Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά

Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά και αποκτάει χαρακτήρα με τεχνικές παλαίωσης και βάψιμο.

 
Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για γλάστρες!  Γι αυτές τις πλαστικές που ενώ τις φτιάχνουν να μοιάζουν με πήλινες υπολείπονται κατά πολύ της ομορφιάς τους αλλά και του  τρόπου που μια πήλινη γλάστρα “γερνάει”.
 
Κάποια στιγμή που είχα πάει για αγορές στο τμήμα κήπου στο Leroy Merlin, αγορές που αφορούσαν το στήσιμο της βεράντας στο καινούργιο σπίτι, είχα πάρει και την γλάστρα της παρακάτω φωτογραφίας.   Είχα κάποια μικρά φυτά και ήθελα να τα βάλω όλα μαζί … δεν πρόλαβα… τα φυτά “μας άφησαν χρόνους” και μου έμεινε η γλάστρα!  Μην γελάς… έχω βελτιωθεί πολύ στην περιποίηση και συντήρηση των φυτών,  μάλλον αυτά είχαν πρόβλημα 😉
 
 

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι


Η αλήθεια είναι πως το συνολικό της σχήμα μου θύμιζε παλιά γλάστρα και έτσι μου μπήκε η ιδέα πως από το να έχω άλλη μία πλαστική γλάστρα έστω και με ωραίο σχήμα καλύτερα να έχω μια σαν κεραμική, ταλαιπωρημένη από την υγρασία και τον χρόνο.

 
Plastic flower pot

 

Πως μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά

Πάντα όταν ξεκινάω να φτιάξω κάτι, πλάθω ένα ολόκληρο σενάριο στο μυαλό μου, το σκηνοθετώ και το σκηνογραφώ και αυτό με βοηθάει πολύ με το ποια υλικά θα χρησιμοποιήσω και πως.

Έτσι και τώρα. Από την στιγμή που φαντάστηκα πως ήθελα την γλάστρα έψαχνα στο εργαστήριο για τα υλικά μου.  Ξεκίνησα με το να πασαλείψω στην κυριολεξία την γλάστρα με ακρυλικό στόκο. Θα σου εξηγήσω παρακάτω γιατί το έκανα αυτό.

Creating layers with acrylic putty on a plastic flower pot

Μόλις ο στόκος στέγνωσε καλά, ευτυχώς βοηθάει ακόμη η ζέστη για τέτοιου είδους “χειροτεχνίες” αραίωσα σε ένα μπολ λίγη chalk paint σε λευκή απόχρωση και πέρασα ένα χέρι την γλάστρα ξεκινώντας από το εσωτερικό της μέχρι εκεί που θα έφτανε το χώμα όταν γεμίσει.

Annie Sloan chalk paint

 

Μόλις το πρώτο χρώμα στέγνωσε πρόσθεσα και δεύτερο, συγκεκριμένα το Paris Grey της Annie Sloan.
 

Όταν κάτι θέλεις να το κάνεις να φαίνεται παλιό, δεν αρκεί ένα χρώμα, λίγο τρίψιμο και εντάξει πάλιωσε.

Όταν προσθέτεις το ένα χρώμα μετά το άλλο και αυτά ανακατεύονται, άλλο φαίνεται άλλο κρύβεται τότε δίνεις την αίσθηση ότι έχουν περάσει χρόνια και ταλαιπωρία από πάνω του.  Δίνεις βάθος στο αντικείμενο, αποκτάει αυτό που λένε “χαρακτήρα”.

 

Μην τρομάξεις επειδή εγώ χρησιμοποίησα τις συγκεκριμένες μπογιές και πεις και που να τρέχω τώρα να πληρώνω.  ‘Ετυχε να έχω τις αποχρώσεις που χρειαζόμουν και έβαψα με αυτές.  Το ίδιο μπορείς να πετύχεις για το συγκεκριμένο project και με απλά ακρυλικά χρώματα που μπορεί να έχεις!  Και φυσικά όταν και το δεύτερο χρώμα στέγνωσε έτριψα με ένα γυαλόχαρτο επιμένοντας σε κάποια σημεία που ο στόκος προεξείχε αρκετά για να τον σπάσω!

 

 
Annie Sloan Paris Grey

 

Όχι δεν ήθελα να κάνω λεία την επιφάνεια… ήθελα να καταστρέψω την επιφάνεια σε κάποια σημεία σαν να έχει φουσκώσει η “κεραμική”  γλάστρα και να έχει σπάσει ή ξεφλουδίσει.  

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ξεκίνησα με τον στόκο 

‘Εχοντας μια λεία, πλαστική επιφάνεια δεν υπήρχε τρόπος να την κάνω να φαίνεται παλιά και σπασμένη.   Δεν θα είχα αυτό το τρισδιάστατο αποτέλεσμα που προσθέτει αλήθεια στο αντικείμενο μου!

 
How to age a plastic flower pot

 

Δεν τελειώσαμε όμως!  Μια γλάστρα ξεχασμένη σε μια γωνιά ενός κήπου, που την έχει “φάει” η υγρασία πρέπει να έχει σημάδια από αυτό πάνω της.  Για να το πετύχω ανακάτεψα λίγη ατλακόλ με νερό και μάδησα μέσα σε αυτό ψεύτικο χόρτο αυτό που χρησιμοποιούν στις μακέτες. 

Με την βοήθεια του πινέλου μετέφερα πάνω στην γλάστρα σε αρκετά σημεία, το ψεύτικο χόρτο με την κόλλα.  Χρησιμοποίησα βέβαια και τα δάκτυλα μου για να τρίψω και να απλώσω το ψεύτικο χόρτο.  Το χόρτο αυτό είναι βαμμένο και όπως το έτριβα πάνω στην γλάστρα άφηνε μια πρασινίλα που ούτε παραγγελία να την είχα!  Τι καλύτερο εφέ μούχλας και υγρασίας!  Μπροστά μου ήδη μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά και εγώ πετυχαίνω τον σκοπό μου.

 
How to add faux moss on a flower pot

 

Την επόμενη ημέρα και αφού η κόλλα είχε πια στεγνώσει εντελώς και τα χόρτα είχαν σταθεροποιηθεί πάνω στην γλάστρα την πέρασα όλη με ένα βερνίκι νερού τόσο ουδέτερο που αν δεν το ξέρεις δεν φαίνεται καθόλου.  Πιο ματ δεν υπάρχει.  Δεν θέλουμε γυαλάδες πάνω στην γλάστρα, θέλουμε απλά να προφυλάξουμε όλη την προηγούμενη εργασία μας γιατί η γλάστρα δεν θα επιτελέσει διακοσμητικό ρόλο.  Θα μπουν φυτά μέσα.  Διέλυσα και λίγο γκρι χρώμα μέσα στο βερνίκι και μόλις στέγνωσε το πρώτο χέρι έβαλα κάποιες πινελιές εδώ κι εκεί.  Έτσι για την τσαχπινιά 😊

Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, Flat varnish annie sloan honfleur

 

Το τελικό αποτέλεσμα

Αυτό ήταν!  Η πλαστική γλάστρα μέσα σε μία μόνο ημέρα, μεταμορφώθηκε σε κεραμική, τόσο παλιά και ταλαιπωρημένη που κάποιος μπορεί να την πετούσε κιόλας στα σκουπίδια!  Κι αυτό το λέω γιατί πηγαίνοντας στο μαγαζί του κυρίου Νίκου, του ανθοπώλη μου για να πάρω χώμα, είχα πάρει και την γλάστρα μαζί μου για να καταλάβει πόσο θέλω.

Μόλις βλέπει την γλάστρα, μου λέει… κορίτσι μου που την βρήκες αυτή; Έλα να σου δώσω μια καινούργια να βάλεις ότι θέλεις μέσα.  Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πρόσωπο του όταν του είπα πως η γλάστρα ήταν καινούργια και εγώ την έκανα έτσι….

Αλλά και η δική μου η χαρά και ικανοποίηση δεν περιγραφόταν αφού τον ξεγέλασα = πέτυχα τον σκοπό μου!!!

 
How to age a plastic flower pot

 

Η γλάστρα μου ήταν έτοιμη για να φιλοξενήσει τις πανέμορφες Μαράντες που είχα αγοράσει.

 

Μαράντα ή φυτό προσευχής!  Και γιατί το λένε έτσι;

Η πρώτη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη το πρωί δείχνει το φυτό με απλωμένα τα υπέροχα φύλλα του.

Η δεύτερη φωτογραφία, μη σε ξεγελάει το φως είναι λόγω επεξεργασίας της φωτογραφίας, είναι τραβηγμένη στις 9 η ώρα το βράδυ.  Το βράδυ λοιπόν, σηκώνει τα φύλλα του προς τα πάνω και είναι λένε σαν χέρια που προσεύχονται.  Γι αυτό το λένε και φυτό προσευχής!

 
 
Marantα plant prayer plant

 

Ελαφρόπετρα για αποστράγγιση και χώμα κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου.  Πιέζουμε ελαφριά και προσθέτουμε χώμα μέχρι να γεμίσει η γλάστρα μας.  Ποτίζουμε και είναι έτοιμη.  Εγώ έβαλα και λίγες πετρούλες στην επιφάνεια του χώματος έτσι για ομορφιά!

 

How to plant marantas

Νομίζω πως η επιμονή μου στην λεπτομέρεια…

 
Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, Faux aged plastic flower pot

 

… και το τρισδιάστατο αποτέλεσμα είναι που κάνουν την διαφορά σε αυτή την μεταμόρφωση

 

 
Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, New plastic plant pot becomes old
 

Η φωτογράφηση!

Δεν είναι φυτό εξωτερικού χώρου, το ενοχλεί το άμεσο φως και η ζέστη.  Στο μπαλκόνι βγήκε μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης της γλάστρας!

 

Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, My summer terrace

Λοιπόν; Πως σου φαίνεται;  Μπορεί να περάσει για παλιά, ταλαιπωρημένη, κεραμική γλάστρα; Νομίζω πως ήταν πολύ εύκολο το πως μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά.

Summer in the balcony

 

Faux aged plastic, faux terra cotta flower pots

 

Η τελική της θέση θα είναι σε κάποιο σημείο των πάγκων της κουζίνας.  Είναι ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο κι έτσι η Μαράντα θα έχει  φως αλλά θα είναι προφυλαγμένη από τον ήλιο.

 

How to age plastic faux terra cotta flower pots

 

Τα πανέμορφα χρώματα των φύλλων κάνουν έντονη αντίθεση με το λευκό που επικρατεί στην κουζίνα.

Pos na kanoume mia glastra na fainetai palia
 
Την έχω τοποθετήσει πάνω σε μία σιδερένια βάση κεριού για να μην λερώνει τους πάγκους…

 

Πως να κάνουμε μία γλάστρα να φαίνεται παλιά
 

… και πραγματικά δεν χορταίνω να την κοιτάζω !!!  Μάρμαρο, λευκό, μπρούτζος, ξύλο και κάπου ανάμεσα η παλιά μου γλάστρα!  Εντάξει δεν έχω καλύτερο!!!

Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, How to age plastic faux terra cotta flower pot, wooden cutting board
 
 
 
Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά
 
 
Πως μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά, How to age plastic faux terra cotta flower pots
 

Μπορεί η σημερινή ανάρτηση να ήταν από τις μεγαλύτερες και πιο φλύαρες που έχω κάνει αλλά τι νόημα έχει αν εγώ φτιάχνω και εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί το κάνω έτσι. Οι λεπτομερείς οδηγίες κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητες για κάποιους που πιθανόν θέλουν να επιχειρήσουν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.  Μόνες τους οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε αν δεν εξηγήσεις.  Δεν συμφωνείς;;;;;

 

Εύχομαι μια υπέροχη Δευτέρα και μία εξίσου υπέροχη εβδομάδα!

Φιλάκια

 

 
Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

49 thoughts on “Μια καινούργια γλάστρα γίνεται παλιά”

 1. Έλα, ρε 'συυυυυυυυυ!
  Συγχαρητήρια! Τον πέτυχες τον σκοπό σου και με το παραπάνω!!!
  Γλάστρα και φυτό είναι χάρμα!!!
  Μπράβο, Χριστινάκι μου!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

  Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!

  Απάντηση
  • Βρε καλώς το χαρούμενο κορίτσι της μπλογκόσφαιρας! Πολύ χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω" εδώ Ιωάννα μου… φιλάκια και καλή εβδομάδα και σε σένα!

   Απάντηση
 2. Μας έστειλες για ακόμη μια φορά !!!! Αν είναι δυνατόν!!!! Μα είναι η ίδια γλάστρα; Είναι μαγικά τα χέρια σου κορίτσι μου αλλά και το μυαλό σου που μπορεί και σκέφτεται όλα αυτά. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Μαρία μου… θα έχεις καταλάβει πια πως αν βάλω κάτι στα μυαλό μου δεν βγαίνει μέχρι να το καταφέρω χαχαχχαχαχα Φιλάκια

   Απάντηση
 3. Αρχικά να πω πως η κουζίνα σου είναι υπέροχη! Δεύτερον μόνο εσύ θα μπορούσε να φτιάξεις αυτή τη γλάστρα! Η φαντασία σου με εκπλήσσει κάθε φορά!

  Απάντηση
  • Χαχαχαχχα ευχαριστώ Κατερίνα μου… έγινε σχεδόν από την αρχή και μου αρέσει και εμένα τώρα. Ευχαριστώ επίσης για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στις κατασκευές μου 🙂

   Απάντηση
 4. Καλό φθινόπωρο Χριστίνα μου !!! Δεν έχω καλύτερο από το να διαβάζω πως κάνεις και γιατί το κάθε τι . Και έτσι μια ψιλοζήλεια μου βγαίνει που το μυαλό μου δεν δουλεύει τόσο καλλιτεχνικά όπως το δικό σου !!1 Σε θαυμάζω και σε χαίρομαι , μπράβο , είναι υπέροχο το αποτέλεσμα!!
  Σε φιλώ !!

  Απάντηση
 5. Με έκανες να καταλάβω τι κάνω λάθος όταν βάφω τις πλαστικές γλάστρες! Ο στόκος είναι καταπληκτική ιδέα, και ναι όντως το "εφέ μούχλας" είναι το κερασάκι στην τούρτα για τέλειο αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια! (και η κουζίνα φανταστική!!!)

  Απάντηση
  • Ο στόκος μπορεί να δημιουργήσει όπως είδες το εφέ του τρισδιάστατου αλλά να σταθεροποιήσει και το οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα πάνω στο πλαστικό. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψη!

   Απάντηση
 6. Είναι μια εύκολη διαδικασία αρκεί να έχεις τα κατάλληλα υλικά για ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα Χριστίνα μου.Ευτυχώς για εμας στο Ηράκλειο υπάρχει ένα νέο μαγαζί με τα προιόντα της Sloan.Σύντομα θα την επισκεφτώ και θα δώ τις τιμές της.Όπως πάντα έκανες μια πολύ ωραία δουλειά!

  Απάντηση
  • Δεν χρειάζονται κατάλληλα υλικά Μαρία μου… εκτός από τον στόκο όλα τα άλλα είναι συνηθισμένα και αν διάβασες το ίδιο μπορεί να γίνει και με απλά ακρυλικά χρώματα απλά εγώ έτυχε να έχω λευκό και γκρι σε μπογιά κιμωλίας.

   Ευχαριστώ πολύ!

   Απάντηση
 7. Εξαιρετική μεταμόρφωση!
  Αλλά έχω μια απορία Χριστίνα μου…
  Οι πήλινες γλάστρες έχουν "πόρους" και το χώμα εντός τους "αναπνέει" όπως έλεγε εμένα η γιαγιά μου.
  Στις πλαστικές όχι φυσικά … και με τα στρώματα χρώματος και ακρυλικού στόκου τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο σύνθετα, οπότε "αυτή η αναπνοή" του χώματος χάνεται δια παντός… έτσι δεν είναι;
  Και εγώ έχω μερικές πλαστικές στο μπαλκόνι και όλο λέω να τις αλλάξω ή να τις ξεφορτωθώ αλλά θέλουν "΄χέρια" και τώρα πια δεν αντέχουν τα δικά μου τα τόσα βάρη :-))

  Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

  Απάντηση
  • Σωστή η παρατήρηση σου Πηνελόπη μου αλλά νομίζω πως δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με τις πλαστικές γλάστρες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας σάπιζαν όλα τα φυτά μιας και οι γλάστρες αυτές κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά πια.

   Επίσης να σου θυμίσω τα φυτά σε τενεκέδες όπου δεν υπάρχουν πόροι, καθώς επίσης τις βαμμένες σε όλες τις παλιές αυλές γλάστρες με λαδομπογιές… είχε η θεία μου αρκετές και τις θυμάμαι.

   Αυτοί που δημιούργησαν τις πλαστικές γλάστρες για ευκολία επειδή είναι κατά πολύ ελαφρύτερες αλλά και φθηνότερες σίγουρα θα είχαν λάβει υπ όψιν τους και αυτό τον παράγοντα δηλαδή το να αναπνέει το χώμα…

   Απάντηση
 8. Φυσικά το παλιό όπως το έφτιαξες εσύ είναι καλύτερο από το καινούργιο Χριστίνα μου. Για άλλη μια φορά γεια στα χέρια σου και τις ιδέες σου.

  Απάντηση
 9. Χριστίνα μου νομίζω ότι πέτυχες τον σκοπό σου και με το παραπάνω! Άλλη μία παρέμβασή σου με αναπάντεχο αποτέλεσμα που πραγματικά με άφησε άφωνη! Φιλιάαααα

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου… κι εγώ κοιτάζοντας την γλάστρα κάθε ημέρα τείνω να πιστέψω πως είναι παλιά χαχαχχαχαχ … φιλάκια!

   Απάντηση
 10. Το τι βάψιμο έχει να πέσει στις γλάστρες, ιδιαίτερα τώρα που φθινοπωριάζει και θα χρειαστώ ανανέωση στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, δεν λέγεται. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα.

  Απάντηση
 11. Εκπληκτική μεταμόρφωση, Χριστίνα μου. Η πλαστική σου γλάστρα έγινε πραγματικά αγνώριστη. Δε χορταίνω να τη θαυμάζω! Να τη χαρείς, φίλη μου.

  Απάντηση
 12. H μεταμόρφωση είναιαπίστευτη.
  Αν δεν έδειχνες όλη την διαδικασια θα πιστευα οτι ήταν πήλινη γλάστρα.
  Μπράβο για ακόμα μια φορά.

  Επίσης, μου αρέσει πολυυυυυυ ο νεροχυτης σου και από ότι φαντάζομαι κι όλη κουζίνα σου ;)..χιχι

  Τα φιλιά μου 🙂

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Μάριον μου! Και στην υφή λόγω στόκου σου κάνει για πήλινη… ο νεροχύτης! Πόσο ήθελα έναν λευκό βαθύ νεροχύτη και τελικά τον έβαλα… φιλάκια κι από εμένα!

   Απάντηση
 13. η τελεια μεταμορφωση! υπεροχη βγηκε η γλαστρα σου Χριστινακι! Και ναι, μαζι σου…τα φυτα ειχαν πρόβλημα 🙂

  Απάντηση
 14. Εξαιρετική! Καλά έπρεπε να φωτογραφίσεις τον ανθοπώλη χαχαχχαχαχαχαχ Δεν φαίνεται με τίποτα ότι είναι πλαστική και για άλλη μια φορά εντυπωσιάζεις με τις ικανότητες σου κορίτσι μου. Φιλάκια πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

  Απάντηση
  • Να σου πω Μαρίνα μου το σκέφτηκα αλλά τώρα πως το λες σε ξένο άνθρωπο όσο θάρρος και να έχεις;;;;; Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια!

   Απάντηση
 15. Εντάξει! Κάθε φορά μένω έκπληκτη βρε παιδί μου! Τέλεια η γλάστρα. Δεν ξέρω αν θα καθίσω να κάνω τόση δουλειά ενόψει αρχής σχολείων, αλλά το λουλούδι μου άρεσε πάρα πολύ και θα το βρω! Σε φιλώ Χριστίνα μου, σ ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που μου δίνεις!

  Απάντηση
 16. Καλέ τι τέλεια γλάστρα είναι αυτή! Την έδειξα τώρα και στην μαμά μου και θέλει να τις φτιάξω τις δικές της που έχει στο μπαλκόνι. Ναι καλά της λέω μπορώ εγώ να φτιάξω έτσι και να πετύχει; Αν και οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές διστάζω να το επιχειρήσω γιατί δεν το έχω με τις χειροτεχνίες. Καλή σου εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, Ιωάννα Βλαχάκη

  Απάντηση
  • Είναι πολύ εύκολο Ιωάννα μου…. ποτέ μην λες ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου. Είναι μέχρι να κάνεις την αρχή. Καλή εβδομάδα και σε σένα!

   Απάντηση
 17. Αυτός ο ανθοπώλης θα σε βλέπει να καταφθάνεις από μακριά και θα σταυροκοπιέται ο άνθρωπος με το τι καινούργιο θα του δείξεις πάλι!! χαχαχαχαχα Δε το φανταζόμουν ότι μπορείς έτσι εύκολα να στοκάρεις την πλαστική τη γλάστρα και να της δώσεις την όψη της κατεστραμένης. Με βλέπω του χρόνου να τις βάζω όλες στην σειρά για αλλαγή, που πήγα και της πήρα όλες πλαστικές… Πολύ όμορφη έγινε και το κυριότερο δε φαίνεται η πλαστική-λα!

  Απάντηση
  • Αυτός ο ανθοπώλης έχει τραβήξει τα πάνδεινα από εμένα! Την μια τον βάζω να ψάχνει για το ένα την άλλη για το άλλο… δεν μου χαλάει χατίρι αλλά κι εγώ δεν αλλάζω ανθοπώλη 🙂 Πράγματι και μπορείς εύκολα να την στοκάρεις και μετά από λίγες μέρες δεν έχει ανάγκη ούτε από νερά ούτε από φθορές… και κάτι να πάθει θα δείχνει σαν πήλινη!

   Απάντηση
 18. Πολύ έξυπνο και πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Μπράβο Χριστίνα! Και έχω πολλές άχαρες πλαστικές γλάστρες που χρήζουν αναβάθμισης! Ευχαριστούμε για την ιδέα!

  Απάντηση
 19. Απίστευτη δουλειά Χριστίνα μου, δεν έχω λόγια! Πανέμορφο το αποτέλεσμα, ούτε που θα φανταζόμουν ότι η γλάστρα είναι καινούρια και πλαστική! Μου άρεσε πάρα πολύ και το φυτό που φύτεψες! Φιλάκια πολλά!

  Απάντηση

Leave a Comment