Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο κι έτσι το παλιό ταλαιπωρημένο έπιπλο μπορεί άνετα να σταθεί και σαν τραπεζάκι στο καθιστικό μας.

Κι εκεί που λες να έρθει το Σαββατοκύριακο να ξεκουραστείς, να πας να κάνεις και κανένα μπάνιο στη θάλασσα, εσύ (εγώ) επιλέγεις να οδηγήσεις κάμποσα χιλιόμετρα για να παρακολουθήσεις άλλο ένα σεμινάριο μεταμόρφωσης επίπλων από την Ιφιγένεια Ματαράγκα. Για την Ιφιγένεια και την εξαιρετικά ποιοτική δουλειά που κάνει μαζί με τον σύζυγο της Ευτύχη Ανδρεαδάκη σου έχω μιλήσει ξανά.  Στην ανάρτηση μου Ολική αναπαλαίωση τραπεζιού με ταπετσαρία και υγρό γυαλί αλλά μπορείς να δεις την δουλειά της και στη σελίδα της Ifigenia’s Home.

Μη με ρωτήσεις γιατί ξαναπήγα. Δεν υπάρχει τέλος στις γνώσεις και στις τεχνικές για τις μεταμορφώσεις επίπλων. Κατά την γνώμη μου ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έχεις μάθει όλα. Η Ιφιγένεια, συνέχεια ψάχνεται, ανακαλύπτει τρόπους και τεχνικές για να κάνει όλο και πιο ευφάνταστες τις μεταμορφώσεις των επίπλων των πελατών της. Και φυσικά όλη αυτή την τεχνογνωσία είναι πρόθυμη να στην διδάξει.  Γι αυτό αν είναι πάθος σου τα παλιά έπιπλα και η αναβάθμιση τους, την επόμενη φορά που θα δεις ότι διοργανώνει σεμινάριο, μην το σκεφτείς καθόλου και δήλωσε συμμετοχή. Θα με βρεις κι εμένα εκεί γιατί έχουν κάτι αυτές οι συναντήσεις και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις.

Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν, φόρτωσα στο αυτοκίνητο μου ένα παλιό κομοδίνο και πήγα για να του δώσω νέα ζωή κάτω από την καθοδήγηση της Ιφιγένειας. Το κομοδίνο ανήκει σε μια φίλη και το θέλει σαν ντεκόρ στην βιτρίνα του ανθοπωλείου που διατηρεί οπότε είχα συγκεκριμένες οδηγίες για την μεταμόρφωση του.

Αλλάζω εμφάνιση στο παλιό κομοδίνο σύμφωνα με το τι θέλει η φίλη μου

«Το θέλω Χριστίνα μου σε λευκούς τόνους, το θέλω να δείχνει παλιό και πολυκαιρισμένο, το θέλω να σου καρφώνεται στο μάτι… ξέρεις εσύ». Ξέρω εγώ??

Η φωτογραφία για το πώς ήταν το κομοδίνο πριν είναι χάλια, θολή και κουνημένη αλλά δυστυχώς πάνω στην βιασύνη μου δεν είχα βγάλει άλλη καλύτερη.

Vintage bedside table the before

Απ ότι μπορείς να δεις η επιφάνεια του είναι σε κακό χάλι γι αυτό πριν απ οτιδήποτε άλλο τρίφτηκε όσο το δυνατόν περισσότερο και στοκαρίστηκε.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο τρίβοντας την επιφάνεια του

Αλλάζω εμφάνιση όμως σημαίνει και βάψιμο.  Για αρχή έβαλα ένα υπόλευκο χρώμα της Benjamin Moore.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο με χρώμα Benjamin Moore

Στη συνέχεια ένα πολύ απαλό γκρι σαν δεύτερο χρώμα και από πάνω ένα τρίτο λευκό.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο με χρώματα Benjamin Moore

Το έβγαλα έξω στον ήλιο για να στεγνώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και όσο αυτό στέγνωνε περιεργαζόμουν και τις υπόλοιπες κοπέλες αλλά και άντρες που ήταν εκεί τι μικρά θαύματα έφτιαχναν.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο

Όταν στέγνωσαν τα χρώματα σκέφτηκα να του βάλω κι ένα στένσιλ λέω εκεί που θα μπει το πόμολο.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο με χρώματα και στένσιλ

Και αντί να κάνω γυαλοχαρτάρισμα για να πετύχω το εφέ του φθαρμένου έβαλα μια πατίνα  όπου χρειαζόταν και νομίζω πως ταίριαξε άριστα!

Vintage bedside table with patina

Λες και δεν έχω κάνει στένσιλ ξανά, το έκανα μη σου πω πως… Δεν πειράζει, ήδη είχα σκεφτεί πως να το σώσω.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο με χρώματα και στένσιλ

Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω

Λίγο η κουβέντα και η ανταλλαγή ιδεών, λίγο που όταν η Ιφιγένεια δείχνει κάτι καινούργιο η ώρα περνάει χωρίς να την καταλαβαίνεις, να και ένας απογευματινός καφές , αφού είχε προηγηθεί μεσημεριανό γεύμα και πρωινός καφές με γλυκά, βράδιασε κι έτσι πήρα το κομοδίνο μου και τον δρόμο της επιστροφής.

Την Κυριακή στο εργαστήριο είχα όλο τον χρόνο, να διασώσω το στένσιλ κάνοντας του το περίγραμμα με μία κηρομπογιά.  Ναι με μία απλή, κοινή κηρομπογιά σε καφέ χρώμα.

Vintage bedside table makeover, crayon outline on stencil

Τελευταία προσθήκη, ένα σκούρο λαδί (στη φωτογραφία φαίνεται μαύρο), πόμολο-λουλούδι. Σε βιτρίνα ανθοπωλείου θα μπει το κομοδίνο οπότε νομίζω το πόμολο αυτό ήταν το καταλληλότερο από αυτά που έχω.

Vintage bedside table makeover, flower knob

Και τώρα έπρεπε να βρω χώρο στο εργαστήριο αλλά και κάποια διακοσμητικά για να το πλαισιώσω.  Να το φωτογραφίσω και να το μοιραστώ μαζί σας.

Έτσι λοιπόν έβαλα στην επιφάνεια του ένα βίντατζ τσαγερό που απέκτησα πρόσφατα και δεν είχα προλάβει να το πάω σπίτι. Μαζί με ένα ξύλινο σημειωματάριο που έχω στο γραφείο μου, το είχα αγοράσει πριν χρόνια στην Μονεμβάσια.

Vintage bedside table makeover, vintage teapot and diary

Μια μπρούτζινη άγκυρα κι ένα μπρούτζινο καραβάκι που κι αυτά αποτελούν μέρος της διακόσμησης στο γραφείο μου.  Επιστρατεύτηκαν κι αυτά για τις φωτογραφίες 🙂

Brass sailboat and anchor

Η επιφάνεια του με τα αλλεπάλληλα χέρια βερνικιού είναι σαν βελούδο.  Ζωντάνεψαν όμως και τα διαφορετικά χρώματα μπογιάς και δείχνουν ακόμη καλύτερα.

Vintage bedside table makeover
Vintage bedside table makeover, vintage decor accessories
Αλλάζω εμφάνιση σε παλιό κομοδίνο
Vintage bedside table makeover,

Λοιπόν τι λέτε; Δεν άξιζε τον κόπο να θυσιάσω το μπάνιο στην θάλασσα γι αυτή την μεταμόρφωση;

Εντυπώσεις και παρατηρήσεις δεκτές και απαραίτητες γιατί η κυρία ανθοπώλισσα μόλις είδε το κομοδίνο μου έφερε και την ασορτί τουαλέτα να της φτιάξω. Αν κάτι νομίζετε πως ήθελε περισσότερο ή κάτι έπρεπε να γίνει λιγότερο θα χαρώ να το ακούσω.

Αλλάζω εμφάνιση σε ένα παλιό κομοδίνο κι έτσι το παλιό ταλαιπωρημένο έπιπλο μπορεί άνετα να σταθεί και σαν τραπεζάκι στο καθιστικό μας | How to makeover a vintage nightstand

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την...

Έχεις πολλά καλάθια που δεν ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις; Αυτοί οι δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στην διακόσμηση ή αποθήκευση σίγουρα σε ενδιαφέρουν

Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση

How to totally transform a classic side table to a modern one | Πως ένα συνηθισμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μαρμάρινο τραπεζάκι με faux μάρμαρο από υγρό γυαλί και βάση που να δείχνει μπρούτζινη.

Παιδικά παιχνίδια, 12 ιδέες πως να γίνουν διακοσμητικά

Δώδεκα ιδέες πως τα παιδικά παιχνίδια μόλις τα παιδιά βαρεθούν να παίζουν μαζί τους μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως διακοσμητικά για το σπίτι μας

Εννέα tips για την μετάβαση από την γιορτινή διακόσμηση...

Εννέα tips για την μετάβαση από το ντεκόρ των γιορτών σε μία εξίσου λαμπερή χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τι κάνω εγώ για...

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

63 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σε καταλαβαίνω Χριστίνα μου,μ'αυτο τον"πυρετό"της δημιουργιας,ανανεωσης και ότι άλλο προκύψει.Μας έχεις αποδείξει πολλές φορές την δεξιοτεχνία σου σε πολλούς τομεις…Σε θαυμαζω και θα ακολουθώ το υπέροχο ιστολόγιο σου…φιλακια πολλά!

 2. Δεν έχω κάνει ποτέ αναπαλαίωση οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω με συμβουλές μιας και θαυμάζω το αποτέλεσμα και τον κόπο σου. Μου αρέσουν και εμένα τα DIY αλλά είμαι σε αρχικό στάδιο ακόμα. επίσης λατρεύω τη τσαγιέρα. Φοβερό κομμάτι 🙂

 3. Α, ναι βέβαια! Εδώ! Εγώ! Η… ειδική(!) θα σου κάνω και παρατηρήσεις και διορθώσεις!!!
  😉
  Άσε μας κάτω, καλέ! Μια χαρά το βρίσκω! Και είμαι σίγουρη πως η βιτρίνα που θα κοσμεί θα είναι super wow!!!
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, γλυκό μου πλάσμα!

 4. Αχχχ Χριστίνα μου… το έκανες υπέροχο!!!! Κι έχω κι εγώ ένα τραπεζάκι που η μικρή μας το έχει τσακίσει με κόλλες και γκλίτερ και χρειάζεται να ξαναφτιαχτεί!! Τί κρίμα να μην είσαι κοντά να μου κάνεις σεμινάριο!!
  Φιλιά!

 5. Ποια ξεκούραση;;; 🙂 To Σ/Κ είναι η καθημερινή του blogger 🙂 Αξίζει όμως! Και στη δική σου περίπτωση με το παραπάνω. Το υπέροχο έπιπλο απέκτησε μία νέα ζωή, πιο νεανική! Εξαιρετική δουλειά Χριστίνα, είσαι γεμάτη ενέργεια και δημιουργία!

 6. Εξαιρετική δουλειά και χρώμα, καλό κουράγιο στη τουαλέτα, αν την κανεις!
  Εγω σαν ακαματρα θα εκανα μπανιο στη θαλασσα αχχαχαχα
  Το τσαγερο και τα υπολοιπα υλικά διακόσμησης μου αρεσαν πολύ λόγω καλοκαιριού.

 7. Χριστίνα μου δεν έχω λόγια για την δημιουργία σου και είμαι σίγουρη ότι ούτε η φίλη σου θα έχει και αν είναι καλή πωλήτρια σίγουρα θα εκμεταλλευτεί τους πελάτες που θα χαζεύουν το κομοδίνο στην βιτρίνα της.Τέλεια δουλειά και για άλλη μια φορά μας έδειξες πως όλα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και τρίτη και τέταρτη μπορώ να σου πω.

 8. Χριστίνα μου έγινε καταπληκτική δουλειά!!!!! είμαι σίγουρη πως θα φαίνεται υπέροχο στην βιτρίνα της φίλης σου!!!
  Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!!!!

 9. Καταπληκτικό χρυσοχέρα μου!!! Έχω κι εγώ ένα παλιό από σουηδικό ξύλο που θέλω να μεταμορφώσω για το παιδικό δωμάτιο. Δεν το χω πάρει ακόμα απόφαση όμως. Ίσως η ανάρτησή σου μου δώσει επιτέλους την ώθηση!!! Φιλιά!!!!

 10. Χριστινάκι έγραψες πάλι! Σε θαυμάζω όχι μόνο για τη δουλειά που μας παρουσιάζεις κάθε φορά, αλλά που δε “κλαις πάνω απ' το χυμένο γάλα” όταν γίνεται μια στραβή. Βρίσκεις πάντα τη λύση να το σώσεις!
  Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα! Έδωσες δεύτερη ζωή στο έπιπλο. Αν έπρεπε να το εξελίξω κι άλλο, θα πρόσθετα στην επιφάνεια της πόρτας ένα λεπτό ξύλινο πλαίσιο για να φαίνεται ταμπλαδωτή. Επίσης σε συνδυασμό με το φοβερό σου τσαγερό θα μου άρεσε ένα ψάθινο συρτάρι με το ίδιο πόμολο (ίσως).
  Φιλιά!

  • Εγώ θα φτιάχνω κι εσύ θα κάνεις το styling Ζέτα μου, άλλωστε το κατέχεις 100%!!!! Το ταμπλαδωτό το σκέφτηκα κι εγώ αλλά το άφησα για το μεγαλύτερο έπιπλο της τουαλέτας… φιλιά κι από εμένα!

 11. Φανταστικό Χριστίνα μου! Γεια στα χέρια σου! Τώρα αν σου πω ότι ερωτεύτηκα την άγκυρα σου!
  Πραγματικά απίστευτο κομμάτι! Πρέπει να σου φτιάχνει το κέφι μόλις την βλέπεις στο γραφείο!

 12. Εξαιρετικό αποτέλεσμα εφάμιλλο των μεγάλων εργοστασίων επίπλων. Είσαι μεγάλη καλλιτέχνης φιλενάδα μου και χαίρομαι με την πρόοδο σου. Το ένα καλύτερο από το άλλο πάντα όσα μας παρουσιάζεις. Πολλά φιλιά, Μαρίνα από Βέλγιο

 13. Πόσο θα ήθελα να παρακολουθήσω κι εγώ ένα τέτοιο φοβερό σεμινάριο!!!Έσυ πάντως Χριστινάκι περισσότερο για δασκάλα θα ταίριαζες παρά για μαθήτρια!!Η δουλειά σου είναι τέλειο και το αποτέλεσμα έγινε ονειρεμένο!!!Τι να πω για σένα, δεν έχω λόγια, τη γνώμη μου άλλωστε την ξέρεις!!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού αγαπημένη!!!!

 14. Χριστίνα μου πάλι έκανες το θαύμα σου και ήταν επόμενο να σου έρθει και η ασορτί τουαλέτα!! Εξαιρετική δουλειά!! Μου άρεσαν πάρα πολύ τα χρώματα που χρησιμοποίησες καθώς και το πομολάκι- λουλούδι, αλλά και το περίγραμμα που έκανες στο στένσιλ δείχνει πάρα πολύ όμορφο!! Όλο το αποτέλεσμα είναι απίθανο!! Τα διακοσμητικά που χρησιμοποίησες είναι τέλεια!! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!

  • Θάλεια μου ξέρεις ότι στις μεταμορφώσεις επίπλων έχω μεγάλη αδυναμία, άλλωστε αυτό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το μπλογκ. Πάντα τα βλέπω σαν "παιδιά" μου και τα φροντίζω ανάλογα. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε… φιλάκια και καλή εβδομάδα και σε σένα γλυκιά μου φίλη!

 15. Την ανάρτηση αυτή θυμάμαι ότι τη διάβασα, αλλά δεν είχα δει τις φωτογραφίες λόγω κακού σήματος στο καμπινγκ. Εφετος έσκασα που διαβαζα αλλά δεν έβλεπα τίποτα.
  Έγινε υπέροχο το κομοδίνο και χαλάλι το μπάνιο κι εγω το ίδιο θα έκανα. Μακάρι να ήμουν κοντά θα ετρεχα με χίλια.
  Να είσαι καλά και να περνάς ακόμη καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here