Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας

Μια μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να λέγεται δημιουργία μπουφέ τραπεζαρίας γιατί ο μπουφές δεν υπήρχε από την αρχή 

 
Και εξηγούμαι… Όταν μία φίλη μου αγόρασε ένα διαμέρισμα σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού υπήρχε και αυτή η εντοιχισμένη βιβλιοθήκη.  Μου δείχνει λοιπόν την βιβλιοθήκη με το ερώτημα τι να κάνει; Να την πετάξει ή να την κρατήσει; Όχι στον ίδιο χώρο γιατί εκεί θα φτιαχνόταν μία εντοιχισμένη ντουλάπα.  Της είπα να μου την φέρει στο εργαστήριο και θα δούμε εν καιρώ τι θα κάνουμε.
μεταμόρφωση μιας εντοιχισμένης βιβλιοθήκης σε έναν υπέροχο μπουφέ
Η αλήθεια είναι ότι έμεινε αρκετούς μήνες στο εργαστήριο.  Λίγο οι δουλειές που έτρεχαν, λίγο που δεν είχα ακόμη αποφασίσει τι θα την κάνουμε καθόταν υπομονετικά και περίμενε.
 
Όταν τελειώσαμε με την επίπλωση του διαμερίσματος μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε μόνο το κάτω μέρος της βιβλιοθήκης και ύστερα από αρκετές προσθήκες να το μεταμορφώσουμε σε έναν όμορφο μπουφέ τραπεζαρίας.
 
Εδώ θα πρέπει να σου πω πως η επεξεργασία επίπλων δηλαδή η μεταμόρφωση τους όχι μόνο με το βάψιμο είναι ένα στοίχημα που συχνά βάζω με μένα γιατί πολύ απλά μου αρέσει να βγαίνει κάτι διαφορετικό ή κάτι πιο ολοκληρωμένο όταν δουλεύω πάνω σε ένα έπιπλο.
 
Μπορεί έτσι όπως βλέπεις το κάτω μέρος της βιβλιοθήκης να σου θυμίζει μπουφέ αλλά λόγω του ότι όλο το έπιπλο ήταν εντοιχισμένο του έλειπαν αρκετά πράγματα.

 

Πως έγινε η μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας από μία εντοιχισμένη βιβλιοθήκη

– Του έλειπε μία επιφάνεια ξύλου στην πίσω πλευρά
– Του έλειπαν οι δύο πλαϊνές επιφάνειες και πόδια πίσω γιατί στηριζόταν μέσα στον τοίχο
– Και φυσικά του έλειπε η πάνω επιφάνεια αφού εκεί ακουμπούσε η βιβλιοθήκη

Μεταμόρφωση βιβλιοθήκης σε μπουφέ και βάψιμο με χρώματα κιμωλίας Annie Sloan
 

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι
 

 
 
Ομολογώ πως η μεταμόρφωση αυτού του κομματιού από βιβλιοθήκη σε ένα αυτόνομο έπιπλο που θα χρησιμοποιηθεί σαν μπουφές και μόνο ως προς τις ξυλουργικές του εργασίες μου πήρε αρκετές ημέρες.  Ε δεν είμαι και μαραγκός αλλά μαθαίνω …
 

Η μαραγκοδουλειά

Ξεκίνησα με τις επιφάνειες πίσω και πλάι και τα πόδια που θα στήριζαν τον μπουφέ που στην ουσία είναι φαρδιά κομμάτια ξύλου.  Πολλές βίδες, πολύ στοκάρισμα και πολύ τρίψιμο για να ενσωματωθούν οι επιφάνειες

 

Μεταμόρφωση βιβλιοθήκης σε μπουφέ

Εδώ βλέπεις τα πόδια εσωτερικά και πως φαίνονται στο πλάι

Μεταμόρφωση βιβλιοθήκης σε μπουφέ

Και πάμε τώρα στην επιφάνεια. Δύο καπάκια διαφορετικών διαστάσεων το ένα πάνω στο άλλο. Τα τελειώματα τα έκανα με ρούτερ για να δείχνουν όμορφα. Έβαλα ακόμη και ένα διακοσμητικό πηχάκι στην κάτω μπροστινή πλευρά για να δείχνει το έπιπλο πιο ολοκληρωμένο

Μεταμόρφωση εντοιχισμένης βιβλιοθήκης σε έναν υπέροχο μπουφέ

Όταν τελείωσα όλη την μαραγκοδουλειά και αφού καθαρίστηκε όλος ο μπουφές με επιμέλεια ξεκίνησα το βάψιμο.  Σαν πρώτο χρώμα διάλεξα το Old white by Annie Sloan που το πέρασα δύο χέρια.  Την επόμενη και αφού είχε στεγνώσει έκανα wash με Paris Grey.  Ήθελα να βάλω ακόμη ένα χρώμα σε καφετί απόχρωση που δεν το είχα.  Είχα όμως Arles & Chateau Grey τα οποία ανέμειξα σε αναλογία 1:1 και έβγαλα την επιθυμητή απόχρωση και έκανα ακόμη ένα wash κατά τόπους εδώ κι εκεί πάνω από τα δύο προηγούμενα χρώματα.

Μεταμόρφωση μπουφέ με χρώματα κιμωλίας

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι καλή γιατί την τράβηξα βράδυ και με φλας αλλά μπορείς να καταλάβεις στο περίπου πως έδειχνε.

Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας

Και μετά από μέρες ήρθε η ώρα των κεριών.  Πολλά στρώματα από clear και κατά τόπους dark wax μου έδωσαν το αποτέλεσμα που βλέπεις στην εικόνα παρακάτω.

Μεταμόρφωση μπουφέ με χρώματα κιμωλίας

Τα παλιά πόμολα δεν τα άλλαξα.  ‘Εχοντας υπ όψιν μου το στυλ του σπιτιού στο οποίο υπάρχουν αρκετές μπρούτζινες πινελιές απλά τα πέρασα με ένα σπρέι σε μπρονζέ απόχρωση και τα έβαλα πάλι στην θέση τους.  Πάντα πρέπει να συνυπολογιζούμε τι επικρατεί σε ένα χώρο που θα μπει ένα έπιπλο ώστε αυτό να μπορεί να ενσωματωθεί με επιτυχία και όχι να δείχνει ξένο!!!

Brass knob sideboard makeover

Ο μπουφές είναι από τα Χριστούγεννα στο σπίτι του…

Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας
Metamorfosi mpoufe me xromata kimolias Annie Sloan

Βλέπεις εδώ πόσο ταίριαξε σαν σύνολο με ένα μπρούτζινο καθρέφτη που είχε η φίλη μου;;; Και αυτό το υπέροχο παλιό χαλί είναι ο τέλειος καμβάς!

Μεταμόρφωση μπουφέ με χρώματα κιμωλίας

Να εδώ και το εσωτερικό του μπουφέ.  Έχω ακολουθήσει την ίδια τεχνική και στο εσωτερικό του.

Sideboard makeover, the inside

Τα ψευτοσυρταράκια που είχε ο μπουφές στην προηγούμενη ζωή του όταν ήταν βιβλιοθήκη τα διατήρησα γιατί βοηθάνε στο σερβίρισμα όταν έχεις καλεσμένους σπίτι!

Metamorfosi mpoufe, kryfo syrtari
Metamorfosi mpoufe

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και το ίδιο είναι και η φίλη μου.  Ο μπουφές ενσωματώθηκε πλήρως στο υπόλοιπο περιβάλλον της τραπεζαρίας και αν και διαφορετικός δεν δείχνει ξένος.

Dining room sideboard makeover

Και αυτό είναι και το ζητούμενο σε μία μεταμόρφωση επίπλου… να ενσωματώνεται στον χώρο και να μην είναι ένα εντελώς ξένο κομμάτι προς αυτόν.

Μεταμόρφωση μπουφέ με χρώματα κιμωλίας
 
Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας
Μια μεταμόρφωση βιβλιοθήκης σε μπουφέ και βάψιμο με χρώματα κιμωλίας Annie Sloan | Gorgeous dresser makeover with chalk paint by Annie Sloan

Άλλη μια κουραστική αλλά υπέροχη μεταμόρφωση επίπλου έφτασε στο τέλος της.  Μία εντοιχισμένη βιβλιοθήκη που θα κατέληγε σε παλιατζίδικο έστω και μετά από τόση εργασία μας έδωσε ένα μπουφέ που τον χαίρομαι εγώ αλλά πάνω απ όλα τον χαίρεται η φίλη μου και η οικογένεια της!

___________________________________________________

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting .

___________________________________________________

Να έχετε μια όμορφη ημέρα και μια ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα!!!

Φιλάκια ❤

Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

25 thoughts on “Μεταμόρφωση μπουφέ τραπεζαρίας με χρώματα κιμωλίας”

 1. Μα πόσο όμορφη μεταμόρφωση. Το έπιπλο πήρε νέα ζωή. Έγινε κομψοτέχνημα. Χίλια μπράβο Χριστίνα μου. Πολλά πολλά φιλιά.

  Απάντηση
 2. Το πόσο καμαρωνω Χριστινα μου και χαιρομαι συχρονως που μια γυναικα κανει αντρικες δουλειες..γιατι για μενα αυτα που κανεις ποτε δεν θα μπορουσα να τα κανω..ασε που ολα αυτα ειναι για μενα κινεζικα..αλλα θαυμαζω εσενα και το αποτελεσμα της δημιουργίας στο τελος..
  Εξαιρετκος εγινε ο μπουφες πια..απο τα χερια σου.. Χριστινα μου και σιγουρα η φίλη σου θα ειναι καταενθουσιασμενη.. μπραβο φιλη μου..γαι στα χερια σου ..
  Να είσαι καλα και να φγτιαχνεις παντα τοσο ωραια πραγματα..καλο σου ξημερωμα.. φιλακιααα!!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου… είμαι συνέχεια μέσα στο εργαστήριο της εταιρείας οπότε θέλοντας και μη επηρεάζομαι κι εγώ από τις κατασκευές που βλέπω τριγύρω! Σ ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια, φιλάκια!

   Απάντηση
 3. Ένα αριστούργημα ακόμα!!!Να σε καλά Χριστίνα μου να φτιάχνεις αριστουργήματα.
  Πραγματικά ζηλεύω τις φίλες σου που χάρις εσένα βάζουν στα σπίτια τους όμορφους και διαχρονικούς θησαυρούς.

  Απάντηση
 4. Oh my goodness Christina, I actually gasped when I saw the last picture and the two piece on on top of the other. That's when you can really see how big the transformation is. You did a stunning job and those little hidden drawers/working spaces are so cool. Love how it turned out.

  Απάντηση
 5. Μου αρέσουν τα κουραστικά εγχειρήματα και οι μαραγκό δουλειές.θαυμάζω το αποτέλεσμα! Καλό μήνα Χριστίνα μου
  Είμαι περίεργη να δω τι θα κάνεις με το επάνω μέρος !

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ Κατερίνα μου. Πραγματικά είχε αρκετή δουλίτσα αλλά ευχαριστηθήκαμε το αποτέλεσμα κι εγώ και η φίλη μου!

   Απάντηση

Leave a Comment