Εύκολη και γρήγορη κορνίζα παραθύρου diy

 

Πως έφτιαξα μία κορνίζα παραθύρου για την κουζίνα με σχεδόν μηδενικό κόστος, εύκολα και γρήγορα κι από ένα υλικό που δεν φαντάζεσαι.

Στα πλαίσια της μικρής ανακαίνισης της κουζίνας μου έπρεπε να επιμεληθώ λίγο και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από τον νεροχύτη.

Parathyro kouzinas


Εδώ το βλέπεις όπως ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Parathyro kouzinas xoris korniza

Παράθυρο και πόρτα δίπλα-δίπλα, βλέπουν στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας.  Πιο δραστική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει γιατί το σπίτι είναι με ενοίκιο.

Πως έφτιαξα την κορνίζα παραθύρου

Το υλικό της κορνίζας ήθελα να είναι ελαφρύ για να μπορέσω να την κρεμάσω εύκολα. Στην εταιρεία μας έρχονται πολύ συχνά εμπορεύματα μέσα σε τεράστια χαρτοκιβώτια, πολύ ανθεκτικά.  ‘Ενα τέτοιο χαρτοκιβώτιο αποτέλεσε την πρώτη ύλη για το κάλυμα του παραθύρου που είχα στο μυαλό μου.

Ύστερα από τις απαραίτητες μετρήσεις προχώρησα στην κατασκευή.
Pos eftiaxa mia korniza parathyrou

Για τις πλευρές και το επάνω μέρος της κορνίζας παραθύρου προτίμησα να μην κόψω τελείως τα κομμάτια και να τα κολλήσω μετά.
Pos eftiaxa mia korniza parathyrou apo xontro xartoni

Απλά τα χάραξα, τα λύγισα και τα ενίσχυσα με καφέ ταινία.
Πως έφτιαξα μία κορνίζα παραθύρου από χοντρό χαρτόνι

Στη συνέχεια και πριν προσθέσω το ύφασμα επένδυσα την χαρτονένια κορνίζα μου με ένα λεπτό κομμάτι αφρολέξ. Το αφρολέξ το κόλλησα πάνω στο χαρτόνι με κόλλα σπρέι και το ασφάλισα με σιδεράκια συρραπτικού.
Κορνίζα παραθύρου diy επένδυση με υφασμα

Ήθελα όμως και ένα κάλυμα για την κορνίζα.  Γι αυτό την έντυσα με το ίδιο καρώ ύφασμα που είχα ντύσει τα καπελάκια του φωτιστικού στην ανάρτηση Μεταμόρφωση παλιού φωτιστικού
Κορνίζα παραθύρου ντυμένη με καρό ύφασμα

Κορνίζα παραθύρου diy ντυμένη με καρό ύφασμα

Η κορνίζα είναι πολύ ελαφριά αφού το υλικό της είναι το χοντρό χαρτόνι.  Οπότε για να την κρεμάσω πάνω από το παράθυρο απλά την ακούμπησα πάνω σε δύο γωνίες που είχα βιδώσει στον τοίχο.

Κορνίζα diy στο παράθυρο της κουζίνας

Έτσι δείχνει τώρα το παράθυρο.   Είναι αρκετά καλύτερο από πριν, δεν νομίζετε; Φυσικά στο πεζούλι υπάρχει και ο απαραίτητος στολισμός για τα Χριστούγεννα αφού έρχονται σε λίγες μέρες.

Για τις κουρτίνες που είναι κι αυτές diy απλά έβαλα στο κουρτινόξυλο που υπήρχε ένα χοντρο καραβόπανο.  Στη συνέχεια το έδεσα με τις μαύρες κορδέλες για μία τύπου ρόμαν κουρτίνα.  Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά και γρήγορα.

 


Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!


UPDATE

Το καλοκαίρι άλλαξα το ύφασμα με ένα λευκό καραβόπανο για μία πιο αέρινη εμφάνιση.  Με ένα ναυτικό σχοινί σχημάτισα πάνω του την λέξη Eat αφού είναι στην κουζίνα και το κόλλησα με θερμοπίστολο.

 

Εύκολη και γρήγορη κορνίζα παραθύρου diy

Λοιπόν πως σας φαίνεται η κορνίζα μου;  Πανεύκολη και από τα πιο απλά υλικά ε; Θα φτιάχνατε εσείς κάτι τέτοιο για ένα παρόμοιο παράθυρο;

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση,

Φιλάκια 🙂

Εύκολη και γρήγορη κορνίζα παραθύρου diy

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

16 thoughts on “Εύκολη και γρήγορη κορνίζα παραθύρου diy”

Leave a Comment