Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Μια παλιά συρταριέρα για χάρτες

Μια παλιά συρταριέρα για χάρτες

Μια παλιά συρταριέρα για χάρτες

Μια παλιά συρταριέρα για χάρτες, είναι ένα από τα έπιπλα που κυνηγάω χρόνια να τα βρω


Μιλάω για τα ντουλάπια με τα πολλά συρτάρια που χρησιμοποιούνταν για να φυλάνε χάρτες.  Όχι δεν έχω χάρτες να φυλάξω αλλά μου αρέσει η αυστηρή γραμμή του, άκρως επαγγελματική και λιτή. Όμως η τύχη μου δεν με έχει ευνοήσει μέχρι σήμερα κι έτσι έχω μείνει να τα χαζεύω μόνο σε φωτογραφίες.
Antique map drawer cabinet
Τελειώνοντας τον χώρο του γραφείου που φτιάχνω στο εργαστήριο της εταιρείας και δεδομένου του βιομηχανικού στυλ που επικρατεί στον χώρο, το ξαναθυμήθηκα.  Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω τα έπιπλα που έχω στοιβαγμένα για μελλοντική μεταμόρφωση και ανάμεσα τους βρήκα αυτή την συρταριέρα που είχα στο δωμάτιο της μικρής μου πριν πολλά χρόνια.  Στο μυαλό μου είχε ήδη σχηματιστεί το έπιπλο στην τελική του μορφή οπότε ξεκίνησα την μεταμόρφωση της.
Η συρταριέρα ήταν ένα κοινό έπιπλο από μελαμίνη.  Για να βαφτεί ήθελε αρκετή προεργασία όπως τριψίματα, ασταρώματα και πάλι από την αρχή και για να είμαι ειλικρινής βαριόμουν όλη αυτή την διαδικασία.  Άλλωστε λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής είχα αρκετή δουλειά να κάνω οπότε κάτι απ όλα έπρεπε να γίνει εύκολα και γρήγορα.  Το βάψιμο της δηλαδή

Old dresser

Την έτριψα όλη ελαφριά με ένα γυαλόχαρτο επιμένοντας περισσότερο στο κύριο σώμα της συρταριέρας που ήταν και αυτό που θα έβαφα
Sanding an old dresser

Αφαίρεσα τα συρτάρια και ξεκίνησα με chalk paint by Annie Sloan σε απόχρωση duck egg blue.

Duck egg blue annie sloan

Επειδή είχα τρίψει λίγο με το γυαλόχαρτο την μελαμίνη το χρώμα κάλυψε αμέσως το έπιπλο και έτσι ένα χέρι ήταν αρκετό.
How to paint melamine furniture with chalk paint

Επίσης επειδή πρόκειται για μελαμίνη αμέσως αφού στέγνωσε η μπογιά και παρόλο που θα έβαζα κι άλλο χρώμα από πάνω πέρασα ένα χέρι διάφανο κερί.  Αυτό δίνει στην μπογιά την μέγιστη πρόσφυση για το επόμενο χρώμα που θα ακολουθήσει.  Ναι μπορούμε να βάψουμε πάνω από κερί και είναι καλύτερα έτσι.

Clear wax Annie Sloan

Την άφησα να ξεκουραστεί και την έπιασα ξανά την επόμενη ημέρα προσθέτοντας πινελιές Graphite πάνω από το πρώτο χρώμα.  Πριν το χρώμα στεγνώσει το σκούπισα με ένα πανί αφαιρώντας αρκετό

Πάνω από το δεύτερο χρώμα έβαλα dark wax by Annie Sloan και πάνω από το dark wax έβαψα με old white που το αφαίρεσα και αυτό όπως τον γραφίτη.  Όταν όλα αυτά στέγνωσαν πέρασα πάλι ένα χέρι διάφανο κερί και την άφησα πια στην ησυχία της.  

Pos na vapseis melamini me mpogia kimolias

Ήταν καιρός να ασχοληθώ με τα συρτάρια που ήταν αυτά που θα έδιναν την τελική μορφή στο έπιπλο.

Βρήκα ένα κομμάτι κόντρα πλακέ και άρχισα τα μετρήματα και τους υπολογισμούς.  Η συρταριέρα είχε πέντε συρτάρια.  Το κάθε συρτάρι ήθελα να το κάνω να φαίνεται σαν τρία μικρά συρτάρια.  Άρα έπρεπε να κόψω 15 λωρίδες κόντρα πλακέ που να καλύπτουν την πρόσοψη των συρταριών και λίγο μεγαλύτερες από το μήκος των συρταριών.  Αφού έμαθα να χειρίζομαι και τον δίσκο τον οποίο μέχρι λίγο καιρό ομολογώ πως φοβόμουν το κόψιμο ήταν παιχνιδάκι.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σου πω πως είχα σκεφτεί η επένδυση των συρταριών να γίνει με μπάλσα που κόβεται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται εργαλεία.  Μόνο ένα κοπίδι.  Αλλά αφού είχα το κόντρα πλακέ στο εργαστήριο ήθελα να το κάνω λίγο πιο δύσκολο για μένα… να αναμετρηθώ μαζί του 😉

Plywood faux drawers

Μετά το κόψιμο έπρεπε να τα στερεώσω στην πρόσοψη κάθε συρταριού.  Αν ήταν μπάλσα μια απλή κόλλα ή ταινία διπλής όψης θα ήταν αρκετή.  Τώρα όμως χρειαζόταν κάτι πιο βαρύ και έτσι χρησιμοποίησα κόλλα πολυουρεθάνης.

Polyurethane glue
Δεν έχω κάνει λάθος στο μέτρημα επίτηδες έγινε πιο μεγάλο το ξυλάκι γιατί θα μπουν αντίστοιχα μικρά ξυλάκια και στο πλαϊνό μέρος του συρταριού για να σου δίνει την εντύπωση των πολλών συρταριών
Creating faux drawers
Μόλις κόλλησα και τις τρεις λωρίδες ξύλου βάζοντας ένα άσχετο ξύλο από πάνω τα έσφιξα όλα μαζί για να γίνει πιο σταθερό το κόλλημα.  Και πάλι εδώ θα σου πω πως στην περίπτωση του μπάλσα θα ήταν αρκετό να βάλεις από πάνω κάποια βαριά αντικείμενα ή βιβλία
Adjusting faux fronts on a drawer

Μέχρι να τελειώσω και το πέμπτο συρτάρι οι κόλλες στο πρώτο είχαν ήδη στεγνώσει.  Στοκάρισα όπου χρειαζόταν, περισσότερο εκεί που έβαλα τα μικρά κομμάτια ξύλου.  Ξέχασα να βγάλω φωτογραφία θα δεις όμως παρακάτω για ποια μικρά ξυλάκια μιλάω.
Τα ξύλα των συρταριών που σχηματίζουν τα μικρά συρτάρια δεν θα τα έβαφα.  Διάλεξα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το βερνίκι που είχα βάλει και στις καρέκλες της τραπεζαρίας μου.

Walnut varnish on plywood

Κοιτάζοντας τα περιθώρια που είχα αφήσει μεταξύ των ξύλων για να σου δίνουν την ψευδαίσθηση των πολλών συρταριών διαπίστωσα πως ναι μεν υπήρχε το κενό αλλά κάτι έλειπε για να σου δίνει βάθος.  Τραβώντας μια γραμμή με ένα μαύρο μαρκαδόρο πέτυχα να φαίνεται πως πραγματικά κάτι υπάρχει από πίσω.  Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις την διαφορά μεταξύ του πρώτου κενού που είναι με την μαύρη γραμμή και του κάτω κενού που δεν έχει γραμμή.

How to create faux depth on wood

Το κόντρα πλακέ είχε πολύ όμορφο χρώμα και αυτό αναδείχτηκε ακόμη περισσότερο μετά τις τρεις στρώσεις βερνικιού

Map drawer cabinet diy

Κι εδώ βλέπεις τα μικρά κομμάτια ξύλου που σου είπα πριν που σου δίνουν την ψευδαίσθηση των τριών διαφορετικών συρταριών.  Επειδή ήταν αδύνατο να στερεωθούν μόνο με κόλλα χρησιμοποίησα ακέφαλα καρφιά.  Αλλά δεν με πειράζει.  Αυτή η «ατεχνία» προσδίδει στην ας πούμε παλαιότητα του επίπλου. 

Metatrepontas mia syrtariera apo melamini se epiplo antikas
Σειρά είχαν οι μεταλλικές ετικέτες για τα συρτάρια.  Είχα αρκετές φυλαγμένες από τότε που είχα φτιάξει τις πολύχρωμες θήκες περιοδικών για το γραφείο στο σπίτι.
Τις έβαψα με ένα μπρονζέ σπρέι αλλά έδειχναν πολύ καινούργιες για το «έπιπλο-αντίκα» που έφτιαχνα.  Έτσι τις πασάλειψα με λίγο βερνίκι και τώρα πια δείχνουν σαν σκουριασμένες από τον χρόνο που πέρασε από πάνω τους.
Brass label holders

Αφού βίδωσα τις μεταλλικές ετικέτες πάνω στα συρτάρια έπρεπε να βάλω και χάρτινες ετικέτες με το περιεχόμενο κάθε συρταριού.  Για να φαίνεται και το χαρτί πολυκαιρισμένο επέλεξα να κόψω ετικέτες από ένα χαρτονένιο φάκελο για έγγραφα σε μπεζ χρώμα
Carton labels

Στη συνέχεια αντί για λέξεις αρίθμησα τα συρτάρια χρησιμοποιώντας λατινικούς αριθμούς

Carton labels with latin numbers
Τα μικρά πομολάκια ήταν και το μοναδικό πράγμα που αγόρασα.  Τα βρήκα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς, μισό ευρώ το ένα.
Brass knobs
Το τι υπολογισμούς έκανα για να πέσουν σωστά τα πόμολα και να φαίνονται σε μία ευθεία πάνω στα ψεύτικα συρτάρια δεν λέγεται.  Βλέπεις δεν αρκεί να πεις πως τα βάζω πχ 10 πόντους από την άκρη γιατί κάποια από τα ξύλα και χιλιοστά να έχουν διαφορά από τα άλλα στο σύνολο θα ξεφεύγουν τα πόμολα.  Και άμα τρυπήσεις δεν διορθώνεται εύκολα το λάθος.  Τριάντα πόμολα δεν ήταν και λίγα οπότε καταλαβαίνεις…
Brass knobs on drawers
Brass knobs on the drawers
Είναι πολύ σημαντικές κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες όταν φτιάχνεις κάτι, όπως εδώ σε αυτό το έπιπλο, γιατί μπορούν να σου χαλάσουν την γενική του εικόνα και να πάει χαμένος όλος ο κόπος σου.  Αλλά και η βαμμένη επιφάνεια της μελαμίνης νομίζω πως πέτυχε να δώσει το ύφος που ήθελα (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου)…
Bronze xeroulia
Τα χρώματα της Annie Sloan αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είχα στο μυαλό μου και το clear wax έδωσε απίστευτη γυαλάδα και προστασία στη βαμμένη μελαμίνη που ήταν το αρχικό έπιπλο
Annie Sloan chalk paint and waxes
Αλλά γίνεται μία συρταριέρα για χάρτες να μην περιέχει ούτε ένα χάρτη;  Όχι φυσικά γι αυτό επέλεξα να ντύσω το κάτω μέρος των συρταριών κόβοντας δύο χάρτες της Ευρώπης που είχα στο γραφείο.
Map lined drawers
Για το styling της συρταριέρας δεν προβληματίστηκα καθόλου, άλλωστε το αυστηρό της ύφος δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια και ούτε ο χώρος που είναι τοποθετημένη.  Ένα παλιό βιβλίο με κανόνες ναυσιπλοϊας ένα μπρούτζινο τηλεσκόπιο και άλλο ένα μπρούτζινο εργαλείο που αν κάποιος ξέρει την χρήση του ας με πληροφορήσει και εμένα (όταν αγοράζω παλιά πράγματα δεν ξέρω πάντα σε τι χρησίμευαν) ήταν παραπάνω από αρκετά για να «στολίσουν» την επιφάνεια της.
Brass telescope

Old antique books
Τελικά το γεγονός πως δεν πετάω σχεδόν τίποτα μου δίνει την δυνατότητα, εκτός από το να γεμίζω την αποθήκη μου, να μπορώ να εκμεταλλευτώ και το πιο άχρηστο ή άσχημο επιπλάκι της συλλογής μου.
Mia palia syrtariera gia xartes

Μετατρέπω μια συρταριέρα μελαμίνης σε έπιπλο αντίκα

Metamorfosi syrtarieras

pos na allaksoume entelos emfanisi se ena epiplo apo melamini
Έτσι με λίγη δουλειά ένα έπιπλο που έψαχνα και δεν το έβρισκα έγινε δικό μου και το καλύτερο είναι ότι το έφτιαξα εγώ.
Και για να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε ένα Πριν και Μετά είναι απαραίτητο…
How to turn a melamine dresser to a map drawer cabinet
Λοιπόν τι λέτε;  Άξιζε ο κόπος για αυτή την μεταμόρφωση της παλιάς συρταριέρας;
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα
Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

84 Σχόλια

 • Ariadne 2017-02-15 at 1:06 ΜΜ

  Καλά δεν το λες και λίγη δουλειά!Πανέμορφο έγινε. Εγώ έχω στενά συρταράκια από κλωστές και πολύ μου αρέσουν. Μπράβο σου λοιπόν για το αποτέλεσμα και για τον κόπο. AriadnefromGreece!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:34 ΜΜ

   Οι πολλές φωτογραφίες το κάνουν να φαίνεται έτσι Αριάδνη… δεν είναι δύσκολο. Χαίρομαι που αρέσει 🙂

 • Zina Z 2017-02-15 at 1:11 ΜΜ

  απιστευτη!!!!!! η τελεια μεταμορφωση!!!!

 • mama-Irini 2017-02-15 at 1:14 ΜΜ

  Έλα βρε Χριστίνα, έγραψες πάλι!!! Τι απίθανη ιδέα και υλοποίηση μεταμόρφωσης είναι αυτή, super!!! Καλά…. για το κόλπο με το μαύρο μαρκαδόρο ανάμεσα στα συρτάρια, δε τον συζητώ, μπράβο σου!!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:36 ΜΜ

   Χαχχαχαχαχ σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου… ευχαριστώ!

 • Ρένα Χριστοδούλου 2017-02-15 at 1:32 ΜΜ

  Είσαι ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ!!!!!
  Έγινε καταπληκτική η συρταριέρα σου.
  Αυτά τα έπιπλα νομίζω ότι τα είχαν στα τυπογραφεία για τα μεταλλικά γράμματα που χρησιμοποιούσαν.
  Μπορεί να κοπίασες,αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιωσε.
  Φιλάκια πολλά.

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:37 ΜΜ

   Είναι παρόμοιο με των τυπογραφείων μόνο που στα τυπογραφεία είχαν μικρότερο μέγεθος… Ευχαριστώ Ρένα μου, φιλιά κι από εμένα!

  • Ανώνυμος 2017-10-23 at 10:05 ΜΜ

   εχω τετοια επιπλα απο παλιο τυπογραφειο, και τα συρταρια ειναι φτιαγμενα απο μικρα μικρα κουτακια που φιλοξενουν τα "στοιχεια", τα μεταλλικα γραμματα δηλαδη.Εχω μια μικροτερη κονσολα απο τη δικη σου συρταριερα αλλα και μια μεγαλυτερη!!! πολυ καιρο τωρα θελω να τις "φτιαξω" και να μπουν στο σαλονι. Ας ελπισω οτι καποια στιγμη θα μπορεσω!!! Η συρταριερα σου εγινε ενα υπεροχο επιπλο και η δουλεια σου καταπληκτικη!!!! εργο τεχνης!!!!

 • Aleka Craftaholic 2017-02-15 at 1:48 ΜΜ

  Χριστίνα, από τα πολύ ωραία σου με την μεταμόρφωση έπιπλα!!! Το μπρούτζινο εργαλείο είναι πρέσα-σφιγκτήρας χειροκίνητος.

 • Maarit A 2017-02-15 at 5:08 ΜΜ

  Adorable! You have done very good job!

 • marileni 2017-02-15 at 5:13 ΜΜ

  Τέλεια τέλεια τέλεια!!!!!!Φοβερή αλλαγή ,τη λατρέψαμε ,Χριστίνα!!!!!Φιλιά πολλά!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:50 ΜΜ

   Χαίρομαι πολύ κορίτσια που σας αρέσει. Φιλιά κι από εμένα!

 • airis 2017-02-15 at 6:01 ΜΜ

  Α καλά…..έχω μείνει άφωνη!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:52 ΜΜ

   Καλώς την πυργοδέσποινα!!! Φιλάκια Αριστέα μου!

 • Eleana-My Home My Memories 2017-02-15 at 7:35 ΜΜ

  Μου αρέσουν πολύ τα παλιά έπιπλα και πρέπει να σου πω ότι είναι καταπληκτική η μεταμόρφωση! Δε περίμενα μία απλή συρταριέρα να δείξει τόσο όμορφη!! Νομίζω πως άξιζε το κόπο!! 🙂

  • Christina Makri 2017-02-24 at 4:53 ΜΜ

   Κι εγώ έτσι πιστεύω πως χαλάλι και οι μπογιές και τα κοψίματα και τα μετρήματα αλλά και τα βιδώματα. Με ικανοποιεί και εμένα απόλυτα το αποτέλεσμα Ελεάννα!

 • Αθηνά 2017-02-15 at 7:39 ΜΜ

  Χριστίνα μου είναι σούπερ τέλεια!! Πραγματική μεταμόρφωση!! Μπράβο σου έγινε σούπερ η συρταριέρα!! Ευρηματική μεταμόρφωση!! Πολλά φιλιά!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 6:14 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Αθηνά μου! Χαίρομαι τόσο πολύ που σου αρέσει! Φιλάκια κι από εμένα!

 • mary evia 2017-02-15 at 10:19 ΜΜ

  Πολυ όμορφη πραγματικά. Χαλάλι ο κόπος σου. Εχω αρκερα κομμάτια μελαμινης που τα κοιτω και με κοιτούν και μου έδωσες καλη ιδέα…

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:31 ΠΜ

   Χαίρομαι πολύ αν κάτι εμπνεύστηκες από την όλη κατασκευή Μαίρη. Ευχαριστώ…

 • Marie-Anne 2017-02-15 at 10:39 ΜΜ

  Εξαιρετική δουλειά, Χριστίνα μου!!!!!! Υπέροχη μεταμόρφωση και φυσικά άξιζε τον κόπο αφού απέκτησες κάτι που έφτιαξες με τα χεράκια σου και μοιάζει τόσο πολύ με αυτό που ονειρευόσουν! Μου αρέσουν πολύ και το τηλεσκόπιο και η παλιά πρέσσα!!!

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:30 ΠΜ

   Σ ευχαριστώ Μαριάννα μου για τα καλά σου λόγια. Πολλά φιλιά!

 • Maria Kat 2017-02-15 at 10:44 ΜΜ

  Δεν το έχω ιδιαίτερα με τις κατασκευές και σπάνια διαβάζω diy άρθρα εκτός αν είναι κάτι που με ενδιαφέρει αλλά το δικό σου το ρούφηξα πραγματικά
  Πάρα πολύ όμορφο . Μπράβο σου

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:30 ΠΜ

   Χαίρομαι πραγματικά Μαρία που σου κέντρισα το ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ!

 • Momma Machi 2017-02-16 at 6:02 ΠΜ

  Χριστίνα μου νομίζω ότι πραγματικά αδικείσαι! δεν ξέρω σε τι είδους επάγγελμα θα μπορούσες να διαπρέψεις αφού κατά την γνώμη μου είσαι μια κατηγορία από μόνη σου! Απίστευτη μεταμόρφωση από αυτές που αν δεν τις έβλεπες δεν θα πίστευες ότι πρόκειται για το ίδιο έπιπλο!

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:29 ΠΜ

   Το σχόλιο σου με ψήλωσε Μάχη μου ίσα με ένα μέτρο… σ ευχαριστώ πολύ με όλη μου την καρδιά!

 • Ελπίδα - two boys and hope 2017-02-16 at 7:09 ΠΜ

  wow!! εντυπωσιακη μεταμόρφωση!! μπραβο Χριστινα μου!! εισαι πραγματικα απιστευτη!!

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:28 ΠΜ

   Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου, πράγματι άλλαξε εντελώς!

 • Ανώνυμος 2017-02-16 at 10:00 ΠΜ

  Όταν σου λέω εγώ πως απλά δεν υπάρχεις έχω δίκιο! Ένα τέτοιο έπιπλο έχει ο πατέρας του άντρα μου και κοιτάζοντας το δικό σου έχει βγει πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις κάτι στο μυαλό σου και να μη το φτιάξεις. Όπως λέει και η κοπέλα πιο πάνω είσαι μια κατηγορία από μόνη σου! Πολλά φιλιά Χριστίνα μου, Μαρίνα από Βέλγιο

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:26 ΠΜ

   Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου… χαίρομαι που μοιάζει τόσο πολύ με το αυθεντικό γιατί αυθεντικό δεν έχω δει από κοντά μόνο σε φωτογραφίες. Φιλάκια

 • Maria Pirgianaki 2017-02-16 at 10:56 ΠΜ

  Τέλειο το αποτέλεσμα Χριστίνα μου,άξιζε όλη η διαδικασία που έκανες, αλλά για μένα το δύσκολο κομμάτι είναι το κόψιμο του ξύλου για τα συρτάρια,που το επιτυγχάνεις μόνο αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και φυσικά εμπειρία.Παντως δείχνει εκπληκτικό!

  • Christina Makri 2017-02-25 at 10:24 ΠΜ

   Ευχαριστώ Μαρία μου… αντί για ξύλο αν θέλεις τέτοια εμφάνιση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπάλσα που κόβεται με ένα απλό κοπίδι.

 • Mary K.- The Boondocks Blog 2017-02-16 at 11:12 ΠΜ

  Εφτιαξες ενα αριστουργιμα Χριστινα μου. Θαυμαζω την υπομονη σου αλλα συγουρα αξιζε τον κοπο. Το κοντρα πλακε απο μπροστα εχει βαθος και ειναι πλουσιο με χρωματα. Και ολες οι λεπτομερειες προσθετουν το επιθυμητο αποτελεσματα! Μπροβο σου, καταπληκτικο κομματι!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 5:58 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου… η δουλειά όση πολύ και αν ήταν, ήταν η επιθυμία μου να έχω ένα τέτοιο έπιπλο που δεν την υπολόγισα…

 • LitsArt 2017-02-16 at 11:39 ΠΜ

  βρε Χριστίνα μου, κάθε φορά καταφέρνεις να μας αφήνεις με το στόμα ανοιχτό!!!κ ξέρεις τι με εκπλήσσει σε εσένα?ότι δεν διαλέγεις εύκολα project, αλλά δύσκολα…και όμως τα φέρνεις εις πέρας με τόοοση επιτυχία!μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 5:54 ΜΜ

   Χαίρομαι τόσο πολύ Λίτσα μου αν εκπλήσσω ευχάριστα όπως μου αρέσει να αναμετριέμαι με τα δύσκολα. Αυτό βέβαια όταν έχω όρεξη γιατί όταν δεν έχω και πολύ κοιτάζω πιο απλά εύκολα projects. Γεγονός είναι ένα βέβαια πως δεν μπορώ να καθίσω ήσυχα!

 • Zografia Avgerou 2017-02-16 at 11:56 ΠΜ

  Είσαι καλλιτέχνης! Έχεις τα σωστά εργαλεία και μεράκι και κάνεις εξαιρετική δουλειά!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 5:50 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ Ζωγραφιά μου, το κυριότερο νομίζω είναι η αγάπη μου στις μεταμορφώσεις!

 • My Little World 2017-02-16 at 12:12 ΜΜ

  Απίστευτη μεταμόρφωση! Πραγματικά πολυ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!!! ��

  • Christina Makri 2017-02-24 at 5:49 ΜΜ

   Είναι πραγματικά άλλο έπιπλο Σωτηρία μου… κι εγώ που το κοιτάζω κάθε μέρα δεν μπορώ να πιστέψω πως άλλαξε!

 • sofia paraligo 2017-02-16 at 12:26 ΜΜ

  Αριστούργημα! Συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίηση!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 5:48 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου, να σαι καλά!

 • - spoonstories- 2017-02-16 at 1:10 ΜΜ

  Έγινε εκπληκτικό όμορφή μου Χριστίνα!Τι να σου λέω τώρα…πολλά φιλιά και καλά τσικνίσματα<3

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:28 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ Λίλια μου… το τσικνίσαμε δεόντως! χαχαχχαχα

 • My Lovable Baby (by Daeira mommy) 2017-02-16 at 4:41 ΜΜ

  Είσαι μεγάλο ταλέντο! Απίστευτη μεταμόρφωση. Εύγε Χριστίνα!!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:27 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου και να ξέρεις πως η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα!

 • Poppy 2017-02-16 at 7:07 ΜΜ

  Christina, the result is unbelievable! It doesn't look anything like the original chest of drawers! I love the way the grey chalk paint complements the rich, brown of the wood. Amazing transformation!

  XOXO
  Poppy

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:27 ΜΜ

   Thank you so much Poppy! I think also that no one can understand that under this is hiding the laminate dresser!

 • Neanikon Blog 2017-02-16 at 9:51 ΜΜ

  Απίστευτη μεταμόρφωση!!!Εξαιρετικό αποτέλεσμα! Και πάλι μπράβο Χριστίνα!
  Τα ψάχνω και εγώ σαν τρελός αυτά τα έπιπλα. Πρόσφατα πήρα από τις paliosinithies ένα έπιπλο τυπογραφείου με 12 λεπτά συρταράκια. Είναι αυτό που λίγο έχω εμφανίσει στα τελευταία post…
  To εργαλείο που έχεις τοποθετήσει πάνω φαίνεται να είναι μία πολύ μικρή πρέσα βιβλιοδεσίας.
  Καλό βράδυ!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:24 ΜΜ

   Χαίρομαι Άρη μου που συμμερίζεσαι την αγάπη μου για τα ωραία παλιά έπιπλα αν και το είχα δει… Το ξέρω ή το φαντάζομαι πως είναι πρέσα … βιβλιοδεσίας ε;

 • Μαρία Νικολαίδου 2017-02-17 at 9:39 ΠΜ

  Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο!!!!!Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει το τελευταίο σου δημιούργημα. Και μιλάω για δημιούργημα γιατί είναι από την αρχή ως το τέλος δικό σου. Τι να πω, δεν ξέρω ποια λέξη μπορεί ακριβώς να σε χαρακτηρίσει. Είσαι ένα εξαιρετικό μυαλό με απίστευτες δυνατότητες!!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:23 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου. Τόσο καλά λόγια και με τιμάνε αλλά και με κάνουν να θέλω να πάω πιο ψηλά ακόμη! Ευχαριστώ ειλικρινά!

 • La creme 2017-02-17 at 6:11 ΜΜ

  Πραγματικά δεν έχω λόγια!!! Απίστευτη μεταμόρφωση! Άξιζε και με το παραπάνω ο κόπος! Πόσο απολαμβάνω να βλέπω τέτοιες δημιουργικές κατασκευές…

  • Christina Makri 2017-02-24 at 12:22 ΜΜ

   Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ναι άξιζε και με το παραπάνω όλη η προσπάθεια!

 • litsa t. 2017-02-17 at 6:53 ΜΜ

  Χριστινα μου μια χαρα τα καταφερες.αλλα πολυ κοπος βρε παιδι μου.χαλαλι σου.πολλα φιλια.

  • Christina Makri 2017-02-24 at 10:03 ΠΜ

   'Οταν φτιάχνεις κάτι ο κόπος είναι το τελευταίο που σε νοιάζει. Σε ενδιαφέρει περισσότερο να υλοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Δεν ήταν όμως και τόσο φοβερά επίπονη δουλειά ούτε έγινε σε μία ημέρα Λίτσα μου. Φιλάκια κι από εμένα!

 • Μarion, 2017-02-18 at 8:26 ΜΜ

  Xριστίνα έκανες φανταστική δουλειά
  Δεν θα μπορουσα να φανταστώ πως ένα τόσο ''άχρωμο'' κι αδιάφορο έπιπλο θα μεταμορφωνόταν σε κάτι τέτοιο. Εκανες καλή και πολύ δουλειά. Τα πόμολα τόσο αλφιαδιασμένα, δεν ξεφεύγει τίποτα…τι να πω. Ενα μεγάλο μπράβο. Καθε φορά ξεπερνάς τον εαυτό σου.

  Τα φιλιά μου

  • Christina Makri 2017-02-24 at 10:00 ΠΜ

   Ευχαριστώ πολύ Μάριον! Τα πόμολα ήταν το πιο χρονοβόρο απ όλη την μεταμόρφωση αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Δεν θα σταματήσω να το λέω πως και το πιο αδιάφορο αντικείμενο με κάποια "περιποίηση" μπορεί να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι! Ευχαριστώ και πάλι … φιλιά κι από εμένα!

 • Ανώνυμος 2017-02-19 at 8:56 ΠΜ

  Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτή την μεταμόρφωση! Το έδειξα και στο μπαμπά μου που του αρέσουν τα παλιά έπιπλα και έμεινε με ανοικτό το στόμα. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και από τους δυό μας, Ιωάννα Βλαχάκη

  • Christina Makri 2017-02-24 at 9:58 ΠΜ

   Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας Ιωάννα μου… χαίρομαι που άρεσε και στον μπαμπά σου!

 • Penelope 2017-02-19 at 2:07 ΜΜ

  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ…Χριστίνα μας!
  Εκείνο που έμαθα ωστόσο σήμερα είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τα συγκεκριμένα χρώματα, καθώς θέλω να βάζω ένα μικρό έπιπλο κι' εγώ μόλις ξανοίξει λίγο ο καιρός (που τα έχω αφήσει από τον Σεπτέμβρη που έφτιαξα τα ντουλαπάκια μου για το κλιμακοστάσιο μας.

  Άσε που με έχεις ξεσηκώσει με τι καρέκλες της τραπεζαρίας και κοιτώ όλη την ώρα και τις δικές μου…

  • Christina Makri 2017-02-24 at 9:57 ΠΜ

   Να τα βάλεις μπροστά Πηνελόπη μου και σου έχω πει πως ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις…

 • Σμαραγδάκι Ρούλα 2017-02-19 at 10:49 ΜΜ

  Και το ρωτας βρε Χριστινα μου αν αξιζε τον κόπο; και με το παραπανω θα έλεγα… εγώ εγινε αγνωριστο.. και πανεμορφο.. μου αρεσουν οι ανθρωποι που βαζουν ενα στοχο και τον καταφερνουν .. οι αμοιβη τους ειναι η ευχαριστηση που νιωθουν όταν τελειωσουν αυτό που εχουν βαλει στοχο να φτιαξουν..να περνας ομορφα με οτι και ν ακνεις φιλη μου,,, καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααα!!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 9:56 ΠΜ

   Ακριβώς αυτή είναι η αμοιβή Ρούλα μου, το να βλέπεις κάτι που έχεις φανταστεί να παίρνει σάρκα και οστά… πολλά φιλιά κι από εμένα!

 • Mia Petra 2017-02-20 at 10:30 ΠΜ

  Απορώ αν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορείς να το κατασκευάσεις!!
  Είσαι τέλεια και σε θαυμάζω τα μάλα!
  (βρε, μήπως να "το 'βλεπες" επαγγελματικά;)
  Πολλά γλυκά φιλιά και με γεια! ✿

  • Christina Makri 2017-02-24 at 9:55 ΠΜ

   Χμμμμ πολλά υπάρχουν αλλά το παλεύω… νέα είμαι θα τα καταφέρω χαχαχχαχα! Ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου και ναι λίγο πολύ το κάνω και επαγγελματικά! Πολλά φιλιά!

 • Katerina Konstantinou 2017-02-20 at 4:54 ΜΜ

  30 πόμολα και ξαναλέω 30 πόμολα… πανέμορφη μεταμόρφωση Χριστίνα! Γεια στα χέρια σου!

  • Christina Makri 2017-02-24 at 9:54 ΠΜ

   30 πόμολα και 30 βιδάκια για τις μεταλλικές ετικέτες συν το μέτρημα! Ευχαριστώ Κατερίνα μου!

 • Christina Makri 2017-02-24 at 4:40 ΜΜ

  Ευχαριστώ Αλέκα μου σ ευχαριστώ!

 • Νίκη 2017-02-25 at 10:35 ΠΜ

  Υποκλίνομαι! Άθλος αυτη η μεταμόρφωη κατασκευαστικά, αλλά άξιζε τόσο τον κόπο το αποτέλεσμα! Γιατί εκτός από όμορφο έπιπλο παραμένει χρηστικό και βολικό, αφού τα συρτάρια έχουν το αρχικό μέγεθος!
  Καλό τριήμερο!!

  • Christina Makri 2017-02-28 at 8:27 ΜΜ

   Ναι ήδη με εξυπηρετεί στο γραφείο και κρύβει ένα σωρό πράγματα. Χαίρομαι Νίκη μου που σου αρέσει

 • Angie Kariofilli 2017-02-26 at 8:54 ΠΜ

  ΟΥΑΟΥ! Πραγματικά απίστευτα όμορφο και κομψό το αποτέλεσμα! Επίσης τι όμορφα που έδεσε με τον χώρο. Το μπλε που είναι βαμμένο το γραφείο είναι από τα πιο αγαπημένα μου χρώματα. Μπράβο μπράβο μπράβο. 🙂

  • Christina Makri 2017-02-28 at 8:36 ΜΜ

   Ευχαριστώ Άντζι μου πολύ για τα καλά σου λόγια… είναι γκρι το χρώμα στο γραφείο ίσως λόγω φωτισμού να φαίνεται διαφορετικό…. ευχαριστώ και πάλι!

 • ΙΩΑΝΝΑ MPISKOTOUPOLI 2017-02-28 at 12:34 ΜΜ

  Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας απλός "θνητός",μόνο εσύ Χριστίνα!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

  • Christina Makri 2017-02-28 at 8:36 ΜΜ

   Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυ Ιωάννα μου!

 • Thalia Tzellou 2017-04-19 at 7:10 ΜΜ

  Χριστίνα έκανες πάλι το θαύμα σου! Το έπιπλο έγινε φανταστικό και δεν χορταίνω να το κοιτάζω! Είναι απίστευτες οι λεπτομέρειες όπως το χαρτί που χρησιμοποίησες και οι μεταλλικές ετικέτες που τις έκανες να δείχνουν σαν παλιές! Τέλεια και τα χρώματα που χρησιμοποίησες, το έπιπλο δείχνει σαν πραγματική αντίκα! Χίλια μπράβο!

  • Christina Makri 2017-04-22 at 8:10 ΠΜ

   Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά πάντα Θάλεια μου και δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτές. Χαίρομαι που σου αρέσει γιατί κι εγώ είναι από τις μεταμορφώσεις που έχω λατρέψει

 • VintageSouthernPicks 2018-01-05 at 2:41 ΜΜ

  Beautiful transformation Christina! Too pretty now for the warehouse, right?

  • Christina Makri 2018-01-21 at 4:39 ΜΜ

   Thank you Florence! This space is my office in the company!

 • Στράτος Κουτσός 2018-09-20 at 10:01 ΠΜ

  Υπέροχη δουλειά κι εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπράβο σου! Το εργαλειάκι που δεν ξέρεις την χρήση του, αν δεν κάνω λάθος είναι πρέσσα για βουλοκέρι.

  • Christina Makri 2018-09-20 at 10:17 ΠΜ

   Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, το όμορφο σχόλιο σας και την πληροφορία!

 • Amy Nguyen 2019-02-06 at 2:42 ΠΜ

  Oh my goodness, Christina! This is a fabulous transformation! I love the look of those pieces, too, and I don't think I would have ever thought to create one out of an ordinary dresser. It turned out just perfect, and I love every single detail that you put into it. Thanks for sharing at Sweet Inspiration!

 • Leave a Reply

  About me

  About me

  Christina

  Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

  Christina

  Subscribe & Follow

  Εγγραφείτε στο Newsletter μας

  Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

  Privacy Policy

  Recent Posts

  Creative Bloggers

  Facebook

  Pinterest

  ×