Η αναγέννηση μιας λάμπας

Πως μια παλιά κατεστραμμένη επιτραπέζια λάμπα την έκανα να μοιάζει με μία μοντέρνα καινούργια λάμπα και αυτή η αναγέννηση έγινε πολύ εύκολα.

Τελικά έχουν και τα καλά τους οι μετακομίσεις. Βρίσκεις πράγματα αγαπημένα αλλά ξεχασμένα από τον χρόνο.  Όπως η ροζ επιτραπέζια λάμπα της φωτογραφίας παρακάτω.

Η πρώτη μου επιτραπέζια λάμπα, δώρο της μητέρας της μητέρας μου, της γιαγιάς μου δηλαδή που με τίποτα δεν θα ήθελα να αποχωριστώ.  Όμως όπως μπορεις να δεις και εκτός του δικού μου στυλ είναι πια αλλά και πολύ ταλαιπωρημένη από τον χρόνο.  Και για κάποιο λόγο της λείπει ακόμη και το φις από το καλώδιο και πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί το είχα κόψει.

Old blush pink lamp

Ήρθε η ώρα της λοιπόν!  Η ώρα της να φορέσει καινούργια φορεσιά και να με συντροφέψει πάλι σπίτι μου.

__________________________________________________________________________________________

Να μη ξεχάσω επίσης να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

__________________________________________________________________________________________

Η αναγέννηση της λάμπας ξεκινάει

Το κυρίως σώμα της λάμπας είναι κεραμικό και η πρώτη κίνηση μου ήταν να την απαλλάξω από τα ηλεκτρικά της μέρη.  Παραδόξως τα μεταλλικά της στοιχεία ήταν άθικτα (μιλάμε για λάμπα ηλικίας 30 ετών)  και έτσι η επέμβαση μου θα γίνει μόνο στο κεραμικό σώμα της λάμπας.

How I transformed an old table lamp

Δεν είχα κανένα συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό μου για το πως θα ανανεώσω την λάμπα.  Το μόνο που είχα αποφασίσει ήταν τα χρώματα, λευκό, γκρι, μαύρο.

Χρησιμοποίησα ακρυλικό λευκό σπρέι σατινέ σαν βάση χρώματος και όσο ψέκαζα το λευκό σπρέι αποφάσισα να μην έχει σχέδιο η λάμπα.  Να φτιάξω πάνω της κάτι σαν abstract art.

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα

Έτσι μόλις το λευκό χρώμα στέγνωσε έκανα αυτό που κανονικά δεν πρέπει να κάνουμε με ένα σπρέι όταν βάφουμε.

Ψέκασα πολύ κοντά στο σώμα της λάμπας για να κάνω το χρώμα να τρέξει προς τα κάτω

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα, abstract σχέδια με γκρι χρώμα

Μόλις το γκρι χρώμα στέγνωσε γύρισα την βάση της λάμπας ανάποδα και έκανα το ίδιο και στην κάτω της πλευρά.  Την γύρισα ανάποδα ώστε το “τρέξιμο” της μπογιάς της πάνω πλευράς να φαίνεται ότι συναντάει το “τρέξιμο” της κάτω πλευράς.

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα, γκρι σπρει

Το ίδιο έκανα και με το μαύρο σπρέι προσέχοντας στην βάση να μην τρέξουν οι μπογιές μέχρι κάτω. Γι αυτό τον λόγο χρησιμοποίησα μπλε ταινία και κάλυψα την βάση της λάμπας.

Στη συνέχεια πρόσθεσα λίγο γκρι και λίγο λευκό σπρέι στην μέση της λάμπας.  Αν με ρωτήσεις
γιατί το έκανα δεν ξέρω.

Μου φάνηκε πως όσο πιο πολλά επίπεδα ψεκασμού κάνω με διαφορετικά χρώματα τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα, abstract σχέδια με γκρι και μαύρο χρώμα

Την επόμενη ημέρα ένα γυαλιστερό βερνίκι σπρέι έδωσε στην λάμπα το τελικό της φινίρισμα και την έκανε να γυαλίζει σαν να είναι από πορσελάνη.

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα, abstract σχέδια με γκρι και μαύρο χρώμα

Για το ηλεκτρικό μέρος επιστράτευσα τους ειδικούς, συγκεκριμένα τον γιο μου.  Δεν είναι κάτι δύσκολο να ενώσεις ένα πλακέ καλώδιο στο ντουί της λάμπας.  Να βάλεις ένα διακόπτη και ένα φις στο τέλος αλλά προτίμησα να μην ασχοληθώ εγώ και με αυτό.

Όσο ετοιμαζόταν η ηλεκτροδοτική της ικανότητα εγώ έψαξα για το καινούργιο της καπέλο στο ντουλάπι που τα φυλάω.  Δεν είμαι και απόλυτα ευχαριστημένη με αυτό που βρήκα, προτιμούσα ένα σε σχήμα drum αλλά αυτό που είχα είχε φθορές.  Μόλις το επισκευάσω θα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει αυτό που έβαλα.

New wiring and lamp shade

Το οποίο είναι καινούργιο, σε ανοιχτό γκρι σχεδόν ασημί χρώμα αλλά νομίζω πως το κλασσικό του σχήμα δεν ταιριάζει και πολύ με το σχέδιο της καινούργιας μου πια λάμπας.

Εσείς τι λέτε; Ταιριάζει ή όχι;

Η αναγέννηση μιας λάμπας, λευκό χρώμα στο κυρίως σώμα, abstract σχέδια με γκρι και μαύρο χρώμα

Και η αναγέννηση της λάμπας είναι γεγονός! Ξεκίνησα χωρίς σχέδιο, μόνο με τον συνδυασμό χρωμάτων και έφτασα στο παρακάτω αποτέλεσμα το οποίο μου αρέσει πολύ!!!

Black, white and gray table lamp

Η λάμπα ήδη ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη διακόσμηση στο σαλόνι με απόλυτη επιτυχία βάσει των χρωμάτων που επικρατούν.

New abstract table lamp

Ήδη είναι πάνω στο παλιό μαρκετερί τραπεζάκι της γιαγιάς μου.

New abstract table lamp

Παρέα με τα μπρούτζινα κηροπήγια από τα Η&Μ Home.

Black and white table lamp, HM Home candleholders
Black and white abstract table lamp

Ο σκυλάκος από πορσελάνη μαζί με έναν μεγαλύτερο είναι δώρο από φίλη που ήρθε από το Βέλγιο να με δει.   Φίλη που την γνώρισα μέσα από το blog χωρίς να είναι blogger και απλά ανταλλάξαμε κάποια emails για την διακόσμηση στο σπίτι της.  Φίλη που έρχεται και μου σχολιάζει σε κάθε μου ανάρτηση, με ενθαρρύνει πάντα σε ότι κάνω και την ευχαριστώ και δημόσια γι αυτό!

porcelain dog

Και μια πετρούλα από αυτές που ζωγράφισε η Λίτσα για μένα … Shine το μήνυμα της πέτρας και νομίζω ναι πως η λάμπα που μου δώρισε πριν πολλά χρόνια η γιαγιά μου λάμπει σαν καινούργια!!!

Handpainted rock by lts chloro

Και αυτή η λάμψη της εύχομαι να κρατήσει και να με συντροφεύει για ακόμη πιο πολλά χρόνια. Η γιαγιά μπορεί να μην υπάρχει πια αλλά κάθε που θα ανάβω την λάμπα θα είναι σαν να βρίσκεται δίπλα μου.

Black and white abstract table lamp diy

Pin this for later  ⇩

Black and white abstract table lamp

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα και εβδομάδα!!!

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση τζακιού

Το τζάκι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της διακόσμησης ενός σπιτιού και γι αυτό μία εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση θα το κάνει και πάλι κυρίαρχο του χώρου

DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα

Πως φτιάχτηκε μία DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα από μία παλιά που ήταν ξεχασμένη στην αποθήκη. Μία μοντέρνα λάμπα για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην...

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

55 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φανταστική έγινε Χριστίνα μου! έχω και εγώ μια παρόμοια και την έχω καταχωνιάσει γιατί βλέπεις έχει κινέζικο σχέδιο πάνω και μάλιστα είναι γνήσια κινέζικη πορσελάνη που μου κληροδοτήθηκε απο την πεθερά αλλά δεν τολμάω να την πειράξω!

  • Μιλάς για τις λάμπες Satsuma… έχω κι εγώ τέτοια καταχωνιασμένη και εγώ γιατί είναι ανάγλυφη και δεν μπορώ να την κάνω κάτι… Εκτός αν την βάψω και ζωγραφίσω τα σχέδια της χαχχαχαχχα θα δούμε στο μέλλον!

 2. Respect έχω να πω Χριστίνα μου. Το σκεπτικό ήταν πολύ έξυπνο γιατί η διαδικασία είναι εύκολη αλλά η ιδέα πανέξυπνη και το αποτέλεσμα φανταστικό. Φυσικά θα σημειώσω ότι και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι ακριβώς του γούστου μου.

 3. Αυτές οι κεραμικές ηταν κάποτε της μόδας είχε και η μαμά μου μια ροζ (που την σπάσαμε ως παιδιά) και μία κεραμίδι μεγάλη. Πολύ όμορφη μεταμόρφωση και το καπέλο προσωπικά μου αρέσει και μου κάνει εντύπωση οτι παρόλο που υπάρχουν δύο μεταλλικά χρώματα, δείχνει ταιριαστό. Πόσα πράγματα θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν αν είχαμε το μυαλό και το χώρο βέβαια ωστε να τα κρατήσουμε.

  • Πραγματικά έχουμε πετάξει πολλά πράγματα ακόμη κι εγώ που διατυμπανίζω μην πετάτε τίποτα! Οι διαφορετικές μεταλλικές λάμψεις στο έχω πει πολλές φορές πως συνδυάζονται μεταξύ τους άνετα 🙂

 4. Καταπληκτική έγινε! Η πρώτη μου σκέψη όταν διάβαζα για την επιλογή του καπέλου είναι πως θα δείχνει το ασημί του τελείωμα με τις χρυσές λεπτομέρειες της λάμπας. Ομολογώ ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και έχεις το μαγικό τρόπο να τα ταιριάζεις όλα τόσο όμορφα! Μπράβο Χριστίνα μου!

 5. Μαγική μεταμόρφωση! Το αφηρημένο σχέδιο της λάμπας την έκανε τόσο ενδιαφέρουσα και σίγουρα κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο μέσα στον χώρο σου. Έκανες εξαιρετική δουλειά για άλλη μια φορά Χριστίνα μου, φιλιά πολλά Ιωάννα Βλαχάκη

 6. ειχα κανει το ιδιο πείραμε για γλαστράκι μου , αλλα με πινέλο! με σπρευ δεν το εχω δοκιμάσει και όπως καλα μάντεψες…με έβαλες σε πειρασμο! χαχαχα
  Υπέροχη η αναγέννηση της λάμπας σου και τα χρώματα κλασσικα και αγαπημενα 🙂

 7. Οχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο απο σένα, ακόμα και γι αυτή την ταλεπωρημένη λάμπα.
  Μουάρεσε πολύ το αποτέλεμα.
  Αν και δεν γράφω καθόλου συχνά πια, πάντα σε διαβάζω και ενθουσιάζομαι με όσα φτάχνεις.

 8. Ουόυ και πάλι ουάου! Δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου οτι έγινε με σπρέι. Είναι Αριστούργημα! Χριστίνα για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια! Και το καπέλο μη το αλλάξεις. Είναι όνειρο. Είσαι καταπληκτική!

 9. Καλά, σε θεωρούσα ήδη την 'μαστόρισσα του σπρέϊ, Χριστίνα μου, αλλά με αυτή την δημιουργία με εντυπωσίασες ακόμα περισσότερο! Πραγματικά την μεταμόρφωσες την λάμπα και σίγουρα θα σου κρατήσει συντροφιά για πολλά πολλά χρόνια να σου θυμίζει την γιαγιά, πάνω στο υπέροχο μαρκετερί τραπεζάκι της! Και το καπέλλο μου αρέσει! Εάν πάλι νομίζεις πως το άλλο της ταιριάζει περισσότερο, θα περιμένω να την ξαναδώ…!

 10. Γλυκιά μου Χριστίνα σ ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες για εμένα. Αυτά τα σκυλάκια είναι το λιγότερο που μπορούσα να σου κάνω δώρο άλλωστε ότι θέλεις εσύ μπορείς και το φτιάχνεις! Δεν χρειάζεται να σου πω πόσο εξαιρετική δουλειά έκανες με την λάμπα, άλλωστε στο λένε όλοι εδώ στα σχόλια. Σε φιλώ, Μαρίνα από Βέλγιο

  • Ακριβώς Ιωάννα μου! Η αξία της είναι συναισθηματική περισσότερο γι αυτό και δεν είχε πεταχτεί… πέρα από το γεγονός πως πάντα υπάρχουν και οι δεύτερες και οι τρίτες ευκαιρίες για όλα τα πράγματα!

 11. Βλέποντας την πρώτη φωτογραφία ούτε που το πίστευα ότι αυτή η λάμπα είναι αποτέλεσμα δικών σου επεμβάσεων Χριστίνα μου. Είναι τέλεια! Νομίζεις πως ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου περιοδικού. Πραγματικά υπέροχη! Σε φιλώ 🙂

 12. Υπέροχη αλλαγή Χριστίνα μου! Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι!!! Και αν και αρκετά καθυστερημένα χρονιά σου πολλά για την ονομαστική γιορτή! Υγεία κ αγάπη σε όλη σου την οικογένεια! Φιλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here