Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας; Μια ερώτηση που βασανίζει όλους όσους θέλουν να κάνουν μια οικονομική ανακαίνιση στην κουζίνα τους. Είτε γιατί στο σπίτι βρίσκονται με ενοίκιο είτε γιατί η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει ένα τέτοιο έξοδο.

Φαντάσου την ταλαιπωρία μιας τέτοιας αλλαγής. Σκέψου πως για να ξηλώσεις τα παλιά πλακάκια και να βάλεις καινούργια εκτός από το ακριβό κοστολόγιο, το σπίτι σου θα είναι γιαπί για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν μπορούσες να αλλάξεις τα παλιομοδίτικα πλακάκια της κουζίνας σου μέσα σε λίγες ώρες και μάλιστα μόνη σου; Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, δεν χρειάζεται να ξέρεις πολύπλοκες τεχνοτροπίες και μεθόδους βαφής γιατί όλα μπορεί να τα κάνει ένα και μόνο προϊόν.

Γι αυτό η ερώτηση πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας έχει μία και μόνο απάντηση

Με το σμάλτο Νερού Azulejos ! Και που μπορείς να το βρεις; Στην εταιρεία χρωμάτων Smirniopoulos.gr

Tο σμάλτο Νερού Azulejos είναι 2 σε 1, χρώμα και αστάρι μαζί. Κάνει ειδική πρόσφυση πάνω στα πλακάκια και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό τόσο για τον χώρο της κουζίνας όσο και για τον χώρο του μπάνιου. Είναι ανθεκτικό επίσης σε όλα τα απορυπαντικά καθαρισμού που χρησιμοποιούμε γι αυτούς τους χώρους.

Υπάρχει σε γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα και η συσκευασία των 750ml καλύπτει επιφάνεια μέχρι 14τ.μ.

‘Εψαχνα που λέτε αφορμή να το δοκιμάσω αυτό το προϊόν. Και η ευκαιρία μου δόθηκε όταν η κόρη μου νοίκιασε πρόσφατα ένα διαμέρισμα του οποίου η κουζίνα χρειαζόταν επειγόντως ανακαίνιση.

Στην αρχή σκεφτήκαμε να αλλάξουμε και τα ντουλάπια και τα πλακάκια. Όμως στο άμεσο πλάνο μπήκαν άλλοι χώροι του σπιτιού κι έτσι η ανακαίνιση της κουζίνας με καινούργια ντουλάπια πήγε για αργότερα.

Βάψαμε και αλλάξαμε πόμολα στα ντουλάπια. Αλλά το κίτρινο χρώμα των πλακιδίων τώρα που τα ντουλάπια είναι λευκά έδειξε ακόμη πιο έντονο.

Πλακάκια κουζίνας πριν
πλακακια κουζινασ πριν

Αφού λοιπόν έμεινε λίγες μέρες στο σπίτι, η ερώτηση ήρθε με την μορφή αιτήματος.

“Μαμααααααά πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας; Θέλω να το αλλάξω άμεσα”!

Πως ήταν τα πλακάκια πριν
πλακακια κουζινασ πριν

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν υπήρχε άλλη λύση. Κι ευτυχώς που έγινε έτσι γιατί δεν θα είχα δει τι μπορεί να κάνει στην πράξη το σμάλτο νερού Azulejos.

Μέρος της κουζίνας πριν το βάψιμο

Και δεν σου είπα το καλύτερο!

Εφαρμόζεται και σε άλλες επιφάνειες που βρίσκονται στο μπάνιο και στην κουζίνα όπως: pvc, ντουλάπια μελαμίνης, χάλκινους σωλήνες, καλοριφέρ, ηλεκτρικές συσκευές.

Πάμε να δούμε τώρα τι ακριβώς κάνουμε με αυτό το χρώμα. Το χρώμα που διαλέξαμε να βάψουμε τα υπάρχοντα πλακάκια όπως έχεις δει και από τις φωτογραφίες είναι το λευκό. Τα υπάρχοντα πλακάκια κουζίνας ήταν έντονα κίτρινα.

Από το κατάστημα με συμβούλεψαν για να είμαι σίγουρη πως θα έχω το απόλυτο λευκό χρώμα να χρησιμοποιήσω πρώτα το αστάρι πολλαπλής πρόσφυσης Multiuso Agua της ΤΙΤΑΝ. Το αγόρασα κι αυτό από τον Σμυρνιόπουλο . Εφαρμόζεται σε σίδηρο, αλουμίνιο, χαλκό, γαλβανιζέ, κεραμικά πλακάκια, ξύλο, πλαστικό κ.α. Είναι για εσωτερική και εξωτερική χρήση, στεγνώνει πολύ γρήγορα και είναι και άοσμο.

Προετοιμασία επιφάνειας για βάψιμο

  • Καθαρίζουμε πολύ καλά τα πλακάκια από τυχόν λίπη και σκόνες με απορυπαντικό και ξεπλένουμε.
  • Καθαρίζουμε και τους αρμούς και αν υπάρχουν λεκέδες που επιμένουν χρησιμοποιούμε μία παλιά οδοντόβουρτσα για το τρίψιμο
  • Με ένα πανί σκουπίζουμε όλες τις επιφάνειες για να είμαστε σίγουροι πως είναι στεγνές

Για την εφαρμογή και του primer αλλά και του σμάλτου νερού χρησιμοποίησα ένα πινέλο, ένα ρολό κι ένα σκαφάκι. Το πινέλο για τις γωνίες και το ρολό για την υπόλοιπη επιφάνεια. Στην φωτογραφία πιο κάτω βλέπεις πως το κίτρινο χρώμα εξαφανίστηκε και μόνο με την εφαρμογή του primer.

Σε 1 ώρα από την στιγμή που ξεκίνησα είχε ήδη στεγνώσει. Εγώ και λόγω του ότι είχα δουλειά αλλά κι επειδή όταν πρόκειται για χρώματα δεν βιάζομαι, έφυγα και γύρισα ξανά την επόμενη ημέρα.

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας, primer Titan

Την επόμενη ημέρα ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά αυτή την φορά με το σμάλτο νερού. Μέχρι να τελειώσω όλες τις επιφάνειες αυτή που είχα ξεκινήσει είχε ήδη στεγνώσει. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω και 2ο χέρι.

Το αποτέλεσμα μπορείς να το δεις στην παρακάτω φωτογραφία. Λευκά πλακάκια κουζίνας που αν δεν σου έλεγα πως είναι βαμμένα δεν νομίζω πως θα καταλάβαινες κάτι.

Πλακάκια κουζίνας βαμμένα με σμάλτο νερού  Azulejos Titanlux
primer νερου multiuso titan , σμαλτο νερου azulejos titanlux

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Πλακάκια κουζίνας βαμμένα με σμάλτο νερού

Ήταν και πολύ ηλιόλουστη η ημέρα και οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τόσο καλά την γυαλάδα στα πλακάκια.

Διακόσμηση κουζίνα, bamboo τραπέζι και καρέκλες, ξύλινα διακοσμητικά

Μόλις περάσουν πέντε ημέρες μπορούμε να τα καθαρίσουμε με ότι απορρυπαντικό χρησιμοποιούμε συνήθως.

Κουζίνα λευκά ντουλάπια και πλακάκια με ξύλινες λεπτομέρειες

Η επιφάνεια στα πλακάκια γίνεται τόσο σκληρή σαν το χρώμα που έβαψες να υπήρχε εκεί από πάντα. Γι αυτό και δεν χρειάζεται να τα καθαρίζεις με ιδιαίτερο τρόπο ούτε να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά.

Ανακαίνιση κουζίνας, λευκά ντουλάπια και ξύλινες λεπτομέρειες
πωσ να αλλαξεισ την κουζινα σου βαφοντασ τα πλακακια με σμαλτο νερου

Άλλωστε όπως σου είπα και πιο πάνω με το ίδιο χρώμα που θα βάψεις τα πλακάκια κουζίνας μπορείς να βάψεις και τα πλακάκια του μπάνιου.

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας - White kitchen tiles, wooden cutting boards
Είναι μία ανακαίνιση που γίνεται μέσα σε λίγες ώρες και το κόστος της δεν ξεπερνάει τα 50 ευρώ.

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;;;

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας - How to paint your kitchen tiles

Αν νομίζεις πως αυτή η μίνι ανακαίνιση στα πλακάκια κουζίνας σε ενδιαφέρει, μπορείς να αποθηκεύσεις την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest και αν δεν με ακολουθείς να με ακολουθήσεις πατώντας εδώ .

pin-this-for-later
Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας με σμάλτο νερού

Πολύ θα χαρώ αν σε έπεισα να το τολμήσεις αν και μεταξύ μας δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο θάρρος. Τόσο εύκολο, τόσο απλό, τόσο οικονομικό αλλά και με τόσο όμορφο και άμεσο αποτέλεσμα!

Αν όμως θέλεις να δεις και ένα ολικό makeover κουζίνας και είσαι καινούργιος αναγνώστης μπορείς να δεις την ανακαίνιση της κουζίνας που έκανα στο σπίτι μας πριν τρία χρόνια.

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι

Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, ακολούθησε την σελίδα μου στο Facebook πατώντας πάνω στο ArtDecorationCrafting .

Γράψε μου τις εντυπώσεις σου ή τις απορίες σου γι αυτό το mini makeover της κουζίνας ε;

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

4 thoughts on “Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια της κουζίνας”

Leave a Comment