εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές πώς μπορούν και πετάνε κάτι τέτοια κομμάτια, αλλά από την άλλη εμάς μας συμφέρει… σωστά; Προσφάτως ανακάλυψα δυο πανομοιότυπες κουνιστές πολυθρόνες πεταμένες δίπλα στον κάδο. Το ξύλο τους ήταν σε άριστη κατάσταση, τα αποσπώμενα μαξιλάρια τους όχι, αλλά κάτι θα σκεφτώ για να τα αντικαταστήσω. (Εννοείται ότι τις πήρα, έτσι; Τρέχοντας!!)
  Φιλιά πολλά!

  Απάντηση
  • Εννοείται πως αν δεν τις έπαιρνες θα σε μάλωνα!!! χαχαχχαχαχαχ Το έκανα επίτηδες να ταιριάζει για να γίνει αποδεκτό από τον "δύσκολο πελάτη"… φιλάκια κι από εμένα Έλλη μου!

   Απάντηση
 5. Όλα καλά κι όλα ωραία. Και το κομοδίνο ωραίο το έφτιαξες και ωραίες φωτογραφίες τράβηξες. Όμως θα έπρεπε να σκεφτείς πως υπάρχουν και επαγγελματίες εκεί έξω που ζούνε από αυτή την δουλειά και είναι αντιδεοντολογικό αφού είσαι κι εσύ επαγγελματίας να δίνεις τόσες οδηγίες. Όλες εσεις που άλλη δουλειά δεν έχετε παρά να γράφετε σε ένα μπλογκ όπως το λέτε ίσως πρέπει να σκέφτεστε ότι υπάρχουν μαγαζιά που περιμένουν πελάτες όπως μαραγκοί, ταπετσέρηδες και να μην είστε τόσο ανοιχτές στο να πείσετε τον κόσμο να τα κάνει μόνος του. Αυτά τα ολίγα και θα ήθελα να το σκεφτείς καλά την επόμενη φορά. Ν.Π

  Απάντηση
  • Κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο και να με επισκεφτείτε αλλά και να μου αφήσετε το σχόλιο και τις παρατηρήσεις σας παρόλο που δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σας. Το ότι κάποιοι κλάδοι επαγγελματιών δεν έχουν δουλειά όπως αυτοί που αναφέρατε, μαραγκοί, ταπετσέρηδες σαφέστατα δεν φταίω εγώ και άλλοι που κάνουν το ίδιο με εμένα. Αλλού θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία όπως οικονομική κρίση ή το γεγονός πως ο κόσμος πια αρέσκεται στο να φτιάχνει μόνος του πράγματα. Αν εγώ στερώ απο αυτούς την δουλειά τους όπως λέει και μια φίλη μου ίσως και εσύ στερείς το ψωμί από τον ζαχαροπλάστη με το να φτιάχνεις γλυκά σπίτι σου, ή του φούρναρη αν ψήνεις το ψωμί σου… κοκ..

   Απάντηση
  • Αν οι τιμές του κάθε επαγγελματία (μαραγκός, ταπετσέρης) ήταν λογικές και προσιτές να είστε σίγουρη/ος ότι πολλοί θα προτιμούσαν να τα δώσουν έξω από το να παλεύουν μόνοι μέσα στα σπίτια τους. Πλέον όμως αρκετοί επαγγελματίες προσπαθούν να βγάλουν τα 'σπασμένα' από τους λιγοστούς πελάτες που απέμειναν, αντι-επαγγελματικό κατά την γνώμη μου. Αυτό δε το βλέπετε να κάνετε κάτι??
   Όπως λοιπόν ο κάθε μάστορας σέβεται και κοστολογεί το κόπο και τη δουλειά του -ακριβά- χωρίς να σκέφτεται ότι λεφτά δεν περισσευουν σε κανέναν πια, έτσι και εμείς σεβόμαστε τα λιγοστά χρήματα που μας απέμειναν και φροντίζουμε να καλύπτουμε πρώτα τις βασικές μας ανάγκες. Η επιδιόρθωση των επίπλων δυστυχώς για εσάς δε συγκαταλέγεται στα αναγκαία.
   Ίσως να σας εκπλήξω αλλά πολλοί bloggers κάνουν και άλλη δουλειά-αν είχαμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα θα ήταν καλά! Τώρα το ότι γράφουμε στα μπλογκ, το κάνουμε σαν χομπυ (κάτι που ακόμα δε κοστίζει) και μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία, δοκιμάστε το γιατί μπορεί να σας βοηθήσει αυτή την περίοδο με τις αναδουλειές.
   Τελικά μάλλον που κάνουμε καλή δουλειά για να ασχολούνται οι επαγγελματίες μαζί μας! Μην ξεχνάμε πως η αρνητική διαφήμιση δε παύει να είναι διαφήμιση!! 🙂
   Με εκτίμηση

   Απάντηση
  • Θα συμφωνήσω με την Ελεάννα! Κατέβασα από το πατάρι την ραπτομηχανή της μαμάς μου και ομολογώ ότι έψαξα και βρήκα οδηγίες στο διαδίκτυο για το πως να αλλάξω φερμουάρ σε ένα μπουφάν, όταν μια μοδίστρα στην περιοχή μου ζητούσε 25 ευρώ γι' αυτή τη δουλειά! Δεν θα κρίνω το αν ήταν πολλά η λίγα σχετικά με τη δουλειά ή το χρόνο που θα διέθετε, όμως εγώ δεν μπορούσα να δώσω 25 ευρώ για να αλλάξω φερμουάρ σε ένα μπουφάν που στις εκπτώσεις είχα αγοράσει 50 ευρώ!

   Απάντηση
  • Ελεάννα μου δεν μπορούσες να με εκφράσεις καλύτερα. Το ότι επιλέγουμε να γράφουμε σε ένα μπλογκ εκτός απ ότι λες είναι ψυχοθεραπεία για κάποιους, είναι και μεράκι είναι και το ότι θέλουμε να μοιραστούμε με τους περισσότερους τεχνικές και προιόντα. Κάτι που κανένας επαγγελματίας εκεί έξω δεν πρόκειται να σου δώσει

   Απάντηση
  • Μαρία μου αυτό που λες το εχει αντιμετωπίσει και η μητέρα μου… αγόρασε από την λαϊκή ωραιότατες κουρτίνες και για να τις ράψει πλήρωσε 1,5 φορά την τιμή τους!!!! Τι να λέμε τώρα…

   Απάντηση
 6. Μπράβο Χριστίνα!Σε ευχαριστούμε για τις όμορφες και χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεις!Επί της ευκαιρίας να σε ενημερώσω ότι έβαλα τις προάλλες μια συνταγή για πίτσα και μου εκανε παρατήρηση η πιτσαρία της γειτονιας μου ότι τους κλέβω τους πελάτες!Σοβαρά τώρα,είναι πολύ όμορφο στις δύσκολες μερες που περνάμε να υπάρχουν άνθρωποι που μοιραζονται χρήσιμες πληροφορίες για διακόσμηση.Σε ευχαριστουμε και πάλι!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Βασιλική μου για τα καλά σας λόγια και που μπαίνετε στον κόπο να με παρακολουθείτε! Χαχαχαχαχαχαχχαχα εντάξει θεά!!! Εγώ θα συνεχίσω να δίνω πληροφορίες και να μοιράζομαι όσες γνώσεις διαθέτω με όσους ενδιαφέρονται!

   Απάντηση
 7. Η μεταμόρφωση σου ήταν υπέροχη Χριστίνα!
  Σ'ευχαριστουμε που δείχνεις την αξία της ανακύκλωσης και δε πειράζει αν μείνει και λίγο πίσω η υπερκατανάλωση!

  Απάντηση
 8. Υπέροχη μεταμόρφωση! Πολύ σε χαίρομαι για το ταλέντο σου να δίνεις πνοή σε "άχρηστα" αντικείμενα. Θα κατέληγε στη χωματερή και τώρα καμαρώνει πανέμορφο στο καθιστικό σας 🙂 Μπράβο Χριστινάκι!
  Προφανώς ο πρώην ιδιοκτήτης του δεν είχε την οικονομική άνεση να το πάει σε κάποιον μαραγκό για ανανέωση (μη σου πω δεν το σκέφτηκε καν) και αν τύχει και δει το ποστ σου, είμαι σίγουρη ότι θα το έχει μετανιώσει ήδη που το πέταξε. Το "μαγικό σου ραβδάκι" έκανε θαύματα.

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου για το υπέροχο σχόλιο. Είναι όλα αυτά που μου δίνουν ώθηση και να συνεχίζω αλλά και να πειραματίζομαι με καινούργιες τεχνικές!

   Απάντηση
 9. Αυτή η τσαχπινιά ήταν ο,τιέπρεπε! Πραγματικά όμως πετάνε θησαυρούς στα σκουπίδια φτάνει να ξέρεις όμως μα τους μετατρέψεις! Ο πατέρας μου που ασχολείται μεταμορφώσεις τέτοιου είδους έχει κάνει πολλά με .. σκουπίδια! Kathy

  Απάντηση
  • Άρα ξέρεις από πρώτο χέρι Κατερίνα πόση μεγάλη χαρά νιώθεις όταν το σκουπίδι μεταμορφώνεται στα χέρια σου και από ασχημόπαπο γίνεται κύκνος!!!

   Απάντηση
 10. Υπέροχο εγινε Χριστίνα μου!! Μπράβο σου για ολα αυτα τα ομορφα πραγματα που τους δινεις νεα ζωη.. Και να ενημερωσω τον ανωνυμο σχολιαστή-που δεν εχει καν το θαρρος να πει τη γνωμη του επώνυμα ότι το diy ειναι τοσο παλιο οσο.και οι τομοι με τα μαστορέματα.μου μάζευε στα νιατα του.ο.μπαμπας μου.. κι ακομα πιο.παλιο. Κι οτι αν πραγματικα πιστευει πως οι δικες σου μεταμορφώσεις και κατασκευες του στερουν τη δουλεια του.. τοτε μαλλον πρεπε να αλλάξει δουλεια γιατι μαλλον δεν ειναι πολυ καλος σε αυτο που κανει. Συνεχισε εσυ να κάνεις τα.μαγικα σου. Πολλα φιλια

  Απάντηση
  • Αυτά τα Μαστορέματα τα είχαμε κι εμείς σπίτι μας… το μικρόβιο βλέπεις είναι παλιό και κληρονομικό! Τι να πούμε Ελπίδα μου, πικρία και άστοχες παρατηρήσεις είναι ότι μας δωρίζει η εποχή που ζούμε… ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις, φιλάκια!

   Απάντηση
 11. Καταπληκτική δουλεια! Αν δεν έβλεπα πως ήταν πριν δεν θα το πίστευα! Για άλλη μια φορα συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλεια σου! Σε ευχαριστω που μας δίνεις πολυ καλές οδηγίες και ξέρουμε που να απευθυνθούμε εμείς που δεν πιάνουν τόσο τα χέρια μας! Τα φιλιά μου…

  Απάντηση
 12. Το έκανες πάλι το μαγικό σου! Μπράβο βρε Χριστίνα, να ξέρεις ότι δεν είναι πολλοί οι άξιοι άνθρωποι που θα δουν έναν μικρό θησαυρό πεταμένο στα σκουπίδια και θα τον πάρουν, θα τον φροντίσουν και θα τον μεταμορφώσουν.

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου… όταν πέσει στα χέρια μου ταλαιπωρημένο έπιπλο το στοίχημα είναι μεγάλο!!! Πρέπει να γίνει καλύτερο από πριν

   Απάντηση
 13. Εχεις το ταλέντο Χριστίνα μου να δίνεις ζωή στα παλιά των σκουπιδοντενεκέδων !! Υπέροχο έγινε βέβαι και η εσωτερική πινελιά τέλεια !! Τώρα να πω και εγώ ότι στη γειτονιά μου πια δεν βρίσκω τίποτα !! κλαψ!! Την αγάπη μου

  Απάντηση
  • Να έχεις τα μάτια σου ανοικτά και σε άλλες γειτονιές Νικόλ μου… εγώ παντού κοιτάζω όταν περνάω σε δρόμους που δεν έχω ξαναπεράσει… φιλάκια!

   Απάντηση
 14. Ταίριαξε απόλυτα με τον καναπέ. Εγω να σου πω ψιλόντρέπομαι να πάρω οτι βρίσκω. Αλλά πάω σε παλιατζιδικα. Μου αρεσει να τα αλλαζω. Μακάρι να είχα και το χρονο να κάνω πιο πολλά. Κρίμα δεν θα ηταν αυτό το κομοδινακι να καταλήξει στην χωματερή; Όσο για το remover δεν το ήξερα. Θα το δοκιμασω σε ενα κρεβάτι που έχω πάρει αν δεν γίνεται με το τριβειο. Πολλά φιλια.

  Απάντηση
  • Καλέ γιατί να ντραπώ;;;;;; Αφού τα έχουν πετάξει!!! Α κι εγώ όμως τα παλιατζίδικα τα τιμώ με την παρουσία μου ανάλογα με τις ανάγκες μου! Με προσοχή το remover Μαρία μου γιατί είναι επικίνδυνο… ότι θέλεις μη διστάσεις να με ρωτήσεις… φιλάκια!

   Απάντηση
 15. Υπέροχο έγινε Χριστίνα! Χρυσοχέρα όπως πάντα. Δεν έχω καλύτερο από την επαναχρησιμοποίηση. Ο ορισμός του vintage! Να φτιάχνεις κάτι που δεν θα έβρισκες ποτέ "έτοιμο".

  Απάντηση
 16. Super έγινε το κομοδίνακι Χριστίνα, μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα που έδωσε το σκούπισμα του χρώματος αλλά και η τσαχπινιά μέσα. Όσον αφορά το παραπάνω σχόλιο του Ν.Π ή ανώνυμου αναγνώστη έχω να πω ότι απλά λυπάμαι. Οι αναδουλειές και η οικονομική κρίση βάζουν λόγια στα στόματα για πράγματα που βλέπουμε και άλλοτε θα ήταν διασκεδαστικά. Μεγάλη πικρία για το τίποτα, αντί λοιπόν να ψάχνουμε να βρούμε φταίχτες και αιτίες ας προσπαθήσει ο καθένας να βρει λύσεις. Αν φίλε/φίλη είστε επαγγελματίας του κλάδου, θα ήταν καλύτερα να αφήνατε και εσείς εδώ ένα έξτρα τιπ της κατασκευής και που ξέρεις ίσως εγώ να σε προτιμήσω την επόμενη φορά!

  Απάντηση
  • Να σε ευχαριστήσω κατ αρχάς για τα καλά σου λόγια Τούλα μου… ο ανώνυμος αναγνώστης σίγουρα πιστεύω ότι θα έχει μετανοήσει για το σχόλιο του. Όχι γιατί ήταν κακό, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει, αλλά πραγματικά ήταν άστοχο γιατί δεν είμαι η μόνη που φτιάχνω μόνη μου πράγματα και αν κι εγώ σταματήσω υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που κάνουν την ίδια δουλειά με εμένα!

   Απάντηση
 17. Πάντα ξεχωρίζεις με το γούστο και τη λεπτομέρειά σου! Το τραπεζάκι έγινε πραγματικά όνειρο και απ' οτι φαίνεται το λάτρεψε και ο Mr!!!Μπράβο σου Χριστινάκι μου, συνέχισε να κάνεις όλα αυτά τα όμορφα που σε χαρακτηρίζουν!Σε φιλώ!

  Απάντηση
 18. Πανέμορφο έγινε Χριστινάκι!Αυτοί που το πέταξαν θα τρίβουν τα μάτια τους!Χρωματικά και στιλιστικά είναι αριστούργημα…μπράβο σου και μπράβο και στον Mr που το ήθελε.Φιλιά!

  Απάντηση
 19. Εκπληκτική μεταμόρφωση Χριστίνα μου και πόση δουλειά και μεράκι έβαλες για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ και το συρτάρι και σίγουρα θα αρέσει και στον σύζυγο. Φιλιά πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
  • Μαρίνα μου η αλήθεια είναι πως η δουλειά που είχε ήταν δυσανάλογη μεγάλη με το μέγεθος του. Τέλος καλό όμως όλα καλά! Φιλάκια

   Απάντηση
  • Ευχαριστώ Μάριον μου… κι εμένα μου αρέσει πολύ! Η διαολιά ήταν απαραίτητη για να το κάνω και λίγο δικό μου. Φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 20. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα έπιπλα δεν τα είχα σε μεγάλη υπόληψη. Όμως είδα πως τα περισσότερα περιοδικά διακόσμησης τα προτείνουν και έτσι τα έφεραν ξανά στην μόδα. 'Εχει πολλά τέτοια η γιαγιά μου και ομολογώ πως θα δοκιμάσω με τις οδηγίες σου να βάψω ένα μικρό τραπεζάκι. Τώρα αν θα το καταφέρω να γίνει τόσο όμορφο σαν το δικό σου αμφιβάλλω. Θα σου στείλω φωτογραφία μόλις το τελειώσω. Καλή συνέχεια Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
  • Ακριβώς έτσι Ιωάννα. Κυκλοφορούν πια πολύ ανάμεσα μας είτε καινούργια είτε παλιά! Θα χαρώ πολύ να δω τι μπορείς να κάνεις και αν χρειαστείς βοήθεια μην διστάσεις!

   Απάντηση
 21. Τέλειο έγινε! Μου βγάζει κάτι από 70s που έχει γυρίσει πλέον στο interior design και πολύ το χαίρομαι. Επίσης πόσο ωραίο να δημιουργείς κάτι από την αρχή ξέροντας ότι βοηθάς έτσι το περιβάλλον και τα δάση με την έμμεση ανακύκλωση :). Υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο.

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Άντζι μου… ναι είναι έτσι όπως τα λες. Όταν έχεις την δυνατότητα για ανακύκλωση ακόμη και αν πρόκειται για έπιπλα γιατί να μην το κάνεις!

   Απάντηση
 22. Εκπληκτική μεταμόρφωση! Μου αρέσει πολύ που κράτησες την βασική δομή του επίπλου γιατί είναι ένα πολύ όμορφο επιπλάκι και απλά "έπαιξες" με τα χρώματα! Μπράβο για άλλη μια φορά Χριστίνα μου. Είσαι πολυτάλαντη!!!

  Απάντηση
 23. Μωρέ και Τρίκαλο και Λάρισα… αρκεί που άρεσε στον Mr!!! Πόσο συμφωνώ Ρένα μου με όλα όσα περιγράφεις γλαφυρά για όλες εμάς που ασχολούμαστε και με το πιο άχρηστο αντικείμενο προκειμένου να το φέρουμε στα μέτρα μας. Εσυ είσαι γιαγιά εν δράσει τώρα, δεν πειράζει, έχουμε καιρό! Φιλάκια κι από εμένα!

  Απάντηση
 24. Καλή γέλασα πολύ με την συζήτηση σας με τον Mr αλλά είμαι σίγουρη ότι πλέον θα είναι πολύ περήφανος για το τραπεζάκι του! One of a kind και με μπόλικη δουλειά που έβγαλες άψογα!

  Απάντηση
 25. Είναι μοντέρνο και σοφιστικέ! Μου αρέσει! Πιο πολύ μου αρέσει όμως που το έσωσες! Σε δεύτερη φάση μου αρέσουν τα αναγνώσματά σου (εννοώ τα δύο βιβλία που έχεις τοποθετήσεις πάνω στο κομοδίνο).

  Απάντηση
 26. Εκπληκτικό. Και γω Θέλω ένα τέτοιο τραπεζάκι αλλά φ8βαμαι πως δεν θα τα καταφέρω τόσο καλά. Μόλις γυρίσω Σουηδία θα πάρω σβάρνα τα παλαιοπωλεια για κρυμμένους θησαυρούς και θα προσπαθήσω και εγω . Πολλά μπραβο!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ Αθανασία μου! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις… μόνο όταν ξεκινήσεις για κάτι καταλαβαίνεις τις δυνατότητες σου. Σε περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια μην διστάσεις να μου ζητήσεις!

   Απάντηση
 27. Μπράβο Χριστίνα μου, εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Αγνώριστο το παλιό κομοδίνο και το ταίριαξες τέλεια στο καθιστικό σας! Δεν έρχεσαι και προς τα δω να μας διακοσμήσεις και το δικό μας καθιστικό; χιχιχι

  Απάντηση
 28. Γειά σου και πάλι! Τέλεια η μεταμορφωση! Εχω μια κλασσική βιβλιοθήκη νεοσετ (πολύ διαδεδομένες στα 00) που έχει προκύψει λίγο αλλοπρόσαλλη…2 στηλες είναι χρωματος μπεζ ανοιχτό και οι άλλες 2 είναι καφέ σκούρο (ένωσα 2 παλιές βιβλιοθήκες ). Θέλω να την βάψω σε ένα ανοιχτό γκρι χρώμα. Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω? Μπορώ να βάψω απευθείας στην μελαμίνη? Καλυτερα να αποφύγω το γυαλοχαρτισμα.

  Απάντηση
  • Δυστυχώς η μπογιά θέλει κάτι να “πιαστεί”. Που σημαίνει πάνω σε μελαμίνη χωρίς γυαλοχαρτάρισμα δεν θα πιάσει. Υπάρχουν και τα χρώματα κιμωλίας αλλά αν δεν έχεις εξοικιωθεί ένα τόσο δύσκολο υλικό όπως η μελαμίνη δεν θα μπορέσεις να το βάψεις. Η συνηθισμένη διαδιακασία είναι τρίψιμο, αστάρι για ξύλο, χρώμα κατά προτίμηση υδατοδιαλυτό 2 χέρια και βερνίκι στο τέλος για προστασία

   Απάντηση

Leave a Comment