Παλιό ξύλινο αλογάκι γίνεται σαν καινούργιο

Πως ένα παλιό ξύλινο αλογάκι έγινε σαν καινούργιο βάφοντας το με μπογιά κιμωλίας και αλλάζοντας του εντελώς εμφάνιση με καινούργια υφάσματα σε ροζ χρώμα.

Μεταμόρφωση λοιπόν για ένα παλιό ξύλινο αλογάκι γιατί και τα παιχνίδια έχουν ψυχή!

Τα ξύλινα παιχνίδια ανέκαθεν ασκούσαν πάνω μου μια γοητεία.  Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν τα βλέπω με στέλνουν σε άλλες εποχές.  Αγαπώ την ζεστασιά του ξύλου που είναι φτιαγμένα, τις πιθανές τους ατέλειες στην εμφάνιση.  Έτσι τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν έκανα δώρο στην μικρή μας πριγκίπισσα, την εγγονή μας, το πρώτο της ξύλινο παιχνίδι, ένα κουνιστό αλογάκι

Είναι όμως παιχνίδι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά κι έτσι ενώ η μικρή ήθελε να παίξει μαζί του ήταν λίγο δύσκολο.  Είναι μόλις 14 μηνών σήμερα.

Ξύλινο αλογάκι νο 1

Τι σημασία λοιπόν έχει ένα παιχνίδι αν το παιδί που του το κάνεις δώρο δεν μπορεί να το ευχαριστηθεί;  Έψαχνα λοιπόν για κάτι παρόμοιο αλλά πιο βολικό γι αυτή την ηλικία.  Η λύση και πάλι ήρθε από το ίδιο κατάστημα.  Βρήκα μου λέει η Μαρία ένα παλιό ξύλινο αλογάκι με κάθισμα αλλά θέλει φτιάξιμο.  Φυσικά κι έτρεξα να το πάρω γιατί ήταν ότι πρέπει για να παίξει η εγγονή μου.


Να μη ξεχάσω επίσης να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!


Το παλιό ξύλινο αλογάκι ήταν σε άριστη κατάσταση

Θα μπορούσα να μη το πειράξω καθόλου αλλά όπως πια έχεις καταλάβει για εμένα αυτό είναι αδύνατο.  Βάψιμο και αλλαγή υφασμάτων για να ταιριάζει πιο πολύ στην εγγονή μου, να είναι καθαρό σχεδόν σαν καινούργιο.

Παλιό ξύλινο αλογάκι πριν την αλλαγή του

Για να βαφτεί σωστά το διέλυσα… ότι μπορούσα να ξεβιδώσω το ξεβίδωσα.  Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω είναι chalk paint by Annie Sloan. Είναι οικολογικά και τέλεια για το περιβάλλον ενός μωρού.  Γκρι και ροζ όπως τα χρώματα που επικρατούν στο δωμάτιο της.  French Linen για το κυρίως σώμα και Antoinette για κάποιες λεπτομέρειες όπως αυτοί οι ξύλινοι κρίκοι που βλέπεις παρακάτω.

Καφές & τσιγάρα απαραίτητα όταν δουλεύω… τι να κάνω έχω κακές συνήθειες!

Ανανέωση σε ένα παλιό ξύλινο αλογάκι με μπογιά κιμωλίας

Κι αφού το διέλυσα εντελώς έστειλα το κεφάλι και το μαξιλαράκι στην μοδίστρα μου, πόσο υπομονή έχει αυτή η γυναίκα μαζί μου, για αλλαγή υφασμάτων.  Είχα εν τω μεταξύ διαλέξει ένα όμορφο βαμβακερό ύφασμα σε ροζ χρώμα.

Μόλις τα αντίκρισε η κ. Ιωάννα μου λέει:

– Καλά για το μαξιλαράκι θα τα καταφέρω, το κεφάλι είναι όμως αδύνατο.  Δεν έχω κάνει ξανά κάτι παρόμοιο.

– Δεν υπάρχει αδύνατο για σένα της απαντώ εγώ, σου έχω εμπιστοσύνη… θα το κάνεις τέλειο!

Μεταξύ μας ούτε εγώ το πίστευα πως θα γίνει τόσο όμορφο όπως θα δεις παρακάτω.

Παλιό ξύλινο αλογάκι, το κεφάλι πριν την αλλαγή του

Πως έβαψα τον ξύλινο σκελετό

Πίσω στο βάψιμο και όπως βλέπεις επιστράτευσα διάφορα κόλπα για να μπορέσω να βάψω τα ξύλινα μέρη όσο το δυνατόν πιο καλά, όπως αυτή η πρόχειρη μεταλλική κατασκευή που την στερέωσα στο ταβάνι για να μου κρατάει όρθια τα ξύλα που στήριζε το κεφάλι του αλόγου.

Μετά το βάψιμο το πέρασα όλο με clear wax και απλά σκούπισα καλά χωρίς να τρίψω γιατί δεν ήθελα να γυαλίζει.  Νομίζω πως ξέρεις πως όσο τρίβουμε μία κερωμένη επιφάνεια με ένα μαλακό πανί τόσο αυτή γυαλίζει.  Εγώ ήθελα να έχει ματ εμφάνιση κι έτσι απλά το σκούπισα.

Πως να βάψεις ένα παλιό ξύλινο αλογάκι με μπογιά κιμωλίας

Περιμένοντας τα υφασμάτινα μέρη να έρθουν από την μοδίστρα έμεινε έτσι περίπου μία εβδομάδα.

Όταν όμως αντίκρισα τι δουλειά είχε κάνει αυτή η γυναίκα ειδικά με το κεφάλι του αλόγου έμεινα με ανοικτό το στόμα.  Κρατώντας κάποια στοιχεία από το παλιό, όπως τα μάτια και τα δερμάτινα λουριά άλλαξε όλο το παλιό ύφασμα και την χαίτη.  Νομίζω πως όσα ευχαριστώ κι αν της είπα είναι λίγα!

Ανανεωμένο ξύλινο αλογάκι σε ροζ και γκρι χρώματα

Ντύνοντας τον ξύλινο σκελετό με τα καινούργια ροζ υφάσματα είδα πως έπρεπε να βάλω λίγο ροζ ακόμη πάνω του.  Κι έτσι με το Antoinette έβαψα τα κεφάλια από τις ξύλινες βίδες.

Ροζ λεπτομέρειες σε ένα ξύλινο αλογάκι

Φωτογραφίες από το δωμάτιο της μικρής Χριστίνας

Χωρίς καθυστέρηση το πήγα στην μικρούλα μας και γέμισε ροζ η καρδιά μου και η οθόνη μου με τις φωτογραφίες που τράβηξα στο δωμάτιο της.

Makeover για ένα παλιό ξύλινο αλογάκι

Το γάργαρο γέλιο της και τα “ντέι… ντέι” που άκουγα από το στοματάκι της με έκαναν να λιώσω… τι να πω… δεν γίνεται να σας πω ψέματα.  Είμαι ΧΑΖΟΓΙΑΓΙΑ και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι αυτό!

Ροζ ξύλινο αλογάκι

Το πριν (που δεν ήταν και τόσο άσχημο) και το ανανεωμένο μετά!  Μια ολική μεταμόρφωση ενός ξύλινου παιχνιδιού που είναι σαν να αγοράστηκε χτες ολοκαίνουργιο!

Makeover για ένα παλιό ξύλινο αλογάκι πριν και μετά
Ακόμη και τα παιχνίδια θέλουν την συντήρηση τους, την αλλαγή τους.
Παλιό ξύλινο αλογάκι γίνεται σαν καινούργιο
Πως να μεταμορφώσεις ένα παλιό ξύλινο αλογάκι | How to update a vintage horse toy

Νομίζω πως δεν υπήρχε καλύτερη ανάρτηση για να ξεκινήσει αυτή η εβδομάδα.  Είναι αφιερωμένη σε όλα αυτά τα μικρά πλασματάκια που μας έκαναν μαμάδες, γιαγιάδες.  Που χωρίς αυτά εμείς δεν θα γιορτάζαμε χτες…

Μεταξύ μας, εγώ χάρηκα πιο πολύ αυτή την μεταμόρφωση.  Γίνεσαι παιδί και μόνο που αγγίζεις ένα παιχνίδι και νομίζω είναι κάτι που όλοι το χρειαζόμαστε κάποια στιγμή!

Σας εύχομαι μια υπέροχη ημέρα & μια ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα

Φιλάκια 😍

Παλιό ξύλινο αλογάκι γίνεται σαν καινούργιο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

26 thoughts on “Παλιό ξύλινο αλογάκι γίνεται σαν καινούργιο”

 1. οτι πιο ομορφο εχω δει τωρα τελευταια!! Το πιο υπεροχο ροζαλι αλογάκι!! Εντελώς μαγική η μεταμόρφψση!!Να το χαρεί η αμαζόνα σας Χριστίνα μου!! Σε καμαρώνω που είσαι εντελώς χαζογιαγια!! πολλα φιλια

  Απάντηση
  • αχχαχαχχαχαχα ναι Ελπίδα μου… κουφετάκι ροζ είναι! Είμαι τόσο χαζογιαγιά που δεν περιγράφεται… Φιλάκια κι από εμένα κορίτσι μου!

   Απάντηση
 2. Τελεια η μεταμόρφωση στο κουνιστό αλογάκι Χριστίνα μου!!
  Και εσυ αλλα και η μοδίστρα,μεγαλουργησατε!!Μπραβο σας!!
  Πόση χαρα θα πήρε η ζουζούνια σου!!Και εγω ειμαι χαζογιαγια,πολυ μάλιστα χα χαα! Καλη συνέχεια!!Πολλα φιλιά!!

  Απάντηση
  • Πολύ χαρά πήρε Δήμητρα μου παρόλο που είναι πολύ μικρούλα είναι πολύ εκδηλωτική! Δεν γίνεται να μην είμαστε χαζογιαγιάδες αν είμαστε χαζομαμάδες… φιλιά πολλά!

   Απάντηση
 3. Χριστίνα είναι φανταστικο! Πολυ όμορφο και πρακτικό! Και το σημαντικότερο ειναι οτι αρεσε κ στην μικρή! Ελπίζω να συνεχίσει να σε εμπνεει και να δουμε πολλές ακόμα τετοιες ομορφιές απο τα χερακια σου!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ… αν ότι με εμπνέει καθόμουν να το κάνω πράξη σχετικά με την μπέμπα δεν θα έκανα άλλη δουλειά όλη μέρα. Είναι όλο το γεγονός μία έμπνευση!

   Απάντηση
 4. Ένα τέτοιο αλογάκι θέλω και εγώ.. Εμένα γιατί μου θυμίζει κάτι από Mary Poppins?? Τρελαίνομαι με τα παλιά παιχνίδια ξύλινα και μεταλλικά!! Και ναι και εγώ από άλλη εποχή θέλω να είμαι!!
  Πολύ όμορφη μεταμόρφωση και δε θα μου πήγαινε το μυαλό να πειράξω ένα τέτοιο παιχνίδι!! Αντε και στα επόμενα χαζογιαγιά!! 😀 😀 Πολλά φιλιά!!

  Απάντηση
  • χαχαχαχχαχαχα ίσως γιατί θυμίζει γενικά εκείνη την εποχή το στυλ του. Κι εγώ λατρεύω τα παλιά παιχνίδια. Εγώ το πείραξα φιλενάδα. Πρώτον για να γίνει πιο φρέσκο και δεύτερον για να είναι καθαρό και έτοιμο να το χρησιμοποιήσει η μικρή μας… φιλάκια κι από εμένα

   Απάντηση
 5. Αγαπητη μου Χριστινα ρισπεκτ. Αυτο μονο αρκει νομιζω. Να χαιρεσαι την μικρή σου εγγονη και να σε χαιρεται κι αυτη. Μεγαλωνοντας θα μαθει πολλα απο εσενα και σε λιγο καιρο θα δημιουργειται μαζι!

  Απάντηση
 6. Αυτα τα υπέροχα παιχνίδια, σε πόσα παιδιά δεν έχουν δωσει χαρα; Ομολογω ότ δε θα τολμουσα να πειραξω αυτο το αλογακι, που, οπως λες κι εσυ ήταν σε καλή κατασταση, αλλά να τι κάνουν οι τληροί ανθρωποι: ελαμψε, πήρε ζωή και αναγενημένο θα καλπάζει μαζί με τη μικρούλα σας!
  Πολλά φιλιά να της δώσεις!!!

  Απάντηση
  • Νίκη μου πραγματικά λατρεύω τα ξύλινα παιχνίδια εποχής! Ήταν όμως και θέμα υγιεινής και καθαριότητας, κατά τα άλλα με ξέρεις πια… δεν αφήνω τίποτα ήσυχο. Θα της τα δώσω τα φιλάκια να είσαι σίγουρη 🙂

   Απάντηση
 7. Πιο υπεροχη αλλαγη σε παιδικο παιχνιδι και δη ξυλινο αλογακι δεν εχει ξαναδεί…πολύ μου αρεσε που αυτα τα παιχνιδια ξαναγυρισαν στην εποχή αυτή..!!
  Χριστινα μου .. εκανες το θαυμα σου..για την μικρούλα σας..το αλογακι εγινε καταπληκτικο..γεια στα χερια σου.. και για στα χερια της μοδιστρας σου.. τελειο το κεφαλι του αλογου!!! μπραβο και στις δυο σας…
  Καταλαβενω την χαρα σου…σαν χαζογιαγια και εγω…να είσαι παντα ετσι χαρούμενη.. φιλακιαααα!!

  Απάντηση
  • Χαζογιαγιά δεν λες τίποτα Ρουλάκι μου… με καταλαβαίνεις! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει και ναι αν δεν ήταν η μοδίστρα η δική μου δουλειά δεν θα φαινόταν… εκείνη τα έκανε όλα! Φιλάκια!

   Απάντηση
 8. Christina my mouth dropped open when I saw what your mothistra did with the head and cushion. You have one talented lady there. And of course your skills are just as good in transforming the rest of the horse to make it the perfect toy for your little one. Congratulations YiaYia!!

  Απάντηση
 9. Kαταπληκτική μεταμόρφωση Χριστίνα μου!!
  Οχι απλά σαν καινούργιο. Είναι καινούργιο.
  Αυτό το ροζ ύφασμα είναι εξαιρετικό Και από ποιότητα αλλα το χρώμα του
  Τυχερή η μικρούλα σας που η γιαγιά είναι τόσο άξια 🙂

  Φιλιά πολλά

  Απάντηση
  • Πράγματι Μάριον μου είναι εξαιρετικό… ένα ροζ vintage με υπέροχη ποιότητα. Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά!

   Απάντηση

Leave a Comment