Σοκολατένιο cheesecake σκέτη κόλαση!

‘Ενα γρήγορο κι εύκολο σοκολατένιο cheesecake σκέτη κόλαση, με μια υπέροχη τυρένια κρέμα σοκολάτας που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για κέρασμα σε γιορτή και όχι μόνο.

Την Πέμπτη του Αγίου Γεωργίου γιόρταζαν οι δύο από τους τρεις άντρες της ζωής μου. Ο Mr & ο εγγονός μου. Το να φτιάξω λοιπόν ένα γλυκάκι ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω εν μέσω καραντίνας.

Τι κι αν τον μικρούλη μας πάλι τον είδα και του ευχήθηκα μέσω Skype το γλυκό ήταν και γι αυτόν. Επέλεξα κάτι εύκολο, κάτι που μας αρέσει οικογενειακώς το Cheesecake.

Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, με λίγα και απλά υλικά που σίγουρα τα έχεις κι εσύ στα ντουλάπια σου και το κυριότερο χωρίς ψήσιμο. ‘Ενα γλυκό που αποκλείεται να αποτύχεις και είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση.

Η δική μου παραλλαγή φυσικά είναι με σοκολάτα αφού αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει πως η σοκολάτα είναι μεγάλη μου αδυναμία.

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά για το σοκολατένιο cheesecake

Υλικά για την βάση του cheesecake

  • 450 γραμμάρια μπισκότα, εγώ έβαλα Digestive αλλά μπορείς να βάλεις ότι μπισκότο θέλεις
  • 230 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας Μερέντα

Υλικά για την κρέμα του Cheesecake

  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 450 γραμμάρια Μερέντα

Αν και οι εικόνες είναι περιττές και μια απλή περιγραφή θα αρκούσε με ξέρεις πια εμένα. Μου αρέσει να σου δείχνω βήμα-βήμα την διαδικασία ακόμη και στις συνταγές.

Χρησιμοποίησα μπισκότα Digestive για την βάση αν και όπως σου έγραψα και στα υλικά οποιοδήποτε σκληρό μπισκότο κάνει. Τα έτριψα στο multi πολύ καλά να γίνει σαν άμμος.

Τριμένα μπισκότα Digestive για την βάση του cheesecake

Για να βρέξω το τρίμα των μπισκότων έβαλα για λίγα πολύ λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων το βούτυρο με 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας Μερέντα. Αν δεν έχεις Μερέντα οποιοδήποτε σοκολατένιο άλειμμα κάνει την ίδια δουλειά.

Λιωμένο βούτυρο και μερέντα για την βάση του cheesecake

Ετοιμασία βάσης

Το λιωμένο βούτυρο με την μερέντα το έβαλα στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα. Το ανακάτεψα πολύ καλά μέχρι να έχω την υφή της βρεγμένης άμμου.

Στη συνέχεια πήρα μία φόρμα ανοιγόμενη και με την βοήθεια ενός ποτηριού πάτησα το μίγμα στον πάτο της φόρμας και με κίνηση προς τα τοιχώματα της. ‘Ετσι όπως βλέπεις σηκώθηκε και κόλλησε στα πλαϊνά της φόρμας και δημιούργησε την φωλιά όπου θα βάλω την κρέμα.

Βάση από τριμένα μπισκότα για σοκολατένιο cheesecake

Η κρέμα για το σοκολατένιο cheesecake θα είναι και αυτή σοκολατένια. Έβαλα στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και πρόσθεσα κοσκινίζοντας την ζάχαρη άχνη. Τα χτύπησα και τα δύο μαζί περίπου 5 λεπτά έως ότου σχηματιστεί μία αφράτη πλούσια κρέμα.

Κρέμα τυριού με ζάχαρη άχνη

Πρόσθεσα στην λευκή κρέμα τα 450 γραμμάρια Μερέντας και τα ξαναχτύπησα μέχρις ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. ‘Αδειασα την τυρένια κρέμα σοκολάτας πάνω από την βάση μπισκότου και το έβαλα στο ψυγείο για 4 ώρες. Μπορείς να το αφήσεις και παραπάνω, μπορείς να το αφήσεις και όλη την νύχτα αν το φτιάξεις από το βράδυ.

Σοκολατένια κρέμα τυριού

Το σοκολατένιο cheescake μας είναι έτοιμο!

Το πως θα το σερβίρεις είναι δικό σου θέμα και ανάλογο με το τι σου αρέσει.

Μπορείς να το φας σκέτο; Ναι μπορείς! Η γεύση του είναι τόσο γεμάτη που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου για γλυκό.

Μπορείς όμως να προσθέσεις από πάνω φρούτα όπως τεμαχισμένες φράουλες, σαντιγύ, μία κουταλιά μαρμελάδα, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, ότι τέλος πάντων τραβάει η όρεξη σου!

Σοκολατένιο cheesecake με τυρένια κρέμα σοκολάτας

Ο Mr και η κόρη μας προτίμησαν το δικό τους κομμάτι με γλυκό του κουταλιού. Το ντουλάπι μας διέθετε γλυκό βύσινο.

Σοκολατένιο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσινο

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

Τσιζκέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με γλυκό κεράσι

Εγώ που πιο chocolatoholic πεθαίνεις το ψιχάλισα με σκόνη κακάο. Η λίγο πικρή γεύση του κακάο ήταν ότι έπρεπε για μένα που προτιμώ τις πικρές σοκολάτες.

Τσιζκέικ σοκολάτας με σκόνη κακάο

Cheesecake σοκολάτας με σκόνη κακάο

Κι επειδή ακόμη και στην καθημερινότητα μου μου αρέσει το ωραίο σερβιρισμένο πιάτο με ένα αυτοσχέδιο στένσιλ και για έξτρα γεύση κακάο σχημάτισα ένα κουτάλι από κακάο δίπλα στο cheescake!

Cheesecake σοκολάτας με σκόνη κακάο, χωρίς ψήσιμο


Easy no bake chocolate cheesecake | Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο, σκέτη κόλαση

Λοιπόν; Πως σου φάνηκε; Δεν είναι πολύ απλό και γρήγορο; Δεν είναι ένα πολύ ωραίο κέρασμα όταν θα έχουμε ξανά επισκέπτες στο σπίτι;;;

‘Αντε σήκωσε τα μανίκια, αύριο είναι Κυριακή, φτιάξε λοιπόν ένα όμορφο γλυκάκι για σένα και την οικογένεια σου.

Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο ότι και να κάνετε!

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Πως δύο απλά και αδιάφορα γυάλινα βάζα μπορούν να μεταμορφωθούν σε διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού και να δείχνουν σαν να αγοράστηκαν πανάκριβα

Σοκολατένιο cheesecake σκέτη κόλαση!

'Ενα γρήγορο, εύκολο γλυκό, σοκολατένιο cheescake σκέτη κόλαση, με μια υπέροχη τυρένια κρέμα σοκολάτας που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για κέρασμα σε γιορτή

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του

Βήμα-βήμα οδηγίες για να στρώσουμε ένα όμορφο πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι, πολύχρωμο και με ότι έχουμε στα ντουλάπια μας

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα Χριστινα μου! Το τσιζκεικ είναι από τα λίγα γλυκά που τρώω και το φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο που το κάνεις και εσύ. Είναι υπέροχο!!! Μπραβο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here